Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Знам че темата е била пускане вече веднъж, за което се извинявам , но моят случай е малко по-различен. Имах полет Франкфурт - София с българия ер . Изпуснах самолета заради несъобразяване и закъснение . Отказаха ми каквато и да е промяна на полета . Купих си билет от същата фира за другия ден ( цена няма да коментирам дори ) и направих двупосочния билет еднопосочен срещу 100 лева , за да мога въобще да го използвам . Има ли някакъв шанс за обезпечение , разбрах за изплащане на летищни такси . Възможно ли е . Благодаря .

Връзка към коментар

Аз не разбрах съвсем точно какво е станало, но какво пише в условията на билета относно промени и откази? Но не очаквай повече от 20-30 евро от такси при всички случаи.

Всъщност ако двупосочния билет ти е вече сменен и имаш еднопосочен, няма какво повече да получиш и ако е имало, ще е било в процеса на смяната. 

Ако имаш застраховка, дори да е само от кредитна карта, пробвай от нея какво може да получиш.

Връзка към коментар

Всеки случай си е специфичен, така че си трябва отделна тема :)

 

Но да, няма лошо да дадеш повече подробности, че сега е малко объркано. 

 

До колкото разбрах си направила следното:

- купила си допълнителен билет Франкфурт - София за следващия ден на пълната цена

- доплатила си 100лв, за да е валидна отсечката София - Франкфурт от първия билет

 

Така ли е? Ако е така, и аз мисля, че в процеса на промяна на двупосочния Франкфурт - София - Франкфурт към еднопосочен Франкфурт - София са приспаднати всякакви такси, които би могла да си върнеш. 

Връзка към коментар

Може би приспадането е направено в доплащането от 100лв. Много ми е интересно по какъв начин се изчислява колко трябва да доплатиш, за да признаят втората отсечка.  Как  и за какво платихте точно 100 лв? Дано да е за нов билет. :biggrin:

 

 

Трябвало е да ги уведомите по тоз член.

 

 

 

3.3.
5
Ако пътникът не се яви навреме за полет или не се яви изобщо,
за полет, за
който е направил резервация,
без да уведоми
въздушния превозвач
предварите
лно
,
последният
може да
отмени
резервациите
на пътника
по про
тежение
на
мар
шрута, или тези за
връщане. В случай, че
пътникът
уведоми предварително
въздушният превозвач
,
резервациите
на пътника
по пр
отежение
на маршрута няма
да бъдат анулирани.
Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

В един друг форум коментарите по подобен случай бяха, че е редно предварително да уведомиш а/к, че няма да летиш, ако искаш да си получиш летищните такси. Иначе си "no show" за а/к.

А таксата от 100 лв може да е за презаверяване на вече издадения билет, защото все повече а/к имат условие отсечките да се летят в зададения ред - не може да размествате или изпускате отсечки... 

Връзка към коментар

благодаря много за отговорите . Да доплащането от 100 лева беше за да ми остане валидна отсечката Франкфурт - София , т.е. връщането , а новия който трябваше да купя струваше 240 евро . 

Връзка към коментар

благодаря много за отговорите . Да доплащането от 100 лева беше за да ми остане валидна отсечката Франкфурт - София , т.е. връщането , а новия който трябваше да купя струваше 240 евро . 

 

Няма какво да търсиш значи, можело е в момента на издаване на билета да попиташ за какво точно ги плащаш 100-те евро, за да разбереш какво правят със неизползваната част от таксите, все още може да им се обадиш и да попиташ, но съм почти сигурен, че нищо няма да върнат. Гледам, че България Ер не връщат fuel surcharge, което обикновено е най-голямата "летищна такса", така че дори хипотетично да можеше да си върнеш таксите, говорим за сума от порядъка на 20-30 евро. 

Връзка към коментар

samo za informaciq eto kakvo mi otgovoriha ot bulgaria air :

 

Здравейте, 
 
В същата точка „Поредност и използване на купоните“ в ал. 3.3.1 изрично е упоменато:
„Цената на билета се определя съгласно тарифата за превоз, както е указано в билета. Билетът губи валидността си, ако не бъдат използвани всички купони в последователността посочена в билета.“
 
Моля, имайте предвид, че има разлика между билет и резервация.
Интерпретацията на последната алинея, която сте цитирали, е че ако предварително сте заявили, че няма да летите на датите, фигуриращи в билета и не желаете да анулирате билета си,
резервацията Ви остава активна и няма да бъде анулирана.
След като резервацията Ви не е анулирана, можете срещу съответната глоба за промяна, да използвате билета си за дати, които желаете в рамките на 1 календарна година от датата на закупуване на билета.
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.