angel tomov Публикувано: 12 септември, 2024 Публикувано: 12 септември, 2024 преди 5 часа, Sun4o каза: Не е много в темата, но да се знае, че Естония е една от държавите, където лесно могат да ви хакнат картите. От години приятели се оплакват от непредизвикано теглене, а тази година и аз го изпитах - някакъв естонски магазин ми дръпна 6 евра, за секунди поиска оторизация и докато отворя приложението, станаха пендинг. Веднага чат с Револют, много бяха любезни, но освен, че ми блокираха и унищожиха картата, другo не последва. Тоест, хем не ми върнаха чарджа, а беше пендинг, хем ми блокираха карта, която бях дал за около 40 резервациии в Букинг. И сега една по една трябва да им въвеждам нова карта. А имам резервации, на които не ми излиза карта за гарантиране, а съм дал по време на резервацията. П.П Ако модераторът прецени, да премести мнението в друга тема. Какво би станало, ако не въведеш нова карта, а тази, с която си гарантирал резервациите, вече е невалидна?
Argentique Публикувано: 12 септември, 2024 Публикувано: 12 септември, 2024 преди 17 минути , angel tomov каза: Какво би станало, ако не въведеш нова карта, а тази, с която си гарантирал резервациите, вече е невалидна? В деня на плащане ще ти пратят съобщение да въведеш друга карта и ако не въведеш, след ден ще ти отменят резервацията. 4
Sun4o Публикувано: 12 септември, 2024 Публикувано: 12 септември, 2024 преди 2 часа, angel tomov каза: Какво би станало, ако не въведеш нова карта, а тази, с която си гарантирал резервациите, вече е невалидна? Колежката отгоре го е обяснила добре. Нямаш последствия, ако това питаш, никой няма да те преследва по улиците да плащаш неустойки. В деня на плащане ако не смениш картата или си направиш пас, блокирайки я, резервацията ти заминава в небитието 2
Zlatin Mitzov Публикувано: 27 септември, 2024 Публикувано: 27 септември, 2024 Здравейте, да споделя за нашето пътуване до Прибалтика. Бяхме в Рига 2 дни, Талин 1 ден, и Хелзинки почти 2 дни. Рига ни допадна най-много - има много добре структурирана, по-скоро отделена стара част, не че в Талин не е така. Но има специфика, квартала в който са сградите артнуово са нещо което не трябва да се пропуска, до него парка също е много приятен. Качването на църквата Свети Петър е задължително също, катедралата е много приятна, с изключение на лелката която не искаше да ни продаде нищо, тъй като имало група която очаквала всеки момент 🙂. Пазара който е интересен, не че няма такива в подобни в Европа и по света. И най-вече библиотеката нещо което не се вижда често, много впечатляващо, да искат децата да ходят и да четат, направо да им завиди човек, а сме били на един хал, СИВ, по-възрастните ще разберат. Единствено House of the Black Heads, изглегждаше много неестествено, пише си че е реновирано преди 4 години, но изглежда много ново :). Иначе е красиво и пищно като за Рига. Талин - замъка Кадриог, не трябва да се пропуска. Много е красив и компактен, не е като дворците в Санкт Петербург, но е направен с много вкус, градината и разделението, мисля, че архитекта е италианец. След това вървяхме пеша до стария град и първата улица(A. Weizenbergi) след двореца е с дипломатически сдания, много приятно. Но после имаше доста мрачни сдания, като преди 1990г., след това молове и хотели... Като цяло, това не ни допадна, строи се в Талин почти като в София, най-вече на пристанището. В стария град всичко е интересно, но ако си има доста сходства със западна европа 🙂 Като цяло 1 ден е достатъчен, според мен, не се качихме на най-високата църква Св.Олаф, но всичко друго разгледахме което е в стария град. На нас хората ни се сториха малко по-сопнати, не знам дали е индивидуално, но на 2-3 места бяха така. Ще пиша като имам време за Хелзинки, но и да не досаждам, може да не изглежда интересно писанието, по-горе. Благодаря на @venceremos и на @Guinness ! 14 2
ДиянаВ Публикувано: 27 септември, 2024 Публикувано: 27 септември, 2024 преди 21 минути , Zlatin Mitzov каза: И най-вече библиотеката нещо което не се вижда често, много впечатляващо, да искат децата да ходят и да четат, направо да им завиди човек, а сме били на един хал, Това какво е интересно на децата и на нас - порасналите деца, е относително, както и градацията на градове и въобще на нещо си във възприятията ни🙂 Още по-интересно е, когато можеш да влезеш в обувките на друг😉 Много скорошен и показателен пример от това лято с едно приятелско семейство, живеещо в Германия. Пътьом към България, минават за няколко дни през Флоренция. Бащата разглежда платформа за музеи и ентусиазирано предлага един наблизо. Едновременно с него, дъщерята на 15 г. съзира пред погледа си магазин на Виктория Сикретс и също се ентусиазира😄. Не че в Берлин, Германия нямат такъв и не че е живяла по време на СИВ - просто светогледа, интересите и модите са други🙂 5
iMari Публикувано: 17 декември, 2024 Автор Публикувано: 17 декември, 2024 Предполагам, че всички, които са се регистрирали във финландската версия на Eckero са получили този мейл, но понеже финландския не е особено популярен език, а може и да сте забравили да го преведете, реших да го пусна тук с Гугъл преводач. 🙂 Едва ли са много смелчаците, които биха стъпили в ледените земи преди м. май, но все пак е сладко, че така мислят за клиентите си. 🎅 Все пак се надяваме тази промоция да бъде удължена и в летните месеци, както често се случва. 4
Фил Публикувано: 17 декември, 2024 Публикувано: 17 декември, 2024 Железниците на трите балтийски страни са съгласували движението на влаковете, така че да може да се парвят връзки с прекачване и в трите страни, ето маршрута и разписанието от 6-ти януари: 18 2
chandni Публикувано: 29 декември, 2024 Публикувано: 29 декември, 2024 Така ... 2025-та на вратата чука и това ми напомня, че трябва да стартирам планирането на летните ни забежки в посока Литва, Латвия и Естония. Ще се вслушам в съветите, които получих по-напред в темата и ще пътуваме през юли, точните дати ще уточня много скоро, за да започнем да се оглеждаме за настанявания. Тук се изписа много за пътуване със самолет, но мъжът ми има мерак да си кара колата, защото работи от къщи и рядко му се случват напоследък дълги роуд трипове. Сега се мотая по картата и оглеждам кой е оптималния маршрут за достигане на Вилнюс, като първа основна спирка (докато стигнем до него ще се спи поне на 2 места вероятно). Пътувалите с кола, дайте жокери. 1
Дани Магелани Публикувано: 30 декември, 2024 Публикувано: 30 декември, 2024 София-Будапеща-Краков-Варшава-Вилнюс...-Вилнюс-Банска Бистрица- Белград-София Това е маршрутът ни (по памет). Беше през 2006 и не си спомням защо избягвахаме Румъния. 1 1
chandni Публикувано: 30 декември, 2024 Публикувано: 30 декември, 2024 преди 5 часа, Дани Магелани каза: София-Будапеща-Краков-Варшава-Вилнюс...-Вилнюс-Банска Бистрица- Белград-София Това е маршрутът ни (по памет). Беше през 2006 и не си спомням защо избягвахаме Румъния. Благодаря за отговора! И Гугъл мапс избягва Румъния и аз се чудя защо.
jorocontrola Публикувано: 30 декември, 2024 Публикувано: 30 декември, 2024 Ами той просто смята време и разстояние. Явно просто няма добра алтернатива (магистрала) през Румъния. Пък дори и да минеш през Румъния, пак ще се отбиеш към Унгария, защото Украйна и Баларус не знам доколко са "пътуваеми" в момента 😉 1 1
MayaS Публикувано: 30 декември, 2024 Публикувано: 30 декември, 2024 В Румъния почти няма магистрали. А основното там е че се пътува през населени места, които изглеждат раздрлени но всъщност са слети. Иначе казано почти нямаш извънградско и затова се пътува бавно. 1 1
Kristiyan Desev Публикувано: 30 декември, 2024 Публикувано: 30 декември, 2024 @chandni, аз не съм пътувал този маршрут с кола, но на твое място бих разделил пътя в малки до средноголеми градчета, а не столици като Будапеща или Варшава, за да може да се разгледат други интересни места. За първата нощувка бих спал или в Егер, или в Мишколц в Унгария. И двата града са хубави и са подходящи за междинна спирка, в Егер има много забележителности, за които @krasen_denev е писал, а в Мишколц има хубава стара част, спа център и хубава природа. На другия ден бих минал през Boldogkő Castle, намира се близо до магистралата, транзит през Словакия със спирка в Бардейов и нощувка в Люблин, който е приятен град за разходки, на другия ден пътуване към Вилнюс. Друг вариант е да се нощува и в Бялисток, приятен град е и е близо до литовската граница. Каунас предвидили ли сте го, защото магистралата за Вилнюс минава оттам, или него ще го видите напът за Латвия и Естония? В Румъния се пътува бавно точно заради многото села и малкото магистрали. Ако можеше да се пътува през Украйна, бих минал оттам с нощувка в Орадя, но смятам, че през Сърбия ще е доста по-бързо. За разделяне навръщане отново зависи откъде тръгвате, но аз бих минал по друг маршрут с нощувки в Торун, Полша и Банска Бистрица в Словакия 4 1
Radnev Публикувано: 30 декември, 2024 Публикувано: 30 декември, 2024 Аз бих направил един хубав кръгов маршрут. София - Белград - Будапеща - Братислава - Бърно - Варшава - Вилнюс. Около 22 часа каране и 2128 км. в едната посока. София - Смедерево - Тимишоара - Орадея - Дебрецен - Мишколц - Кошице - Варшава - Вилнюс. Около 23 часа и 40 мин., и 1953 км. в другата посока. Разликата между двата маршрута е пренебрежително малка, но вторият маршрут е много по-интересен и нестандартен. Избягвате доста от безжизнените магистрали, без почти никаква загуба на време. Вторият маршрут от Мишколц съвпада с предложения от Кристиан Десев маршут с разликата, че аз бих се отклонил от магистралата още на Смедерево, преди Белград и от там през Вършац, бих продължил към Тимишоара, Арад, Орадея, Дебрецен и Мишколц. 4 1
Victoria Публикувано: 30 декември, 2024 Публикувано: 30 декември, 2024 То хубаво насочвате през Сърбия, но юли месец стандартно има доста трафик от гастарбайтери и чакане по границите, та маршрутът е добре да се съобрази и с това. От друга страна със сухопътния Шенген не знам каква част от този трафик ще се пренасочи през Румъния. И аз като @Kristiyan Desev бих помослила за по-малки градчета по пътя като вариант за спане, но по причината, че влизането и излизането с кола в голям град може да си е приключение понякога. Макар че подозирам,, че имате достатъчно опит да си го прецените това и сами. 🙂 4
chandni Публикувано: 30 декември, 2024 Публикувано: 30 декември, 2024 преди 4 минути , Victoria каза: То хубаво насочвате през Сърбия, но юли месец стандартно има доста трафик от гастарбайтери и чакане по границите, та маршрутът е добре да се съобрази и с това. Много идеи ми дадохте, благодаря ви! Да, една от причините да гледаме към Румъния е да избегнем Сърбия, особено на връщане, заради струпванията на турците по КПП-тата. 4
master_of_germs Публикувано: 30 декември, 2024 Публикувано: 30 декември, 2024 Имайте предвид, че гугъл смята сега и чакане на бъргаро-румънската и румънско-унгарската граници, които от вдругиден ще отпаднат. А лятото на сръбските граници ще се чака с часове. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега