Прескочи до съдържание

Аржентинска Патагония + Огнена Земя + Б.Айрес/Колония ( 10 дни през януари 2024г )

stanislavpp

Препоръчани мнения

Публикувано:

@Sun4o , извинявам се - чак сега виждам въпросите ти …

1. почти не сменях долари , Мастъркарт курса на превалутиране беше реално равен на Блу рейт курс на чейнджбюрата по това време 

2. вероятно има  сериозен инфлационен процес , който да компенсира нереално ниските доходи на аржентинците . Ползвал съм официалният им сайт за покупка на билети .

3. не зная , но и да има опция за презаверка с доплащане , трябва да чакаш няколко часа за следващият автобус на въпросната фирма , вместо да хванеш следващият автобус на някоя друга фирма след 30 мин или час 

4. не мисля, че има риск - освен, ако не пътуваш по техни празници 

• Харесвам 1
Публикувано:

Дано послужи инфото на някой друг😀😀😀.

Ние вече слезнахме от Торес дел Пайне и в момента се наслаждаваме на жегата в Сантяго🍺

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:
На 17.01.2025 г. в 22:40, stanislavpp каза:

@Sun4o , извинявам се - чак сега виждам въпросите ти …

1. почти не сменях долари , Мастъркарт курса на превалутиране беше реално равен на Блу рейт курс на чейнджбюрата по това време 

2. вероятно има  сериозен инфлационен процес , който да компенсира нереално ниските доходи на аржентинците . Ползвал съм официалният им сайт за покупка на билети .

3. не зная , но и да има опция за презаверка с доплащане , трябва да чакаш няколко часа за следващият автобус на въпросната фирма , вместо да хванеш следващият автобус на някоя друга фирма след 30 мин или час 

4. не мисля, че има риск - освен, ако не пътуваш по техни празници 

@stanislavpp безумно ли е да се прави пътуване за ден или ден и половина от БА до ЕлКалафете? 

Публикувано:

Предполагам, че ледника можеш да видиш за това време, остава да прецениш дали ти се дават толкова пари само за това... Аз като фен на природата бих стоял цялото време там, вместо в БА...

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Предполагам, че ледника можеш да видиш за това време, остава да прецениш дали ти се дават толкова пари само за това... Аз като фен на природата бих стоял цялото време там, вместо в БА...

Благодаря. Сега прегледаждам самолетни билети - отиване и връщане 1000 лв. за 2 човека. И още колко ще е там ориентировъчно?  

Публикувано:

Е, транспорта Suncho спомена в друга тема, вход за ледника, нощувка и храна предполагам малко повече отколкото в Буенос Айрес, ама аз обикновено не ги броя.

За мен лично е много толкова пари и път за един ден и една гледка.

Тази тема

Публикувано:
преди 54 минути , Zlatin Mitsov каза:

Благодаря. Сега прегледаждам самолетни билети - отиване и връщане 1000 лв. за 2 човека. И още колко ще е там ориентировъчно?  

С оглед на това което чета ,че цените са луди в Аржентина в момента не мога да кажа точно колко ще изхарчите още в Ел Калафате за два дни....Горе долу ще е още 1000 . Правил съм го за една нощувка от Буенос Айрес ноември 2022 с тур до Перито Морено.Гледката си заслужаваше всеки лев и определено не е за изпускане при положение,че си в тази част на света. Прочети и други теми и горе долу ще добиеш представа за разходите. Виж в Букинг и нощувка за двама какво ще струва.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, Zlatin Mitsov каза:

@stanislavpp безумно ли е да се прави пътуване за ден или ден и половина от БА до ЕлКалафете? 

Предполагам повечето от нас са правили подобни нерационални пътувания , въпрос на време и нагласа .

Може да се направи , но и ще е супер , ако може да отделиш минимум още ден , в идеалният случай два , ако сте по трекове . Ако не обичате или нямате време за трекове , ден и половина ще ви е достатъчен… Да се има предвид, че Big Ice trek се резервира месеци предварително , но и понякога  пускат още места две-три седмици преди датата.

Да не те объркам повече , но ден и половина е достатъчен за глетчера и Ел Калафате.  Вече ако се включва и Ел Шалтен - минимум още два дни 👍

• Харесвам 2
Публикувано:

Станислав го е обобщил най-добре, аз да добавя, че много зависи и какво ще ти е времето, особено ако включите и трека до невероятния Фиц Рой в Ел Чалтен - за мен най-хубавата забележителност на Патагония. Ние като бяхме улучихме супер ден, но в следващите два такъв патагонски вятър примесен с дъжд беше, че едва ли някой е дръзнал да ходи.

А за бюджета - не ти знаем начина на живот, за да кажем, но ако ще я карате на кръчми обед и вечер, с по чаша вино или бира, приготви минимум 150 долара дневно. Просто е адски и обидно скъпо…

Перито Морено транспорт+пас е 100-на долара/човек, а паса важал и за парка в Чалтен, което мен ме много учуди, понеже ние идвахме баш от Чалтен и никъде не е имало или да са ни искали входна такса за нещо си или дори будка, която да сме подминали без да сме разбрали.

И така и не разбрах има ли такава или не, никой в нашия рейс не беше ходил още до Чалтен, ние бяхме единствените

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.