Прескочи до съдържание

Планиране на прибалтийска инвазия

iMari

Препоръчани мнения

преди 5 часа, Sun4o каза:

Не е много в темата, но да се знае, че Естония е една от държавите, където лесно могат да ви хакнат картите. От години приятели се оплакват от непредизвикано теглене, а тази година и аз го изпитах - някакъв естонски магазин ми дръпна 6 евра, за секунди поиска оторизация и докато отворя приложението, станаха пендинг. Веднага чат с Револют, много бяха любезни, но освен, че ми блокираха и унищожиха картата, другo не последва.

Тоест, хем не ми върнаха чарджа, а беше пендинг, хем ми блокираха карта, която бях дал за около 40 резервациии в Букинг. И сега една по една трябва да им въвеждам нова карта. А имам резервации, на които не ми излиза карта за гарантиране, а съм дал по време на резервацията.

П.П Ако модераторът прецени, да премести мнението в друга тема.

Какво би станало, ако не въведеш нова карта, а тази, с която си гарантирал резервациите, вече е невалидна?

Връзка към коментар
преди 17 минути , angel tomov каза:

Какво би станало, ако не въведеш нова карта, а тази, с която си гарантирал резервациите, вече е невалидна?

В деня на плащане ще ти пратят съобщение да въведеш друга карта и ако не въведеш, след ден ще ти отменят резервацията.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, angel tomov каза:

Колежката отгоре го е обяснила добре. Нямаш последствия, ако това питаш, никой няма да те преследва по улиците да плащаш неустойки. В деня на плащане ако не смениш картата или си направиш пас, блокирайки я, резервацията ти заминава в небитието

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте, да споделя за нашето пътуване до Прибалтика.

Бяхме в Рига 2 дни, Талин 1 ден, и Хелзинки почти 2 дни.

Рига ни допадна най-много - има много добре структурирана, по-скоро отделена стара част, не че в Талин не е така. 

Но има специфика, квартала в който са сградите артнуово са нещо което не трябва да се пропуска, до него парка също е много приятен.

Качването на църквата Свети Петър е задължително също, катедралата е много приятна, с изключение на лелката която не искаше да ни продаде нищо, тъй като имало група която очаквала всеки момент 🙂.

Пазара който е интересен, не че няма такива в подобни в Европа и по света. 

И най-вече библиотеката нещо което не се вижда често, много впечатляващо, да искат децата да ходят и да четат, направо да им завиди човек, а сме били на един хал, СИВ, по-възрастните ще разберат. 

Единствено House of the Black Heads, изглегждаше много неестествено, пише си че е реновирано преди 4 години, но изглежда много ново :). Иначе е красиво и пищно като за Рига. 

Талин - замъка Кадриог, не трябва да се пропуска. Много е красив и компактен, не е като дворците в Санкт Петербург, но е направен с много вкус, градината и разделението, мисля, че архитекта е италианец. 

След това вървяхме пеша до стария град и първата улица(A. Weizenbergi) след двореца е с дипломатически сдания, много приятно. 

Но после имаше доста мрачни сдания, като преди 1990г., след това молове и хотели...

Като цяло, това не ни допадна, строи се в Талин почти като в София, най-вече на пристанището. 

В стария град всичко е интересно, но ако си има доста сходства със западна европа 🙂 

Като цяло 1 ден е достатъчен, според мен, не се качихме на най-високата църква Св.Олаф, но всичко друго разгледахме което е в стария град.  

На нас хората ни се сториха малко по-сопнати, не знам дали е индивидуално, но на 2-3 места бяха така. 

Ще пиша като имам време за Хелзинки, но и да не досаждам, може да не изглежда интересно писанието, по-горе. 

Благодаря на @venceremos и на @Guinness !

• Харесвам 11
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 21 минути , Zlatin Mitzov каза:

И най-вече библиотеката нещо което не се вижда често, много впечатляващо, да искат децата да ходят и да четат, направо да им завиди човек, а сме били на един хал,

Това какво е интересно на децата и на нас - порасналите деца, е относително, както и градацията на градове и въобще на нещо си във възприятията ни🙂 Още по-интересно е, когато можеш да влезеш в обувките на друг😉
Много скорошен и показателен пример от това лято с едно приятелско семейство, живеещо в Германия. Пътьом към България, минават за няколко дни през Флоренция. Бащата разглежда платформа за музеи и ентусиазирано предлага един наблизо. Едновременно с него, дъщерята на 15 г. съзира пред погледа си магазин на Виктория Сикретс и също се ентусиазира😄. Не че в Берлин, Германия нямат такъв и не че е живяла по време на СИВ - просто светогледа, интересите и модите са други🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.