Прескочи до съдържание

Турция с кемпер за 8 дни - въпроси


YuliyaGeorgieva

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

две двойки планираме амбициозно, от гледна точка на време (8 нощувки), обикаляне на Турция с кемпери и тъй като нямаме до момента опит там, моля за съвети и помощ.

 

1.Като начало, моля за проверени точки за спане, в следните градове:

  • Чанакалле (1 нощувка)
  • Измир или Чешме или Алачатъ (2 нощувки)
  • Памукалле (1нощувка)
  • Коня (1нощувка)
  • Кападокия (1нощувка) (тук се пообърках къде е добре да нощуваме, предвид стръмния терен и целта ни да се събудим сутринта с гледка балоните 🙂 - Учисар, Невшехир, Аванос)
  • Анкара (1нощувка)
  • Истанбул (1нощувка)

Свалили сме си park4night, но на пръв поглед ми се стори, че не са много точките там, а и искаме да сме максимално близо до централната част на градовете, през които ще минем.

 

2. Във всички пътеписи, които прочетох, вода можем да зараедим почти на всяка бензиностанция, както и да изхвърлим касетата, нали така? 

3. От къде можем да разберем, колко горе-долу ще ни струват пътните такси, за да знаем с колко да заредим HGS-то? Има ли някой сайт или приложение, в което можем да заложим маршурата? И има ли някакъв начин да разберем, колко ни остава в HGS-то (в приложението, като тръгна да правя регистрация, ми иска TCKN/VKN - дали може да ме ориентирате, какво е това)

4. За data карта Airalo ли са най-добри по отношение на цена, GB и покритие или примерно Yesim (предлагат неограничени гигабайти за AVEA/Aria, Turkcell, Vodafone)

5. Моля и за съвети за забележителности, които да видим - маркирала съм ходене до Bozcaada (за половин ден), Ефес, Памукале, Коня - Дервишите, един от двата подземни града в Кападокия, Учисар замъка, Гьореме Open Air музея, Аванос -музей на керамиката.

 

Благодаря за всякакви насоки, препоръки, неща за които да внимаваме 🙂 

 

Връзка към коментар

Аз така като чета за  местата, които искате да посетите, вие просто ще притичате през Турция. Моя съвет е да си я разделите на две отделни пътувания - едно средиземноморско и друго с включени Анкара, Кападокия, Коня итн. 

Разгледайте сайтовете, повечето забележителности си имат посочени цени и тогава решавайте дали ще ги посещавате. Това би могло донякъде да ви даде насока как да си оформите по- нататъшното пътуване. Нито Ефес, нито Памуккале, нито Ихлара можете да ги разгледате за час, освен ако не подтичвате. 

В моя разказ съм написала къде сме спали в Кападокия и откъде в пет сутринта гледахме балоните без дори да подозираме. Red rose valley. Не знам дали още е безплатно,тогава беше. Ние самите избягваме да спим в централната част на градовете, прекалено са големи за нас, избирали сме широкия център. В парк4найт съм добавяла места, където сме спали, сигурно ще ги видиш. 

Успешно пътуване! 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.