Прескочи до съдържание

Женитба с Филипинка

Препоръчани мнения

Здравейте имам връзка от известно време с Филипинка . Имахме връзка няколко месеца онлайн и два пъти вече съм ходил за по 3 седмици в Cebu . Решихме да се оженим с цел да се съберем най-накрая ! Аз живея и работя в Холандия и въпроса ми е къде ще е най лесно и бързо да се оженим за да може тя да получи по бързо документи и да бъде с мен легално в Холандия и да има право да работи . Дали в България или Филипините или може би в Холандия .. Някой ако е запознат каква е процедурата и кой е най бързия вариант относно документите които и дават право да работи . 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Ivan Chakurov каза:

запознат каква е процедурата

До колкото аз съм запознат, трябва да й направиш частна покана за гостуване,  с която тя ще получи туристическа виза за България. Женете се в България.  После тя се връща във Филилпините  за да прави нова виза D на основание  "сключен брак".  Само с  виза D ще може да получи разрешение за пребиваване в България.   Холандия е лесна песен. Вече ще сме в  Шенген. С българското разрешително за пребиваване ще може да се легализира в Нидиерландия.  Другият вариант (не знам дали е правилният) - пристига директно с виза D,  но с основание "работа"   (с основание "работа" знам детайлно как става). Тук обаче големият въпрос е ще може ли да си смени основанието за виза D от "работа"  на "сключен брак" на място в България.  Аз лично се съмнявам в последното.  Най-добре е да се обадиш на миграционен адвокат Кирил Александров тел: 0877775528

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 41 минути , epetkov каза:

До колкото аз съм запознат, трябва да й направиш частна покана за гостуване,  с която тя ще получи туристическа виза за България. Женете се в България.  После тя се връща във Филилпините  за да прави нова виза D на основание  "сключен брак".  Само с  виза D ще може да получи разрешение за пребиваване в България.   Холандия е лесна писен. Вече ще сме в  Шенген. С българското разрешително за пребиваване ще може да се легализира в Нидиерландия.  Другият вариант (не знам дали е правилният) - пристига директно с виза D,  но с основание "работа"   (с основание "работа" знам детайлно как става). Тук обаче големият въпрос е ще може ли да си смени основанието за виза D от "работа"  на "сключен брак" на място в България.  Аз лично се съмнявам в последното.  Най-добре е да се обадиш на миграционен адвокат Кирил Александров тел: 0877775528

Благодаря ви за информацията , утре ще звънна да говоря с Адвоката . 

Знам че вече има такива теми и ги четох . Просто исках да знам къде е по добре да се оженим в България или Филипините . Защото за мен няма значение просто искам документацията и всичко да е по бърза и да си пътуваме за ниската земя 😂

Връзка към коментар

Малко на смап ще прозвучи, ама много ми е интересно как все на филипинки налитате 🙂 Че няма ли балийки (сиреч индонезийки), тайландки, колумбийки... Наистина защо? Въпросът не е лично към автора на темата само, но и към няколкото магеланци, които са тръгвали към стъпка брак с филипинка. Нямам нищо против мултикултурните бракове, но някак все с филипинки се случват в този форум... та просто ми е интересно. 🙂 Явно аз като жена нещо пропускам...

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ами не е само с филипинки. 🙂 Скорошен пример с мой приятел - планира да се жени за камбоджанка.

Една от причините е, че във Филипините всички говорят английски и по-лесно става комуникацията, а и като цяло в Азия доста повече хора говорят английски. В Латинска Америка например много по-трудно ще попаднеш на жена, която говори английски. Другият вариант е да знаеш испански, който пък не е толкова разпространен в България.

Връзка към коментар
преди 4 часа, saved_ каза:

Малко на смап ще прозвучи, ама много ми е интересно как все на филипинки налитате 🙂 Че няма ли балийки (сиреч индонезийки), тайландки, колумбийки... Наистина защо? Въпросът не е лично към автора на темата само, но и към няколкото магеланци, които са тръгвали към стъпка брак с филипинка. Нямам нищо против мултикултурните бракове, но някак все с филипинки се случват в този форум... та просто ми е интересно. 🙂 Явно аз като жена нещо пропускам...

Лично аз си търсех точно филипинка защото

1.  Християнка като нас 

2. Английския им е втори език и почти всички говорят перфектно.. ( не като в Тайланд или другите които изброи ) 

3. Лесно може да намериш жена която цени семейните ценности ! 

4. Там са много по бедни и наистина ценят и малките неща които правиш за тях . 

5. Много по лесно е да си намериш мечтаната жена онлайн от която и да е друга държава . Само трябва да знаеш къде да търсиш и за половин час на ден в продължение на месец всеки може да си намери жената която е мечтал . 

В моя случай , аз станах доста набожен през последните години и затова си търсех набожна жена която да е доста красива . Намерих си такава която за бонус е  дори девствена и сме решили да направим всичко както си му е реда . За някой може да е странно защото сте много “модерни” но за мен по добре от това няма ! Жалко само че аз не съм девствен , но поне за нея да е както Бог е рекъл ❤️

Тя е на 21 аз на 30 

Кажете ми как да намеря такова чудо някъде из Европа .. Дори и милионер да съм ще ми е трудно 

• Харесвам 2
  • Браво 6
Връзка към коментар

Ванка, поздравявам те за решението, което си взел. Само ще ти кажа, че и в България има момичета, които се ценят и се пазят за своя брачен партньот, но може би не си търсел на правилното място. Със сигурност всичко, което изброяваш е предпоставка за едни добър семеен живот. Адмирации!

• Харесвам 8
Връзка към коментар
  • 7 месеца по-късно ...
On 3/4/2024 at 7:31 PM, epetkov said:

До колкото аз съм запознат, трябва да й направиш частна покана за гостуване,  с която тя ще получи туристическа виза за България. Женете се в България.  После тя се връща във Филилпините  за да прави нова виза D на основание  "сключен брак".  Само с  виза D ще може да получи разрешение за пребиваване в България.   Холандия е лесна песен. Вече ще сме в  Шенген. С българското разрешително за пребиваване ще може да се легализира в Нидиерландия.  Другият вариант (не знам дали е правилният) - пристига директно с виза D,  но с основание "работа"   (с основание "работа" знам детайлно как става). Тук обаче големият въпрос е ще може ли да си смени основанието за виза D от "работа"  на "сключен брак" на място в България.  Аз лично се съмнявам в последното.  Най-добре е да се обадиш на миграционен адвокат Кирил Александров тел: 0877775528

Здравейте, понеже съм в една дилема и искам да разбера повече за тези визи и виждам, че сте запознат, къде мога да ви пиша да питам няколко неща? Във форума не ми дава да пращам съобщения.

Връзка към коментар
На 5.03.2024 г. в 8:45, saved_ каза:

Ванка, поздравявам те за решението, което си взел. Само ще ти кажа, че и в България има момичета, които се ценят и се пазят за своя брачен партньот, но може би не си търсел на правилното място. Със сигурност всичко, което изброяваш е предпоставка за едни добър семеен живот. Адмирации!

В Родопите има доста момичета, които са девствени..е,не на всички места, но официално ще могат да го докажат 😁

• Смея се 6
Връзка към коментар
На 4.03.2024 г. в 21:07, saved_ каза:

Целта е само една - да асимилираме филипинската нация😀.

Аз, ако можех щях да си взема поне две, ама моята ще ми се кара.

• Харесвам 1
  • Смея се 9
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Явно семействата на филипинките им провеждат подходящо възпитание и образование, така че да бъдат успешни ловджийки на европейци. Това дава възможност да се облагодетелства от брака цялата фамилия. Напомня ми в някаква степен това, което правеха навремето много от руските мамаши с дъщерите си.  Непременно дъщерята трябваше да се омъжи за чужденец, фикс идея на майките, за която методично работеха със своите момиченца от ранна възраст.

Не отричам появата на любов, но се боя че често е резултат от промит мозък. 

Като майка на син казвам:

Момчета, българските момичета са прекрасни! Не всички са с чалга манталитет и мислене. Не ги пренебрегвайте!

• Харесвам 16
  • Браво 1
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Темата е много интересна и същевремнно много обширна за мен.

За мен е повече от пресилено, да се обявява цяла  нация за лоша - нашата или европейските и да се обявява една нация  - филипинската за върха на сладоледа.

това би било присъщо на някой богаташ от близкия Изток, който събира жени само с една единствена цел, но те искат за имат всякакви раси в харема.

Всеки е свободен да прави своя избор и да живее сам или  с какъвто иска пол от която иска нация.
Аз също лично познавам такива с докарана жена и от летището след първо виждане се кара в тях и се заживява все едно се познават от месеци / години, което няма как да не е странно и пресилено.

Лично на мен ми се вижда странно, но признавам, че ако нямах успехи по стандартите начини, щях да прибегна до тези в темата.

имам доста познати работещи  по кораби от години, те на свой ред има доста колеги от цял свят, визирам офицерски състав, капитани и подобни високо платени хора.

Та масово всякви мъже на пред пенсионна възраст си докарвали млади жени от Азия, често филипинки. Доста от тях са имали семейства и карат втора младост, лошо няма, кефят се, всички са доволни.

та монетата има две страни и някак си не е коректно да се гледа и говори  само за едната, а другата дори да не се поглежда. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

И български щастливи майки омъжили дъщерята за чужденец съвсем не липсват.Вече нещата доста се поразмиха , но имаше период в 90-те и началото на новия век, когато беше идея фикс на не една българска ...мамаша.

Да не говорим, че масово тези които оставаха след бригада зад океана много бързо се ориентирваха и намириха местен с паспорт.Не всички разбира се , но не бяха и малко.Българския паспорт вече е европейски и мечта за една голяма част от света.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 4 минути , stanimir каза:

И български щастливи майки омъжили дъщерята за чужденец съвсем не липсват.Вече нещата доста се поразмиха , но имаше период в 90-те и началото на новия век, когато беше идея фикс на не една българска ...мамаша.

Да не говорим, че масово тези които оставаха след бригада зад океана много бързо се ориентирваха и намириха местен с паспорт.Не всички разбира се , но не бяха и малко.

Сигурно и това го има, щом казваш, но едва ли е явление в големи размери. Иначе щяха да си седят неоженени нашите момчета и нямаше да имаме прекрасните си внуци.

А за бабите и дядовците е важно да имат внучета, и, по възможност, да говорят с тях на български.

Връзка към коментар

Аз много се извинявам на създателя на темата, че тази така важна за него ситуация я обърнахме или на майтап или на тежки екзистенциални размисли и я спамим, ама това е по-силно от мен и не успявам да се сдържа.

Та попитах съпругата дали мога да си взема филипинка, тъй като в къщи има място за още един човек и още ми е пред очите погледа й като и казах, че даже от известно време сериозно размишлявам по въпроса. Не мога, а и не искам да пресъздам емоционалния отговор и квалификациите отправени към мен, но на излизане попитах с най-наивния глас  "а поне китайка???" .... и сега ме е страх да се прибера😀.

• Шок 2
  • Смея се 22
Връзка към коментар
преди 39 минути , stanimir каза:

Да не говорим, че масово тези които оставаха след бригада зад океана много бързо се ориентирваха и намириха местен с паспорт.Не всички разбира се , но не бяха и малко.Българския паспорт вече е европейски и мечта за една голяма част от света.

То движението "Да се оженим за чужденец" съществува от преди 1989 г., но не му се даваше гласност. Реализиралите се имаха статут на извънземни в очите на останалите тук - по обясними причини.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Zaro каза:

То движението "Да се оженим за чужденец" съществува от преди 1989 г., но не му се даваше гласност. Реализиралите се имаха статут на извънземни в очите на останалите тук - по обясними причини.

То и сега го има, изчанчено леко в “бегай, мама, от тая кочина, ние с бъщъ ти шъ съ упраим”. И после една гордост, че синът/дъщерята бил аврупеец, и си взел местна/местен, а не бай ганьовец. Е, накрая има рев за унуката и че пенсиите били ниски, докато наследника изкарва за старините на Ханс и хелга….

иначе и аз имам доста приятели и щастливо женени с българки, и щастливо разведени с чужденки. Свят широк, морал от всякакъв вид, желания и възможности - бол

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
На 5.03.2024 г. в 2:06, Ivan Chakurov каза:

Само трябва да знаеш къде да търсиш и за половин час на ден в продължение на месец всеки може да си намери жената която е мечтал .

Може ли да споделиш къде ги намираш тия жени, че явно аз съм в грешното приложение. Все ми се закачат някакви за по 100 пари на час 😞 

• Смея се 20
Връзка към коментар
4 hours ago, Zaro said:

Е то освен за някой източногерманец ...руснаци и поляци минаваха за алкохолици и тогава.

На Запад пък можеха да пътуват само най-верни на Партията другарки.Простосмъртните българки нямаха достъп до западни мъже , освен пеперуди по морето , ама кой се жени за тях.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На мен един от постовете на автора на темата ми звучи сякаш се опитва да ни убеди в нещо, дето и той сам не си вярва. Дано има късмет, разбира се.

Само ще кажа - тя демо версията минава..... 

Ооообаче, ако на моя синковец започнат да му минават подобни мисли, такива думи ще чуят ушите му..... Ще  ми види той филипинка през крив макарон 🙂 

Я кажете, че стана дума, къде да гледам мъже на този принцип....за една приятелка питам 😄 

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 5 минути , Eva eva каза:

На мен един от постовете на автора на темата ми звучи сякаш се опитва да ни убеди в нещо, дето и той сам не си вярва. Дано има късмет, разбира се.

Само ще кажа - тя демо версията минава..... 

Ооообаче, ако на моя синковец започнат да му минават подобни мисли, такива думи ще чуят ушите му..... Ще  ми види той филипинка през крив макарон 🙂 

Я кажете, че стана дума, къде да гледам мъже на този принцип....за една приятелка питам 😄 

Ха ха! На това му викат двоен стандарт. Значи за сина филипинката е през крив макарон, но за "приятелка" на мама може!

• Смея се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, stanimir каза:

Е то освен за някой източногерманец ...руснаци и поляци минаваха за алкохолици и тогава.

Пак е било нещо. На море в Бълария и от тук - към Турция. Ако не те хване ЩАЗИ. Тия хиляди рускини да не са дошли всички по любов тука. Еле пък онези от Коми.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.