Rado1313 Публикувано: 14 май Сподели Публикувано: 14 май Привет, Имам нужда от Вашата помощ/съвети за организация на пътуване до Флоренция - Тоскана. Предварително се извинявам за новатана тема, но за съжаление от всичко писано по точно тази тема, не успявам много, много да се ориентирам. Така, какъв е планът: Летим до Болоня на 28.08 и се връщаме на -04.09. Нощувки във Флоренция, вероятно пет и по едва нощувка, съответно в Сиена и Болоня на връщане. И започва чуденето..... Да ползвам ли кола под наем, тъй като желаем да обоколим и Тоскана? Да сме без кола и да пътуваме с обществен транспорт, но тогава ми се струва, че нощувката в Сиена, е излишна. Струва ми се ,че петте нощувки в Флоренция са множко? В тази връзка, бих искал да помоля за насоки, колко нощувки и къде точно са ни нужни, за да се възлпозваме пълноценно от тези седем дни в Тоскана и как точно да организирам транспорта. Предварително ви благодара за съдействието и разбирането. P.S. Отделно, се появи в главата ми и идята да пътуваме с кола от тук( живеем в Бургас). Но пак стигам до основният въпрос, къде и колко на брой да бъдат нощувките :( Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 14 май Сподели Публикувано: 14 май преди 15 минути , Rado1313 каза: Привет, Имам нужда от Вашата помощ/съвети за организация на пътуване до Флоренция - Тоскана. Предварително се извинявам за новатана тема, но за съжаление от всичко писано по точно тази тема, не успявам много, много да се ориентирам. Така, какъв е планът: Летим до Болоня на 28.08 и се връщаме на -04.09. Нощувки във Флоренция, вероятно пет и по едва нощувка, съответно в Сиена и Болоня на връщане. И започва чуденето..... Да ползвам ли кола под наем, тъй като желаем да обоколим и Тоскана? Да сме без кола и да пътуваме с обществен транспорт, но тогава ми се струва, че нощувката в Сиена, е излишна. Струва ми се ,че петте нощувки в Флоренция са множко? В тази връзка, бих искал да помоля за насоки, колко нощувки и къде точно са ни нужни, за да се възлпозваме пълноценно от тези седем дни в Тоскана и как точно да организирам транспорта. Предварително ви благодара за съдействието и разбирането. P.S. Отделно, се появи в главата ми и идята да пътуваме с кола от тук( живеем в Бургас). Но пак стигам до основният въпрос, къде и колко на брой да бъдат нощувките 😞 Пътуването с кола из Тоскана е възможност да отидеш до най-затънтеното кътче. Но ... във вашия период гастарбайтерите ще са тръгнали да се прибират, което означава, че имате проблем при преминаването на границите на запад - вероятността от огромна опашка към Сърбия и към Хърватия е 100%. Пътуването с кола налага ограничение да се търси място за настаняване извън центъра и с възможност за паркиране. Правил съм почти същото пътуване по маршрут София - Любляна - Флоренция - Венеция - Загреб - София. Ползвахме Флоренция за база с 4 нощувки, като в два от дните обикаляхме с кола до Сиена, Сан Джиминяно и т.н. Общественият транспорт е отличен между основните градове, но за селцата на Тоскана не е особено полезен от гледна точка на времето. Можете да облислите кола за ден, за да обикаляте без ограничения или пък за дните, в които няма да сте във Флоренция. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 14 май Сподели Публикувано: 14 май Ако сте намерили добри цени за самолет, идете със самолет и взимате кола само за дните, в които ще обикаляте извън Флоренция, за града не ви трябва. 1 Връзка към коментар
Rado1313 Публикувано: 14 май Автор Сподели Публикувано: 14 май Здравейте отново! Благодаря за отговорите! По темата за кола под наем, дали може насоки за рента кар компании! Предварително благодаря! Връзка към коментар
era123 Публикувано: 14 май Сподели Публикувано: 14 май 34 minutes ago, Rado1313 said: Здравейте отново! Благодаря за отговорите! По темата за кола под наем, дали може насоки за рента кар компании! Предварително благодаря! Има тема за коли под наем, но цените с ужас там. Ама виж kayak, momondo, Skyscanner. Сс ми даде най-добра цена вчера за Август в Бари. 1 Връзка към коментар
Plamen_VA Публикувано: 15 май Сподели Публикувано: 15 май преди 22 часа, Rado1313 каза: Здравейте отново! Благодаря за отговорите! По темата за кола под наем, дали може насоки за рента кар компании! Предварително благодаря! Здравейте, ние наехме кола под наем от летището в Болоня от Sicily by car и сме доволни. нямаше никкакви проблеми с тях даже ни дадоха по-хубава кола от запазената от нас без да доплащаме, в случая Фолксваген Т-крос автоматик. Определено препоръчвам обикаляне из Тоскана с кола, по този начин може да се насладите на хубавите гледки, малките винарни и магазинчета за зехтин по пътя. Не е лошо да опитате една нощувка в т.нар. агритуризмо т.е. нещо като къща за гости сред лозята. Доста от тях имат басейни и предлагат вечеря и вино ттяхно производство или на съседа от отрещния хълм 😉 Ние имахме нощувка в Сиена, защото беше по-удобно за следващия ден да отидем до Сан Джиминяно и Волтера, които препоръчвам. Също така и Монтериджони си заслужава. Ако базата ви е Флоренция трябва да прецените дали ви устройва разстоянието до тези места. Връзка към коментар
Климент Публикувано: 15 май Сподели Публикувано: 15 май В предвид че повечето нощувки са във Флоренция колата е по-скоро тежест. До Сиена се ходи спокойно за ден с градски транспорт, не виждам нужда от местенето . Флоренция спокойно може да запълни 5 дни ако сте любители на изкуството и музеите. Вземете си предварително билети за Уфиций и Академията. Влака от Болоня до Флоренция пътува за по-малко от 40 минути и ви стоварва в центъра. За Тоскана си направете отделна екскурзия с кола където може да обикаляте малките градчета 3 Връзка към коментар
lio Публикувано: 15 май Сподели Публикувано: 15 май Няма никакъв смисъл от кола под наем в тази част на Италия. Транспорта е развит, вижте влакове, автобуси, бъдете спокойни и спестете от разходи. Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 16 май Сподели Публикувано: 16 май преди 8 часа, lio каза: Няма никакъв смисъл от кола под наем в тази част на Италия. Транспорта е развит, вижте влакове, автобуси, бъдете спокойни и спестете от разходи. Ако искаме да посетим основните забележителности - да. Ако искаме да отидем до по-забутани места или до класическите тоскански гледки с ниви и кипариси - дайте идеи, че аз поне не знам как 😉 Примерно как се стига до тук: https://www.google.com/maps/place/Colline+di+Pienza/@43.0618019,11.6441454,15z/data=!4m14!1m7!3m6!1s0x12a6ae43fb104f4d:0x21267493d4daaff3!2sSanta+María+de+Poblet+Monastery!8m2!3d41.3807334!4d1.0835227!16zL20vMHFsamw!3m5!1s0x132967b5857f0ef1:0x82d52b4f2e7ac69d!8m2!3d43.0617761!4d11.6441778!16s%2Fg%2F11t8c_nlcj?entry=ttu Ако сметнете, че имате 2 дни за обикаляне из селска Тоскана, вземете кола само за този период. Иначе просто отидете друг път само за това, както вече е предложено. 1 Връзка към коментар
Rado1313 Публикувано: 30 май Автор Сподели Публикувано: 30 май (редактирано) Здравейте отнотово! След доста чудене съм букнал места за настаняване. Пътуваме на 27.08. Пристигане в Болоня окло 15:00. Влак до Флоренция. Четири нощувки. Следва кола под наем. Три нощувки в Сиена. Връщане на колата на 03.09 в Флоренция. Влак до Болоня. Нощувка и на 04. 09,прибиране в България. И сега идвата въпросителните. Трите пълни дни във Флоренция, са ясни. Но пътуването в следващите три дни, ми е "мъгла". Към момента това, което обмислям, е следното: Качваме се на колата от Флоренция и тръгваме по маршрут - Флоренция - Лука - Пиза. Тук обаче изникват въпросите, колко време следва да отделя в тези два града, като се има в предвид, че по-рано от 10-11 сутрината няма да тръгнем от Флоренция? Ще остане ли време същият ден да посетим Сан Джиминиано и Винчи? Нощувка в Сиена. Следващият ден, целият в Сиена. Третият ден, ми е най-голямата въпросителна- на къде да поемем и какво да видим? Всякакви съвети и идеи, относно марашрута и неговата промяна са добре дошли. Предварително благодаря за съдейстивето! Редактирано 30 май от Rado1313 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 30 май Сподели Публикувано: 30 май Преди 1 час, Rado1313 каза: Качваме се на колата от Флоренция и тръгваме по маршрут - Флоренция - Лука - Пиза. Тук обаче изникват въпросите, колко време следва да отделя в тези два града, като се има в предвид, че по-рано от 10-11 сутрината няма да тръгнем от Флоренция? Ще остане ли време същият ден да посетим Сан Джиминиано и Винчи? Ами то само пътят ти е 4ч поне. Паркинги, трафик лятото - значи повече ... Пиза дето се минава бързо ще отидат поне 2-3ч. На другите места и повече. Освен ако не мислите да гледате от колата само. Според мен сменете схемата - 2 дни обикаляне в провинцията с нощувка някъде по средата и после Сиена. Погледнете Volterra, Monteriggioni. Някое панорамно място като Panorama Crete Senesi и програмата се напълни ... 😉 2 Връзка към коментар
JazzMaster Публикувано: 30 май Сподели Публикувано: 30 май преди 3 часа, Rado1313 каза: по-рано от 10-11 сутрината няма да тръгнем Изглежда така ще я карате изобщо, не само в конкретния ден. Гугъл ще ти каже "до къде колко се пътува". Според мен ако не искате да се "изнасилвате" това означава поход до 30-40 км. на посока. Естествено зависи дали искате "да отмятате" или да се наслаждавате на нещо, това си е лично. Често се шегувам че Италия е "музей на открито", колкото и да е шега, не можете да видите всичко което "евентуално искате/прочели сте из гайдовете" за избрания период. Тук може да погледнеш за филтър по предпочитания Lifestyle/ Food/ Tours/ Culture/ Nature/ Shopping/ Art/ Wine и спрямо отстоянията да си изберете, или ще приключите с "искам пак да дойда и да видя още", или ще ви писне от трафични обиколки и ще сте го "отметнали" уморени със смесени чувства. 1 Връзка към коментар
JazzMaster Публикувано: 30 май Сподели Публикувано: 30 май На 16.05.2024 г. в 9:58, jorocontrola каза: Примерно как се стига до тук Направо се настанявам нейде в околността и бръмча с велосипед. 7 (условно) дни и се надявам да е като в Stealing Beauty 😃 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 30 май Сподели Публикувано: 30 май преди 4 часа, Rado1313 каза: Тук обаче изникват въпросите, колко време следва да отделя в тези два града, като се има в предвид, че по-рано от 10-11 сутрината няма да тръгнем от Флоренция? Ще остане ли време същият ден да посетим Сан Джиминиано и Винчи? Нощувка в Сиена. Това е напълно нереалистично. От Флоренция Пиза и Лука са изпълними за един ден и ... до там. Ако все пак тръгнете така, ще имате време за Пиза и Лука и после да стигнете до Сиена, но без Сан Джиминяно. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега