Прескочи до съдържание

16 дни в Перу през април 2024

Katya Topalova

Препоръчани мнения

Публикувано:

Да, но ти да стигнеш до другата страна ще ти трябват поне още 2-3 дни и не знам колко още разходи. 

Иначе доста хора слизаха на 2км преди АКал за трек. Но те така или иначе пак си плащат билетите за влака и е все тая.

Публикувано:

Нямаше ли 2 вида билети за влака - обикновени и вистадом, който е този с панорамните прозорци? Доколкото си спомням, имаше и доста чести промоции, особено за вистадомите.

Друг вариянт е от и до Олантайтамбо само влака, а дотам Таксидатум или нещо друго.

Публикувано:

Те сега всички са с панорамни прозорци, но реално си е обикновен влак- нищо луксозно няма. Такива са цените. Аз проверявах и след това и не видях нито промо, нито разлика някаква. За различните часове варират с някакви $20-$30  и това е.

Публикувано:

абе писано е и във форума, не е 2-3 дена, един ден си е през Хидрелетрика. Върви се по линията на влака.

сигурно и там не е безкрайно евтино вече

обикновените са $63 еднопосочно

абсолютна цифромания е Мачу Пикчу

ако искаш...

Публикувано:

На мен ми се вижда доста сериозна разликата в цените на Inca Rail, така съм го запомнила и от преди. Може би заради краткия период на организация, не сте имали други опции:

image.png.17836da0805b831fec4a429abdf89660.png

Публикувано:

Ами всъщност нашите цените са подобни- отиването е 2×  $67, връщането 2× $87. Имаше и малко по евтин вариант за връщане, но за по-късно.

Публикувано:

Цените са скандални за влака. 🙂

Други варианти през хидроелектрика има, ама е 8.3км в посока с много катерене и слизане. Това от гарата. А до там е 10км е от Санта Тереза. 

Абе те цените нямаше да са такива ако имаше лесен начин.

317 цирея да им излезнат на гз.

57 minutes ago, feel_the_rush said:

Таксидатум или нещо друго.

Какво е таксидатум?

Публикувано:
преди 9 минути , Gisp каза:

Цените са скандални за влака. 🙂

Други варианти през хидроелектрика има, ама е 8.3км в посока с много катерене и слизане. Това от гарата. А до там е 10км е от Санта Тереза. 

Абе те цените нямаше да са такива ако имаше лесен начин.

317 цирея да им излезнат на гз.

Какво е таксидатум?

Ето това - https://taxidatum.com/

Това използваме за трансфери, екскурзии и изобщо какъвто повод имате за траспорт

• Харесвам 2
Публикувано:

Има убер. Ние ползваме предимно убер. Иначе ако буквате турове през хотелите са на по-ниски цени, отколкото в Интернет.

Например през таксидатум и убер на много места ми излизаха абсолютно еднакви цени и ми беше по лесно да си взема убера.

Публикувано:
7 hours ago, Тони said:

Ден 1 пристигнахме с полет от Лима рано сутринта в 7.30. Настанихме се в хотел в центъра и деня ни беше изцяло за Куско.

Ден 2 пак Куско и следобед до Писак с такси и обратно/ понеже Писак го има в тура, но е на връщане и ако се слиза в Оятайтамбо се пропуска/

Ден 3 тур по долината от 6.00 с оставяне в Оятайтамбо около 3.30. После до края на деня разгледахме селцето и другите две инка  места , тъй като основното бяхме го видяли с групата от тура. 

Ден 4 влак за Мачу пикчу в 7.45, имахме билети за вход в комплекса за 10 часа. Времето тъкмо ни стигна да се доберем до там. Обратно на влака в 15.40 за Оятайтамбо  и нощувка пак там.

Ден 5 автобус до Куско в 10 сутринта и настаняване в същия хотел в Куско / бяхме си оставили половината багаж там/. Следобеда изкарахме пак в Куско. Имаше отново невероятно шоу на центъра , концерт и разни ритуали на инките.

Ден 6 Тур до Виникунка в 4 сутринта с връщане между 4 и 5 следобед.

На следващия  ден- трансторт+ тур по пътя до Пуно.

Спомена Агуас Калиентес. Има ли смисъл да се спи там вместо 2ра нощувка Оятайтамбо? Има ли какво да се прави?

Публикувано:

Ами какво да се прави има точно колкото в Оятайтамбо- площадче, магазини, ресторанти, хора. Няма кой знае какво разлика къде ще си.

Публикувано:

Имам някакъв блед спомен, че на Агуас Калиентес има някакви минерални извори, ама дали има спа към определен хотел или общо не знам. (Агуас Калиентес значи гореща вода).

По-скоро ако примерно влака на връщане е по-евтин сутрин отколкото вечер...

Публикувано:

Някой правил ли се схемата с кола под наем да обиколи около Куско всичките хубавини. Направо до Хидроелектрика и от там влака до МП. $39 в посока.

Колата ступва по 30Е/ден. Екскурзиите ми ги дата в нета по поне 30$/човек. На място как са цените?

Публикувано:

Имайте предвид, че и автобусчетата от Агуас Калиентес до самото Мачу Пикчу са по 12 долара в посока. В началото си мислих, че късият инка трейл е скъп, но после като видях колко струват влакове, автобуси, спане и 2 тура на Мачу Пикчу, които са включени, вече не ми се струваше толкова много.

Публикувано:
2 hours ago, horus92 said:

Имайте предвид, че и автобусчетата от Агуас Калиентес до самото Мачу Пикчу са по 12 долара в посока. В началото си мислих, че късият инка трейл е скъп, но после като видях колко струват влакове, автобуси, спане и 2 тура на Мачу Пикчу, които са включени, вече не ми се струваше толкова много.

Колко пари е късия инка трейл? От къде тръгва и колко време отнема ходене? Много ли е катеренето?

Малко съм Пенчо - питанката 🙂

Публикувано:

https://www.machupicchureservations.org/tour/inca-trail-2-days

Доколкото четох в нета не е стръмно и се минава без проблеми. Влака от Оятайтамбо спира преди АК и там слизат хората за трека. От нашето купе слязоха 70% от хората, имаше и деца. 

Публикувано:

Ние ползвахме точно тия. Обикновено е направо от Куско и те връщат там, но ние бяхме в Оянтантамбо, но ги ползвахме да ни оставят в Куско. Организацията им преди тура е малко куца, 5 пъти им повторих, че сме я Оянта, те пак ме чакаха за брифинг в Куско, накрая се разбрахме то уотсъп. Пращат ти билети за влака, казват ти кой да хванеш и да слезеш на 104км, което е към час и 15мин след тръгване. Там чака гидът. Раздава кутиите за обяд и тръгвате. Не е стръмно основно. Само последният час и 30 преди слънчевата порта е стръмно и зор. Ние бяхме само 4 човека и гида, като 3ма беше нашата групичка. Спирате, разказва. Той върви последен и помага на когото има нужда. Обедната кутия беше много вкусна, очаквах сухи храни, а беше готвено. На слънчевата порта се вижда Пикчу отдалеч, реално както бихте я видяли от планината Мачу Пикчу, защото тя се намира на нея. И влизате в комплекса и правите тур А. Което са най горните тераси и изглед към града. После ви раздава билети за автобуса. Следобед се настанявате в хотела в Афуас калиентес, който си беше много добър. Имате и вечеря включена. На другия ден рано ставате, за да се качите пак, тогава правите тур С, който е през сградите и накрая имате свободно време, макар че на самия Мачу Пикчу няма какво толкова да се шляеш, то е еднопосочно. Влакът за връщане е към 14-15, та имате много време, защото с тура ще сте приключили най късно към 8-9. Та ще имате време да се качите на Уайна Пикчу, ако сте си купили билети предварително, в нашия случай имахме за другата планина, която беше затворена и затова ни пуснаха на тур В, който е най як, ако имаш право на само един тур. Та убихме време там и все пак в грдчето преди влака имахме по е 2 часа. Та ядохме на пазара, където е супер локално. 12 солес първо и второ, навсякъде другаде е поне 3 пъти повече. Качваш се на влака, на Оянта се прекачваш на бус и обратно към Куско. Скъпо е да дадеш 400 и нещо долара, ама като се има предвид колко ще дадеш и сам за един следобед, защото на Мачу Пикчу повече от 3 часа няма да може да седиш. Там е яко скубане на туристи, но пък е организирано.

• Харесвам 1
Публикувано:

@horus92 Тур А и тур С, имаш предвид маршрут 1а и (панорамния) и маршрут 2 (ама защо С) - каласик дизайнерски са го кръстили (В) - тоя между сградите. Така ли?

Има ли смисъл като ще се дават 300$ за влак да се купят и двата тура - пано и класик?

Публикувано:

Добре, аз съм ги объркал, вярно бяха 1, 2 ,3, а не с букви. A, B, C да се четат 1, 2, 3.  1 е панорамен, 2 класически, 3 роял, който е между сградите. Ако трябва да избирам един, бих избрал 2, според мен гледките от там са най красиви. 3 е интересен, но да има кой да ти разказва кое как е правено. Според мен няма нужда от панорамен, ако ще ходиш на класически. Първото е малко по високо спрямо другото. Буквално 2-3 тераси над класическия в най високата си част. Но на класическия и най хубавите места за наблюдение са най окупирани. И имайте предвид, че рано сутрин шансът всичко да е в облаци е по голям. Така като започнахме рано с тур 3 почти нищо не се виждаше, но към 9 започна да се разсейва. Подалечната снимка е от 1, другите 2 от класическия, но не от най високата му част, май не ми се буташе да снимам от там или са останали на апарата, а на телефона нямам.

20250518_135623.jpg

20250519_084807.jpg

20250519_092913.jpg

• Харесвам 5
Публикувано:

Благодаря! 

Има една единствена- Banco de la Nación.

Всички други вземат по около $7 на теглене, което си е обир за 400 сола.

Максимум могат да се теглят 400 сола на ден от почти всички банкомати, но това не е проблем при теглене от тази банка. Просто теглене почти всеки ден.

Доста от хотелите добавят по 5% отгоре ако плащаш с карта. По другите места не.

• Харесвам 1
Публикувано:
40 minutes ago, Тони said:

Благодаря! 

Има една единствена- Banco de la Nación.

Всички други вземат по около $7 на теглене, което си е обир за 400 сола.

Максимум могат да се теглят 400 сола на ден от почти всички банкомати, но това не е проблем при теглене от тази банка. Просто теглене почти всеки ден.

Доста от хотелите добавят по 5% отгоре ако плащаш с карта. По другите места не.

Значи от тях ще е 🙂 С 2-3 карти по 400 сола си е ОК. Това за хотелите е доста дървено. Ако хотела е през букинг за 50Е, те кво, искат ти 52.50Е с карта ли?

Публикувано:

Да, поне на 4-5 места беше така.

В Лима не, но почти навсякъде другаде да.

И аз лично банкомат на тази банка на летището не намерих, имай го предвид. Иначе по градовете си ги има навсякъде.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.