Прескочи до съдържание

З дни в Манчестър и билети за мач на Old Trafford


Monster

Препоръчани мнения

Организирам почивката си в Испания, и за по-пряко, реших да мина през Манчестър.

Нещо като "от Лазур към центъра, през Меден Рудник" (бургазлии ще ме разберат).

 

Имаме приятели, които искаме да видим отдавна, а и Monster-man е бесен фен на Манчестър. Търсейки билети от нашето селско летище в Норвегия, попаднах на супер цени, а от Манчестър към Испания цените са още по-хубави. Цял ден си блъскам главата с тази идея и чакам половинът да се прибере, за да му я сервирам.

 

Но, преди това имам един проблем - откъде да купя билети за мача Манчестър Юн-Тотнъм на 28 септември?

Излизат ми сайтове с цени около 200 евро, ок, ама на кои да се доверя?

Купували ли сте билети за мач в Англия? Знам, че от официалните (клубни) сайтове е сложно.

Това може би е тъп въпрос, но - на място могат ли да се купят билети предварително? 

 

Какво ще препоръчате като място за настаняване за 2-3 нощувки? Не искаме да притесняваме приятелите.

Има ли bolt в Манчестър?

Връзка към коментар

Здравей 🙂

Понеже съм бургазлия и разбрах препратката, а още повече разбирам мъката покрай Манчестър (не с търсенето на билети, а с отчайващата игра последните Х години), ще се включа, че наскоро бях на Олд Трафорд 😄 

 

Аз реших да закупя директно от сайта на Юнайтед hospitality билети. По-скъпи са от редовните билети, но са пуснати за свободна продажба и включват различни "благинки" - като посещение на музея преди/след мача, посещение на място за хапване/пийване с включени много готини неща за хапване тип street food + алкохол и бира и то не нисък клас, а нормален, примерно Jack Daniels, Gordons джин, бирите бяха Asahi и наливен Хейнекен и тн. Това също преди/след мача. 
В момента виждам, че има подобен тип билет за мача с Тотнъм за 300 паунда. По принцип за такъв тип мач е нормално да е такава цената, най-"обикновените" мачове тип с Шефийлд Юнайтед или Лутън са около 150-175паунда билета. 

Ако вече не ви се дават чак такива луди пари за билет, опциите са или закупуване на membership, след което кандидатстване за билет за определен мач, или има една група във фейсбук, от която са част хора от официалният фен-клуб в България, които неведнъж са писали, че могат да помогнат с намирането на билети, ако имаш интерес мога да препратя на ЛС групата. 🙂

 

Болт има в Манчестър, ползвах го, от летището до хотела ми излезе около 55-57лв, хотела се намираше на 5 минути пеша от Manchester Victoria Station, точно в центъра, която ни беше и много удобна за дневни трипове до Ливърпул, или до където иска човек да иде. 🙂

Хотелът се казваше City Suites Aparthotel, апартаментчета са, просторни с включена закуска, която си избираш от меню - яйца бенедикт, английска и още 3-4 опции с включени напитки. Не разбрах дали само веднъж можеш да поръчаш кафе/сок и тн, защото ги сервират сервитьори, но видях семейства с деца да си поръчват по няколко пъти, беше много вкусна закуската. 

 

Това е най-общо взето, ако имаш още въпроси давай, на мен лично Манчестър не ми хареса много като град, Ливърпул ми допадна в пъти повече, препоръчвам пътуване до там. 

А виж изживяването на мач не може да се сравни с нищо друго 🙂  Още повече, че имах късмета да присъствам на историческото 4-3 срещу Ливърпул за ФА къп.

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Коста, да си жив и здрав! Много полезна информация!

Да, мъката е голяма последните години - и аз като една добра съпруга съпреживявам.

Но винаги съм искала да отида на английски стадион.

Били сме в България на големи мачове в по-добри времена, когато Левски и ЦСКА играха за UEFA. Но, да не се отплесвам!

 

Благодаря за информацията за групите, но предпочитам да си купувам всичко от официални сайтове - така съм по-спокойна.

Накрая ще взема да купя едно членство.

 

Ще погледна хотела и ако успеем да се организираме, ще пиша всичко подробно.

Междувремменно ще следя за още полезна информация в темата.

Връзка към коментар

Разбира се, аз също предпочитам официалните сайтове, затова и прибегнах до опцията с hospitality, понеже за членство беше вече късно. 

Имайте предвид, че всеки който иска да посети мач, трябва да има членство, тоест ако ви трябват 2 билета за теб и съпругът ти - трябва да закупите 2 membershipa. А за определени мачове билети не са гарантирани и може да се наложи да участвате в жребий и ако ви изтеглят, чак тогава да можете да закупите билети. Ето и по-подробно инфо от сайта на Юнайтед -> 

 

Am I eligible to buy match tickets as a Member?

As a Premium, Full, Lite or Junior United Member you receive exclusive access to Premier League home match tickets, and access to European away tickets. Forwarding Members cannot buy/apply for tickets, but can receive forwarded tickets from Season Ticket holders only.

Choose your matches: Visit our home game page to view the list of home matches on sale. Home cup games will be added to the fixture list as applicable after the relevant draws. Tickets must be purchased online, 1 ticket per Member, and you can pick your seat from the stadium plan. You’ll be asked to login as part of the online purchase process, and you’ll need your Membership number to hand to do this.

Applying for tickets: For selected home games, you'll need to apply in a ballot for the chance to secure a ticket. You can do this at tickets.manutd.com/ballots when applications open.

Domestic away games and cup finals: Tickets for these games are not available for United Members.

 

Успех! 

 

EDIT: А, и да не забравя - особено, ако прибегнете до варианта с членство - колкото по-рано го направите, толкова по-добре, билетите за висок клас мачове като този с Тотнъм могат да свършат за минути, като се има предвид, че и голяма част от стадиона са season ticket holder-и. 

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Купих билети от официален диструбутор, дано не е греда, но четох в нета, проверявах - сайтът има висок рейтинг в trustpilot. 

Ще ъпдейтвам темата - може на някой да му е полезна информацията.

Сайтът е https://www.p1travel.com/en-GB/football/premier-league/manchester-united-vs-tottenham-hotspur - ние избрахме опцията за 195 паунда.

Купих и самолетните билети - нощувките ни ще са четири. Обмислям дали да не наемем нещо в Престън, откъдето са ни приятелите и да купя някаква изгодна карта за влаковете и да се разходим насам-натам. Препоръки за карти за транспорт? 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.