miroslava Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли Януари сме канени на сватба на Филипините. Обаче дребосъчето трябва да дойде с нас. Тогава ще е на 17 месеца и се чудех дали ще издържи ли дългите полети. Ще се радвам на малко отрезвяване тип "стой си и си гледай детето" или пък "не е толкова страшно: отивайте". За това, какво ще правим там не ме е страх, все пак отиваме на гости на местни.
MCC Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли Отивайте 🙂 Пътували сме с 1-годишно до Мавриций, а като беше на 22 месеца до Египет и на 11 месеца и 2 годинки (2 пъти) до Непал. Първия път в Непал ден преди връщането вдигна температура - с подходящи температуро-понижаващи лекарства в ръчния багаж и повече внимание, всичко мина спокойно. Приятно пътуване! 2
ivailo_radev Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли преди 58 минути , miroslava каза: Януари сме канени на сватба на Филипините. Обаче дребосъчето трябва да дойде с нас. Тогава ще е на 17 месеца и се чудех дали ще издържи ли дългите полети. Ще се радвам на малко отрезвяване тип "стой си и си гледай детето" или пък "не е толкова страшно: отивайте". За това, какво ще правим там не ме е страх, все пак отиваме на гости на местни. Аз ще съм по-скоро в категорията "Не е страшно, отивайте", с уговорката, че е лично решение и трябва да е съобразено със зоната ви на комфорт на всички. И че отговорността и решението си е ваше в крайна сметка. С дестинацията не съм запознат, но някои общи съвети: За полетите: С коя компания ще летите? На 17 месеца са си големи и ще е трудно, ако е без собствена седалка. Т.е. ако бюджетът го позволява, вземете му седалка и на детето. Ако случайно сте с Емирейтс - летяхме с тях до Япония. Bulkhead седалките са запазени за семейства с малки деца и изборът на място е безплатен. Запазете една тройка, като запазите двете крайни седалки и оставите средната свободна. Ако полетът не е пълен почти никой няма да избере да седне там доброволно и може да имате безплатно място за детето. При нас на 3 от 4 полета с Емирейтс имахме късмет. В най-лошия случай всеки ще се съгласи да се смени с единия родител, гарантирано 🙂 С друга авиокомпания също може да попитате дали има някъде свободен ред, за да седнете там. Питайте също и да ви дадат и едно меню за детето, няма да е детското, ама никога не са отказвали. Но все пак носете много дребни неща за хапване (дори и по принцип забранени) и дребни играчки, стикери (ама после си ги съберете). В зависимост от детето, нощните полети може би са по-подходящи. Ние летяхме до Япония с нощни полети, проспа ги в по-голямата част. После за Коста Рика имахме 12-часов дневен полет, имах голям респект от този полет, обаче детето си игра на седалката през целия полет (ама неговият ръчен багаж бяха само играчки, все нови), поспа, хапна и кацнахме. Освен полетите - задължително здравна застраховка и бих препоръчал предварително да се информирате за близки болници, лекари и т.н. При нас от толкова пътувания, само в Коста Рика и Тунис не ни се наложи да посещаваме болници. Иначе сме били в болница и в Египет, Япония, Неапол и къде ли още не. Но когато човек си ги знае предварително и каква е процедурата, е доста спокойно. Особено като знаеш, че 500-600 евро сметка ще бъдат поети после от застраховката. За храна не мога да дам съвети, понеже нашето човече от 9-10-месечно яде нормална храна (+кърма до към 13-месечен) и яде каквото се предлага на място. 2
miroslava Публикувано: 15 юли Автор Публикувано: 15 юли Храната е трудна. Без глутен без млечни без яйца без ориз.... Има надежда да му мине до тогава. Но това отделно ще си го преценя Полети само хвърлих око че има на търкиш
Oshko Публикувано: 16 юли Публикувано: 16 юли Давайте смело. Ние така нямахме избор и като видяхме колко е лесно какакта се сдоби с 100+ полета до първи клас. Дори бих казал, че малко по-голямо дете към 4-5г е малко по-трудно. С храна и болести рядко сме имали проблем, по-скоро с братчето и, но това си е на късмет. Според мен дори някак се 'каляват' децата и става все по-лесно. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега