Прескочи до съдържание

Двуседмичен East Coast road trip - NYC, Washington, Niagara, Boston

Kosta Grudov

Препоръчани мнения

На 25.06.2024 г. в 14:00, Kosta Grudov каза:

6.Цял ден разглеждане на водопада от канадската част и обиколки в района, целта е този ден да е по-лежерен.

Щом ще бъде лежерен ден, препоръчвам посещение на Niagara-on-the-Lake - много приятно градче на около двадесет километра от водопада. На централната улица има една пекарна Maple Leaf Fudge, която е много известна със своя сладкиш познат у нас под името "фъч". В района на главната улица още има и много популярен ресторант за бургери, но вече съм му забравил мястото. Въобще, канадската част на Ниагара е в пъти по-интересна от американската...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Запазени са нощувки, запазени са полети, така че и датите вече са фиксирани и програмата може да започне да придобива повече вид 🙂

Първо искам да избистря Ню Йорк, че той ми се струва най-сложен, ще имаме 4 пълни дни + една мини вечер в деня на пристигане. 

Замислил съм нещо от сорта: 

22.04 - кацане на JFK в 17:30 - трансфер до хотела в Little Italy/Chinatown - разходка в околностите на хотела и вечеря в Uncle Lou, Chinatown, след като ранно лягане, за добра почивка след 11-часовия полет от Истанбул. 

23.04 - колкото е възможно рано сутринта - Staten Island Ferry за разглеждане на Lady Liberty от ферито. Отказах се от тур до самата статуя, за цялата гимнастика/пари и време, което ще се отдели, гледката от "градското" фери ми се струва напълно достатъчна. След това - Financial District, Wall Street, момичето и бика, 9/11 memorial, WTC. От там пеша през Tribecca отново до Chinatown, лека почивка следобед и вечерта - Times Square и шоу на Broadway. 

24.04 - ден посветен на Central Park и музеи. Сутринта метро до American Museum of National History - разглеждане (максимум 2-3 часа), лека разходка до Billys Hot Dog Card за автентичен нюйоркски обяд на пейка 😄 По още един-два хотдога в раниците и пресичане на парка за стигане до The Met, разглеждане (отново максимум 2-3 часа). След като предполагам ще е станало около 15--16ч разходка надолу по парка - Belvedere Castle, Bethesda Therrace, Alice in Wonderland statue, Sheep Meadow, Strawberry fields, Wollman rink, Carousel, изход от парка от към Plaza Hotel - снимки. Вечеря или в района или някъде другаде с метрото, още не съм го решил.

25.04 - ден за Бруклин - фери от Pier "някойси, който ходи от нашата страна на Манхатън до Бруклин" рано сутринта 😄 От там разглеждане на DUMBO, Manhattan Bridge view, Brooklyn Heights, променадата там и общо взето лежерно мотаене из Бруклин за снимки и храна - Grimaldi's Pizza, Ice Cream Factory, Ichiran или някой друг рамен шоп иии каквото там дойде пред очите ни 😄 Когато тръгва да залязва слънцето - разходката по Brooklyn bridge в посока Манхатън. След акостиране отново от страната на Manhattan - вечеря някъде и вечерна разходка, още не съм решил къде.

26.04 - ден за "сгради", останали музеи, разходка по квартални улички и филмови забележителности - Flatiron Building, Empire State, Bryant Park, Carrie Bradshaw's apartment, Friends Building, The Vessel, The Edge (със запазено хапване към The Peak, което включва входа за The Edge), Rockfeller Centre, St Patricks Cathedral, Scyscape Museum, Interpred Museum. 

27.04 - рано сутрин взимане на rent-a-car и отпрашване към Филаделфия за дневно посещение там преди да се акостира вечерта във Вашингтон. 🙂 

Та въпросите ми по тази програма са:

1. Идеята ми на ден 1 да е най-лежерен от всички, защото все още ще има умора от полети и тн. Този вариант ли ви се струва най-лек от 4-те дни? 
2. Имате ли чувството, че някой от дните е прекалено претрупан с активности или някой да е наистина прекалено лежерен? Знам, че за 4 дни няма как да се види всичко, затова предпочитам да е една идея по-леко, но по-качествено. 

Aми това е.. 🙂 Всякакви съвети са добре дошли.

Връзка към коментар

За 25.04- от Pier 11: S- Brooklyn Ferry  от 6:00 до 2:00 ч. -Dumbo

За 23.04- преди момичето и бика- разходка (и хапване) по историческата улица с барове и ресторанти Stone St.

За 26.04- Chrysle Building; Grand Central

На въпросите не мога да отговоря- много е индивидуално кой какво натоварване издържа, но мисля, че програмата трябва да се прави не по теми ("ден за сгради" ), а по райони. Например катедралата St.Patrick's да не се групира с Perry St., a с излизането от Central Park. Ако в някой ден се ползва метро, тогава по линията каквото те интересува около спирките.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , marycap каза:

За 25.04- от Pier 11: S- Brooklyn Ferry  от 6:00 до 2:00 ч. -Dumbo

За 23.04- преди момичето и бика- разходка (и хапване) по историческата улица с барове и ресторанти Stone St.

За 26.04- Chrysle Building; Grand Central

На въпросите не мога да отговоря- много е индивидуално кой какво натоварване издържа, но мисля, че програмата трябва да се прави не по теми ("ден за сгради" ), а по райони. Например катедралата St.Patrick's да не се групира с Perry St., a с излизането от Central Park. Ако в някой ден се ползва метро, тогава по линията каквото те интересува около спирките.

И аз не съм фен на това групиране, наясно съм, че е доста "пръснат" последният ден, но нарочно съм го оставил така, защото все си мисля, че поне половината от нещата, които са оставени за него ще бъдат "обрани" в предните дни, я случайно, я ако имаме сили да добавим още нещо към програмата. 
The Met и Interpred също така са доста опционални в момента и е вероятно да отпаднат, което ще освободи време за някои от другите неща. 

Забравих да напиша, че в катедралата и в сградите, които позволяват влизане няма да влизаме, само ще се любуваме на гледката отвън. 🙂

Благодаря за допълненията, ще ги добавя, съвсем забравих за Grand Central най-вече! 

EDIT: Упорито си го пиша Interpred, тегли си ме към София и това е 😄 
Interpid museum имах предвид. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Пак съм аз. 😄

Препоръки за трансфер от JFK към Манхатън? В Букинг ми излизаше 97лв до Chinatown през тях, но докато се накоткам скочи на 147.. Горе-долу каква е ок цена и препоръки за фирма/сайт? 

Препоръки за whale watching турове в Бостън? 

Тенкю 🙂

Връзка към коментар

С  Air Train Red от JFK до Jamaica за 8,50 долара. Оттам, в зависимост къде ви е хотелът- с метро J, Z,E  директно в Манхатън за 2,9 долара. Аз взех седмична карта, но се оказа празна и като се оплаках, ми дадоха плик за възстановяване на сумата. Не я препоръчвам. После използвах кредитна карта.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря, бях разгледал опциите с влак/метро, но съм се спрял задължително на трансфер с кола, много багажи ще има, а и времето до хотела е по-кратко. Вече в самия Манхатън ще си ползвам метрото 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За whale watching турове аз много проучвах от къде да вземет тур, Бостън, Gloucester или Provincetown, оказа се, че вички ходят на едно и също място за наблюдение Stellwagen Bank
За Бостън;Boston Harbor City Cruises, запазете си билети по-рано, аз направих грешка да чакам до пристигането ни в Бостън и останах без билети, за следващите три дни, нямаше свободни места. Ако минавате през Provincetown, вземете си от там, защото най-малко се пътува до мястото за наблюдение.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.