Прескочи до съдържание

Лефкада - Парос - ?

Препоръчани мнения

Благодаря, че писахте. На Лефкада сме вече...и днес отварям форума за първи път от седмица...както и въобще телефон/компютър.

Ще разгледам сега какво може да видим за няколко дни на Цикладските острови. Даже не мога да си представя какво тлкова по-различно може да е там 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Привет! Понаситихме се на море и решихме да оставим Миконос и сие за следващо пътуване.  Тук в Лефкада сме в прекрасна къща, с невероятна гледка към морето и някак ще сравняваме всичко, което видим с наличното. Отделно цените в топ сезон в последния момент са около 1000 лв на нощ за нещо което да е приемливо и даже не е УАУ...

Купих билети за ферито Парос - Атина на 06.08.Сега остава да наместим връщането. 

Къде препоръчвате да отседнем в Атина? Район, квартал или даже конкретен  апартамент? (2 възрастни+2 деца)

И какво може да видим в Атина за ден-два, което да не е на открито? Чета темата на Фил, гледам в ТрипАдвайзър, но всичко за което разказвате е на открито...дали имате някакви скрти места, които да са закрити и са с климатик?

Ще направим free tour of Athens  (благодаря @Филза подсказката) на 07.08. но после в тази жега не ни се ходи по нагрети камъни...

И след Атина къде можем да направим още една нощувка до Мелник?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Madonna каза:

И какво може да видим в Атина за ден-два, което да не е на открито? Чета темата на Фил, гледам в ТрипАдвайзър, но всичко за което разказвате е на открито...дали имате някакви скрти места, които да са закрити и са с климатик?

Ще направим free tour of Athens  (благодаря @Филза подсказката) на 07.08. но после в тази жега не ни се ходи по нагрети камъни...

Да, в разгара на лятото в Атина ще е голяма жега, а и градът има малко зеленина, сравено със София, например. Особено като обикаляхме Акропола, бях много щастлив, че е януари, защото си представям какъв ад е лятото. 
Бих ти препоръчал за посещение тези три неща - Stavros Niarchos Foundation Cultural Center , Hellenic Maritime Heritage Park и марината Флисвос, за които съм писал малко по-подробно в тема с фотозагадките ето тук

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Прочетох те в другата тема 🙂 парка и центъра не ми се виждат да са закрити? Греша ли? На Марина се нагледахме тук и в следващата седмица още, така че ще я пропуснем, освен, ако не кажеш, че е някаква по специална. 

Резервирах в 10.00 ч безплатна обиколка на Атина. Ти препорчваш да се резервира сутрешна обиколка на Културния Център...това значи ли да го оставим за следващия ден?

Мисля си 2 музея да посетим и времето ще е минало. Дали да са Археологическия и някой детски?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Madonna каза:

Прочетох те в другата тема 🙂 парка и центъра не ми се виждат да са закрити? Греша ли? На Марина се нагледахме тук и в следващата седмица още, така че ще я пропуснем, освен, ако не кажеш, че е някаква по специална. 

Корабите са на кея на открито, разбира се, но все пак е на морето (за децата предполагам ще е интересно вътре в кораба), културния център Ставрос Ниакрос си има и открито и закрито - откритото е около водната площ и частично върху озеленения покрив, а тура беше вътре в сградата - разгледахме библиотеката и операта, включително гримьорни, помещения за репетиции и пр. 
Марината за мен беше готина за разходка не толкова и само заради яхтите и лодките, а защото има много приятни заведения.

Цитат

Ти препорчваш да се резервира сутрешна обиколка на Културния Център...това значи ли да го оставим за следващия ден?

Ами да, щом сте за два дни

Връзка към коментар
На 24.07.2024 г. в 14:39, Madonna каза:

Даже не мога да си представя какво тлкова по-различно може да е там 🙂

архитектурно и пейзажно са съвсем различни, доловимо дори и с прост поглед в google maps :smile: виж, за цените си е съвсем така, то дори и с предварителна подготовка, а не в последния момент, за да попаднеш на уау настаняване се плащат суми като за далеч по-екзотични дестинации

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз доколкото разбирам тази пешеходна обиколка на която е бил Фил не включва Акропола и агорите около него и така както е планирана самата обиколка е сутринта и свършва при тях и по обяд. За Фил с посещение през зимата след обиколката Акропола от обяд нататък е много добре, но за лятото мисля не е на-удачния избор. За мен Акропола, е най-впечатляващото от забележителностите на Атина и емблема и особено ако е първо посещение не бих го пропуснала.  По стечение на обстоятелствата два пъти съм го посещавала и все през лятото юли/август. Нашия подход беше друг тогава и отидохме още при отварянето сутринта, май към 8ч, когато още не беше толкова горещо. До обяд приключихме плюс някоя Агора и музеи, където влизаш на закрито  и след това посядване с бира под сенки и по- лежерни обиколки с повече закрити места. Доста отдавна беше и подробностите ми се губят вече, мислехме зимата да ходим, но така и не се осъществи. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Музеят на Акропола е интересен и с програма за деца. Програмата е да се търсят орнаменти в статуите. Голям е с хубав ресторант и кафе. Археологическият музей е друг. 
Също може да посетите и царската градина, точно зад парламента. Приятно е за разходка. Вземете Си нещо против комари в парка. Има хубава площадка, мини зоологическа градина ( кози, птички, зайчета, патета и гъски). 
В Атина, вече повече от 10 години има и папагали. Можете да ги чуете и забележите. Ще видите как гнездят по високите иглолистни дървета.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Добре, запазихме 2 нощувки в апартамент на Марината (Пирея) и смятаме първият ден да е за безплатната обиколка на Атина до бяд и следобяд обиколка на културния център Ставрос Ниакрос. За културния център някаква предварителна резервация необходима ли е?

На следващата сутрин може да отидем до Акропола още в 8 ам и след това да тръгнем към България.

Да сте попадали на интересно място по пътя или с малко отклонение, където може да останем да спим и да разгледаме нещо? Не ни се пътува повече от 5 часа в един ден....

Връзка към коментар
преди 20 минути , Madonna каза:

Да сте попадали на интересно място по пътя или с малко отклонение, където може да останем да спим и да разгледаме нещо? Не ни се пътува повече от 5 часа в един ден....

Ако ви е писнало от море, погледнете Makrinitsa.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.