Lindt Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май Заплювам си темата, вместо да си правя моя, че и без друго периодът ни съвпада 😉 Някой знае ли дали от аржентинска страна на Игуасу пътеките са напълно възстановени? Нещо не се справих с откриването на официален източник, а не съм проучила парка и не мога да направя разлика между преди и сега на отворените пътеки. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май преди 4 минути , Lindt каза: Заплювам си темата, вместо да си правя моя, че и без друго периодът ни съвпада 😉 Някой знае ли дали от аржентинска страна на Игуасу пътеките са напълно възстановени? Нещо не се справих с откриването на официален източник, а не съм проучила парка и не мога да направя разлика между преди и сега на отворените пътеки. Последно @neuromancer писа в края на февруари, че правителството е осигурило финансиране и започва поправката на пътеката до Garganta del diablo, очаква се да продължи 3 до 6 месеца. 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 22 май Автор Сподели Публикувано: 22 май преди 3 минути , chandni каза: Последно @neuromancer писа в края на февруари, че правителството е осигурило финансиране и започва поправката на пътеката до Garganta del diablo, очаква се да продължи 3 до 6 месеца. И аз това мернах. Дано да я отворят, че точно 6 месеца имаме дотогава 😄 1 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май преди 1 час, Lindt каза: И аз това мернах. Дано да я отворят, че точно 6 месеца имаме дотогава 😄 Работят хората, дано да стане навреме! Щом са доставили металните панели за пода, това е добър знак, понеже там трудното и сложното са подпорите в реката. "Hello! We want to tell you that the frames, floors and railings that will be part of the elements lost in the extraordinary flood of October 2023 have begun to arrive. We continue to take firm steps in the reconstruction of the access walkways to the Balcón Garganta del Diablo. We made significant investments in the acquisition of metal structures, to guarantee functionality and safety in the circuits of the Cataratas Area. We take this opportunity to thank José Cascasi y Cia. S.A. for the speed in the construction of these pieces that will facilitate the movement of thousands of visitors. More news coming soon!" ------------------------- когато следавщото ти пътуване е след 2 седмици 4 4 Връзка към коментар
venceremos Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май Миналата година, когато бяхме там пак имаше проблеми с тази пътека. Реших си проблема със 100 USD за хеликоптера от бразилската страна и изобщо не съжалявам 😎 7 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май Пътеките до 3-4 месеца все ще станат, важно е обаче колко качествено ги правят, защото ноември идват новите големи дъждове и кой знае какво ще стане пак... 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май преди 58 минути , venceremos каза: Реших си проблема със 100 USD за хеликоптера от бразилската страна и изобщо не съжалявам 😎 Прелитането отгоре с хеликоптер със сигурност е чудесно изживяване (правил съм го само над Виктория, не и над Игуасу), обаче усещането и тръпката когато си някъде тук са незаменими! Всъщност- ето при по-ниски води се вижда добре докъде стига металната пасарелка: 11 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май преди 50 минути , Фил каза: Прелитането отгоре с хеликоптер със сигурност е чудесно изживяване (правил съм го само над Виктория, не и над Игуасу), обаче усещането и тръпката когато си някъде тук Да, друго си е Игуасу да ти измие очите 😄 @Lindt, стискам палци пътеката да е достъпна за туристи, защото си заслужава да се види. 6 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май преди 5 часа, Lindt каза: Дано да я отворят, че точно 6 месеца имаме дотогава След миналото разрушаване на пътеката(в края на деня, когато ние бяхме там), стана бавно възстановяването и буквално месеци след това, водата отново я отнесе. Пожелавам за вас всичко да е точно. На долния кръг също има затворени части от пътеки, като за тях нищо не се споменава. Май завинаги са затворени. Страницата в Инстаграм редовно уведомява какво се случва в парка. 1 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 22 май Автор Сподели Публикувано: 22 май Ние се стремим към стегнат план около Ел Калафате и единственото ни привличане към Ушуая/ Пунта Аренас са пингвините. Жижо даже е склонен да го остави за друг път, но аз търся най-лесен и бърз път за среща с тях. Та ако някой може да даде акъл и сподели опит за екскурзиите със слизане на суша, ще ми спести доста време 🙂 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май В пътеписа на Мари има писано за Ушуая, от Пунта Аренас има корабчета до о-в Магдалена. Има и колония на Seno Otway, където се ходи с кола, не корабче и сигурно няма да ви е удобно. 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май преди 1 час, Lindt каза: Ние се стремим към стегнат план около Ел Калафате и единственото ни привличане към Ушуая/ Пунта Аренас са пингвините. Жижо даже е склонен да го остави за друг път, но аз търся най-лесен и бърз път за среща с тях. Та ако някой може да даде акъл и сподели опит за екскурзиите със слизане на суша, ще ми спести доста време 🙂 Бяхме на такава екскурзия в Ушуая. Страхотно преживяване. Резервира се предварително, защото има ограничение за количество хора, които пускат на острова с пингвините. Местата могат да свършат. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май Колко дни смятате да останете в Патагония? Най-близко място за гледане на пингвини от Ел Калафате е Пунта Аренас в Чили. Ако не сте с кола не знам дали ще успеете да отидете и да се върнете в рамките на деня или без нощувка. Гледането става с корабче 100-на евро на човек. До Ушуая става много път, пари и време. 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 23 май Автор Сподели Публикувано: 23 май преди 1 минута , Alexander каза: Колко дни смятате да останете в Патагония? Най-близко място за гледане на пингвини от Ел Калафате е Пунта Аренас в Чили. Ако не сте с кола не знам дали ще успеете да отидете и да се върнете в рамките на деня или без нощувка. Гледането става с корабче 100-на евро на човек. До Ушуая става много път, пари и време. Ами това се чудим, колко дни имаме. Общо са 14 пълни, предполагам, че ще отделим първите 2 за Буенос Айрес, 3 за Игуасу+ Сао Пауло. За Патагония всичко останало. Билетите не са толкова скъпи в момента. Поне в скайскенер, предполагам може и отваряйки сайт за покупка, да се изненадам. Можем да летим до Ушуая и от там до Ел Калафате. После от Ел Калафате до Игуасу и от там в Сао Пауло. Пунта Аренас е по-лесен за планиране вариант, защото не трябва самолет, обаче не знам някой да е ходил там и как изглеждат колониите. Днес ще се опитам да преценя. Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май Някой летял ли е с Flybondi? Имат евтини полети от Ушуая до Ел Калафате през ден Връзка към коментар
EmoKrastev Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май преди 9 часа, Lindt каза: Ние се стремим към стегнат план около Ел Калафате и единственото ни привличане към Ушуая/ Пунта Аренас са пингвините. 🙂 Ако основната цел са пингвините защо не отидете до Пунта Томбо? Мои познати ходиха и в Ушуая, и в Пунта Томбо - препоръката им е за Пунта Томбо - повече пингвини, по-малко хора и практически без ограничение по време, можеш да ги наблюдаваш и цял ден ако искаш. А и цените в Пуерто Мадрин където са били на хотел били доста по-демократични от Ушуая 4 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май В Ушуая всичко е поне х2 дори х3 от другите места. Не знам дали има смисъл да ходите точно там, това имах предвид. Ако ще се ходи до трите основни места Ел Калафате, Ел Чалтен, Пуерто Наталес и Пунта Аренас за пингвините ще трябват 8-9 дни за Патагония. 1 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май преди 2 часа, Gentleman Basta каза: Някой летял ли е с Flybondi? Имат евтини полети от Ушуая до Ел Калафате през ден Не сме с тях, но летяхме с JetSmart. И двете имат нещо като членство и взехме от тези билетите. Всички правят закъснения, вкл. Aerolineas Argentinas. Направете си програмата така че да не ви бърка 2-3 часа закъснение. Ние от 4 вътрешни имахме около 2 часа закъснение 1 път. 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май преди 18 минути , lesy каза: Не сме с тях, но летяхме с JetSmart. И двете имат нещо като членство и взехме от тези билетите. Всички правят закъснения, вкл. Aerolineas Argentinas. Направете си програмата така че да не ви бърка 2-3 часа закъснение. Ние от 4 вътрешни имахме около 2 часа закъснение 1 път. Имахме закъснение 8 часа с Aerolineas Argentinas точно полета Ел Калафате-Ушуая. Имаше хора, коите останаха за полета за следващия ден, нас ни качиха в последен момент. 1 1 Връзка към коментар
venceremos Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май преди 2 часа, Gentleman Basta каза: Някой летял ли е с Flybondi? Имат евтини полети от Ушуая до Ел Калафате през ден Да, няма съществена разлика с другата нискотарифна - JetSmart. Единственото е, че официално ръчният им багаж е с по-ограничени размери: Flybondi: 30x20x40cm до 6 кг. безплатно jetSmart: 35x25x45cm до 10 кг. безплатно Разбира се, има опции за доплащане, въпреки че нас за 5 полета с JetSmart и 2 с Flybondi (вътрешни и международни) не са ни мерили нито веднъж багажа, а част от групата ни надвишаваше доста тези размери... Иначе, както @lesy и @Marisha са споделили - възможни са промени в разписанието. 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май Близо до Пунта Аренас също има колония пингвини о-в Магдалена. Ходи се с корабче. Не съм ходил там, заради вълнението и както е с корабче си трябва нощувка в града и много бавене. Аз ходих в Seno Otway, стига се с кола и е удобно от летището направо по пътя нагоре... Изберете си Пунта Аренас или Усуая според удобството на полетите. Според мен добавят много път, не знам дали си заслужава. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май По-важното е от кое летище излитат-кацат и в колко часа, защото в 6 сутринта от далечното летище си е дръвце. Това за останалите полети. Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май преди 6 часа, Lindt каза: Пунта Аренас е по-лесен за планиране вариант, защото не трябва самолет, обаче не знам някой да е ходил там и как изглеждат колониите. Днес ще се опитам да преценя. Ето тук съм писала за пингвините на о-в Магдалена, инфото не е много прясно, но предполагам единственото, което се е променило е цената. И не ме слушай, че съм писала, че не си струва (това е по отношение на цената и клатенето на лодката, самите пингвинчета са много готини и се виждат много от близо). Ушуая ще си я разгледате като ходите до Антарктида някой ден, само за пингвини по мое мнение не си струва разкарването, предвид че няма да имате толкова много време. 1 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май Te идват от Буенос Айрес и може транспорта да е по-зле през Пунта Аренас отколкото Ушуая, а и после пак се връщат в Аржентина. Международни полети и т.н. 1 Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май От Ушуая до Пунта Аренас или обратното е цял ден с автобус, което при ограничено време не се връзва особено. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега