Прескочи до съдържание

Планиране на прибалтийска инвазия

iMari

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 12 минути , Taliana каза:

Прегледах програмата, която много ми хареса.Благодаря, че си описал подробно.

Имам един въпрос - колко време по-рано купи самолетните  билети? В момента гледам цените са по 2 дори по 3.

Следиш тази тема и някой магеланец да изчуролика🙂

През 2023 за лято 2024, когато не можех да се класирам, най-голямата разпродажба на билети беше в началото на октомври, а може и ноември да е било.

2024 за лято 2025 бе в началото на септември. Моите билети са Букурещ - Рига - Талин - Вилнюс - Рига - Букурещ, общо 5 полета през трип-а за 90€ на човек. Можех и още около 10€ да сваля с първата отсечка от Букурещ за Талин през Рига, но не исках. Оказа се за добро, защото в крайна сметка билета ми излезе на една резервация.

@Argentique😘 за чуроликането😄

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, travelchanel каза:

Здравейте, планирали сме за август 2025 два дни Рига, три дни Талин / втория от тях отскачаме до Хелзинки/. После Юрмала / една нощувка/ и обратно към летището в Рига - най общо това. На връщане от Талин обмислям нощувка в някое от трите Сигулда/Туриада/Цесис.  Рундалския дворец по-красив ли е от тях? Не знам кое си заслужава най-много. Основно въпросът ми е дали да вземе кола заради преходите между Рига- Талин и обратно, с оглед това, че в повечето време сме в градовете и може да се пътува с автобус/ферибот. Има своите удобства, особено за четири човека.

Видях Виа Балтика и не ми се видя много обширен път, опасявам се да не е много натоварен.

Гугъл ми дава и почти сходен маршрут - този в дясно. Моля за мнение за двата маршрута, както и за вариант Фликс бус. Полетите ми се видяха скъпи за четирима. Ако имате положителен опис с нощувки в Юрмала, моля за препоръки. Благодаря на всички!

image.png.c2f01c28ec685f7bc94156866fc6f2a9.png

Мисля, че днес е последен ден от новата промоция на aorbaltic.

• Харесвам 3
Публикувано:

@Дани Магелани е права, днес е последен ден от промото. Но понеже имат финансови проблеми, вероятно ще пускат и други промота. Но никое не се доближава до първото (септември'24 и ноември'23).
@ДиянаВ, аз за твоите пари успях шест билета да натъкмя😜, дано всичко да е наред.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , Argentique каза:

@Дани Магелани е права, днес е последен ден от промото. Но понеже имат финансови проблеми, вероятно ще пускат и други промота. Но никое не се доближава до първото (септември'24 и ноември'23).
@ДиянаВ, аз за твоите пари успях шест билета да натъкмя😜, дано всичко да е наред.

Дано и за теб🙂 Не гоня бройки, но забелязвам тази тенденция в щерката, която сигурно не е от мен родена🙈 По пързалката на бройкането, вместо да ходим в слънчев Гибралтар при “нахални маймуни”, се задава дъждовен Люксембург, като алтернатива на ранно пролетна Германия, ужас 😆

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 7 часа, Taliana каза:

Прегледах програмата, която много ми хареса.Благодаря, че си описал подробно.

Имам един въпрос - колко време по-рано купи самолетните  билети? В момента гледам цените са по 2 дори по 3.

40-45 дни преди пътуването. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Голямата промоция , под название Grabout обикновенно се случваше края на Октомври (2022,2023), но миналата година подрани и беше началото на Септември. Билетите отиване-връщане между София и Рига бяха 78 евро. Имат и много други промоции през годината, но няма да са такива дашни, последната беше преди малко, уж се казваше Mega Sale, и уж пак в рекламата цената беше от сорта на 89 евро, ама с малкия шрифт за тази двойка градове писаха че няма да има тез цени за полети от средата на април и до края на октомври... Мизерна работа общо взето, несравнимо е с Grabout ,където билетите наистина имаше почти за цялата година.

Допреди малко можеше тук таме да се намерят дати за по 118 двупосочно, но вече трудно, а летните месеци (юли) вече влака май си замина.

Ако ви интересуват конкретните дати на полетите, съветвам да ги потърсите чрез google flights, да изберете полета и да маркирате че изкате да получавате е-мейл про всяка промяна на цената, много добре работи 🙂

Между другото, за проверки на килограмите на ръчния багаж, сега даже в латвийския парламент го обсъждаха, аирБалтик гледат откъде да изкарат пари, затова който пътува тия месеци, да внимава -8кг, ако не става да го разпъхате по джобове излишните килограми -сурвакат 30/60 евро глобички 😞

https://press.lv/post/proveryayut-kazhdyj-chemodan-i-vseh-shtrafuyut-ramona-petravicha-pozhalovalas-na-airbaltic

• Харесвам 10
Публикувано:

Лифтханза взе 10% от airBaltic за 14 милиона. От една страна добре че поне сериозен играч св включва, от другата това показва че не оженяват компанията повече от 140 милиона, при положение че държавата е вляла 570 в нея...

https://newsroom.lufthansagroup.com/en/lufthansa-group-strengthens-wet-lease-partnership-with-airbaltic/

Но поне мисля че ще постихнат малко лошите новини, и има сега по-голям шанс държавата да вкара още пари и да не фалират.

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Замислям се 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 6.02.2024 г. в 14:34, Duke каза:

Преди две години и половина правихме обиколка с колата през месец август. Трафикът е напълно спокоен за нашите навици. Има един основен първокласен път, който свързва балтийските държави - Е67 или по-известен като "Виа Балтика". Няма да те спойлвам излишно, но прочети с какво е известен този път, историята е крайно любопитна. Колкото по- на север се качваш, толкова по-малко е движението и толкова по-скъп става бензина. Движението в градовете е като навсякъде, но значително по-добре организирано от България, така че няма да имате проблеми. "Състезатели" липсват, защото тези хора имат съвсем друг манталитет и се доближават плътно до скандинавците. Все пак препоръчвам да спите в хотели с паркинг, мога да изровя къде сме спали ние, но като цяло останахме доволни от всеки един от тях...

Прегледах набързо темата и ме струва, че Рига е доста подценена, а поне от наша гледна точка се превърна в абсолютен връх на пътуването. Изключителен град във всяко едно отношение! Талин също е много интересен, докато Вилнюс е малко по-познат за нас, защото наподобява полските градове. Тракай не бива да се пропуска ако сте с кола, както и не е зле да се мине през Юрмала. Ходихме с ферибот без колата за един ден до Хелзинки, също си заслужава. Общо взето мога да дам много полезна информация, но не знам откъде да започна...

Може ли малко информация за ферибота Талин-Хелзинки? Правилно ли съм разбрала, че Катаянока е удобния терминал в Хелзинки, проблем ли е другия / Запад/, понеже са рядкост тези на Катаянока? За Талин, има ли голямо значение от кой терминал се тръгва? Видяха ми се

близо един до друг. Също така, през лятото светло ли е до късно в Талин?  За да хванем по-късен ферибот например. Според вас струва ли си дълъг дневен престой в Хелзинки или 4-5 максимално? Благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:

Изберете си ферито спрямо цената и часът, който ви устройва от Хелзинки. Далечният терминал се стига лесно и бързо с трамвай. 

Не мисля, че е проблем да се запълни цял ден.

За това колко е дълъг деня, питайте чичко Гугъл 😉

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 35 минути , travelchanel каза:

Може ли малко информация за ферибота Талин-Хелзинки?

Ами, ние ползвахме Tallink. Бяхме отседнали в Hestia Hotel Europa в Талин, който е чудесен и разположен на пет минути пеша от терминала на Tallink. Особеното е, че фериботите на Tallink акостират в Хелзинки на по-близкото до центъра пристанище и са много удобни за дневни трипове. Денят през лятото е дълъг. Според мен на Хелзинки са му достатъчен половин ден или малко повече ако решите да посетите и Sibelius Monument...

• Харесвам 4
Публикувано:

Ще се изчуруликам и тук, че някой търсеше билет. Ново промо:

Преди време купувахме multicity през trip.com, излизаха по́ на сметка. Проверете си

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 21.02.2025 г. в 2:53, Седем Два каза:

Air Baltic скоро ще предоставят безплатен интернет достъп на борда.

https://www.aviation24.be/airlines/airbaltic/airbaltic-becomes-first-european-airline-to-launch-spacexs-starlink-in-flight-internet/

Ами време е всичко това да го направят......

Все пак сме 21 век 😊

• Харесвам 5
Публикувано:
На 16.02.2025 г. в 11:26, jorocontrola каза:

Изберете си ферито спрямо цената и часът, който ви устройва от Хелзинки. Далечният терминал се стига лесно и бързо с трамвай. 

Не мисля, че е проблем да се запълни цял ден.

За това колко е дълъг деня, питайте чичко Гугъл 😉

Благодаря!

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
On 2/21/2025 at 1:53 AM, Седем Два said:

Air Baltic скоро ще предоставят безплатен интернет достъп на борда.

https://www.aviation24.be/airlines/airbaltic/airbaltic-becomes-first-european-airline-to-launch-spacexs-starlink-in-flight-internet/

Днеска летях с първоя им самолет със старлинк. Неговата ливрея е с цветовете на латвийския флаг. Интернета беше пушка и наистина бесплатен. 4 часа бачках от 10 000 метра, скоростта стига за всичко, строминг на видео и за работа. Не съм пробвал да правя митинг с колегите на замята, за да не преча на хорота в самолета 🙂 Иначе предполагам че може.

PXL_20250307_103130115.jpg

Screenshot_20250307-123724.png

Screenshot_20250307-144702.png

• Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.