itcome Публикувано: 20 юни Публикувано: 20 юни Привет, Организираме се три семейства с две наети коли за бърза обиколка на Мароко, обирайки каймака забележителности. Програмата е следната: Кацаме в Казабланка 0:30 на 4.9 и веднага тръгваме към Синият град за ранно сутрешно настаняване. Следва тази програма: 1 ден (4 септ) - Синия град 2 ден (5 септ) - Фес 3 ден (6 септ) - Пустиня Мерзуга 4 ден (7 септ) - Глинения град (и още нещо) 5 ден (8 септ) - Маракеш 6 ден (9 септ) - Маракеш до Казабланка Отлитаме в 1:30 на 10 септември от Казабланка. Как ви се струва? Ще ми препоръчате ли лагер в пустинята за 7 пораснали и два полуръста? Интернет оператори? 2
Bilqz Публикувано: 24 юни Публикувано: 24 юни On 6/20/2024 at 5:22 PM, itcome said: Привет, Организираме се три семейства с две наети коли за бърза обиколка на Мароко, обирайки каймака забележителности. Програмата е следната: Кацаме в Казабланка 0:30 на 4.9 и веднага тръгваме към Синият град за ранно сутрешно настаняване. Следва тази програма: 1 ден (4 септ) - Синия град 2 ден (5 септ) - Фес 3 ден (6 септ) - Пустиня Мерзуга 4 ден (7 септ) - Глинения град (и още нещо) 5 ден (8 септ) - Маракеш 6 ден (9 септ) - Маракеш до Казабланка Отлитаме в 1:30 на 10 септември от Казабланка. Как ви се струва? Ще ми препоръчате ли лагер в пустинята за 7 пораснали и два полуръста? Интернет оператори? Здравей. Изключително натоварена програма. Всичките 6 дена ще заминат в пътуване с кола. Casablanca - Chefchaouen 5 часа Chefchaouen - Fez 4 часа Фес - Merzuga 7 часа Merzuga - Ouarzazate 5 часа Ouarzazate - Marrakesh 3 часа Marrakesh - Casablanca 3 часа Близо 30 часа/1800 км. То ще е едно пътуване, настаняване, пътуване, настаняване. Ако сте двама души - пак иди-дойде може да се напъните, но 7 възрастни + 2 деца, подозирам че много лесно на някой няма да му издържат нервите. Разбираемо е, че в ограниченото време искате да вземете максимума (и ние бяхме така), но мисля, че може една идея да се редуцират градовете/забележителностите. Чефчауен може да го пропуснате без никакво колебание (освен да ви предлагат хаш, няма какво да ви впечатли). Същото се отнася и за Глинения град - съмнявам се, че може да ви впечатли много. Като препоръка бих добавил е да си направите първата нощувка в Казабланка, вместо да предприемете дълго и не толкова комофртно пътуване по нощите до Чефчауен или друг град. 3
infectedmushroom Публикувано: 25 юни Публикувано: 25 юни И аз мисля като Биляз , натоварено е, много неща искате, а само 6 дни.Махнете нещо
itcome Публикувано: 25 юни Автор Публикувано: 25 юни преди 15 часа, Bilqz каза: Близо 30 часа/1800 км. То ще е едно пътуване, настаняване, пътуване, настаняване. Ако сте двама души - пак иди-дойде може да се напъните, но 7 възрастни + 2 деца, подозирам че много лесно на някой няма да му издържат нервите. "... в раните люти посипали сол като жар — скърцал с зъби нечуто ..." Осъзнавам го този момент и основа заслуга за това препускане имам аз. Повечето сме тренирани на много път и ще поемем риска и вината към него с мезе от нахут... Ние пътешественици ли сме или екскурзианти? 🙂 Хаша бива ли го?
Ваня Кърпарова Публикувано: 7 август Публикувано: 7 август Според мен Шефшауен не е за пропускане. Изберете си само една Медина, като тази във Фес е достатъчна за шок и ужас. В пустинята всички лагери са еднакви, хубаво е да навлезете във вътрешността на пустинята за лагер, като изминете пътя с камили. Лагерът, в който ще заявите спане, предлага опции за придвижване до него от Мерзуга най-често, с джип или камили. На път за Маракеш минете през АитБенхааду. Останете ден в Маракеш, ако желаете, но ние го пропуснахме. 2
itcome Публикувано: 14 ноември Автор Публикувано: 14 ноември Стана добре клонящо към много добре. Точно в обичаното ми темпо и без разсейване. Спазихме плана като добавихме и още един град между Маракеш и Казабланка! Валя ни дъжд в пустинята. Видяхме поройни реки и обракме повечето каймак на страната. Снимки и пътепис: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10229982968031728&type=3 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега