Прескочи до съдържание

Патагония за 2 седмици

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ъъ, до Магдалена са от Пунта Аренас. Пуерто Наталес е на другия (западния) бряг. 

Публикувано:

Със сигурност ли няма някой, който да тръгне много рано от Пуерто Наталес и да се върне същата вечер? Защото самият тур е полуден, така че може да се добави път сухоземно

Публикувано:
преди 6 минути , neuromancer каза:

Ъъ, до Магдалена са от Пунта Аренас. Пуерто Наталес е на другия (западния) бряг. 

Остави го, още е замаян от това, че е дал 160 долара, за да спи в палатка 😄

• Смея се 3
Публикувано:
преди 3 минути , Gentleman Basta каза:

Със сигурност ли няма някой, който да тръгне много рано от Пуерто Наталес и да се върне същата вечер? Защото самият тур е полуден, така че може да се добави път сухоземно

A, не знам със сигурност. То е към 300 км пътя, или 3 часа в посока май беше, бая зор ми се вижда.

Публикувано:
преди 5 минути , neuromancer каза:

A, не знам със сигурност. То е към 300 км пътя, или 3 часа в посока май беше, бая зор ми се вижда.

Аз планирам да проучим Seno Otway, но малко по-нататък, че ми омръзна да бързаме с това пътуване.

Публикувано:
42 minutes ago, Lindt said:

Остави го, още е замаян от това, че е дал 160 долара, за да спи в палатка 😄

Дай му някой лев де , така или иначе няма да те остави да спиш отвън.

Толкова , около 3 часа път в посока е. Не знам в какви часове има турове от Пунта Аренас , иначе от Пуерто Наталес има автобуси през целия ден - от рано сутринта до късна вечер и може да се самоорганизирате 

• Смея се 2
Публикувано:
преди 2 часа, Gentleman Basta каза:

Магдалена не мисля, че има как да стане за ден от Пуерто Наталес. Екскурзията тръгва супер рано от Пунта Аренас, в 6-7 сутринта, 2016-та само тази фирма организираше тур https://www.soloexpediciones.com/islamagdalena?lang=en. Разстоянието е 3ч, евентуално да го минете предишният следобяд (не знам в колко е последният автобус), нощувка и след това веднага след тура наобратно...

• Благодаря 1
Публикувано:

Току що си купих билет на Latam до Великденските острови с намаление около 55%.

Ако имате незакупени билети на Латам може да хвърлите едно око, не знам дали е промоция или просто нещо друго.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 22 минути , boogy83 каза:

Ако имате незакупени билети на Латам може да хвърлите едно око, не знам дали е промоция или просто нещо друго.

Благодаря ти и Честито 🙂 Не, нашите не са мръднали. Имаме да купим Игуасу - Сао Пауло.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 10.06.2024 г. в 20:45, Lindt каза:

Реално в Ел Калафате ни се видя, че нямаме полезен ход без ходене - центърът е на прибл. 2 км от гарата, а ние трябва 4 пъти да отидем до нея в рамките на 2 нощувки. 

От друга страна не ни се спи в края на града. Сега сигурно е абсурдно да се тръшкам за 2 км, но липсата на транспорт и ходенето късно вечер ме безпокои.

Аз ползвах този хостел :

Folk Hostel

Телефон: +54 2902 49 5285

GPS координати: S 050° 20.278, W 72° 15.060

Близо е до гарата - на около 20 ина минути пеша е от центъра. При резервацията цената беше в долари , но плащането стана с песо и така излизе наполовина по тогавашния курс. На много места в Ел калафате можете да смените валута в магазините на добър курс. Ако става схемата с Western union има огромни опашки пред офиса. На автогарата на Ел Клафате има няколко фирми ,предлагащи трансфери. Такситата също не са скъпи - от автогарата взех до летището на връщане и не помня да е било нещо необичйно като цена.

Публикувано:
преди 2 часа, boogy83 каза:

Страхотно, честито! За датите, за които аз следя не са мръднали. 600 евро двупосочно от Сантяго де Чили...

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, rosi0102 каза:

Страхотно, честито! За датите, за които аз следя не са мръднали. 600 евро двупосочно от Сантяго де Чили...

Толкова вървят за по-напред във времето. Но аз видях, че има за около 400 (за дати след 2-3 месеца) и чаках да паднат, та днес ми излезе късмета и взех за 320. Като обърнах внимание сега и гледам, че са пуснали втори полет за моите дати и може би това е причината (до вчера ми излизаше само един полет на ден). Наблюдавай ги, аз сега взех за Ноември, така че...може и при теб да паднат цените.

• Харесвам 1
Публикувано:

SCL-IPC има даже по 300 евро двупосочно от ноември нататък

нещо почвам да се замислям

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, neuromancer каза:

SCL-IPC има даже по 300 евро двупосочно от ноември нататък

нещо почвам да се замислям

Даже с чекиран багаж...което до скоро не беше така (поне в jetcost-овете).

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Понеже бях официално поканен и не влизам с ритник по вратата, да продължа темата с разни мои въпроси.

Ще ходим с половинката през януари, предвидени са 5 тройки дни дотук - в любимия ни БА, Ушуайа, Чалтен, Калафате и Торес дел Пайне. И понеже ТДП ми е най-сложен, засега за там са ми въпросите, първо логистичните.

Букнал съм кола за трите дена и въпрос първи е:

1. Нали може да се влиза с нея в парка? И докъде? Следва:

2. Смятам да спим в https://maps.app.goo.gl/tFZXkogUBsb3keWG9?g_st=com.google.maps.preview.copy, оттам е по-близо до парка, та въпросът е - лесно ли се стига до ТДП оттам? Понеже Гугъла ми го дава да минава през някакво мостче през езерото, не знам дали не е само за фирми с екскурзии…?

3. На 4-ия ни ден летим към Атакама през Сантяго и дилемата е следната - двойно по-скъпия полет от Пуерто Наталес ли да хванем (в 13:10 май беше) или трипче до Пунта Аренас, бърз поглед и евтиния полет в 18:46 за същия споменат маршрут? Аз клоня към второто най-вече заради допълнителните гледки и Пунта Аренас, ама заслужава ли си? Пингвини, морски вълци и тюлени сме гледали, няма да им дам по 100 долара за миризмите отровни, та не ме съветвайте за острова😀

Публикувано:
преди 2 часа, Sun4o каза:

Понеже бях официално поканен и не влизам с ритник по вратата, да продължа темата с разни мои въпроси.

Ще ходим с половинката през януари, предвидени са 5 тройки дни дотук - в любимия ни БА, Ушуайа, Чалтен, Калафате и Торес дел Пайне. И понеже ТДП ми е най-сложен, засега за там са ми въпросите, първо логистичните.

Букнал съм кола за трите дена и въпрос първи е:

2. Смятам да спим в https://maps.app.goo.gl/tFZXkogUBsb3keWG9?g_st=com.google.maps.preview.copy, оттам е по-близо до парка, та въпросът е - лесно ли се стига до ТДП оттам? Понеже Гугъла ми го дава да минава през някакво мостче през езерото, не знам дали не е само за фирми с екскурзии…?

3. На 4-ия ни ден летим към Атакама през Сантяго и дилемата е следната - двойно по-скъпия полет от Пуерто Наталес ли да хванем (в 13:10 май беше) или трипче до Пунта Аренас, бърз поглед и евтиния полет в 18:46 за същия споменат маршрут? Аз клоня към второто най-вече заради допълнителните гледки и Пунта Аренас, ама заслужава ли си? Пингвини, морски вълци и тюлени сме гледали, няма да им дам по 100 долара за миризмите отровни, та не ме съветвайте за острова😀

И аз сега покрай @era123 видях какво си писал. Не знам тези 3 дни в Калафате защо са ти. От там имаш Перито Морено и май това е. За глезенето ако е, махни малко от Ушуая и Ел Калафате и сложи Барилоче или дори само Буенос Айрес. Или удължи наема на колата и се пораздвижи по Carretera Austral. 

После ще погледна за някоя готина илюстративна карта с пътищата, че само маршрутът на шатъла не е достатъчно: 

image.png.ac1bfd3f19c0f4561251864b3c8070a3.png

https://www.bussur.com/wp-content/uploads/2023/07/SHUTTLE-BUS-BETWEEN-STOPS.pdf

Публикувано:
преди 3 часа, Sun4o каза:

а😀

Виж тая карта, жълтото са черни пътища, може да се ходи с кола по тях.

• Харесвам 1
Публикувано:

От време на време си оставям по ден в резерв (или почивка). Ще гледам да е лежерен трип, време имаме, ако нещо изскочи или прекалим с виното, да имаме време за възстановяване😀.

В Ушуая сме 2 дни, третия е в път, в Калафате съм сложил ден за разтягане в леглото малко, за два дена ще ходим на трек плюс Перитото.

@neuromancer, благодаря за инфото!

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:
На 23.05.2024 г. в 11:01, neuromancer каза:

Близо до Пунта Аренас  също има колония пингвини о-в Магдалена. Ходи се с корабче. Не съм ходил там, заради вълнението и както е с корабче си трябва нощувка в града и много бавене. Аз ходих в Seno Otway, стига се с кола и е удобно от летището направо по пътя нагоре...

Изберете си Пунта Аренас или Усуая според удобството на полетите. Според мен добавят много път, не знам дали си заслужава.

Здравейте, аз планирам да взема корабче до Магдалена, знаете ли колко струва турът?

На 3.07.2024 г. в 14:17, Sun4o каза:

От време на време си оставям по ден в резерв (или почивка). Ще гледам да е лежерен трип, време имаме, ако нещо изскочи или прекалим с виното, да имаме време за възстановяване😀.

В Ушуая сме 2 дни, третия е в път, в Калафате съм сложил ден за разтягане в леглото малко, за два дена ще ходим на трек плюс Перитото.

@neuromancer, благодаря за инфото!

Може ли информация колко струва екскурзията от Калафате до Перито Морено? И аз планирам същото пътуване 🙂

Публикувано:

Има различни турове , зависи какво търсите ;

https://www.elcalafate.tur.ar/in-perito-moreno-glacier.htm

Едночасовия с лодка е най-евтин , преди ковид беше 25$ , сега виждам че е 60 000 ars които не знам колко са.Може да резервирате с транспорт до парка или да отидете самостоятелно с автобус .

https://www.southernspiritfte.com.ar/home_en/

Пак тогава екскурзията до острова с пингвините струваше около 80-90$

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , stanimir каза:

Има различни турове , зависи какво търсите ;

https://www.elcalafate.tur.ar/in-perito-moreno-glacier.htm

Едночасовия с лодка е най-евтин , преди ковид беше 25$ , сега виждам че е 60 000 ars които не знам колко са.Може да резервирате с транспорт до парка или да отидете самостоятелно с автобус .

https://www.southernspiritfte.com.ar/home_en/

Пак тогава екскурзията до острова с пингвините струваше около 80-90$

60 000 са към 109 лв... 

Благодаря! 

Публикувано:
преди 3 часа, nina_green каза:

Здравейте, аз планирам да взема корабче до Магдалена, знаете ли колко струва турът?

Може ли информация колко струва екскурзията от Калафате до Перито Морено? И аз планирам същото пътуване 🙂

Още не съм стигнал до тези подробности.

Взех си двумесечен отпуск след тежката логистика по билети, хотели, коли под наем, придвижвания, кое и какво трябва да се види, как и още 150 дребни подобни нещица...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.