Прескочи до съдържание

Патагония за 2 седмици

Препоръчани мнения

преди 7 минути , Carrie каза:

От Ушуая до Пунта Аренас или обратното е цял ден с автобус, което при ограничено време не се връзва особено.

Така е, да. Но ако летим Буенос Айрес - Ушуая, Ушуая-Ел Калафате е сравнително прилично. Алтернативата е да взема Буенос Айрес-Ел Калафате и след Торес дел Пайне да се помъкнем към Пунта Арена през Пуерто Наталес и после наобратно, но не съм сигурна, че ще стане лесно и бързо. Плюсът е, че мога да мисля и преподреждам през следващите месеци, но да съм приключила със самолетните билети. 

Връзка към коментар

Ако ще ходите в Торес Дел Пайне, има автобуси до Пунта Аренас, макар и да е малко длъжко...

Ако не ви е в плана става по-тегаво. От Ел Калафате има автобуси до Пуерто Наталес.

Абе въобще за едни пингвини става голяма мъка транспорта 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Lindt каза:

Така е, да. Но ако летим Буенос Айрес - Ушуая, Ушуая-Ел Калафате е сравнително прилично. Алтернативата е да взема Буенос Айрес-Ел Калафате и след Торес дел Пайне да се помъкнем към Пунта Арена през Пуерто Наталес и после наобратно, но не съм сигурна, че ще стане лесно и бързо. Плюсът е, че мога да мисля и подреждам следващите месеци, но да съм приключила със самолетите. 

Мисля, че Буенос Айрес - Ушуая е по-добрия вариант. Не съм ровил скоро, но преди имаше избор на полети и с дебнене излизаха и прилични цени. А в Ушуая има и други неща освен пингвините, националния парк е хубав, влакчето до него също и т.н.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
8 minutes ago, Lindt said:

Така е, да. Но ако летим Буенос Айрес - Ушуая, Ушуая-Ел Калафате е сравнително прилично. Алтернативата е да взема Буенос Айрес-Ел Калафате и след Торес дел Пайне да се помъкнем към Пунта Арена през Пуерто Наталес и после наобратно, но не съм сигурна, че ще стане лесно и бързо. Плюсът е, че мога да мисля и преподреждам през следващите месеци, но да съм приключила със самолетните билети. 

Забрави за Ушуая. Нищо особено не е. Наоколо също, или поне не, че да си заслужава огромното пътуване до там. 

Ако искаш пингвини (бля, след Антарктида за мен 🙂 ) виж някъде другаде, надолу е мноооого път, честно.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , neuromancer каза:

Ако ще ходите в Торес Дел Пайне, има автобуси до Пунта Аренас, макар и да е малко длъжко...

Ако не ви е в плана става по-тегаво. От Ел Калафате има автобуси до Пуерто Наталес.

Абе въобще за едни пингвини става голяма мъка транспорта 🙂

Остави ги пингвините тогава, помогни ми за твоята част. От Сао Пауло излитаме в полунощ към Турция. Искаме в същия ден да си тръгнем от Игуасу, но не знам дали всички авиокомпании по маршрута са си пуснали разписанието за декември и коя е най-надеждна. Не ми ще да взема следобеден и да ми го преместят в 10 вечерта или по-лошо, да закъснее. Ама и не знам дали да убия цял ден с обеден полет. И въобще има ли смисъл да се излиза от летището за по-малко от 5 часа? 

Връзка към коментар
преди 7 минути , era123 каза:

Забрави за Ушуая. Нищо особено не е. Наоколо също, или поне не, че да си заслужава огромното пътуване до там. 

Ако искаш пингвини (бля, след Антарктида за мен 🙂 ) виж някъде другаде, надолу е мноооого път, честно.

Тихо ти там :don-t_mention: И на мен ми се ще да бяхме взели круиза, изгорили билетите си и зарязали оная продънена Индия за 20 дни, ама не мога да върна лентата и сега съм виждала 3 пингвина в живота си. 

Освен това Бранко ми е донесъл камъче от Ушуая, за да си купя билети до Патагония, та сигурно не трябва да се отнасям пренебрежително към градчето. 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
3 minutes ago, Lindt said:

Остави ги пингвините тогава, помогни ми за твоята част. От Сао Пауло излитаме в полунощ към Турция. Искаме в същия ден да си тръгнем от Игуасу, но не знам дали всички авиокомпании по маршрута са си пуснали разписанието за декември и коя е най-надеждна. Не ми ще да взема следобеден и да ми го преместят в 10 вечерта или по-лошо, да закъснее. Ама и не знам дали да убия цял ден с обеден полет. И въобще има ли смисъл да се излиза от летището за по-малко от 5 часа? 

Много смело това от Игуасу директно за Истанбул. Ако ще гледате водопада нея сутрин, ОК, тръгнете си след обед на висок риск.

Ако не, самото градче е супер скука. Сутрешен полет за ГРУ, от там юбер и се пошматкайте с центъра на Сао Пауло - където има много мизерия, но е по-добре от Фоз.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , Lindt каза:

Има 2 летища около Сао Пауло, вижте на кое ви е вътрешния полет, че там разстоянията са големи. Аз лично за 5 часа не знам дали си струва пътя до града, но аз никак не го харесах, така че не мога да го препоръчам. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 10 минути , Lindt каза:

Те тука не ги променят толкова полетите, най-много да добавят за през ваканцията, ама вие не сте тогава. Предполагам, че ако не ви е прекалено късно полета до Сао Пауло и има и други след него няма  да има проблеми. Иначе за 5 часа няма смисъл да ходите до Сао Пауло. На мен не ми харесва. Може да хапнете в някоя churrascaria в Гуарульос, ама пък вие ще идвате от Аржентина и там месото е по-вкусно. За седене във Фоз по-има какво да се прави, не града де, ама примерно парка с птиците или бразилската страна на водопадите може да отхвърлите за един предиобед.

Иначе най-добрата авиокомпания е Азул, но тя е и най-скъпа.

преди 3 минути , Carrie каза:

Има 2 летища около Сао Пауло, вижте на кое ви е вътрешния полет, че там разстоянията са големи. Аз лично за 5 часа не знам дали си струва пътя до града, но аз никак не го харесах, така че не мога да го препоръчам. 

Даже 3, да летят до GRU, че иначе става сложно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 22.05.2024 г. в 22:35, Marisha каза:

Бяхме на такава екскурзия в Ушуая. Страхотно преживяване. Резервира се предварително, защото има ограничение за  количество хора, които пускат на острова с пингвините. Местата могат да свършат.

@Marisha, може ли да ми кажеш тази екскурзия откъде се резервира? В колко часа започва и колко продължава? 

Връзка към коментар
преди 45 минути , Lindt каза:

@Marisha, може ли да ми кажеш тази екскурзия откъде се резервира? В колко часа започва и колко продължава? 

Резервирахме от тук https://www.argentina4u.com/en/walk-with-penguins-on-martillo-island.html/ , цената беше малко по друга, май тръгнахме около 11-12 часа и се върнахме по тъмно.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Ушуая е страхотно място , има едно усещане за уединение присъщо на малко места по света , повечето все далеч на север. За няколко пингвина не бих бил път до там , но иначе си заслужава много. Паркът , където е и краят на панамериканската магистрала , разходка по Beegle и с повечко късмет може да видите китове , но и без тях кипи от морски живот.

Аз съм бил на острова до Пунта Аренас и беше много хубав ден сред пингвините , разхождат се буквално пред краката ти и понякога спираш да ги пропускаш, защото си щъкат по пътеката пред теб. Май бяха 100 000 двойки или нещо подобно, абе много са и навсякъде.Разбира се и хиляди птици.Там обаче няма от кралските пингвини, каквито се намират при Ушуая и Seno Otway ( за там бях чел , че пингвините ги гледаш само от далеч и го отхвърлих като вариант).

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз съм доста по пестелив в суперлативите за Ушуая. 

Искам да направя една Патагония и ако се бях смъкнал до там за да тръгна нагоре щях да се псувам 2-3 месеца. Добре, че беше круиза да разбера, че няма смисъл. 

Да, не е лошо - до колкото бакпакерски слънчак може да е добър. 

Парка става, тълпата вътре не. 

Изобщо все неща, които могат да се видят на други места без да биеш толкова път. 

Най-високите цени в Аржентина. 

Ако можете избегнете. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

@Alexander въпрос за купуването на самолетни билети - купуваш от сайта директно в ARS и Мастъркард, за да ти върнат някаква сума от курса? Все още Виза не трябва да се ползва?

Връзка към коментар
преди 1 час, Gentleman Basta каза:

@Alexander въпрос за купуването на самолетни билети - купуваш от сайта директно в ARS и Мастъркард, за да ти върнат някаква сума от курса? Все още Виза не трябва да се ползва?

Да, става с виза и мастеркард. Миналата  седмица купувах за приятели и просто ти взима по-малко, не връща нищо след това.
Взима 10-12% под  официалния курс според Гугъл  ars-eur.

С български дебитни карти купувахме. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Някой дали може да ми даде идея какво да правим сутринта от бразилска страна, ако в предните 2 дни сме разгледали водопадите от двете страни? Нещо като зелен парк, тропичски гори, ботаническа градина, хотел с градина.... 

И https://www.bravofly.no/ не се кефи особено на Сао Пауло: 

image.png.f18ab3eef8f1479a68afe654b110f664.png

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Lindt каза:

Някой дали може да ми даде идея какво да правим сутринта от бразилска страна, ако в предните 2 дни сме разгледали водопадите от двете страни? Нещо като зелен парк, тропичски гори, ботаническа градина, хотел с градина.... 

И https://www.bravofly.no/ не се кефи особено на Сао Пауло: 

image.png.f18ab3eef8f1479a68afe654b110f664.png

Parque das Aves (Птичият парк )ще ви хареса.  Намира се в околностите н а Foz do Iguaçu и може да се отиде до там и с градски автобус, не помня коя линия.

Връзка към коментар
преди 22 минути , muchachote каза:

Parque das Aves (Птичият парк )ще ви хареса.  Намира се в околностите н а Foz do Iguaçu и може да се отиде до там и с градски автобус, не помня коя линия.

Благодаря, но това място не е за нас - мрежи, затворени птици в клетки, огради. Предполагам, че спомените на хората са различни, затова ми беше изключително полезно сравнението на @mililia на първото и второто й посещение. 

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Аз бих отишъл да видя електроцентралата Итайпу, но не съм сигурен дали ще се вмести в сутринта. Летене с хеликоптер също е добра възможност. Ние ходихме на аквапарк заради децата, това отнема цял ден обаче, пък и вие не сте деца.

Доста хора ходиха до трите граници, но за мен това не е нещо особено, но пък ако няма друго за правене...

Парка с птиците на мен много ми хареса преди 20 години, но и аз четох mililia и не ходих втори път. То това ми се е случвало доста пъти.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

И на нас парка с птиците много ни беше харесал на времето, пък и беше близко до водопадите и пасва идеално за посещение след тях. Сутринта не е много ясно какво включва като понятие, ако ще хващате полета на GOL в 11.40, то нямате много време и може просто да се помотаете из градчето. Ако имате малко повечко време, може да се организирате с такси, да отидете (и да се върнете с него) до Ciudad del Este в Парагвай. Не, че има кой знае какво да се види там (колибритата в града най ни впечатлиха), но пък минаването по моста над Парана беше интересно.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
3 hours ago, neuromancer said:

Аз бих отишъл да видя електроцентралата Итайпу,

Това. Но ако имате време целия тур с инженерното и гледане на турбините. 

Това ако сте инженерно наклонени. 

Иначе сиудад дел есте е доста зле -все едно Илиянци през 90те. Хиляди сергии с боклуци.  За 2-3ч го отупахме от немай къде.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Специално за само сутрин може да се отметне бразилската страна на парка, ако не се качвате на лодките и няма големи тълпи, той не е голям. А другите неща да се преместят в деня преди това. Или хеликоптера. За Итайпу или Парагвай си трябва повече време. За аквапарк също си трябва цял ден, като се има предвид, че висяхме сума време на опашка. Страшна бюрокрация беше, записват подробно паспорти и т.н, не знам защо.

Ако решите за Итайпу, пишете ЛС, май мога да ви пратя 50% намаление за резервации онлайн, но не съм съвсем сигурен как работи, не съм го пробвал. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За Итайпу има и посещение на природен резерват с интересни снимки на страницата 🙂

Ако го бях видял по-рано щяхме да отидем. Itaipu especial е с посещение на командния център, турбините, генераторите. Обикновения тур е отвън по стената.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.