Прескочи до съдържание

ПЛАНИРАНЕ НА МОЯТА КОЛУМБИЯ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Понеже и аз се опитвам да правя някаква програма - а защо са два цели дни в Меделин преди и след Гуатапе? Т.е. за себе си искам да си обясня какво има за правене там толкова време. Тук прочетох доста теми и ми се стори, че повечето ходят в града до Комуна 13, Ботеро и това е.

• Харесвам 1
Публикувано:

И следващите хора четат и повтарят точно същото по калъп.

Един цял ден си заслужава човек да се разходи с лифтовете над града , джунглата с дъждовната гора и парковете.Спокойно може и 3-4 дни там без да му доскучае на човек.

Особено лифта до Parque Arvi е много красиво пътуване и вероятно един от най-дългите в света.Гледките към града са фантастични.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 минути , Argentique каза:

Понеже и аз се опитвам да правя някаква програма - а защо са два цели дни в Меделин преди и след Гуатапе? Т.е. за себе си искам да си обясня какво има за правене там толкова време. Тук прочетох доста теми и ми се стори, че повечето ходят в града до Комуна 13, Ботеро и това е.

През призмата на времето, 1 ден е напълно достатъчен (Комуна 13 и централната част с площада). Но в нашата програма бе в 2 отделни дни 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

И следващите хора четат и повтарят точно същото по калъп.

Един цял ден си заслужава човек да се разходи с лифтовете над града  , джунглата с дъждовната гора и парковете.

Ами това никой никъде не го писа във форума. 😄
Ти тема имаш ли?

Тя нашата програма ще е по-орязана, без Богота и уж ще ходим на море за три дни. Лично на мен фокус ми е около Саленто и сходни места. 
Последвала съм някакви страници във фейса и тези дни имаше сериозни разправии между полиция и картели в Санта Марта и призоваваха всички да си стоят по домовете. Та всички такива райони под въпрос смятам да сведа до минимум. Не че се развълнувах от четеното за Санта Марта във форума. 😄

Публикувано:

Саленто и Хардин ми останаха най-впечатляващите места.Може би заради жегата в Картахена не останах толкова очарован. Не че не е хубаво , но природата с прохлада и зеленината на дълбоката провинция са ми много по-на сърце 🙂Кафе и бананови плантации , колибрита пърхат пред очите ти ...идилия.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 24 минути , Argentique каза:

Ами това никой никъде не го писа във форума. 😄
Ти тема имаш ли?

Тя нашата програма ще е по-орязана, без Богота и уж ще ходим на море за три дни. Лично на мен фокус ми е около Саленто и сходни места. 
Последвала съм някакви страници във фейса и тези дни имаше сериозни разправии между полиция и картели в Санта Марта и призоваваха всички да си стоят по домовете. Та всички такива райони под въпрос смятам да сведа до минимум. Не че се развълнувах от четеното за Санта Марта във форума. 😄

И аз съм бил там, даже горе в парка яздих/разхождах се с кон за първи път в живота ми и за последен де,  за сега.

• Харесвам 3
Публикувано:

Вярно,  че ходих много отдавна,  но имаше директна маршрутка от южната автогара в Меделин до Саленто. Тръгнахме около 9-10 сутринта и пристигнахме следобяд в Саленто. Пътя наистина е много живописен. Ние дори Тръгнахме от Гуатапе, слязохме на северната автогара в Меделин, с метрото до южната и маршрутка до Саленто. Аз не бих летяла по тази схема,  особено ако тръгвам от Меделин. 

Публикувано:
преди 2 часа, Северен каза:

Здравейте, през януари ми предстои първо пътуване до Колумбия и спретнах следната програма: 

10.01 (Неделя)

Кацане в Богота в 19:25

11.01 (Понеделник)

Еднодневна екскурзия до Zipaquirá Salt Cathedral & GuatavitaLake

12.01 (Вторник)

Сутринта полет до Картагена

Картагена

13.01 (Сряда)

Еднодневна екскурзия до Rosario Islands

Картагена

14.01 (Четвъртък)

Картагена

Вечерта полет до Меделин 

15.01 (Петък)

Меделин

16.01 (Събота)

Еднодневна екскурзия до Guatape

17.01 (Неделя)

Меделин

18.01 (Понеделник)

Сутринта автобус до Jardin

19.01 (Вторник)

Jardin / Cueva del Esplendor

20.01 (Сряда)

Автобус до Меделин

Полет до Pereira

Нощувка Salento 

21.01 (Четвъртък)

Salento

22.01 (Петък)

Cocora Valley

23.01 (Събота)

Сутринта полет до Богота

24.01 (Неделя)

Богота

23:15 Полет обратно

Как ви се струва? Има две слаби места:

1) Първият ден след пристигането се очертава доста натоварен, но е единственият възможен вариант за тази програма.

2)20.01 логистично е сложен, но алтернативата са някакви автобуси от по няколко часа със смени, което ми се струва по-лошият вариант.

Благодаря предварително!

А в Саленто какво ще правиш цял ден?

Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

А в Саленто какво ще правиш цял ден?

Има достатъчно какво да се прави в Саленто за ден. Да се отпуснеш и да се наслаждаваш на живота, да се пошляеш по уличките, да се качиш на мирадора, да посетиш кафеена плантация и т.н. Иначе по програмата две неща:
1. Преди 2-3 години можеше да се пътува с автобуси между Jardin и Salento, с прекачване на Riosusio. Пътуването е бавно, но уникално и си заслужава гледките. При добро стечение на обстоятелствата Jardin - Riosusio може да е даже с чива, ние нямахме този късмет 🙂 Мисля, че е по-добра опция от връщането към Меделин, полет към Перейра и оттам към Саленто.

2. За 21 - 22 програмата да е гъвкава, в зависимост от времето. Cocora Valley при по-силен дъжд ще е трудно да се мине по целият маршрут, да се отбиеш към къщата с колибритата и т.н.

Публикувано:

Благодаря за мненията на всички. Ще ви послушам и ще пътувам с автобус. Още нямам идея дните с какви забележителности и активности ще ги запълвам, целта на поста беше да си изясня програмата ден по ден и да резервирам хотели и самолетни билети. Впрочем добра идея ли е вече да взимам самолетните билети, или да изчакам евентуално да паднат? Сега са средно по 50-60 евро на полет.

ПС Някой летял ли е с wingo и clic air? В интернет пише страшни неща, а полетите с тях са най-евтини.

Публикувано:
Преди 1 час, logist13 каза:

Има достатъчно какво да се прави в Саленто за ден. Да се отпуснеш и да се наслаждаваш на живота, да се пошляеш по уличките, да се качиш на мирадора, да посетиш кафеена плантация и т.н. 

Е, за мен това е загуба на време, но хората сме различни. 

Публикувано:

+1 за кафеена плантация и разходка из околностите на града.На мен ми беше много интересен целия процес от засаждането на семената до готовия продукт в чашата.

• Харесвам 1
Публикувано:

На мен Саленто не ми хареса и не бих отделила цял ден за него - някак прекалено туристическо ми беше. Но ние бяхме с кола от Меделин и преди това бяхме ходили в Jardin, та може и това да е оказало влияние 🙂

Публикувано:

Е , нормално.Пътуваме с различно темпо , търсим и харесваме различни неща.Ако не познаваш човека отсреща трудно ще дадеш пълноценен съвет.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.