Dora Popova Публикувано: 22 май Публикувано: 22 май Виза https://evisa.kdmid.ru/ Има условие за подаване - не може да се подава по-рано от 40 дни преди пътуването. В линкът може да се видят всички изискванията. Този линк ми помогна https://russiable.com/e-visa-russian-electronic-visa/ , защото стъпките са описани подробно. 4 1
EmoKrastev Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май На 22.05.2025 г. в 21:43, Иван Попов каза: Малко и аз да повдигна темата за Русия, нещо и аз да питам за валутата. Нашите мисля да си вземат от Б-я рубли, защото там картите не работят и кеш е по-добрият варинат. Те пътуват от 01 до 15 септември с турците от София до Москва без агенция, всичко те ще си организират. Но какво да направим с визите и кога да ги извадим, добре ли е сега да ги пуснем и ако може линк, за да не сбъркаме. Гледа, че стават бързо, но да не стане така, че после да не ни издадат визи.... Благодаря предварително! Тук обменния курс за рубли не е много изгоден. Проверявах тази седмица защото пътувам средата на юни за Русия - разликата е 10%. Аз мисля да купя малко рубли оттук но основно да обменя там. Може да им направиш справка за курс и локация на банката, за да не се чудят на място там. 1
muchachote Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май Понеже в момента съм в Рига, ще ми се да подхвърля, че има редовни автобуси от Рига за Санкт Петербург и обратно. К'ви санкции, к'ви пет лева😀 Пускам скрийншотове на билетите за примерни дати за юли. Излиза много по- евтино от който и да е самолетен билет от Истанбул или от Ереван, 123 евро отиване и връщане. От Талин също има рейсове. Самолетните билети на Air Baltic София- Рига- София съвсем не са скъпи, ако се купят месеци предварително. 7 1
epetkov Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май преди 3 часа, muchachote каза: Излиза много по- евтино от който и да е самолетен билет от Истанбул или от Ереван, Азбучна истина е, че балтийският вариант е финансово най-изгоден, но само при условие, че се намерят изгодни билети до Балтика. Не винаги когато човек има време да пътува до Русия се намират авиобилети по 30-40-50 евро. Отделно много хора предпочитат да елеминират 7-8 часово пътуване с автобус до Петербург. На руските граници, особено тези с ЕС, не се знае колко часа ще се задържи автобусът, докато самолетът си има час на кацане. 7
Иван Попов Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май преди 5 часа, EmoKrastev каза: Тук обменния курс за рубли не е много изгоден. Проверявах тази седмица защото пътувам средата на юни за Русия - разликата е 10%. Аз мисля да купя малко рубли оттук но основно да обменя там. Може да им направиш справка за курс и локация на банката, за да не се чудят на място там. В момента в Петрич ги дават за 0.0212 (дано правилно запомних баща ми) А ти в Русия от евро в рубли или от долари в рубли ще ги смениш?
Branko Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май Преди 1 час, epetkov каза: Азбучна истина е, че балтийският вариант е финансово най-изгоден, но само при условие, че се намерят изгодни билети до Балтика. Не винаги когато човек има време да пътува до Русия се намират авиобилети по 30-40-50 евро. Отделно много хора предпочитат да елеминират 7-8 часово пътуване с автобус до Петербург. На руските граници, особено тези с ЕС, не се знае колко часа ще се задържи автобусът, докато самолетът си има час на кацане. Ще допълня също и факта, че близката граница до Талин на кпп Ивангород се минава само пеша , опашките са дълги и става бавно. Автобуса те оставя на кпп-то и от другата страна те чака друг. При подобен вариант е добре да имаш чадър или дъждобран, също и да се оставя ден аванс, че на границата с Беларус съм го играл това и имаше хора , които си изпуснаха полетите 5 2
Dora Popova Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май Обмяната на валута е винаги по-изгодно да бъде направена в Русия , а не тук. Може да си направиш сметка , например от тук https://www.banki.ru/products/currency/eur/ Ние бяхме с евро. 1 1
Иван Попов Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май преди 28 минути , EmoKrastev каза: Азбучната истина е че това е за любителите на силни усещания и приключения 😉. Като идея Бургас-Гданск-Бургас с Райън за стотина евро, оттам с автобус до Калининград /поляците са пазарноориентирани, санкциите са за медиите - границата се минавала за 30-ина минути, познати ходиха по този начин/, от Калининград авион до Санкт-Петербург за още 130-140 евро. Това за средата на юни цени - за желаещи за белите нощи в Санкт Петербург. @Иван Попов дай я на вашите тази идея, в момента ще видят Санкт Петербург в пълния му блясък, с фонтаните и т.н., втората половина на септември ще почнат дъждовете и няма да е много комфортно. Тогава могат да ходят по музеите. Нашите пътуват от 01 до 15 септември с турците от София-Истанбул-Москва и после обратно по същия начин. За рублите не знам какво ще правят, лично моето мнение е да си вземат от Петрич примерно 2000 лв. и да си носят евро примерно. А и аз си мисля, че края на лятото ще се вдигнат валутите. Не знам какво да правим с тези рубли....... Няма да имат възможност да пътуват по-рано от септември месец. Знам, че в края на септември вече времето се разваля, но просто няма как. Каквото видят това, а и нека не забравяме, че и времето се промени като цяло, тоест сега септември и октомври са по-топли от обичайното, но в крайна сметка както дойде ще е, то това е Божа работа с времето! Благодаря за информацията! 1
Dora Popova Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май Била съм точно в този период в Русия /в Москва и Питер/ - и времето беше прекрасно. 1
EmoKrastev Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май преди 6 часа, epetkov каза: Азбучна истина е, че балтийският вариант е финансово най-изгоден, но само при условие, че се намерят изгодни билети до Балтика. Не винаги когато човек има време да пътува до Русия се намират авиобилети по 30-40-50 евро. Отделно много хора предпочитат да елеминират 7-8 часово пътуване с автобус до Петербург. На руските граници, особено тези с ЕС, не се знае колко часа ще се задържи автобусът, докато самолетът си има час на кацане. Азбучната истина е че това е за любителите на силни усещания и приключения 😉. Като идея Бургас-Гданск-Бургас с Райън за стотина евро, оттам с автобус до Калининград /поляците са пазарноориентирани, санкциите са за медиите - границата се минавала за 30-ина минути, познати ходиха по този начин/, от Калининград авион до Санкт-Петербург за още 130-140 евро. Това за средата на юни цени - за желаещи за белите нощи в Санкт Петербург. @Иван Попов дай я на вашите тази идея, в момента ще видят Санкт Петербург в пълния му блясък, с фонтаните и т.н., втората половина на септември ще почнат дъждовете и няма да е много комфортно. Тогава могат да ходят по музеите. 1 1
epetkov Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май преди 52 минути , EmoKrastev каза: Като идея Бургас-Гданск-Бургас с Райън за стотина евро, оттам с автобус до Калининград Калининградската схема за мен лично е за предпочитане пред балтийската. 2
neuromancer Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май мисля, че за по-възрастни хора сами съвсем правилно се е ориентирал към самолет през Истанбул 1
Иван Попов Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май преди 12 часа, neuromancer каза: мисля, че за по-възрастни хора сами съвсем правилно се е ориентирал към самолет през Истанбул Майка ми скоро прави 50-годишен юбилей, а баща ми е няколко години по-голям. Но те просто не искаха много прекачвания, а в същото време добри връзки (да не пътуват вечер) сега иначе полетите са им дневни и то само с няколко часа в Истанбул.
EmoKrastev Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май преди 6 минути , Иван Попов каза: Майка ми скоро прави 50-годишен юбилей, а баща ми е няколко години по-голям. Но те просто не искаха много прекачвания, а в същото време добри връзки (да не пътуват вечер) сега иначе полетите са им дневни и то само с няколко часа в Истанбул. Те са направо младежи, аз като чета колко се притесняваш как ще се оправят си мислех че са нещо 70+ 5
Иван Попов Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май преди 28 минути , EmoKrastev каза: Те са направо младежи, аз като чета колко се притесняваш как ще се оправят си мислех че са нещо 70+ А те, че ще се оправят то това е факт, но просто да не се притесняват с тези пари и пътувания, а иначе наистина са си младежи 😉 5
EmoKrastev Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май Получих руска виза точно на четвъртия ден от подаването. Посочих адрес на хотела в апликацията, застраховка от Тинькоф страхование 15лв за 14 дни, покритие 100 000 евро през cherehapa.ru, няма проблем с плащането с наша карта, минава през белоруска банка. Билета го купих от onetwotrip 840 долара, с чекиран багаж от Истанбул. Сега се чудя дали ще ми искат разпечатана резервация на границата? С хотела си писахме в whatsapp и така си запазих стая. @Dora Popovaна вас искаха ли ви резервация на границата? 4
Dora Popova Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май Да , показах я от приложението на Ostrovok , не носих разпечатана резервация. Застраховката не ми я искаха , нито визите. Визата и аз я получих точно на 4 ден. 3
gmarkov Публикувано: Понеделник в 18:26 Публикувано: Понеделник в 18:26 Здравейте! Предстои ми пътуване до Санкт Петербург в средата на месец Юли и бих искал да попитам два въпроса: 1. Обмислям да си закупя 5 - дневна карта за градски транспорт и въпросът ми е дали мога да я ползвам за пътуване с автобус от Санкт Петербург до Петерхоф и Царско село. В интернет намирам много оскъдна информация по този въпрос като на едно единствено място пише, че може да се ползва и да не се купува отделен билет. 2. Тъй като с българска карта не е възможна покупка онлайн на билети до Петерхоф, Царско село и Ермитажа, а пътуването ми е в средата на месец юли, когато се очаква да има много туристи, има ли опасност да отида на място до обекта и да се окаже, че всички билети са продадени. Дали ако онлайн билетите свършат все пак има възможност да се закупят на място? Благодаря предварително на отзовалите се!
Branko Публикувано: преди 7 часа Публикувано: преди 7 часа В момента пътувам от Талин с автобус ва Luxecpress към Петербург. Като автобуса те остава на Нарва, границата се минава пеша и от другата страна те чака друг автобус. Ще дам пълно инфо, когато пристигна 10 2
Mary Публикувано: преди 7 часа Публикувано: преди 7 часа преди 12 минути , Branko каза: Ще дам пълно инфо, когато пристигна Мен ме интересува и каква е-сим ползваш и дали си доволен? Лек път.
Branko Публикувано: преди 7 часа Публикувано: преди 7 часа В момента, Mary каза: Мен ме интересува и каква е-сим ползваш и дали си доволен? Лек път. Картата, която съм заредил е от GoMoWorld , дали ще работи още не знам. 2гб струва 4€ с код за отстъпка ESIMDB2 е 2€ Благодаря 6 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега