Прескочи до съдържание

Русия - Москва и Санкт Петербург

NinaN

Препоръчани мнения

преди 3 минути , NinaN каза:

Доверих се за визи

Тя визата е само една и е електронна с цена 52 долара. След като се споменава конкретна туристическа фирма, може да се сподели и цената, която е платена за комплексната услуга.

Връзка към коментар

Да, извинявам се. Понеже не пътувах сама и затова съм написала визи. А цената няма защо да я споменавам. Тя е различна в зависимост от цената на самолетните билети, на броя нощувки, на желаните екскурзии... 

Връзка към коментар
преди 32 минути , NinaN каза:

Да, извинявам се. Понеже не пътувах сама и затова съм написала визи. А цената няма защо да я споменавам. Тя е различна в зависимост от цената на самолетните билети, на броя нощувки, на желаните екскурзии... 

И тогава какво е предимството на агенцията?  Всеки магеланец знае как се резервират билети на възможно най-добра цена. Същото се отнася и за резервацията на хотели

Редактирано от chandni
Моля без имена на БГ тур. агенции
Връзка към коментар
Преди 1 час, NinaN каза:

Здравейте, Магеланци. Прибрах се от едно вълнуващо и интересно за мен пътешествие до Москва и Санкт Петербург. Доверих се за визи, билети, хотелски резервации и екскурзии на място на една туристическа агенция. Всичко беше перфектно, за което съм и много благодарна. Чувството да осъществиш една мечта е уникално! Приятни пътувания на всички ви 🙂

Браво! И на мен доста ми се ходи до Москва и Санкт Петербург, да не говорим, че нищо чудно скоро да нямаме възможност да посещаваме Русия изобщо... Миналата седмица даже си играх да проверявам полети и настанявания.

По през разни руски търсачки настаняванията излизат около 120 лв. на вечер за много малка единична бюджетна стая с душ и тоалетна, но на топ място в центровете на двата града, почти на брега на съответните реки.

Удобен билет до Москва и от Санкт Петербург на връщане за юни от сайта на Turkish излизаше нещо от сорта на 590 евро. За около 70-80 евро се намира вътрешен билет с чекиран багаж от Москва до Питер.

За колко време излезе визата? По електронен път ли кандидаствахте? 

Имате ли представа самолетните билети на каква цена излязоха през фирмата? А настаняванията? Или ви дадоха пакетна цена без разбивка?

Може ли лесно да се обикалят забележителности с градски транспорт, ако човек знае добре езика и си е направил домашното? Безопасно ли е да се скита самостоятелно, примерно до полунощ в центровете на Москва и Питер?

Някъде усетихте ли лошо отношение на руснаците към вас, като разберат, че сте българи?

Полетите от Истанбул до Москва и от Питер до Истанбул май са доста дълги, четох, че много заобикалят самолетите.

Благодаря предварително за отговорите!

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 21 часа, FlyTraveler каза:

Браво! И на мен доста ми се ходи до Москва и Санкт Петербург, да не говорим, че нищо чудно скоро да нямаме възможност да посещаваме Русия изобщо... Миналата седмица даже си играх да проверявам полети и настанявания.

По през разни руски търсачки настаняванията излизат около 120 лв. на вечер за много малка единична бюджетна стая с душ и тоалетна, но на топ място в центровете на двата града, почти на брега на съответните реки.

Удобен билет до Москва и от Санкт Петербург на връщане за юни от сайта на Turkish излизаше нещо от сорта на 590 евро. За около 70-80 евро се намира вътрешен билет с чекиран багаж от Москва до Питер.

За колко време излезе визата? По електронен път ли кандидаствахте? 

Имате ли представа самолетните билети на каква цена излязоха през фирмата? А настаняванията? Или ви дадоха пакетна цена без разбивка?

Може ли лесно да се обикалят забележителности с градски транспорт, ако човек знае добре езика и си е направил домашното? Безопасно ли е да се скита самостоятелно, примерно до полунощ в центровете на Москва и Питер?

Някъде усетихте ли лошо отношение на руснаците към вас, като разберат, че сте българи?

Полетите от Истанбул до Москва и от Питер до Истанбул май са доста дълги, четох, че много заобикалят самолетите.

Благодаря предварително за отговорите!

Здравейте, писах Ви лично съобщение 🙂

Връзка към коментар
преди 22 часа, epetkov каза:

И тогава какво е предимството на агенцията?  Всеки магеланец знае как се резервират билети на възможно най-добра цена. Същото се отнася и за резервацията на хотели

И? ... Всеки сам преценява дали да ползва помощ или не. Така сме решили - така сме постъпили. Явно не сме чак такива Магеланци...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, tara каза:

@NinaN, пишете тук, че и аз чакам отговорите на горните въпроси. Сигурна съм, че доста хора се интересуват от дестинацията. 

Да,аз също се интересувам и ще бъда много благодарна за такава информация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Днес се върнахме от 8 дни Москва и Санкт Петербург. 

Ако някой има въпроси - питайте.

В общи линии - самоорганизирано. Билети с турците. Хотели резервирахме директно през руските сайтове на хотелите ( изискват карта за верификация но не дърпат от нея сума. С Револют го направих).

Визи през линка във форума. Излизат до 3 раб. дни

• Харесвам 8
  • Браво 7
Връзка към коментар

Валидна е за цяла Русия, но може да се влиза само през следните пунктове:

• air checkpoints «Vladivostok (Knevichy Airport)», «Yuzhno-Sakhalinsk (Khomutovo Airport)», «Petropavlovsk-Kamchatsky (Yelizovo Airport)», «Khabarovsk (Novy Airport)», «Anadyr (Ugolny Airport)», «Kaliningrad (Khrabrovo)», «Ulan-Ude (Muhino)», «Chita (Kadala)», «Pulkovo», «Belgorod», «Volgograd (Gumrak)», «Ekaterinburg (Koltsovo)», «Kazan», «Krasnodar (Pashkovsky)», «Krasnoyarsk (Yemelyanovo)», «Moscow (Vnukovo)», «Moscow (Domodedovo)», «Moscow (Sheremetyevo)», «Nizhny Novgorod (Strigino)», «Novosibirsk (Tolmachevo)», «Rostov-on-Don (Platov)», «Samara (Kurumoch)», «Sochi», «Irkutsk», «Chelyabinsk (Balandino)», «Arkhangelsk (Talagi)», «Astrakhan (Narimanovo)», «Bryansk», «Vladikavkaz (Beslan)», «Grozny (North)», «Zhukovskiy», «Kaluga (Grabtsevo)», «Lipetsk», «Makhachkala (Uytash)», «Mineralnye Vody», «Murmansk», «Nalchik», «Saratov (Gagarin)», «Syktyvkar», «Tomsk (Bogashevo)», «Yaroslavl (Tunoshna)», «Abakan», «Barnaul», «Kemerovo», «Omsk (Tsentral'nyy)», «Orenburg (Tsentral'nyy)», «Perm (Bol'shoe Savino)», «Tyumen (Roshchino)», «Ulyanovsk (Vostochny)», «Ufa», «Cheboksary»;
  • naval checkpoints «Vladivostok», «Zarubino», «Posiet», «Korsakov», «Petropavlovsk-Kamchatsky», «Kaliningrad (checkpoints in the cities of Kaliningrad and Svetly)», «Vysotsk», «Big port Saint Petersburg (Marine Station, Fort Constantin, English Embankment and Lieutenant Schmidt Embankment)», «Passenger port Saint Petersburg», «Sochi (International Center for Sea Passenger and Cruise Transportation)», «Magadan», «Nikolayevsk-on-Amur», «Kandalaksha», «Murmansk»;
  • railroad checkpoints «Pogranichny», «Khasan», «Makhalino», «Mamonovo», «Sovetsk», «Saint Petersburg - Finlyandskiy», «Zabaikal'sk», «Naushki»;
  • automobile checkpoints «Poltavka», «Turiy Rog», «Bagrationovsk», «Gusev», «Mamonovo (Grzechotki)», «Mamonovo (Gronowo)», «Morskoje», «Pogranichny (Kaliningrad Oblast)», «Sovetsk», «Chernyshevskoye», «Torfjanovka», «Brusnitchnoe», «Svetogorsk», «Kyakhta», «Ubylinka», «Burachki», «Vyartsilya», «Kunichina Gora», «Shumilkino», «Verkhny Lars», «Lyuttya», «Solov'evsk», «Starotsurukhaitui», «Salla», «Suoperya»;
  • pedestrian checkpoint «Ivangorod»;
  • river checkpoint «Khabarovsk»;
  • mixed checkpoints «Blagoveshchensk», «Amurzet», «Pokrovka».
  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Пегасус ми пратиха лична оферта за 40% дискаунт и се сдобих с билети - SAW-LED 16.09.2024 -122E и VKO-SAW 24.09.2024 111e. Сега започват въпросите.

1.Хотели как се букват? @funny може ли списък с руските сайтове за Хотели?

2.Може ли с Руска виза евентуално да се посети Беларус?

3. Карти ясно, че едва ли ще вървят, Долари или евро може ли лесно да се сменят или да се запасим с рубли?

4.Ще трябва да се предвижим от Санкт Петербург до Москва (евентуално ме и през Минск), как и къде се купуват билети?

Ако се сетя още нещо ще пиша.

@NinaN обещахте да пишете , може ли инфо?

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, ivan69 каза:

1. Хотелите си ги избирах като използвах Yandex за търсачка. След това пак в Yandex като напишеш името на хотела си намираш сайта им и букваш директно през него. Поне 5-6 хотела които пробвах на този принцип ми дадоха да букна, като искаха карта за потвърждение без да теглят пари от нея. Аз ползвах Револют. 

Ако ти е по-удобно ето ти и една руска търсачка за хотели тук

2. Не съм се интересувала за Белорус и не мога да съм полезна

3.Карти не вървят. Носи евро. Курса е доста по-изгоден от този на долара. Може да се обменя в която и да е банка, като суми до 500 евро обменят без формалности, а над 500 - искат данни на паспорт, виза и листчето от емигрейшъна. Специално в Ст.Петербург имаше в централната част банки, които работеха до 22:00.

В банките курса е значително по-изгоден от този на летището, така че ако не си носите някакви дребни рубли от тук за такси от летището - обменете малко.

( Такситата са евтини, но ползвайте тези на Yandex. Има и самостоятелни по-високи цени. Курс Летище - център - 40 минути, 38 км - 18 лв)

4. Билети за вътрешни полети ние взимахме от тук OneTwoTrip.com . Избираш си отгоре където е знаменцето за езика английски и евро. Никакъв проблем нямаше, веднага след плащане ми пристигна на мейла и резервация от OneTwoTrip.com и отделен мейл с резервацията директно от авиокомпанията.

Ако не сте сигурни в датата на която ще летите, може и на място в Санкт Петербург да си купите билета от летището или бюра на авиокомпании - има ги много в града. Специално между Москва и Ст. Петербург има по над 20 полета дневно.

ПП. Ако пътуването е бюджетно за хранене може да използвате техните Столови. Има ги навсякъде, включително и около туристическите места и до колкото видях по табелите - първо+второ+ десерт е не повече от 4-5 евро. Нямам лични впечатления, но ги ползваха доста хора. Това е за Ст. Петербург. В Москва не съм забелязвала.

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Ако решите да ползвате влак Ст.Петербург-Москва - може да го букнете от тук : https://www.russianrailways.com/

Нашите билети бяха София - Москва - София и за да отидем до Ст. Петербург в едната посока взехме нощния влак ( Все пак Русия без влак и кон не е Русия :grin:), спален вагон а обратно към Москва - самолет.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 5 минути , ivan69 каза:

Мерси на всички, а с Интернет как стои въпроса? Може ли да си вземем руски сим карти от летището на Санкт Петербург? Дали ще работи viber? И ще мига ли да банкирам оттам?

Ние бяхме с есим карти . Ползвахме от 2 компании

1.  https://etravelsim.com/?syclid=cpnrdt4om04s738pcr0g&utm_campaign=emailmarketing_136986198197&utm_medium=email&utm_source=shopify_email

2. Flexi Roam

Всичко работи - Viber, WhatsApp

До колкото знам няма проблем да се вземе и физическа сим карта, но ако банкирането ти е с смс потвърждение няма да може да банкираш в този вариант. С е-сим си правиш настройките да взимаш само датата от там и обаждания и смс-и си остават от бг номера ти.

Виваком имат Europe TravelPass , дневена цена 6лв и получаваш 1000 МВ интернет и 50 мин разговори( входящи/изходящи) на ден включени в пакета. След изчерпване е 0,25 лв на минута и толкова на МВ. Русия е включена. Важи за всичките им оператори.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

@funny - при влизане трябваше ли да подписвате декларация за вечна подкрепа на Руската Федерация (извинявам се, забравих оригиналното название, но смисълът е подобен)?

Връзка към коментар
преди 7 минути , Hadzhitodorovi каза:

@funny - при влизане трябваше ли да подписвате декларация за вечна подкрепа на Руската Федерация (извинявам се, забравих оригиналното название, но смисълът е подобен)?

😂 Въх пропуснали са ни с тази декларация. Знаех си че не може толкова лесно да е влизането в Русия, колкото на нас ни се случи. А и във вярност към Путин не са ни накарали да се закълнем три пъти.

Връзка към коментар
преди 34 минути , Hadzhitodorovi каза:

🙂

Благодаря! Значи не следят чак толкова зорко.

Майтапа на страна, влизането е безпроблемно - подаваш електронната виза, паспорта и отрязъка от бордната карта с която влизаш в Русия, проверяват си нещо в системата им, снимат те и си готов. Нищо по-различно или необичайно от стандартно влизане в държава с виза

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...
На 8.07.2024 г. в 15:27, funny каза:

Майтапа на страна, влизането е безпроблемно - подаваш електронната виза, паспорта и отрязъка от бордната карта с която влизаш в Русия, проверяват си нещо в системата им, снимат те и си готов. Нищо по-различно или необичайно от стандартно влизане в държава с виза

Какво попълвам на 3 част от въпросника за виза? Пита ме при кой отивам и иска хотел, а още не съм буквал. Освен да букна Хотел и да го попълня и на 2те места?

Връзка към коментар

Попълних формата, резервация на хотела направих през ostrovok.ru

Само въведох картата, през yandex искаше да платя 1 рубла, не стана нито с обб, нито с револют. Платих 191aed, 97лв. Дойде потвърждение на мейла за плащане, до 4 дни чакам визата.

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , ivan69 каза:

Попълних формата, резервация на хотела направих през ostrovok.ru

Само въведох картата, през yandex искаше да платя 1 рубла, не стана нито с обб, нито с револют. Платих 191aed, 97лв. Дойде потвърждение на мейла за плащане, до 4 дни чакам визата.

Хотелът как го плати, не разбрах с каква карта? 

Връзка към коментар
преди 6 минути , a6olq каза:

Хотелът как го плати, не разбрах с каква карта? 

Не съм го плащал. резервирах го с безплатна отмяна и плащане на място, въведох си данните от картата само.

• Благодаря 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.