Прескочи до съдържание

Тенерифе или Гран Канария


Препоръчани мнения

Навил съм си го, ще ходя зимата на Канарите и се колебая между Тенерифе и Гран Канария. Четох доста, но не мога да се ориентирам на кой остров. Вулкани, тревички, птички и всякаква природа не ми е важна. Търся история /замъци, крепости, манастири/, архитектура и най-важното пясъчни плажове,  мач на "Тенерифе" или "Лас Палмас" е бонус! Лансароте и Фуертевентура не са опции.

Връзка към коментар

Замъци и крепости във вида, който познаваме от континентална Испания, на Канарските острови няма да се намерят. А също и манастири. 

Но пък това не означава, че посещението им не си заслужава :smile: 

Най-интересни архитектурно са столиците на двата острова: леко предимство за мен има Лас Палмас, при все, че на другия остров имаме Санта Круз в комбинация със Сан Кристобал де Ла Лагуна. 

Имайте предвид, че зимата не е най-подходящия сезон за плаж. Вярно е, че е топло, но по-скоро е сравнимо с май по нашето Черноморие, а и водата си е хладна. И на двата острова има изобилие от пясъчни плажове, но аз пак бих заложил на Гран Канария - Плая Анфи дел Мар с карибския си пясък категорично бие сахарския пясък на Плая де Лас Тереситас :smile:

Ако в уравнението включим история (от предиспанския период) и кулинарни изкушения (виж темата за гуачинчетата на @Alexander), то резултатът бързо се изравнява и отива към преиграване. Така ще можеш да посетиш и Естадио де Гран Канария, и по-монументалният за футболната история Естадио Елиодоро Родригес Лопес :biggrin:

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.