marycap Публикувано: 27 май Сподели Публикувано: 27 май Допълвам и Тчев. Преди години нощувах там и много хубаво се съчетава с Гданск. 3 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 27 май Сподели Публикувано: 27 май Уникално хидротехническо решение и система. Чудесна разходка с корабче,задвижвано само със силата на водни релсови подемни устройства. А по пътя полета със слънчево жълта рапица. За повече информация: https://zegluga.com.pl/en/our-story/ 11 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май Във Варшава пак ще се ходи. Имахме време и закупени билети само за двореца Виланов. Много красив,построен в края 17 век. Имайки предвид,че Варшава е била 80%срината през втората световна война, показателно за столичани е,че са хора с уважение към историята,традициите и естетиката на града. 11 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май Залипие е селото от цветя. Така го наричат всички. А флорални мотиви можем да видим навсякъде – от къщи и хамбари до мостове и църкви. Залипие е разположено в югоизточната част на Полша, на 68 километра източно от Краков. То е една от най-добрите туристически атракции в страната, заради малките дървени къщички, които изглеждат сякаш току-що излезли от приказките. Всичко започнало, когато някой нарисувал цвете на тавана, с което да прикрие петната от саждите, които са били обичайна гледка в повечето къщи. И така хората в селото решили да прикриват недостатъците в къщите си с цветя. В началото жените правели своите четки от опашките на конете, а пигментите от подръчни материали – пепел, вар, глина и тухли. Цветните рисунки постепенно започнали да се пренасят и на стените, мебелите, съдовете, а впоследствие и на фасадите на къщите, църквите, хамбарите, кучешките колибки, както и на мостове и кладенци. Традицията, съществуваща от края на 19 век, се пренасяла от поколение на поколение, като жените се вдъхновявали от местния фолклор и картините им ставали все по-сложни и майсторски. Всяка година жените трябва да обновят очарователните си рисунки по време на празника Corpus Christi, когато нямат много земеделска работа. Освен това се конкурират за най-красива къща, като се стараят да направят сложни цветни картини навсякъде в дома си, а често допълват и модели от предишни години. Така всеки път селото става по-цветно и по-цветно, а ние се чудим дали точно това не е страната на чудесата от някоя приказка, оживяла в реалния свят... 11 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май Нашето пътешествие беше към своя край. Посетихме Сегед. 11 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май Пътешествието завърши с вкусен обяд в Ниш. Не съм давала информация за обектите,които посетихме. Със сигурност, @Миланкаи @MayaSще бъдат много по-изчерпателни с информация за обектите и хотели,ако някой има интерес. Искам отново да благодаря на @Миланка, @MayaS, @peterpup и @IvoS,които с голямо желание прегърнаха идеята ми за Полша. Пътуването ни беше наситено с емоции всякакви,имахме възможност да се опознаем повече и да дискутираме на различни теми. Аз си пожелавам още много пътешествия в добрата стара Европа.Тя ми е приоритет и има още толкова приятни местенца,които бих искала да посетя. А на спътниците ми пожелавам да реализират това,за което мечтаят и беше споменато като идея. Защото идеята е важна.И когато е факт,човек е благодарен,щастлив и сбъднал още една мечта! На всички магеланци пожелавам преди всичко много здраве! Защото то е най-важно. Лично щастие и успехи във всяко начинание. Животът не е само пътешествия. Той е устрем към по-доброто,вяра и много,много любов! 6 5 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май Преди 1 час, jungfraujoch каза: Пътешествието завърши с вкусен обяд в Ниш. Не съм давала информация за обектите,които посетихме. Със сигурност, @Миланкаи @MayaSще бъдат много по-изчерпателни с информация за обектите и хотели,ако някой има интерес. Искам отново да благодаря на @Миланка, @MayaS, @peterpup и @IvoS,които с голямо желание прегърнаха идеята ми за Полша. Пътуването ни беше наситено с емоции всякакви,имахме възможност да се опознаем повече и да дискутираме на различни теми. Аз си пожелавам още много пътешествия в добрата стара Европа.Тя ми е приоритет и има още толкова приятни местенца,които бих искала да посетя. А на спътниците ми пожелавам да реализират това,за което мечтаят и беше споменато като идея. Защото идеята е важна.И когато е факт,човек е благодарен,щастлив и сбъднал още една мечта! На всички магеланци пожелавам преди всичко много здраве! Защото то е най-важно. Лично щастие и успехи във всяко начинание. Животът не е само пътешествия. Той е устрем към по-доброто,вяра и много,много любов! Благодаря ви за разходката и всички снимки и спомени, които споделяте с нас! Цялата групичка знаете, колко много значи за мене Полша, за да се превърна в магеланец далеч преди да го има форумът. Истинско удоволствие е да си я припомням чрез вашите обективи и разкази 🙂 4 1 Връзка към коментар
marycap Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май преди 17 минути , master_of_germs каза: колко много значи за мене Полша, за да се превърна в магеланец далеч преди да го има форумът. +1 Благодаря и аз! 1 1 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май Благодаря за разказа @jungfraujoch, Благодаря на спътниците си за това прекрасно пътуване. Беше весело. Аз обещавам да допълня темичката с още някоя и друга снимка, разказче и информация, но както всички знаят съм от бавните. Първо снимките със знамето пък тогава тук. 🙂 4 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 29 май Сподели Публикувано: 29 май Благодаря за красивата разходка, която ни направихте с всичко споделено в темата! 3 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега