Прескочи до съдържание

ПЛАНИРАНЕ НА МОЯТА КОЛУМБИЯ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 минути , Gisp каза:

Защо? Има ли някаква причина да се препоръчват най-скъпите? Другите какво се дънят?

Защо питаш тогава? Избирай според вкус и джоб.

Публикувано:

Имахме 4 полета с Джетсмарт последния месец. Всички тръгнаха на минутата и стигнаха също така навреме. Много широки седалки, повече от на Латам.

Публикувано:
2 hours ago, liliya said:

Защо питаш тогава? Избирай според вкус и джоб.

Защото когато даваш отговор е добре да се обосновеш. Аз така правя.

Защото форума е да питаме, нали?

Публикувано:

Струва ми се, че е безсмислено да се обяснява, защото ти ще си имаш вече мнение и каквото и да прочетеш, ще е безсмислено, но хайде ще се опитам.

С какво може да се дънят авиокомпании, закъснения,  пренасочвания и отменени полети и след това обслужване, смени на билети и т.н.

С две цъкания, ще видиш общите оценки на компаниите и изброените са с ниски средни оценки 2.5-3, докато стандартните латам и авианка  са около 3,5. При желание ще се зачетеш в отделните мнения за повече информация.

Това, че един човек  имал или нямал проблеми с компания Х, нищо не значи, важното е средната оценка и жалбите на стотици хора 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 часа, Gisp каза:

Защото когато даваш отговор е добре да се обосновеш. Аз така правя.

Защото форума е да питаме, нали?

Няма намерение да влизам в полемика и мисля, че @Alexander е изчерпал въпроса и ти е отговорил много точно. 

Публикувано:

Добре. Споко де, за всяка АК има и негативни отзиви. Опита е важен 🙂 

Ето един въпрос. Как успяхте да направите плащане към jetsmart  и  wingo?

Нито една КК или ДК не минава и на двата сайта. Вкарваш данните и нищо, няма 3д код, никаква реакция от 3 банки. Д

Нещо подобно ми се случи в Боливия с АК (не помня вече коя), трябваше да пратя номера на КК на АК (без дата на валидност и ХХХ код) да я добавят и после мина. Адска тъпотия.

Публикувано:

Летях с Avianca , Wingo и Jetsmart. За толкова кратки полети не направих почти никаква разлика в салона и политиките за ръчен багаж .Оказа се че е почти все тая с кои ще летя там.Избери най-евтините.

Wingo купих през сайта на АК с колумбийско IP и кредитна карта Visa на ПИБ.После вече от Колумбия сайта се отваряше и работеше нормално.

Публикувано:
54 minutes ago, stanimir said:

Летях с Avianca , Wingo и Jetsmart. За толкова кратки полети не направих почти никаква разлика в салона и политиките за ръчен багаж .Оказа се че е почти все тая с кои ще летя там.Избери най-евтините.

Wingo купих през сайта на АК с колумбийско IP и кредитна карта Visa на ПИБ.После вече от Колумбия сайта се отваряше и работеше нормално.

Той сайта на уинго работи супер и с не-колумбийско ИП, ама плащане с чужда карта не минава. Сега ако и това зависи от ИПто, не знам. Нямам колумбийски ВПН. Явно ще платя 20-30лв повече ама уинго ДГД. В нета всички се оплакват от същото.

ЛАТАМ е ОК.

ПС. Всички са копирали е.баната политика на раянер и ниските (около 30Е 1пос) цени са за ръчна чанта само. 12 кг ръчен нормален багаж почват около 15Е повече.

Публикувано:

Пустинята Татакоа. Изглежда супер и ми се ходи, но струва ли си 14ч каране о+в от Богота за 3-4ч гледане? Имам ден и 1/2 за запълване в Богота. Какво може да се прави?

Публикувано:

Стига да не попаднеш на грешното място в грешното време :

Най-малко 18 души бяха убити при две атаки в Колумбия вчера, предаде Франс прес, като се позова на властите.

Нападенията бяха извършени по-малко от една година преди президентските избори през май. Кампанията вече бе белязана от насилие, като фаворитът в надпреварата - Мигел Урибе от десницата, почина на 11 август, след като бе прострелян на предизборен митинг в столицата Богота два месеца по-рано.

При първата атака, най-малко шестима души бяха убити, а 60 - ранени, при атентат с камион, натъпкан с експлозиви, пред военна база в Кали, на югозапад. Кметът на третия по големина колумбийски град, Алехандро Едер, каза, че това е "наркотерористична атака".

Първоначално бе съобщено за петима убити и 36 ранени при взривяването на кола бомба.

За момента не е ясно коя групировка е извършила атентата.

През юни фракция, отцепила се от бившата партизанска групировка Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК) - Централният генерален щаб, пое отговорност за поредица бомбени нападения и стрелби във и около Кали, при които бяха убити седем души - петима цивилни и двама полицаи, отбелязва АФП.

При второто нападение, най-малко 12 полицаи загинаха при сблъсъци с отцепници от ФАРК в северозападния департамент Антиокия. Атаката била извършена в района на Меделин - втория по брой на населението град в Колумбия.

Предишните данни бяха за шестима убити полицаи.

Нападателите "са тормозили" група хора, натоварени със задачата да унищожат плантации с кока, каза полицейски служител пред АФП. Те също така свалили полицейски хеликоптер, забивайки в него дрон с експлозиви

Линк

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

@stanislavpp ,всички 🙂

Дайте акъл. Имам да пълня 6 нощувки около Меделин. Една за сега в Гуатапе. Остват 5, къде е най-добре да се спи? 3 (или 4) в Саленто? 1 в Менизалес

2 в Гуатапе? 

Публикувано:
7 minutes ago, Тони said:

Саленто ще се побъркаш 3 нощувки. То е общо 4 улици. Правиш един ден долината и после само дремеш.

Уж много го хвалят. В Токио, за 5 дни ми писна 🙂   Е то какво остава тогава между Меделин и Саленто/Армения? 

Публикувано:

Не ме разбирай погрешно - то е хубаво място, но е много мъничко. 

Ние бяхме три нощувки, но разходката там е до половин час и освен да седнеш да хапнеш друго няма. Има един вю пойнт, катериш едни стълби до там, от който честно казано нищо не се вижда, ходихме до долината за половин ден, до Армения, която е малко по-голяма, пак за половин ден и долу горе това е. За мен максимум е две нощувки.

Красиво е, но много малко.

Има хубава пъстърва.

Публикувано:

Ние бяхме 15 дни в Колумбия и не стояхме никъде повече от 3. 

Най-живо и готино ми беше в Картахена стария град, но имахме късмета да хванем международен фестивал и много цветни  хора. 

Второто място, което бих отбелязана е Хардин. Но освен супер трудният достъп пак си е едно село. Там обаче образите по площада са невероятни и ако обичаш да снимаш хора е абсолютният топ. Иначе не толкова и като сложиш пътя- около ден до и от там...се обезсмисля.

Комуна 13 си беше супер живото място за мен, но си е туристическа атракция вече.

И Гуатапе  след това.

Но това са все малки селища без Меделин, а там пък трябва да внимаваш малко повече.

Публикувано:
8 minutes ago, Тони said:

Ние бяхме 15 дни в Колумбия и не стояхме никъде повече от 3. 

Най-живо и готино ми беше в Картахена стария град, но имахме късмета да хванем международен фестивал и много цветни  хора. 

Второто място, което бих отбелязана е Хардин. Но освен супер трудният достъп пак си е едно село. Там обаче образите по площада са невероятни и ако обичаш да снимаш хора е абсолютният топ. Иначе не толкова и като сложиш пътя- около ден до и от там...се обезсмисля.

Комуна 13 си беше супер живото място за мен, но си е туристическа атракция вече.

И Гуатапе  след това.

Но това са все малки селища без Меделин, а там пък трябва да внимаваш малко повече.

В Меделин ще имаме ден и нещо. Хардин верно е много път. И то кво остана? Сигурен съм, че с 4 нощувки е Саленто много ще се псувам. Ама къде иначе?

Гуатапе за 2? Освен скалата има ли какво да се прави там и наоколо?

Публикувано:

Ми градчето е готино, имаш  язовира, където е на Ескобар прословутото имение. Честно не се сещам за друго.

Но пък хората сме различни, може да се пошматкате наоколо.

Ние в него район бяхме с тур и аз не съм го разглеждала подробно.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз не открих такъв. И по форумите търсих също,  Станимир и той ми сподели, -че не е намерил. Таксите са 6-7€ на теглене, над 20 000 песо. Но пък можеш да изтеглиш 2 000 000 с едно теглене, така че това беше решението.Аз пробвах няколко банкомата  и поне половината от тях имаха такъв висок лимит.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Gisp каза:

@stanislavpp ,всички 🙂

Дайте акъл. Имам да пълня 6 нощувки около Меделин. Една за сега в Гуатапе. Остват 5, къде е най-добре да се спи? 3 (или 4) в Саленто? 1 в Менизалес

2 в Гуатапе? 

Аз първоначално също планирах в меделин и района да прекараме най-много време, но всъщност 4-5 нощувки между меделин и саленто са напълно достатъчни. Саленто и Гуатапе също така имат много сходни характеристики и шансовете са, че след първия, вторият ще ти се стори сякаш си го виждал вече. Ако не е късно - преразпредели  си времето и остани повече по крайбрежието или в Богота. 🙂 Ако не - аз бих заложил на 4 нощувки Меделин, 2 Саленто просто за да не се изкъртя от мъкнене на багажи за една вечер.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.