Прескочи до съдържание

Двуседмичен East Coast road trip - NYC, Washington, Niagara, Boston

Kosta Grudov

Препоръчани мнения

Здравейте!

Балтимор според вас опция ли е за нощуване с цел разглеждане на Вашингтон за 2-3 дни? Разглеждам вариантите за настаняване и ми се струва, че в Балтимор ще се намери нещо по-бюджетно, а виждам че с кола или влак е около 1ч пътуването в посока. 

Идеята е 2 или 3 дни да се ходи сутрин във Вашингтон и да се прибира вечерта, след което с кола под наем директно от Балтимор нагоре към Ниагарския водопад.

Има ли резон в нещо такова според вас, или ще е просто излишна гимнастика и по-добре да се разгледа Балтимор за един ден попътно и да се ситуира човек във Вашингтон?

Връзка към коментар

Балтимор не сме разглежадли, но за Вашингтон си заслужават 3 дни. Ние бяхме миналото лято, цените на хотелите не бяха високи в сравнение с Бостън и Ню Йорк, мога да ти препоръчам Capitol Hill Hotel, на пешеходно разстояние от Капитолия, за четворна стая плащахме 250$ нощувка със закуска. Не знам какви са цените на хотелите в Балтимор + билетите за влак + загубата на време, мисля, че нощувки във Вашингтон са по-добре. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Престъпност има и във Вашингтон , но едва ли турист има много работа из опасните квартали ( макар и недалеч от центъра на града).Това не би ме притеснявало , но аз също бих отседнал във Вашингтон вместо Балтимор.Няма нужда да биеш път всеки ден и също мисля че 3 дни могат да се запълнят доста добре с интересни места.Хубав град е.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , stanimir каза:

Престъпност има и във Вашингтон , но едва ли турист има много работа из опасните квартали ( макар и недалеч от центъра на града).Това не би ме притеснявало , но аз също бих отседнал във Вашингтон вместо Балтимор.

За квартали е ясно, аз в случая визирам целия град.

Връзка към коментар

От това, което четох из интернет проблемът е, че сравнително малките размери на града могат да направят така че от "нормална" част да преминеш към "гето" пресечка доста бързо..  Просто Inner Harbour-a изглеждаше много добре за разходка и останах с впечатление, че е доста по-спокоен град от големите. Но явно, ако ще се посещава, ще е за някой мини дневен трип, разходка из харбър-а, аквариум, хапване на seafood и обратно към Вашингтон. 🙂 Благодаря за мненията, при евентуално посещение май базата ще е Вашингтон. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря много, ще задавам!

Няма да е скоро пътуването, за момента е само чернова, но подготвям от далеч някакви щрихи 😄 Може би пролетта/есента на 2025, или пролетта на 2026. 

След вашите отговори, идеята горе-долу изглежда така за момента - 5 нощувки NYC, последния ден взимане на кола под наем, по път бързо разглеждане на Фили с колата за един ден, 4 нощувки Вашингтон с един дневен трип до Балтимор с връщане следобед, 1 нощувка на Ниагара и още 3 в Бостън, като там връщаме колата в началото. 🙂

Връзка към коментар

Бостън ще ви изненеда приятно. Ниагара - гледайте да сте от канадската страна. Ако има начин за две-три нощувки в Ниагара, отскочете до Торонто - страхотен град. 

Балтимор и Фили само през деня 😐 Ако имате време, докато сте във Вашингтон, Анаполис е много приятен за разходка. 

Пишете като наближи, ние сме наблизо. Имаме студент в Ниагара, та и там ходим често. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Чудесно, много благодаря 🙂 В Торонто вече съм бил, така че ще го пропуснем, а и това е максимума нощувки, които можем да отделим, та затова само 1 нощувка ще се отдели на Ниагара, от канадската страна го бяхме замислили, да. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, Kosta Grudov каза:

Благодаря много, ще задавам!

Няма да е скоро пътуването, за момента е само чернова, но подготвям от далеч някакви щрихи 😄 Може би пролетта/есента на 2025, или пролетта на 2026. 

След вашите отговори, идеята горе-долу изглежда така за момента - 5 нощувки NYC, последния ден взимане на кола под наем, по път бързо разглеждане на Фили с колата за един ден, 4 нощувки Вашингтон с един дневен трип до Балтимор с връщане следобед, 1 нощувка на Ниагара и още 3 в Бостън, като там връщаме колата в началото. 🙂

Според мен една нощувка на Ниагарския водопад ще ви е малко. Пътуването от Вашингтон е поне 8 часа със спиръне само на бързо за зареждане. След това от Ниагарския водопад до Бостън с още почти 8 часа, та почти няма да ви остане за водопада, а ще се убиете от път. 

За Фили мисля, че 1 ден ще ви е повече от достатъчен. 

Относно цените на хотелите - явно много са се вдигнали последните години. Ние ходихме преди две години и половина и най-скъпата ни нощувка беше в Ню Йорк - 4 звездния Радисон до Рокфелер Център по 100$ за двама човека. 

Като ще взимате кола под наем, тук преди време stanislavpp ме посъветва да си доплатя за устройсто за тол такси или много да внимавам да не мина по платен път, защото там има. Ние последвахме съвета му и съм страшно благодарна, та сега предавам нататък. 

Върно е, че е преди две години и половина, но тогава прекарахме 3 седмици на Източния бряг - Ню Йорк, Филаделфия, Вашингтон, Там, където е снимам Мръсни танци, Ниагара и после със самолет до Маями, Кий Уест и обратно в Ню Йорк. Всичко съм организирала сама, така че ако мога да съм ви полезна, съм на линия. 

И последно относно безопасността - просто трябва да проучвате къде в града е по-безопасно да се спи. Например в Ню Йорк спахме на 5-то авеню, макар в Харлем цените да бяха по-ниски.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, milenavladova каза:

Като ще взимате кола под наем, тук преди време stanislavpp ме посъветва да си доплатя за устройсто за тол такси или много да внимавам да не мина по платен път, защото там има.

Радвам се , че съм бил полезен .

Ще уточня малко - толовете по тези ширини са cashless и gateless , тоест няма как да се плати при преминаване ( едни камери отвисоко ви снимат и начисляват таксата )  , съответно после рентакар компаниите ще ви начислят такса обслужване и ще ви излезе (минимум) двойно . Не е tourist friendly , но решението е при наем на автомобил да добавите tolls included ( 15-20$ дневно , без значение  през колко тол места ще минете). 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Чудесни съвети, благодаря, отбелязвам си. 🙂
Наистина цените на нощувките в нормални хотели са скандално високи, отбелязал съм в търсачката само 8+ рейтинг и Манхатън като опция в Букинг, Харлем не мисля да го доближаваме изобщо 😄 Но нещо от сорта на Financial Discrict, Soho, Chinatown, Lower East Side съм набелязал като по-приемливи опции. Има и по-нагоре към Times Square, но навсякъде виждам, че посочените са една идея по-спокойни, а и атракциите са пръснати, ако сме в долната част ще сме по-близо до Brooklyn Bridge и до феритата.. 

Връзка към коментар

Миналия месец направих подобно пътуване и ето моето мнение по темата.

За Ню Йорк отделихме три пълни дни. Стигнаха ни за основните места. Нощувахме в района на Bowery - евтина част на Манхатън, но и по-мизерна. Кола под наем взехме от Манхатън, за да ни е удобно взимането. До Филаделфия стигнахме за около 2 часа. Там ни хареса много - оставихме колата до Eastern State Penitentiary, разгледахме затвора, взехме автобус до Камбната на свободата и оттам пеша затворихме кръга като минахме през района на кметството и стълбите от Роки. Хареса ни много града. За Вашингон - 2 или 3 дниLetchworth State Park са ок, хубав град. За Балтимор не знам. От столицата до Ниагара стигнахме за около 8 часа. Пенсилвания е доста хубава и зелена. Планирахме да посетим Letchworth State Park, но валешо силно. Настанихме с в града до Ниагара и разгледахме водопадите от американската страна, после пеша до Канада, където е по-хубвата част. Бяхме в Journey Behind the Falls - топ място. Изчакахме да се стъмни и наблюдавахме водопада и по тъмно, светлините ефекти са страхотни. На другия ден пътпътувахме за около 8 часа до Бостън. Аз ли обърках нещо, но не останах впечатлен - огромен трафик, кметството е грозно, в самия град не намерих място което да си заслужава пътуването до там. В Харвард не ни допуснаха заради пропалестинския протест. Beacon Hill -  това е хубавият район. После обратно до Ню Йорк. Спряхме в Хартфорд, разгледахме къщата на Марк Твен. Срещу нея видяхме мечка на едно дърво и това било нормално😁. Оставихме колата и прекарахме още цял ден в Ню Йорк. Около 200 лева ми бяха дръпнали от кредината карта за всички пътни такси по време на пътуването. Като цяло много ми хареса, планът за мен е ок.

Успех!

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Това пътуване е все още чернова, но живот и здраве, ако се осъществи, направо си отварям една тема да си задавам въпросите тук, че да не разводнявам темата за бързи въпроси. 🙂 Ще помоля, ако е удобно, някой админ да премести последната дискусия от там направо тук.

Идеята: 

1.Полет от София до NYC.

2.5 пълни нощувки в NYC, ще гледам така да организирам нещата, че да се каца следобедно време, за да може първата вечер да е просто кратка разходка в околностите на хотела+вечеря, след което 4 пълни дни за NYC и след 5-тата нощувка рано сутринта наемане на рент-а-кар.

3.NYC-Washington - по път дневно разглеждане на Филаделфия, пристигане следобед в DC, разходка, вечеря и първата от 4 нощувки тук.

4.3 пълни дни за DC, като един от тях - дневен трип с връщане следобеда до Балтимор, а след 4-тата нощувка рано сутринта тръгване към Ниагара.

5.Пристигане в района на Ниaгара ранния следобед, бързо разглеждане от американската страна, минаване на границата, нощувка в канадската част. 

6.Цял ден разглеждане на водопада от канадската част и обиколки в района, целта е този ден да е по-лежерен.

7.Рано сутрин тръгване към Бостън, пристигане следобед, връщане на рент-а-кар и чек-ин в хотел. Лека разходка и вечеря преди първата от 3 нощувки тук.

8.2 пълни в Бостън

9.След 3-тата нощувка ще гледам да се хване вечерен полет Boston-Sofia, за да има още някакво обикаляне. 

Общо 15 нощувки. Може би пролетта на 2025 или 2026 - късен април, начало на май, за съчетаване с великденските почивки. 

Основните забележителности са що-годе ясни за момента, но имам за цел задължително да има посещение на шоу по Бродуей и посещение на спортно събитие, МНОГО се надявам това да бъде баскетболен мач или в NY или в Бостън, но при разминаване с датите или невъзможност, бих посетил и някой мач по американски футбол, или бейзбол. 

Приемам съвети за рент-а-кар сайтове, не мисля да е през посредник, защото не ми се рискува, така че предполагам просто да отворя главните заподозрени и да сравнявам оферти.. 

Като сравнявам различни авиокомпании - с турците при промоцията им сега, предполагам и през тази от септември, цената е същата с 2х23кг куфара като на Луфтханза без багаж.. Според вас заслужава ли си полет с турците, имайки предвид, че продължителността на дългия полет ще се вдигне. Доколкото гледах има около час и половина разлика, но според мен е ок да се преглътнат на база по-доброто обслужване и това, че двупосочен мултисити SOF-NYC BOS-SOF ще излезе около 500евро на човек с. багаж при промо..

Някой минавал ли е канадската граница повече от 1 път в рамките на няколко дни? Идеята ми е дали няма да се погледне с лошо око, ако при първия ден не успеем да сварим часовете за посещение от американската страна. Тогава ще мина граница, ще нощувам в Канада, след което на следващата сутрин отново ще мина граница, за да разгледам от ам.страна, след което пак към канадската и на другия ден пак обратно към Бостън.. По принцип не мисля, че трябва да има проблем, но да си питам, ако някой го е играл това, дали биха направили проблем. 

Знам, че хотелите дерат кожи за паркинг, но за съжаление това е нещо, което не мисля да пропускам, крайно неудобно ще е, ако постоянно трябва да търся някъде паркинг за колата, натъпкана с няколко куфара. 

Всякакви препоръки за квартали, ресторантчета и по-незнайни готини неща са добре дошли. :)) 

Най-общо казано е това като главни неща, вече тук ще си разписвам по-подробно нещата, когато започнат да се избистрят и ще си задавам тоновете въпроси 😄

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Официално мога да кажа, че търсенето на настаняване в NYC е най-тегавото нещо, което съм правил за което и да е пътуване изобщо последните години 😄

Премина през еуфория, учудване, сблъсък с реалността, тъга, нерви и изобщо цяла палитра.. 😄 Цените са космически, а си мислех, че 500-600лв за нощувка за двама бюджет би трябвало да е ок. Повечето места за настаняване са или със скандално малки стаи, или със стаи, които се определят като 20 квадрата, но на снимката определено не личи да са толкова, въпреки че това явно е стандарт за NYC. Има и тонове 4-звездни, че и 5-звездни хотели, които не знам на какво отгоре имат този статус като гледам снимки и чета коментари. 😄 Но, това е положението. (Boston, Washington и Niagara бяха доста по-лесни за "скаутване" и на райони и на хотели, там вече са набелязани 🙂 )

Колебанията бяха между 3 района - Lower Manhattan (Soho, Greenwich, East Village, Tribeca, Financial District) 

Долната част на Midtown - Flatiron District, Chelsea и същинския Midtown - Times Square, Midtown East, Hell's Kitchen, etc.

В крайна сметка след всички плюсове и минуси, май надделява опция номер 1, заради сравнително по-малката лудница и по-голямата близост до атракции като WTC, Lady Liberty, Brooklyn Bridge и Staten Island Ferry-то. Най-най-удобно щеше да бъде някъде около Times Square, но лудницата ме отказа, предпочитам известно губене на време с метрото, отколкото целия шум на района.

И в тази връзка - предложения за хотели в горепосочените квартали? Бюджета го написах горе. 🙂 Изискванията са близост до метро, да бъде чисто и района около хотела да е ок за прибиране вечер (разбирайте да няма бездомници налягали по тротоара в 300-те метра от метрото до входа на хотела, че за някои части дори и в тези квартали срещнах подобни мнения). 

И още 1-2 питания за конкретни изживявания: 
The Friends Experience -> https://friendstheexperience.com/new-york/?gad_source=1 - някой да е бил и да даде отзиви? 🙂

Някой да е бил на The Edge observation deck? Срещнах мнения, че ако си запазиш брънч в ресторант The Peak (който е 1 level над the Edge) - получаваш безплатен вход за дека, и така реално парите които ще похарчиш, поне ще ги използваш да хапнеш с добра гледка 🙂 Някой да го е посещавал ? -> https://www.peaknyc.com

Връзка към коментар

За Сохо и Трибека с този бюджет ще е сложно да намериш читав хотел.Мога да дам препоръка, но е доста над тази цени. 

Таймс Скуеър е мн зле станал, цигания и мърсотия , дори не бих го препоръчал да ходиш там , ама на мен никога и не ми е харесвал 

Като цяло бездомни за съжаление има много и по улиците и из метрото , няма как да не видиш, просто са част от града . Броя на бездомните в момента е най-високия някога регистриран , миналата година са легализирали и тревата в Ню Йорк, буквално имаше места из Манхатах ,където само от дишането на въздуха ставаш high , мен мн ме дразни щото не пуша и ми е останало сега като гаден спомен ,ето и на теб ти го казвам. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Сигурен съм, че съм го препоръчвал вече, но да го пусна пак: MintHouse 70 Pine. Стаите са със скапани икейски мебели и нямат никаква гледка, но са огромни, чисти и на добра локация във FiDi на 2 минути от метрото. В сградата има супер добро Австралийско кафене, малък супермаркет, rooftop бар на 64-тия етаж и няколко ресторанта (от евтин до супер скъп). В момента имат 11 % промоция на нощувки и видях, че за МАрт 2025 примерно, има цени от порядъка на 330 долара на вечер, което за NYC е добра сделка.
Друга добра опция е Gild Hall на Hyatt. ПАк в същия квартал, но по-близо до WTC.
Ако искате апартамент, погледнете и Sonder, предполагам ще са малко по-евтини от хотелите. При всички случаи, не се набивайте в Midtown - абсолютна тотална дупка е, а откакто има криза с опиоидните наркотици от последните няколко години, в Midtown е буквално Джурасик Парк.

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Тотално ме отказахте от Midtown, благодаря 😄

Проверих горните опции, но за датите, които гледам (края на април/началото на май) са минимум по 400-420USD на нощувка, което превишава бюджета.. (Gild Hall и MintHouse). Sonder обаче имат добра опция за SoHo. 

Само 4 хотела покриват кажи-речи всичките ми изисквания, включително бюджет, мнения за въпросните вериги? - Residence Inn by Mariott NY Downtown Manhattan/WTC Area, Club Quarters Hotel WTC, Artezen Hotel и NobleDen Hotel, който се намира в Little Italy обаче. 

EDIT: всъщност този в Little Italy дори ми излиза много добра оферта в букинг за около 550bgn за нощувка за Кинг стая, района на Little Italy ок ли е по принцип?

Връзка към коментар
преди 1 час, Kosta Grudov каза:

Тотално ме отказахте от Midtown, благодаря 😄

Проверих горните опции, но за датите, които гледам (края на април/началото на май) са минимум по 400-420USD на нощувка, което превишава бюджета.. (Gild Hall и MintHouse). Sonder обаче имат добра опция за SoHo. 

Само 4 хотела покриват кажи-речи всичките ми изисквания, включително бюджет, мнения за въпросните вериги? - Residence Inn by Mariott NY Downtown Manhattan/WTC Area, Club Quarters Hotel WTC, Artezen Hotel и NobleDen Hotel, който се намира в Little Italy обаче. 

EDIT: всъщност този в Little Italy дори ми излиза много добра оферта в букинг за около 550bgn за нощувка за Кинг стая, района на Little Italy ок ли е по принцип?

Не знам какви са цените на Sonder за Сохо, но виж условията им какви са , ползвали сме ги с приятели в Лос Анджелис, искат парите преведени по банков път задължително, ако искаш почистване,кърпи и тн трябва да заявиш през апп или на рецепция 24h преди това, смисъл , не са точно хотел и има причина да са по евтини, аз ако имах избор не бих повторил , но когато пътувате повече хора винаги се правят компромиси. Иначе всичко беше чисто и комфортно и на мн добра локация бяха в ЛА, Сохо също е топ локация за Ню Йорк. 

Не съм отсядал в тези хотели дето си изброил , но NobleDen Hotel изглежда ок , Литъл Итали също е ок като район, не съм спал там обаче и не съм се разхождал вечер. 

Като цяло май само Горен Ийст Сайд остана да е безопасен вечер и спокойно .

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Прегледах upper west и upper east side, но там са още по-непоносими цените.. Иначе Sonder го намерих в букинг, така че не би трябвало да е обвързано с техните условия, изглежда си резервацията като на нормален хотел, даже имат free cancelation, но гореизброените са ми по-на сърце. 

Благодаря много! 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.