Прескочи до съдържание

Откриване на текуща сметка в страна от ЕС

Препоръчани мнения

35 minutes ago, Zaro said:

Банков туризъм. Все пак е форум за пътувания. 😁

От както има ЕС правило, че можеш да имаш банкова сметка за основни операции в целия ЕС, не виждам защо това е смешно.

Последно в Португалия и Ирландия (след 1та година) месечните такси са нещо от сорта на 1лв. Не е като да не ходите до там...

Защо не? Едва ли ще получите по-лоши условия от коя да е БГ банка.

Връзка към коментар
преди 1 час, era123 каза:

От както има ЕС правило, че можеш да имаш банкова сметка за основни операции в целия ЕС, не виждам защо това е смешно.

Последно в Португалия и Ирландия (след 1та година) месечните такси са нещо от сорта на 1лв. Не е като да не ходите до там...

Защо не? Едва ли ще получите по-лоши условия от коя да е БГ банка.

Ако искаш наистина да си полезен, разкажи как човек може да си открие банкова сметка в Ирландия например без да има адрес там.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 36 минути , neuromancer каза:

Ако искаш наистина да си полезен, разкажи как човек може да си открие банкова сметка в Ирландия например без да има адрес там.

Аз също се интересувам, защото просто не мога да намеря подходяща карта в Бг. За сега съм на косъм да си изкарам Дайнърс от Австрия, в сайта стигнах почти до края при кандидатстването и по всичко изглежда, че няма проблем с адреса ми в България.

Връзка към коментар
преди 8 минути , Jorro каза:

Аз също се интересувам, защото просто не мога да намеря подходяща карта в Бг. За сега съм на косъм да си изкарам Дайнърс от Австрия, в сайта стигнах почти до края при кандидатстването и по всичко изглежда, че няма проблем с адреса ми в България.

Аз им изпратих всички необходими документи и ми върнаха отговор , че без адрес в Австрия няма как да ми издадат карта.

Връзка към коментар
1 hour ago, neuromancer said:

Харесваш си банка там. Гледаш й условията за сметка за основни операции. Когато така и така си там отиваш до клона и си я отваряш. Не могат да ти откажат.

Всичко много варира от държава до държава, най-вече месечните такси, от 0 до 30евро. 

Франция и Австрия ми се сториха най-скъпите. 

Повече информация

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/financial-products-and-services/bank-accounts-eu/index_bg.htm

18 minutes ago, Tesh said:

Аз им изпратих всички необходими документи и ми върнаха отговор , че без адрес в Австрия няма как да ми издадат карта.

Освен сметка за основни операции, друго не са задължени да ти издадат. 

Ако намериш приятел и ползваш адрес шанса е огромен. 

Връзка към коментар
преди 50 минути , Jorro каза:

А каква е месечната такса в Австрия?

Връзка към коментар
Преди 1 час, Alexander каза:

Искам да видя, как някой ще си извади КК в трета страна, особено Дайнърс. Големи теоретици има май

И аз съм се чудил как мога да си изкарам от друга държава, но май няма как - нито САЩ, нито ОК. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Alexander каза:

Искам да видя, как някой ще си извади КК в трета страна, особено Дайнърс. Големи теоретици има май

Е предвид, че сме в ЕС всички не виждам какъв е проблема, като никой не е казал, че КК трябва да е с лимит от тяхна страна, аз съм ок да бъде и с гаранционен депозит от моя страна и така за тях риск няма. 

преди 4 часа, Tesh каза:

Ако е само до адрес ще е по-лесно, въпроса е да не искат осигуровки там.

Връзка към коментар
преди 5 минути , Jorro каза:

Е предвид, че сме в ЕС всички не виждам какъв е проблема, като никой не е казал, че КК трябва да е с лимит от тяхна страна, аз съм ок да бъде и с гаранционен депозит от моя страна и така за тях риск няма. 

Ако е само до адрес ще е по-лесно, въпроса е да не искат осигуровки там.

За Адреса и сметка  не покрих изискванията.  Предоставих им доходи от БГ. 

Ето отговора :

Sehr geehrter Herr Milanov,

vielen Dank für Ihr Interesse an der Diners Club Card.

Leider ist die Ausstellung einer österreichischen Diners Club Card ausschließlich mit Österreichbezug möglich
(Kontoverbindung >= 1 Jahr bestehend und meldebestätigte Adresse in Österreich).

Връзка към коментар

Ами от линковете по-горе излиза, че разплащателна сметка може да си откриеш и в друга държава. Не съм превеждал немския, ама нещо адрес пише там, което е трудна работа.

Връзка към коментар
преди 20 минути , neuromancer каза:

Ами от линковете по-горе излиза, че разплащателна сметка може да си откриеш и в друга държава. Не съм превеждал немския, ама нещо адрес пише там, което е трудна работа.

Дам, още една причина да емигрирам.

Връзка към коментар

Преди сто години като работех в Италия и Англия беше страшна сага с тия банкови сметки, щото нямах адрес. И не щат да ми открият банкова сметка, кредитна карта не съм и искал. А за да взема квартира под наем трябва депозит, пък от фирмата искат банкова сметка за да дадат пари. Кеш не дават. Параграф 22.

Големи разправии бяха, адвоката на фирмата се беше включил.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
2 hours ago, neuromancer said:

Преди сто години като работех в Италия и Англия беше страшна сага с тия банкови сметки, щото нямах адрес. И не щат да ми открият банкова сметка, кредитна карта не съм и искал. А за да взема квартира под наем трябва депозит, пък от фирмата искат банкова сметка за да дадат пари. Кеш не дават. Параграф 22.

Големи разправии бяха, адвоката на фирмата се беше включил.

За ЮК беше точно така. Лично оставих £1000 на по 50ки на гишето в банката и тръгнах да си излизам, след като ми отказаха сметка без адрес (на ден 2 след като пристигнах) и бях в хотел. Шефа на клона дойде побелел, молби и тн да си прибера парите. Резултат: след 2 дни имах сметка с писмо от работодателя, че живея в хотела. 🙂 Спомени.

Сега, вече може да си открием сметка във всяка ЕС банка. Глей кво нещо 🙂

За кредитни карти обаче няма шанс, макар, че ми е интересно след няколко месеца ДК дали ще дадат КК от същата банка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди няколко години си отворихме сметка с дебитни и кредитни карти в Commerzbank/Германия. Носихме само превод на немски на личните карти. Не са ни искали местен адрес или нещо друго. Тогава имаше различни карти, избрахме някакви (сега не помня условията им) и по-късно закрихме кредитните карти. Идеята на сметката е съвсем друга и първо) не използвахме кк изобщо и 2) имаха такса при всяко плащане. Сега, когато сме в страна в еврозоната, използваме понякога дебитните карти. Проблеми с тях няма. Само дето, цялата кореспонденция е получаваме по пощата, включително изпращат новите пластики по този начин.

В Австрия не става без местен адрес, лично проверено в няколко банки. Сега не знам как е вече в Германия, но може да се провери, който иска чуждестранна сметка. В Германия обаче не са големи фенове на кк и условията им не са добри.

Връзка към коментар

На теория може много неща, така е. Обаче на практика е по-различно.

Дори с обикновена сметка не става както  някои си мислят, отиваш и вадиш.
Грубо 80-90% от банките и клоновете в ЕС ще ви откажат без някакви обяснения.
Не са длъжни просто.

Ако някъде ви изкарат таксите ще са зверски, в пъти над българските. Евтино или по-евтино е, ако имаш постоянни  доходи по сметката, плащаш някакви сметки и т.н. 

Това с КК пък съвсем е в сферата на фантазиите. Ако някъде стане с депозити ще е 6 от тотото.

Вие колко пъти сте чували да дават КК с депозит дори в България, като не броя Дайнърс, аз нито един път.

Дори Дайнърс България, които бяха единствените издаващи с депозити, отказа да издаде КК на човек от ЕС, беше готов да даде депозит.

Питах на няколко места преди Ковид още.

Специално за Дайнърс Испания  пусках отговора тук  след  запитване, пускам го пак.

Уж на сайта нищо не искат, ама после връщат отговор какво искат, за начало  брутен доход от 50к €, данъчни декларации и т.н.

sunto: Solicitud Tarjeta Diners Club Spain.

Estimada Sra:

Le agradecemos que se haya puesto en contacto con nosotros y nos agradaría mucho contar con usted entre nuestros Titulares de Tarjeta. Para ello, le acompañamos el impreso de solicitud de Tarjeta Diners Club, así como un cuestionario de necesaria cumplimentación.

Una vez que recibamos dicha documentación junto con una fotocopia del DNI del firmante, de la última liquidación del I.R.P.F. y balance de retenciones o tres últimas nóminas y la tramitaremos para que en unos días reciba su Tarjeta y comience a disfrutar de todos los beneficios que le ofrecemos, entre los que se encuentran:

• Salas VIP en aeropuertos de todo el mundo. Una entrada trimestral siempre que haya pagado el billete con la tarjeta y tenga un movimiento de al menos 750,00 € en los tres últimos meses.

• Seguridad y asistencia para las personas que viajen con los billetes comprados con su Tarjeta Diners Club:

o Seguro de Accidentes en Viaje: 750.000 euros.

o Seguro de Asistencia Médica en sus viajes: 250.000 euros.

·                     Pérdida, robo o deterioro de equipaje, entre otras muchas coberturas.

La tarjeta tiene una cuota anual de 100,00 €. Para solicitarla ha de tener un ingreso bruto mínimo de 50.000 Euros.

Esperamos muy pronto recibir su solicitud y darle la bienvenida a Diners Club Spain.

Atentamente,

Departamento de Atención al Cliente
Diners Club Spain
www.dinersclub.es

Consultas y Reclamaciones:
Tel. 91 211 43 00

informacion@dinersclub.es

Este mensaje se ha generado de forma automática, por favor no responda a la dirección de correo electrónico mostrada en el mismo

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Така наречената сметка за основни операции задължително трябва да издава всяка банка в ЕС , на жител на ЕС.  Дори мисля, че има лимит за таксата , която може да Ви съберат. Абсолютно съм съгласен с @Alexander, че заради некомпетентен служител или бюрократичност в банката може да Ви забавят или затруднят, но нямат право да Ви откажат, ако разбира се нефигурирате в някой черен списък.

За всички други бродукти осбено кредитните, всяка банка си има изисквания и минимум условия , на който трябва да отговаряте за да Ви издадат такъв продукт. 

Дори в България може да Ви откажат кредитен продукт по ре причини. 

Но да се върнем на темата, за жалост няма най-добра кредитна карта за често пътуващи, най-оптималния вариант е минимум две карти, които да се допълват , като комбинациите може да са различни. 

Зад последното изречение заставам с двете си ръце 🙏

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Tesh каза:

Така наречената сметка за основни операции задължително трябва да издава всяка банка в ЕС , на жител на ЕС.  Дори мисля, че има лимит за таксата , която може да Ви съберат. Абсолютно съм съгласен с @Alexander, че заради некомпетентен служител или бюрократичност в банката може да Ви забавят или затруднят, но нямат право да Ви откажат, ако разбира се нефигурирате в някой черен списък.

Не издават без местен адрес. Няма да слагам кореспонденцията ни с различните австрийски банки и не е некомпетентност на служител. Изискване на техния банков регулатор. Нямаш ли адрес там, няма сметка. Изобщо дори не сме се интересували от кк и прочие карти.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 7 минути , DaBo каза:

Не издават без местен адрес. Няма да слагам кореспонденцията ни с различните австрийски банки и не е некомпетентност на служител. Изискване на техния банков регулатор. Нямаш ли адрес там, няма сметка. Изобщо дори не сме се интересували от кк и прочие карти.

Вярвам ти, но нямат право да го направят. Ако пуснете жалба до ЕК съм убеден, че ще я уважат. Ето и текста на на наредбата :

Откриване на основна банкова сметка в ЕС - Your Europe (europa.eu)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , Tesh каза:

Вярвам ти, но нямат право да го направят. Ако пуснете жалба до ЕК съм убеден, че ще я уважат. Ето и текста на на наредбата :

Откриване на основна банкова сметка в ЕС - Your Europe (europa.eu)

А, хич няма да се занимаваме с тях. С австрийските банки имам предви. 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
3 hours ago, Alexander said:

На теория може много неща, така е. Обаче на практика е по-различно.

Дори с обикновена сметка не става както  някои си мислят, отиваш и вадиш.
Грубо 80-90% от банките и клоновете в ЕС ще ви откажат без някакви обяснения.
Не са длъжни просто.

На тебе колко ЕС банки ти го отказаха това, и колко ти го отказаха при обжален отказ? Щото и твоето е теория. Друг е въпроса за цената на тия сметки дали са по-изгодни от БГ.

2 hours ago, Tesh said:

за жалост няма най-добра кредитна карта за често пътуващи, най-оптималния вариант е минимум две карти, които да се допълват , като комбинациите може да са различни. 

Така е. Като за 2+ карти таксите стават доста неприятни.

Специфика на пазара, к'во да правиш. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.