Прескочи до съдържание

Гренландия

Препоръчани мнения

Публикувано:

Извинете!Благодаря за приема!Имам питане имате ли оферти за Гренландия?И малко полезна информация? Благодаря предварително!

Публикувано:
преди 4 часа, Гео_р_ги каза:

Извинете!Благодаря за приема!Имам питане имате ли оферти за Гренландия?И малко полезна информация? Благодаря предварително!

Зависи какво ти се прави в Гренландия.

За г*з път да види: от Рейкявик има еднодневни трипове до Гренландия. Преди около 10г. бяха към 300 евро на човек. 

За по-дълъг престой: редовни полети до Гренландия от Рейкявик или Копенхаген. От България до Рейкявик - възможности много. За промоции гледай Icelandair и Air Greenland. (преди не бяха много ларж откъм промоции).

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • 1 година по-късно ...
Публикувано:

Влизам тази тема да използвам заглавието "Гренландия". Когато вие ходите, не бях в Бг, гледай ви снимките с наслада и малко завист да си призная. Сега спешно ми се ходи в Гренландия... едни оферти лятото и не си купих, мислех да поизчакам видяха ми се много парите, сега... сега гледам круиз до Гренландия 3-5000евра..  ми това значи, че няма да я видя таз Гренландия. Сега попаднах на нещо много бюджетно... на някой да му се ходи толкова неистово като на мен... да свирка

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Аз бих се върнала в Гленландия, но без круиз. 

Едно от най-омагьосващите пътувания беше това за мен, а като включим и сияние две вечери си стана незабравимо. Не пропускайте разходка с лодка по ледените фиорди - зашеметяващо е.

• Харесвам 3
  • 6 месеца по-късно ...
Публикувано:
17 minutes ago, Antigona said:

За съжаление вече отпада от пътешественическия календар. https://www.facebook.com/share/v/18JFHtoy6k/

Защо ? Дори да премине под американски флаг пак ще е желана дестинация.Има достатъчно такива територии.Американските Вирджински острови някога също са били владение на Дания.

• Харесвам 1
Публикувано:
28 minutes ago, stanimir said:

Защо ? Дори да премине под американски флаг пак ще е желана дестинация.Има достатъчно такива територии.Американските Вирджински острови някога също са били владение на Дания.

Не се знае кога ще се уравновесят нещата, американска виза и ...

Има много други дестинации. Клипът е много хубав, та за това писах по въпроса.

Публикувано:

Линк

June – August 2026

Routes & examples:

Riga – Nuuk – Riga
cpe.png?resize=888%2C245&ssl=1
There is a long stopover in Copenhagen, Denmark.

Vilnius – Nuuk – Vilnius

vil.png?resize=887%2C241&ssl=1

Tallinn – Nuuk – Tallinn
tl.png?resize=898%2C237&ssl=1

• Харесвам 4
  • 2 седмици по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Айсберги и горещи извори

Този пакет от екскурзии предлага възможност да се преживее величествената арктическа природа на Гренландия, както и да се доближите до историята и културата на инуитите.

Програмата комбинира впечатляващи природни пейзажи – айсберги, фиорди и ледници – с посещения на исторически места и малки гренландски селища.

Включени екскурзии

Пакетът включва три организирани тура:

• Пешеходна обиколка на град Qaqortoq (около 2 часа)
    Разходка из живописния град с цветни къщи, местно изкуство и история.

• Разходка с лодка до ледената покривка (3,5 – 4 часа)
    Пътуване сред арктическите фиорди, където могат да се видят ледници и огромни айсберги отблизо.

• Разходка с лодка до руините на Hvalsey Church (около 2,5 часа)
    Посещение на едни от най-добре запазените викингски руини в Гренландия, свидетелство за норвежките заселници в региона.

Цени от 3 465 EUR

Акценти

• Посещение на обекта от световното наследство на ЮНЕСКО Kujalleq / Южна Гренландия

• Запознаване с културата на инуитите и норвежките (викингски) заселници

• Пешеходни преходи в суровия, но зелен арктически пейзаж

• Наслада на синкавите айсберги

• Възможност да докоснете фронта на ледник

• Посещение на малки градове и живописни селища с цветни къщи

Включено

• Самолетни билети Копенхаген – Нуук – Какорток – Копенхаген

• Трансфер летище – пристанище в Какорток (двупосочно)

• Разходка с лодка Qaqortoq – Igaliku

• Разходка с лодка Itilleq – Qassiarsuk – Narsaq

• Разходка с лодка Narsaq – Qaqortoq

• 2 нощувки в самостоятелна стая със собствен санитарен възел в Igaliku Country Hotel

• 2 нощувки в Hotel Narsaq

• 3 нощувки в Hotel Qaqortoq

• Храна и напитки по време на полетите Копенхаген – Нуук (в двете посоки)

• Закуска

• 20 кг чекиран багаж и 8 кг ръчен багаж

• Всички данъци и такси, известни към момента на публикуване от Greenland Travel

Линк към офертата: https://www.greenland-travel.com/trips/icebergs-and-hot-springs/?utm_source=Agillic&utm_medium=email&utm_campaign=B2C_15032026_Syd

Линк за проверка на налични дати: https://www.greenland-travel.com/trips/icebergs-and-hot-springs/?utm_source=Agillic&utm_medium=email&utm_campaign=B2C_15032026_Syd#product-purchase-section

image.png.32a6fb9d52d30dca609bc4644710bdfe.png

• Харесвам 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

SAS отменя полетите си до Гренландия през лятото на 2026 г.

След близо 20-годишно прекъсване, SAS Scandinavian Airlines възобнови полетите до Гренландия миналата година. Тези полети очевидно не продължиха дълго.

Вследствие на настоящата петролна криза, маршрутът изглежда отново е изправен пред отмяна.

Преди няколко седмици по-евтините класове за резервации за целия летен сезон бяха премахнати, което означаваше, че те бяха достъпни само на прекомерни цени. Сега всички полети за юни и юли са отменени. Полетите за август все още са посочени в разписанието, но на цени, започващи от 1000 евро във всяка посока. Следователно отмяна и там е много вероятна.

Досега SAS очевидно не е информирала активно пътниците за отменените полети.

Това означава, че Air Greenland и Icelandair отново са единствените авиокомпании, предлагащи полети между Гренландия и Европа. Според разпоредбите за правата на пътниците във въздушния транспорт, пътниците имат право на безплатна презаписване на други авиокомпании. SAS обаче изглежда отказва това и оставя засегнатите пътници блокирани. След това може да се наложи те сами да платят предварително и впоследствие да поискат разходите от SAS, или чрез съдебни действия, или чрез завеждане на дело.

Линк

• Шок 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.