Радо57 Публикувано: 19 юли Публикувано: 19 юли Топлото време продължава и единствиното спасение е отново да съм в планината.Имам всичкото необходимо оборудване,осигурена логистика,карти,подробни маршрути,места за почивка, гориво и храна.От Пучсегда решх да продължа към Франция по марщруща Перпинян-Ним-Оринж-Гап-Джаусиерс-прохода Бонет-Мулатиере-Изола.Маршрутът предлагаше всичко от което се нуждаех-прохлада,алпийски рекички,полянки за нощувка, пешеходни преходи и много адреналин. Пучсегда-Перпинян е интересен преход сред кокетни алпийски постройки,пасища и иглолистни гори и Regional Park of the Catalan Pyrenees/огромен природен резерват, предлагащ живописен планински пейзаж, горещи извори, езера и дейности/.Не можед да не се възползвам от това,което природа ми даваше.Отпочинал и зареден с положителни емоции потеглих към Ориндж.От там по път D4 към Гап.Този път е много живописен зашото минава по дефилего на р.Айгуес.Има много отбивки,които са до самата река и предлагат вички условия за пълноценна почивкаи нощуване.След Гап е езерото Lac de Serre-Ponçon.Езерето предлата идеални места за почивка ,плаж и нощувка.Ъледвайки път D64 потеглих към прохода Бонет.Свимките отново са Multicolor. Характерните за Франция "балконни пътища".Срещат се при сравнително тесни участъци,като към стръмното са оградени с циментова преграда.През 50-60 м.,където терена позволява има малко уширение,на което едната кола спира, за да мине другата. Вече съм в подногието на Бонет. Вече съм на самия проход и реших да се кача до самия връх.Доста е стръмничко,но поех този риск.По няколко серпентини се стига и до най-високата точка на Бонет.Там е изградена площадка с панорамен изглед.Времето уж слънчево,на на високот духаше студен вятър. На следващата снимка добре се вижда и пътя към Моутиере.Това бе следващата цел за деня. Последната цел за деня беше Прохода над Изола между Франция и Италия.При предишни пътувани все планувах да мина от нам,но нещата нещо се объркваха.Този път бях решителен. Преминаването през самия проход си е доста приятно,стига на човек да не му пука за завоите и тълпите туристи. Моутиере-Изола е около 40 км.До прохода Моутиере пътя е чакълист,а след прохода асфалт и представлява едно отклонение,което след Saint-Dalmas-le-Selvageот отново се включва в основния път D64,който продължава на юг по поречието на р.Тинее до Parc national du Mercantour.Алпийски национален парк с площ от около 679 000 дка, създаден през 1979 г., с планини, езера и клисури,с много пешеходни пътеки и маси за пикник.Любувах се всичко,което природата предлагаше.Намерих прохлада,спокойствие и незабравими преживявания.Отдадели ми се възможност,отново ще то посетя. Край. 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега