Прескочи до съдържание

16 дни в Перу през април 2024

Katya Topalova

Препоръчани мнения

Публикувано:
В момента, muchachote каза:

Всъщност, такава планина няма. Имате предвид Montaña Arcoiris или Vinicunca както я наричат местните на кечуа. Подобни планини има и в Северна Аржентина, както и в Азербайджан.

Да, не е това името. Така са популярни. В Перу са две (аз знам за две) - Vinicunca i Palccoyo. Може ли снимки от тези в Северна Аржентина и Азербайджан (може и на лични). Това, което аз съм виждал за Азербайджан са хълмове с червено-сиви ивици.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , ven62 каза:

Да, не е това името. Така са популярни. В Перу са две (аз знам за две) - Vinicunca i Palccoyo. Може ли снимки от тези в Северна Аржентина и Азербайджан (може и на лични). Това, което аз съм виждал за Азербайджан са хълмове с червено-сиви ивици.

Първите две са от  Quebrada de Humahuaca, вторите две от планината Khizi, Азербайджан.

Hornocal.JPG

1641842368591-serranias_del_hornocal_02___hernan_paganini.jpg

03.jpg

de686cbe-729d-4516-8bdc-bd29bdbc7695.jpg

• Харесвам 5
  • Шок 2
  • Браво 1
Публикувано:

Вижте, не казвам,че е лошо място, а че е силно надценена.Хората са спокойни и винаги помагат. 

Мисля, ясно съм се изразил. Общо взето кочинка с цени на най-важните и уникални места като в Европа, но по 2. 

Цялата държава е тур капан и пари се къртят за всичко. 

Напр разхождане около лагуната Хуакачина 3.6 сола.  Една шлякана улица 🙂

И в по-мизерни държави съм бил, но никога в по-мръсни. 

Италия около Бари е направо стерилна сравнена с тоя боклук (а там си има доста). 

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

Азербайджан (може и на лични). Това, което аз съм виждал за Азербайджан са хълмове с червено-сиви ивици.

Дай линк, моля, че ми предстои.

Публикувано:
преди 41 минути , muchachote каза:

Първите две са от  Quebrada de Humahuaca

Била съм и в Перу и в Салта. Аржентинската планина  в Хумамарка въобще не е това от снимките и може да се нарече бледа сянка на Виникунка или както се казва, абсолютно няма значение,  шарената планина в Перу. Андите са най-красиви в Перу.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Цвете каза:

Била съм и в Перу и в Салта. Аржентинската планина  в Хумамарка въобще не е това от снимките и може да се нарече бледа сянка на Виникунка или както се казва, абсолютно няма значение,  шарената планина в Перу. Андите са най-красиви в Перу.

И снимките от Азербайджан са луд фотошоп. Бях там, не изглежда така. В Перу не съм била, не сравнявам.

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 22.01.2026 г. в 20:31, some1 каза:

В Перу има точно 3 уникални неща, заслужаващи внимание:

Мачу Пикчу 

Фигурите Наска

Тръстикови острови Урос. 

Първите 2 на цени, от които падат пломби. Като в Швейцария. Всеки да си прецени дали си заслужава. 

Извън това държавата е един огромен кенеф. Градовете извън 5х5 улици в центъра са с недовършени грозни сгради, бездомни кучета и планини от боклук.

За 2000 км пропътувани по пътищата им, има непрекъсната ивица от боклуци, както и малки или големи бунища. Строителни отпадъци си партнират с найлони, пл бутилки и всичко от-до.  Едни от най-чистите места на снимките. 

Малоумните индианци се чувстват длъжни в рейса всеки да надува на телефона мазна латино музика или/и някакви тъпи латино филми/клипове. На макс. И като се случат 3-4 такива около теб и си бръм за 7-8ч път. 

Изобщо силно надценена държава. 

IMG_20260122_132230913.jpg

IMG_20260122_131909134.jpg

По крайбрежието наистина е голяма мръсотия, но в планините не е така. Обиколихме много голяма част от Перу с автомобил и го твърдя със сигурност. А за 3-те неща абсолютно не сте прав. Стотици са местата, които ще ви впечатлят. Оазис Уакачина, Паракас, Планината Рейнбоу, планината Палау Пунчу, езерото Хюмантай, дори зона 21 над Куско. Марас и Морей, каньон Колка е невероятен, Олантайтамбо е невероятно градче, дори Агуас Калиентес е проетен. А островите са Урос са най-тъпото нещо, което може да видите там. Остров Такиле е в пъти по-приятен. Нищо не сте разбрали от Перу. Но затова Перу не е за всеки.

• Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.