АнтонияАн Публикувано: 20 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2014 (редактирано) Здравейте , имам дълга история с много пътешествия , повечето нереализирани , но за сметка на това организирани , дори с дребните детайли ! в студентските ми години пътувахме много (поне тогава така си мислехме) с група приятели от любителски студентски театър . сега , всички улегнали , със семейства и значително повече средства , си припомняме тези пътувания и всички смятаме , че въпреки спането по влакове и чакални на гари , въпреки споделянето на една пица полуфабрикат , купена с последните общо събрани парички , тогава всички сме имали най-вълнуващите и запомнящи се преживявания ! затова и сега с моят мъж , решихме , че няма какво много да му мислим , ще намерим начин отново да си подарим такива емоции . и не само защото няма баби ,склонни да гледат децата с преспиване , а и защото децата са също яки пътешественици , всъщност сме комплект от четирима . обичам да се потапям в живота на местните , не ме влекът особено популярните туристически атракции , не обичам препускането от забележителност до забележителност с цел - "и това отметнах", и трупането на точки за доказателство , колко съм печена и успявам да видя за минимум време максимум неща ! според мен в едно пътуване , най-сладката част е организирането , ровенето по сайтове за билети , търсенето на място за нощувки , така-че максимално да се почувстваме като част от местните . задължително отбелязване на интересните места из околността и т.н. изобщо , това ме държи в кондиция и осмисля цялото време до реализиране на пътуването , а то често е месеци наред . миналата година пътувахме до Залцкамергут с колата . Невероятно място за любителите на планини , езера и изобщо Природа . това лято замисляме пътуване до Ница , с полет до Милано . ще се радвам , ако мога да бъда полезна на някого с инфо ! Редактирано 20 февруари, 2014 от АнтонияАн 4 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2014 Добре дошла и тук Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 20 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2014 Добре дошла! Само на мен ли вече ми писна да организирам екскурзии. 2 Връзка към коментар
natchobg Публикувано: 20 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2014 И за мен планирането е най-сладката част от приключението. Ровене в интернет, четене на отзиви, попадане междувременно на много полезна и интересна информация. Изграждане на предварителна представа за местата, които планирам да посетя. След това, като отида на конкретното място, сравняване с очакваното. 1 Връзка към коментар
АнтонияАн Публикувано: 20 февруари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 20 февруари, 2014 благодаря за посрещането ! И за мен планирането е най-сладката част от приключението. Ровене в интернет, четене на отзиви, попадане междувременно на много полезна и интересна информация. Изграждане на предварителна представа за местата, които планирам да посетя. След това, като отида на конкретното място, сравняване с очакваното. за щастие , сравняването с очакването, при мен досега винаги е било с положителен знак ! може-би с годините се опознавам по-добре и вече знам какво точно харесвам . но издънки винаги са възможни , особено с местата за нощувки . 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 20 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2014 Още един фен, който пътува с деца Връзка към коментар
Red_wine Публикувано: 26 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2014 Хайде и аз да кажа, че все едно аз съм го писала, но без абзаца за децата, но като се замисля за ситуацията пътуване с половинката ми, е все едно пътуване с деца - всичко трябва да е ясно, предплатено, презастраховано с агенции, да не се яде това, онова, да се спи само на определени места и т.н. Само където децата няма да противоречат Пътуване то ви до Ница е страхотна идея, проверете предварително какви фестивали има, защото си заслужава да се посетят. Но до колкото си спомня, лятото има всяка седмица/уикенд някакъв фестивал и подобно мероприятие. Удобно е да се правят и еднодневни преходи до Кан, Марсилия и други градчета. Това лято имаше един прекрасен фестивал в Марсилия, TransHumance, около 4000 oвце, коне, кози и подобни в града 1 Връзка към коментар
Locke Lamora Публикувано: 26 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2014 Спонтанно организираните пътувания от easy-going individuals, според мен, са най-сладките. И една от основните причини това да е така е, че реално се впускаш в приключение, чийто параметри са неизвестни - всичко се решава на момента. Имал съм няколко такива и най-хубавите спомени са именно от тях. Прекалено голямата организация, убива тръпката мигновено. За съжаление, поне аз, много трудно намирам хора, които са склонни на нещо подобно. 4 Връзка към коментар
Red_wine Публикувано: 26 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2014 Locke Lamora, съгласна съм, че това са много приятни пътешествия и емоции, но понякога така съм изпускала места, за които не съм знаела, че съществуват наоколо, разни фестивали и събития. Но в крайна сметка, всичко е на настроение и цел.Не обичам екскурзиите, които са като от тур агенция - всичко под определен маршрут и час. Но обичам да имам яснота, примерен гъвкав маршрут с разни възможности, ключова информация +- на ситуации и култури, и тогава на место мога да преценя и остана повече там, където ми харесва за сметка на утрешния ден и да разполагам с времето си. Имам приятелка, която така се е "лутала" пеша в Тибет 10 дни, влизайки през Непал. С гида са минавали през селца и паланки, спели по чукари и навеси, но така и не видяла Лхаса, а това е било целта й. Не че не е видяла красиви и ценни места из Тибет, но сама казва, че е пропуснала много, защото искала да усети дивото 4 Връзка към коментар
Iva_a Публикувано: 26 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2014 И, аз съм ЗА самостоятелно организираните екскурзии! И още един фен на пътуванията с деца Моят тригодишен син вече има стаж с пътуване с круиз по Карибите и самолетни екскурзии до Кюрасо и Мексико. И не броим 3 пъти Доминикана - България и обратно. Самолетите са му любима играчка. 3 Връзка към коментар
АнтонияАн Публикувано: 26 февруари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 26 февруари, 2014 (редактирано) Хайде и аз да кажа, че все едно аз съм го писала, но без абзаца за децата, но като се замисля за ситуацията пътуване с половинката ми, е все едно пътуване с деца - всичко трябва да е ясно, предплатено, презастраховано с агенции, да не се яде това, онова, да се спи само на определени места и т.н. Само където децата няма да противоречат aaa , твоето "дете" е по-трудно от моите 2 ! както по-напред писах , доста хазартни се оказват нашите пътувания . миналата година , ден преди да тръгнем , мъжът ми още не беше съвсем сигурен , дали ще отлепим на следващата сутрин . аз , съответно , избрала месеци преди това мястото на първата ни нощувка в Хърватска и мнооого горда , че ще коства едва 12 евро - НЕ резервирах (щото нали не се знае знае ли се ). и така - тръгнахме . на място търсихме на случаен принцип - демек около също тъй случайно и трудно избраното място за паркиране в Загреб - нямаше нищо свястно и на прилична цена . а докато намерим кафе с интернет , докато ровим отново по сайтовете - така си и замръкнахме . и познайте ....... мъжът ми реши ,че ще спим в колата на първата бензиностанция , която видим по-натам по магистралата ! с 2 деца , в онзи момент на 3 и 6 години !!! речено -сторено ! впрочем същото решение , някак по подобен начин се наложи и на връщане .тогава допълнителен плюс беше ,че наблюдавахме отблизо как завръщащите се у дома турци , организират биваци по същите тези бензиностанции . но това е друга тема (доста интересна и поучителна). не е истина просто как се изкефиха децата ! със Субару Легаси сме , багажника си е екстра спалня . вече на където и тръгнем децата се пазарят до последно , баща им да карал по-бавно , за да можем пак да спим в колата . толкова с ясното и преорганизираното !(не че смятам да повтаряме , де ) ей такива едни родители сме ние и съвсем заслужено си имаме деца авантюристи ! Редактирано 26 февруари, 2014 от АнтонияАн 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега