Прескочи до съдържание

Планиране на прибалтийска инвазия

iMari

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 27 минути , ДиянаВ каза:

Може и на мен на пръв прочит така да ми се е сторило посред нощите🙂 Сега като се замисля в голяма грешка съм била, че най-видният ОР сред магеланци би придал отрицателен смисъл на спестяването😄

E, аз също го писах посред нощ във влака, та пак че не е постът целият в грешки от друсането 🙂

А Хелзинки си е много приятен за няколко часа. И аз като @antea с ферибота от Стокхолм. 

В този смисъл във Финландия съм действал с ОР размах. Най-евтината ми посетена държава. 5 евро (това преди 6 години) за корабче до Суоменлинна и обрратно (щото не мога да пропусна ЮНЕСКО-то), 5 евро за един BigMac в hаppy hour, 1 евро за ДВЕ магнитчета от един руснак на битака. Цифром и словом 11 (единадесет) евро, похарчени във Финландия 😉

Евтинийка! 😄

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 3 часа, antea каза:

не знам и колко се пътува с ферибот до там,

2 часа се пътува в посока, идеално. И аз не съм се качвала на такъв голям кораб. Насочила съм се към tallink с по-мързеливи часове: 10:30 отиване и 19:30 връщане. Малък недостатък е, че акостира на по-далечното пристанище west 2, но тъкмо ще ползваме трамвай до най-далечната точка от набелязаните места. Двупосочен билет в рамките на 1 ден излиза 37.60€ за възрастен. Чак круиз с каюта и храна няма да е, но пак ще ни хареса плаването, по-различно изживяване в програмата от стари градове🙂

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, ДиянаВ каза:

Двупосочен билет в рамките на 1 ден излиза 37.60€ за възрастен.

Малка корекция, за да съм и аз ОР 😜

С регистрация и членство в Tallink се получава по-ниска цена - двупосочен билет за възрастен излиза 35.60€.

Взех билети, защото гледам, че за близките дати, включително през делнични дни, цената за предпочитаните часове се вдига. Лятото и ваканциите все пак започват🙂 С пълен комплект от 2 ремаркета ще съм😂

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 15 минути , ДиянаВ каза:

Малка корекция, за да съм и аз ОР 😜

С регистрация и членство в Tallink се получава по-ниска цена - двупосочен билет за възрастен излиза 35.60€.

Взех билети, защото гледам, че за близките дати, включително през делнични дни, цената за предпочитаните часове се вдига. Лятото и ваканциите все пак започват🙂 С пълен комплект от 2 ремаркета ще съм😂

В работен ден ранните и късните ферито се пълнят от работещите в Хелзинки, а не са малко.

• Харесвам 3
Публикувано:

На ферито беше много приятно. Ние плавахме с Екеро, с Талинк сигурно няма да е по различно. Има кафенета, барове, жива свирка, фришоп. На най-горната открита  палуба е чудно. Ще се нагледате на пияни финландци и колички пълни с алкохол.😁 Имаше опция за обяд, но май предварително се заплащаше.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 22 минути , Аzia каза:

На ферито беше много приятно. Ние плавахме с Екеро, с Талинк сигурно няма да е по различно. Има кафенета, барове, жива свирка, фришоп. На най-горната открита  палуба е чудно. Ще се нагледате на пияни финландци и колички пълни с алкохол.😁 Имаше опция за обяд, но май предварително се заплащаше.

Остави, най ме притеснява, че трамваят в Хелзинки ще го ползваме точно по обяд 😂 Твоята случка все ми е пред очите🤪😂

• Смея се 4
Публикувано:

Не знам защо толкова държиш да се возиш на трамвай , но и в София може да ти повърнат в краката , или дори някой да се облекчи в края на мотрисата ...мисля че в Хелзинки вероятността за такова нещо е дори по-малка.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 минути , stanimir каза:

Не знам защо толкова държиш да се возиш на трамвай , но и в София може да ти повърнат в краката , или дори някой да се облекчи в края на мотрисата ...мисля че в Хелзинки вероятността за такова нещо е дори по-малка.

Шегувам се и преувеличавам донякъде с трамваите в Хелзинки. Просто изглеждат чаровно зелени😁 И с елемент украсяване във фотографията се получава ефектът като с трамваите в Лисабон и автобусите в Лондон 🙂.
Още преди два дни препрочетох отначало темата тук и между другото веднага забелязах, че трамваите в Талин хич не са за подценяване 😁😉 

*Терзийски и софийските инфлуенсъри да се замислят накъде има туристическа атракция🙃 

• Харесвам 2
Публикувано:
На 27.04.2025 г. в 9:39, ДиянаВ каза:

Аз съм лятото - края на юли (20-27), а @chandni май беше в началото на юли.

@ДиянаВ - сега тъкмо виждам датите, на които ще сте в този регион. Ние с @Madlen Ivanova също плануваме (или по-скоро тя планува, а аз ще съм ремаркето 😄) да сме там в периода 19 (кацаме в Рига) - 28 (излитаме от Хелзинки) Юли, така че ако случайно някъде програмите ни се засекат, ще се радваме да се запознаем на живо 🙂 

П.С. Много благодаря на всички за съветите за тези държави!!! Страшно полезни и от огромна помощ за плануването на прибалтика (и Хелзинки - няма как да го пропуснем 😄).

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 минути , Zdravko Nestorov каза:

ако случайно някъде програмите ни се засекат, ще се радваме да се запознаем на живо

Аз също бих се радвала да се запознаем, ако някое място съвпада на организаторите😄Придвижването ни се получава така:

- 21 и 23 юли - Талин;

- 22 юли - Хелзинки;

- 24 юли - Вилнюс;

- 25 и 26 юли - Рига с половин ден Юрмала 

За подстрекателите тук благодарностите ще са след месец … евентуално 😂

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , ДиянаВ каза:

Аз също бих се радвала да се запознаем, ако някое място съвпада на организаторите😄Придвижването ни се получава така:

- 21 и 23 юли - Талин;

- 22 юли - Хелзинки;

- 24 юли - Вилнюс;

- 25 и 26 юли - Рига с половин ден Юрмала 

За подстрекателите тук благодарностите ще са след месец … евентуално 😂

Ех... организаторите нещо ми изглежда, че умишлено са разменили дните 😄 

• 19 юли (вечерта) - Рига
  • 20-21 юли - Вилнюс
  • 22-23-24 юли - Рига (Юрмала ще е включена 100% в някой от дните)
  • 25-26 юли - Талин
  • 27-28 (до ранния следобяд) юли - Хелзинки

Вече и нощувките са запазени, та... май няма да успеем да направим виждането. Bуквално за 1 ден разминаване имаме, но за това можем да виним само организаторите 😄 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Ако времето е хубаво, отрежи половината ден от Вилнюс и отивай в Тракай. Лично аз предпочитам влак пред автобуса (пробвах и двете). 

12-те евро вход за островния замък може да ги оптимизираш, като не влизаш. Предлагаха разходки с лодки/корабчета из езерото- 5 евро за половин час. Мисля, че е добра цена.

Също и кехлибарът там ми се стори по-евтин в сравнение с това, което гледах и в трите прибалтийски столици.

За залеза отидете на хълма с кулата Гедиминас. В самата кула също не е наложително да влизате: гледките са си същите и от подножието й.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 минути , Zdravko Nestorov каза:

Ех... организаторите нещо ми изглежда, че умишлено са разменили дните 😄 

• 19 юли (вечерта) - Рига
  • 20-21 юли - Вилнюс
  • 22-23-24 юли - Рига (Юрмала ще е включена 100% в някой от дните)
  • 25-26 юли - Талин
  • 27-28 (до ранния следобяд) юли - Хелзинки

Вече и нощувките са запазени, та... май няма да успеем да направим виждането. Bуквално за 1 ден разминаване имаме, но за това можем да виним само организаторите 😄 

С полети, нощувки и подобни резервации в един момент става фиксирана програмата. Усетих аз, че ще се въртим наобратно🙃

Нооо, ще ви мисля, че сте по този край и ще очаквам виртуални наздравици с бира 🍻😀

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 28.06.2025 г. в 17:09, Argentique каза:

в Стокхолм

Там отдавна е така. Алкохола е скъп и се купува от специални магазини. По-точно май 1 на брой голям и разнообразен.

• Шок 1
Публикувано:
преди 7 минути , MayaS каза:

Там отдавна е така. Алкохола е скъп и се купува от специални магазини. По-точно май 1 на брой голям и разнообразен.

Значи правилно си го бях измислила, че ако в постапокалиптично пустия Стокхолм преди Midsommar (нямаше жива душа по улиците) отворя магазин за ракия, веднага ще започне шумна испанска фиеста (поне). 😃 Но другарче каза, че ще дойде патрулка сигурно до пет минути.

• Смея се 2
Публикувано:
преди 5 минути , Argentique каза:

Значи правилно си го бях измислила, че ако в постапокалиптично пустия Стокхолм преди Midsommar (нямаше жива душа по улиците) отворя магазин за ракия, веднага ще започне шумна испанска фиеста (поне). 😃 Но другарче каза, че ще дойде патрулка сигурно до пет минути.

И полицаите и те искат фиеста 😄

Публикувано:
преди 2 минути , master_of_germs каза:

И полицаите и те искат фиеста 😄

Явно си имат, защото за два дни в Стокхолм и околия полицаи не видяхме ни веднъж. Това ни светна, чак като после на Куршската коса вдън гора по третостепенен път видяхме патрулка няколко пъти. 

Публикувано:

Тази карта съм снимала на пристана в Хелзинки - тур покрай островчетата. Ние ходихме до Суоменлина, та не се възползвахме, помня, че и цените бяха поносими. Където има лодки и корабчета лошо няма:)

20240616_111424.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:

Хелзинки е приятен град, където един ден може да се уплътни без проблеми в шматкане насам-натам. Няколко предложения и от мен:

- Design District

- покрай морето в Merisatama

Helsinki Central Library

- Solo Sokos Hotel Torni и бар с гледка

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.