Mary Публикувано: 5 май Сподели Публикувано: 5 май Честито Възкресение Христово! Светли и благословени празници за Вас и близките Ви. И една снимка, която се вписва в темата за шарен Великден: 15 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 5 май Сподели Публикувано: 5 май Христос Воскресе! Пожелавам на всички мир, здраве и любов 🙂 Сътворих два вида козунаци - единият е с кокос и захаросани плодове, другият - с шоколад и фъстъчено масло. 17 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 5 май Сподели Публикувано: 5 май Честито Възкресение и от мен! Бъдете здрави, одухотворени, идейни! Не спирайте да се скитате по света и да обогатявате себе си! 9 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 5 май Сподели Публикувано: 5 май Честит Великден, Магеланци! Ето и моите яйца с естествени бои (при варенето не се счупи нито един като никога). Козунаци направих два, станаха много добре като цяло, много вкусни. Нещо плетките ме затрудниха, но както и да е. 12 6 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 5 май Сподели Публикувано: 5 май преди 24 минути , Травеолани каза: Честит Великден, Магеланци! Ето и моите яйца с естествени бои (при варенето не се счупи нито един като никога). Козунаци направих два, станаха много добре като цяло, много вкусни. Нещо плетките ме затрудниха, но както и да е. Еее, ставаш все по-добра в естествените бои🙂 Много са ярки и красиви яйцата. 6 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 5 май Сподели Публикувано: 5 май преди 54 минути , ДиянаВ каза: Еее, ставаш все по-добра в естествените бои🙂 Много са ярки и красиви яйцата. Благодаря, Дияна! От 2019 ги правя с естествени бои и всяка година стават с различна наситеност на цвета. Сега ги държах в бурканите с боите 12 часа. Ако се държат по-малко време, стават по-пастелни. 4 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 5 май Сподели Публикувано: 5 май преди 1 минута , Травеолани каза: Благодаря, Дияна! От 2019 ги правя с естествени бои и всяка година стават с различна наситеност на цвета. Сега ги държах в бурканите с боите 12 часа. Ако се държат по-малко време, стават по-пастелни. И аз правих опити за боядисване с куркума, но не станаха красиви. Какви естествени бои/треви ползваш? Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 5 май Сподели Публикувано: 5 май преди 33 минути , Дани Магелани каза: И аз правих опити за боядисване с куркума, но не станаха красиви. Какви естествени бои/треви ползваш? Какво не ти хареса на твоите? Държа ли ги достатъчно дълго в боята? Този път използвах лилаво зеле (за тъмно сините), корен от брош на прах (червените), боровинки (лилавото), цвекло за керемидените и куркума за жълтото. Предишните години съм използвала чай, кафе, обелки от лук, в общи линии каквото имам вкъщи. Само зелено не съм получавала още. Другата година ще пробвам да смеся лилавото зеле и куркумата, да видим дали ще стане. 3 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 5 май Сподели Публикувано: 5 май преди 41 минути , Травеолани каза: Какво не ти хареса на твоите? Държа ли ги достатъчно дълго в боята? Този път използвах лилаво зеле (за тъмно сините), корен от брош на прах (червените), боровинки (лилавото), цвекло за керемидените и куркума за жълтото. Предишните години съм използвала чай, кафе, обелки от лук, в общи линии каквото имам вкъщи. Само зелено не съм получавала още. Другата година ще пробвам да смеся лилавото зеле и куркумата, да видим дали ще стане. Държах ги първо малко, после цяла нощ. Грозно кафяво се получи. Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 6 май Сподели Публикувано: 6 май преди 7 часа, Дани Магелани каза: Държах ги първо малко, после цяла нощ. Грозно кафяво се получи. С куркума и ти се получи кафяво? Да не са били с кафяви черупки яйцата? Аз за Великден винаги вземам с бели черупки. Жълтото стана прекрасно. 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 6 май Сподели Публикувано: 6 май преди 54 минути , Травеолани каза: С куркума и ти се получи кафяво? Да не са били с кафяви черупки яйцата? Аз за Великден винаги вземам с бели черупки. Жълтото стана прекрасно. Да намериш бели е доста трудна задача тук. Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 6 май Сподели Публикувано: 6 май преди 30 минути , Дани Магелани каза: Да намериш бели е доста трудна задача тук. По всички вериги имаше бели яйца, но до вторник-сряда и цяла кора от 20бр. 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 6 май Сподели Публикувано: 6 май преди 1 час, ДиянаВ каза: По всички вериги имаше бели яйца, но до вторник-сряда и цяла кора от 20бр. Аз тогава кацнах, нямаше ме повече от месец. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега