Радо57 Публикувано: 16 юли Сподели Публикувано: 16 юли Вятъра и обстоятелствата ме отвяха далеч от родното гнездо.Но това не попречи на свободния ми дух на пътешественик да опозная забележителностите около новия ми дом.И така на празничния Еньов ден реших да намина към една от атракциите -Железния път Alcoy-Gandía, известен също като Trenet dels Anglesos (английския влак).Опериращата железопътна компания от гарата Alcoy до Gandía y Puerto е основана през 1882 г. под името Alcoy и Gandia Railway and Harbour Company Limited. Строителните работи на линията,продължили около две години, са били ръководени от английската компания "Луциен Равел и Фирма". Встъпителното пътуване е на 18 юли 1892 г. През 1965 г. линията става зависима от испанските железници Виа Естреша и се закрива на 15 април 1969 г.Това е социален и пролетарски влак, който започна пътуването си, като превозва английски въглища и други товари от пристанище Гандия до Алкой,като по този начин спомага за индустриализацията на района.От друга страна железницата дава възможност на семействата от вътрешността на региона да се наслаждават на баните и слънцето на плажа Гандия. По линията са оперирали локомотива, кръстени на град от линията:№ 1 "Гандия" . 3 "Lorcha" . № 4 "Beniarrés" . 5 "Гейънес" . № 6 "Стена" . Nº 7 À Cocentaina . № 8 "Alcoy" . No. 9 "Almoines" . 10 "Диана" . Настоящия пътепис отразява участъка на железницата ,започваща от Villalonga.Това е най-зрелищният участък от маршрута - "Barranc de l'Infern" или "Racó del Duc". 7 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега