Прескочи до съдържание

Русия - Москва и Санкт Петербург

NinaN

Препоръчани мнения

преди 7 минути , ivan69 каза:

Не съм го плащал. резервирах го с безплатна отмяна и плащане на място, въведох си данните от картата само.

Благодаря! Явно е ставало въпрос относно начина на плащане на визата, не съм разбрала.

Защо в aed? 

Връзка към коментар
преди 28 минути , ivan69 каза:

Попълних формата, резервация на хотела направих през ostrovok.ru

Само въведох картата, през yandex искаше да платя 1 рубла, не стана нито с обб, нито с револют. Платих 191aed, 97лв. Дойде потвърждение на мейла за плащане, до 4 дни чакам визата.

И после,моля, подробен пътепис.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, mamaivy каза:

И после,моля, подробен пътепис.

Айде първо виза да взема, след няколко часа получих мейл, че се разглежда, да видим дали е наред всичко!

преди 2 часа, a6olq каза:

Благодаря! Явно е ставало въпрос относно начина на плащане на визата, не съм разбрала.

Защо в aed? 

Вероятно за да може да мине с БГкарта или с произволна карта извън Русия, арабите не са глупави, защо да не взимат някой лев на санкционерите..... нали имат рестрикции, които повече пречат на нас, но това е друга тема....

Единствено се притеснявам за снимката, на 2 места ходих и като ме снимат с очила се появяват едни точки, накрая се снимах без очила, а на паспорта снимката е с очила....Някой да знае читаво фото което евентуално да ме снима с очила без да излизат бели точки по рамките?

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Визата дойде точно на 96 час от подаването! Много съм доволен, сега имам следната чуденка. Тъй като специално си пише, че е еднократна, дали мога да кандидатсвам отново и да отскоча за 2 дни до Минск ? Идеята ми е тъй като пътувам за Санкт Петербург и се прибирам от Москва, да вмъкна и един Минск между тях? Изобщо някой има ли представа как стои въпроса с граничния въздушен контрол между Русия и Беларус и обратно?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 часа, ivan69 каза:

Много съм доволен, сега имам следната чуденка. Тъй като специално си пише, че е еднократна, дали мога да кандидатсвам отново и да отскоча за 2 дни до Минск ? 

При положение че имаш само 7-8 дни за да видиш и Москва и Санкт Петербург, аз лично не бих си губила от това време за да вмъкна още нещо в програмата .

И в двата града има достатъчно какво да се види и даже няма да ти е достатъчно времето за тях.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Нашите ме изядоха за тази Русия и сега трябва да търся билети и на тях, те искат сега ноември месец, но аз им казвам, че по-добре края на юни месец да пътуват. Аз още нещата за Япония за мен не съм си оправил като програма, но хайде да им взема и на тях билети, та после и за тях ще мисля кое и как ще е най-добре като комбинация. 

Другото което ми е, как да стигнат най-евтино до Москва и/или Санкт Петербург от София :

Вариант 1: София - Рига - Талин с Airbaltic и после с автобус до Санкт Петербург.

Вариант 2: София - Ереван - Москва - Ереван - София.

Вариант 3: София - Истанбул - Москва с Pegasus.

Много е важно какъв да е периодът, но аз мисля да е лятото, защото преди това са белите нощи, но все пак ще съм благодарен на хората, които са пътували да ми дадат мнението си до Русия. И за визата направо онлайн ли да си я пуснем?

Благодаря предварително! 

Връзка към коментар

@Иван Попов А колко авантюристично са ти настроени родителите? Моят опит с роднини е, че най-благоприятно за всички ни е с минимални самолетни трансфери или смяна на превозни средства, при всяка възможност кацане/излитане в по-светлата част на денонощието... Т.е през Истанбул. Но твоите с отиване през Латвия и Естония и връщане през Армения напр. може да са супер доволни да видят още някоя държава по пътя независимо от удължаването на пътя, смяната на превозните средства и т.н. Ти си познаваш близките.

През ноември, "светлата" част на деня е малко орязана, но ми разбираш мисълта - ранният залез също е част от чара на пътуването на север през ноември, може точно това ще им допадне, щом те го искат тогава, а не края на юни. В началото на ноември има национален празник, сигурно в Москва ще се постараят, а на тях ще им е забавно. Ето от миналата година: https://www.vedomosti.ru/gorod/ourcity/articles/den-narodnogo-edinstva-v-moskve-kuda-shodit-i-kak-otmetit

От друга страна, не е в кря на юни, но имат и ден на Русия на 12 юни, може да го ползваш за коз, ако за теб ноември е нагорно за организиране. 🙂

За визите не мога да помогна, била съм отдавна, по-горе другите са писали прясна информация за ваденето и сроковете.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз бих избрала края на юни вместо ноември, не само заради дължината на деня, но и температурите ще са малко над нулата ноември, а през нощта ще падат сигурно и под, което ограничава времето навън. Ние сме били в края на Май и времето беше супер за разходки, а денят дълъг.

С еърбалтик и автобус вероятно ще е най-евтино, но може би не най-удобно. Не разбрах и в Санкт Петербург и Москва ли ще ходят или само на едното? Може би да проиграеш варианти и да им дадеш те да си изберат. За визата не знам също бяхме преди години и нямаше он лайн. Но доколкото помня в поканата, която се искаше и може онлайн от фирми да се издаде се посочва период и адрес, така че е добре първо тях да уточните.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

@Иван Попов и аз мисля една Русия от доста време, но все отлагам, защото ми се иска за повече дни, а е трудно уреждането на работно  отсъствие за по-дълго време. От Ереван до Москва с коя авиокомпания си гледал? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Иван Попов мое мнение - определено юни. Ноември ще е студено, особено в Санкт Петербург , където си има и един пронизващ вятър покрай реката... не мисля че ще е много приятно.

Относно визата - електронна. Удобно и бързо е. Ако се пропусне нещо да се попълни - пращат мейл за корекция.

За билетите - не мога да съм полезна с опции. Ние купихме с Турците. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Първо се купуват самолетните билети. После резервация за хотел през някой от руските сайтове, задължително с безплатна отмяна и плащане на място. Вземат данните от карта, но не теглят пари. Вътрешен полет аз купих през obilet, никакви проблеми после, изтеглихме си бордните карти през Аерофлот и минахме с тях. От Сабиха също летяхме с мобилни бордни карти, само на бординга искат визата, да си я разпечатат. На обратния полет от Внуково не важат мобилни бордни карти, минава се през гише издават хартиена. Таксита поръчвахме през Яндекс, на Пулково обаче не можахме да поръчаме защото беше 1 регистрация и искаше плащане с карта. Има доста "копърки" , които предлагат превоз до центъра на цените на Яндекс за под 20 лв. около 25 км. В Санкт Петербург си поръчахме такси през Яндекс и после от хотела до Летището за 20 лв. . Може и метро да се ползва 1.40 е билета. От Шереметиево си поръчахме Яндекс за 40 лв ни закара 45 км до центъра. Има и Влак за 12 лв и после метро.  До Внуково от центъра е 20 лв за 30+ км с Яндекс. Мобилен Интернет 12 лв 30ГБ на летището. 

Всичко е супер уредено и евтино....

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, Иван Попов каза:

те искат сега ноември месец, но аз им казвам, че по-добре края на юни месец

По-добре е през май - юни. Не се знае дали през ноември няма да има  аномални студове. Случват се понякога. Отделно  през лятото има много поевече полети, а значи и по-лесно намиране на авиобилети на  приемливи цени.

Първият вариант с Air Baltic  трябва да стане последен, Само ако  наистина излезе много добра цена за самолетни билети, която да компенсира неудобството от пътуване с автобус.

Вариантът през Истанбул има много разновидности:  Първо  дали  да се тръгне от София или от Скопие, понеже сте от Сандански.  От Скопие са  три авиокомпаниите до Истанбул.   Второ от Истанбул  освен  Turkish и Пегасус, полети се изпълняват от няколко руски авиокомпании, в случай, че не държат билетите да са на една резервация.

преди 2 часа, ivan69 каза:

Всичко е супер уредено и евтино..

P.S  през юни може да е още по-евтино с оглед очакваната девалвалция на рублата.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 30.09.2024 г. в 8:05, tara каза:

@Иван Попов и аз мисля една Русия от доста време, но все отлагам, защото ми се иска за повече дни, а е трудно уреждането на работно  отсъствие за по-дълго време. От Ереван до Москва с коя авиокомпания си гледал? 

Аз гледах всички компании, които летят до Москва, а те са много около 10 мисля, че бяха.

Има доста добре цени като цяло от Ереван до Москва, но явно ще ги накарам да пренощуват там или просто ще си чакат на летището, за да си направят връзка с полети си до Москва. 

На 30.09.2024 г. в 8:31, funny каза:

Ние купихме с Турците. 

Благодаря ти!

С турците е много скъпо на този етап.

Ако някой нещо намери с турците нека свирка 🙂 Иначе на този етап за по около 400/450 евро в двете посоки от София до Москва, а това е доста според мен.

На 30.09.2024 г. в 8:35, ivan69 каза:

Първо се купуват самолетните билети. После резервация за хотел през някой от руските сайтове, задължително с безплатна отмяна и плащане на място. Вземат данните от карта, но не теглят пари. Вътрешен полет аз купих през obilet, никакви проблеми после, изтеглихме си бордните карти през Аерофлот и минахме с тях. От Сабиха също летяхме с мобилни бордни карти, само на бординга искат визата, да си я разпечатат. На обратния полет от Внуково не важат мобилни бордни карти, минава се през гише издават хартиена. Таксита поръчвахме през Яндекс, на Пулково обаче не можахме да поръчаме защото беше 1 регистрация и искаше плащане с карта. Има доста "копърки" , които предлагат превоз до центъра на цените на Яндекс за под 20 лв. около 25 км. В Санкт Петербург си поръчахме такси през Яндекс и после от хотела до Летището за 20 лв. . Може и метро да се ползва 1.40 е билета. От Шереметиево си поръчахме Яндекс за 40 лв ни закара 45 км до центъра. Има и Влак за 12 лв и после метро.  До Внуково от центъра е 20 лв за 30+ км с Яндекс. Мобилен Интернет 12 лв 30ГБ на летището. 

Всичко е супер уредено и евтино....

Много ти благодаря за мнението! Видях, че скоро беше в Русия 😊

На 30.09.2024 г. в 1:38, Coo каза:

@Иван Попов А колко авантюристично са ти настроени родителите? Моят опит с роднини е, че най-благоприятно за всички ни е с минимални самолетни трансфери или смяна на превозни средства, при всяка възможност кацане/излитане в по-светлата част на денонощието... Т.е през Истанбул. Но твоите с отиване през Латвия и Естония и връщане през Армения напр. може да са супер доволни да видят още някоя държава по пътя независимо от удължаването на пътя, смяната на превозните средства и т.н. Ти си познаваш близките.

През ноември, "светлата" част на деня е малко орязана, но ми разбираш мисълта - ранният залез също е част от чара на пътуването на север през ноември, може точно това ще им допадне, щом те го искат тогава, а не края на юни. В началото на ноември има национален празник, сигурно в Москва ще се постараят, а на тях ще им е забавно. Ето от миналата година: https://www.vedomosti.ru/gorod/ourcity/articles/den-narodnogo-edinstva-v-moskve-kuda-shodit-i-kak-otmetit

От друга страна, не е в кря на юни, но имат и ден на Русия на 12 юни, може да го ползваш за коз, ако за теб ноември е нагорно за организиране. 🙂

За визите не мога да помогна, била съм отдавна, по-горе другите са писали прясна информация за ваденето и сроковете.

Благодаря ти за инфото!

На 30.09.2024 г. в 8:04, Бръмбар каза:

Аз бих избрала края на юни вместо ноември, не само заради дължината на деня, но и температурите ще са малко над нулата ноември, а през нощта ще падат сигурно и под, което ограничава времето навън. Ние сме били в края на Май и времето беше супер за разходки, а денят дълъг.

С еърбалтик и автобус вероятно ще е най-евтино, но може би не най-удобно. Не разбрах и в Санкт Петербург и Москва ли ще ходят или само на едното? Може би да проиграеш варианти и да им дадеш те да си изберат. За визата не знам също бяхме преди години и нямаше он лайн. Но доколкото помня в поканата, която се искаше и може онлайн от фирми да се издаде се посочва период и адрес, така че е добре първо тях да уточните.

Благодаря ти!

На 30.09.2024 г. в 10:33, epetkov каза:

P.S  през юни може да е още по-евтино с оглед очакваната девалвалция на рублата.

Това не знам дали ще стане като цяло, то много зависи и нещата как ще се завъртят относно кофликтите между държавите. 

На 30.09.2024 г. в 10:33, epetkov каза:

По-добре е през май - юни. Не се знае дали през ноември няма да има  аномални студове. Случват се понякога. Отделно  през лятото има много поевече полети, а значи и по-лесно намиране на авиобилети на  приемливи цени.

Първият вариант с Air Baltic  трябва да стане последен, Само ако  наистина излезе много добра цена за самолетни билети, която да компенсира неудобството от пътуване с автобус.

Вариантът през Истанбул има много разновидности:  Първо  дали  да се тръгне от София или от Скопие, понеже сте от Сандански.  От Скопие са  три авиокомпаниите до Истанбул.   Второ от Истанбул  освен  Turkish и Пегасус, полети се изпълняват от няколко руски авиокомпании, в случай, че не държат билетите да са на една резервация.

Благодаря ти за информацията! Щом казваш да стане последно, така ще го направя, иначе аз гледах и автобусите до Санкт Петербург ами от Талин до там е за 12 часа, то това е много време.... 

Няма проблем за билетите, то нашите не държат да са на една резервация, но не знам как е с визата въпросът дали трябва да са заедно, тоест при кандидатстването дали искат отиването и връщатането да са заедно (за да не останеш в страната).... Иначе от нашите няма проблем да има как ще са билетите, важното е да стигнат и да тръгнат обратно без проблеми. 

Ианче ние можем и през Солун да летим, но нали не са добри и отношенията между Гърция и Турция и за това си прав, че трябва да е или от София или от Скопие. 

Благодаря на всички отзовали се.

Значи със сигурност остава за другата година пътуването до Русия, сега остава да следя за добри полети до Москва, ако някой нещо намери да се сврика, благодаря предварително! Ако имам допълнителни въпроси пак ще пиша.

След 20 юни, каквото изпадне ще взимаме и това е. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Иван Попов каза:

визата въпросът дали трябва да са заедно, тоест при кандидатстването дали искат отиването и връщатането да са заедно

Ама какво кандидатстване? Тя визата е електронна.  Спокойно от дивана в хола може да се направи.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.