Прескочи до съдържание

ПЛАНИРАНЕ НА МОЯТА КОЛУМБИЯ

Препоръчани мнения

Публикувано:

В Саленто спахме в Ecohotel Piedemonte. Интересно място малко преди града, в двора има река.  Става само ако имате кола, ние бяхме с рентакар. Иначе е далеч от центъра на градчето и пеша няма да е удобно.

• Харесвам 1
Публикувано:

Февруари месец бяхме отседнали в Posada Casa Salento. На живо мястото е доста по-приятно от снимките в букинг. Персоналът беше супер любезен. Още с посрещането ти обясняват всичко, което може да те интересува като места за ядене, транспорт, забележителности и т.н. Закуската сутрин си я избираш от меню с няколко опции и ти я правят на момента. Дават за ползване безплатно плътни дъждобрани тип пончо и гумени ботуши за кал, ако хванете дъждовете в долината. На доста комуникативно място се намира. Близо е както до джиповете, така и до автогарата.

• Харесвам 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Искам да питам ходилите в Колумбия... чета в сайта на външно,че за влизане в Колумбия е задължителна ваксина за жълта треска.  Тъй като много много информацията не им е актуална, може ли някой да потвърди от официален източник е ли задължителна ваксината или не? 

Публикувано:
преди 31 минути , liliya каза:

Искам да питам ходилите в Колумбия... чета в сайта на външно,че за влизане в Колумбия е задължителна ваксина за жълта треска.  Тъй като много много информацията не им е актуална, може ли някой да потвърди от официален източник е ли задължителна ваксината или не? 

Ако отиваш в района на Амазонка е задължителна.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Lindt каза:

Ако отиваш в района на Амазонка е задължителна.

Нашата програма е базисна- Богота, Меделин, Саленто и Картагена. Няма да ходим из джунглите или да правим тренинги. 

Аз имам такава ваксина, слагах я когато ходих в Бразилия и Аржентина, но тогава никой не я търси. Моят половин няма и се чуди. Въпросът е дали е задължителна или препоръчителна?

Публикувано:
преди 29 минути , liliya каза:

Нашата програма е базисна- Богота, Меделин, Саленто и Картагена. Няма да ходим из джунглите или да правим тренинги. 

Аз имам такава ваксина, слагах я когато ходих в Бразилия и Аржентина, но тогава никой не я търси. Моят половин няма и се чуди. Въпросът е дали е задължителна или препоръчителна?

В тези райони няма опасност, никой няма да я иска. То и за малария е много нисък шансът по тези места.

Знам, че за Летиция е задължителна, но не съм наясно дали и там се проверява и как точно. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Първо,  не чети външно, тук във форума е по-вярно. Има тема за жълта треска и как се намират изискванията.

В планините няма жълта треска, в Амазония има. Не е задължителна ваксината, в смисъл няма са ти искат документ.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой от пътувалите в Колумбия, дали може да сподели какъв адаптор е ползвал за телефон и камера и от къде бих могла да закупя такъв? Мога ли да мина само с преходник или си трябва преобразувател на напрежение от 220 на 110V? Благодаря!

Публикувано:

Зависи за какво.

преобразувател  рядко се налага, сещам се за някакви преси за коса , сешоари, които не могат да работят на  110в

За всичко друго няма нужда, зарядни за лаптопи, телефони и пр.

• Благодаря 1
Публикувано:

Зарядните винаги работят на двата волтажа. Ако ще носиш други електроуреди... Ама и в такъв случай пак си помисли, мощността е важна, а трансформатора тежи, по-добре да си купиш нещо на място.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, neuromancer каза:

Зарядните винаги работят на двата волтажа. Ако ще носиш други електроуреди... Ама и в такъв случай пак си помисли, мощността е важна, а трансформатора тежи, по-добре да си купиш нещо на място.

Трябва ми само за камера (да заредя батерията) и за телефон. Евентуално имам и нося с мен една малка туристическа ютия,  но не съм сигурна дали ще я взема. 

Ако нещо не се получи, ще взема на място. Благодаря!

Публикувано:

виж зарядното колко волта пише, вероятно е за двата волтажа

ако е само за 200в, купи ново най-добре

за ютия (нагревателен уред, голяма мощност) забрави. Трансформатора ще е по-тежък от ютията. Имам трансформатор тука за до 200 вата и е почти кило (не е за пътуване, ама не знам има ли въобще такива), за нагревателен уред няма смисъл да си помисляш. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 51 минути , neuromancer каза:

виж зарядното колко волта пише, вероятно е за двата волтажа

ако е само за 200в, купи ново най-добре

за ютия (нагревателен уред, голяма мощност) забрави. Трансформатора ще е по-тежък от ютията. Имам трансформатор тука за до 200 вата и е почти кило (не е за пътуване, ама не знам има ли въобще такива), за нагревателен уред няма смисъл д

О толкова тежко нещо със сигурност няма да нося... а ютия е силно казано - тя е около педя, но ще я скипна. 

Публикувано:
преди 2 часа, liliya каза:

Трябва ми само за камера (да заредя батерията) и за телефон. Евентуално имам и нося с мен една малка туристическа ютия,  но не съм сигурна дали ще я взема. 

Ако нещо не се получи, ще взема на място. Благодаря!

Провери какво пише на зарядното за батериите на фотоапарата. Ако пише 110-240 v, няма проблем. По принцип са такива, но провери за 100%-ва сигурност. За зареждане на телефон няма проблем. Те са такива. Само трябва преходник, защото те са с американския стандарт.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 14 минути , DaBo каза:

Провери какво пише на зарядното за батериите на фотоапарата. Ако пише 110-240 v, няма проблем. По принцип са такива, но провери за 100%-ва сигурност. За зареждане на телефон няма проблем. Те са такива. Само трябва преходник, защото те са с американския стандарт.

На зарядното на телефона и на батерията за фотоапарата проверих- пише 100-240v, преходник А и Б тип имам.  Благодаря! Готова съм :girl_witch:

• Харесвам 1
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.