Alexander Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 Имайте предвид, че има камери и радари повече от Европа. Глобите са за всичко, но са малки поне. Не ме бяха глобявали от много години, ама так успяха. Още на в момента на връщането на колата те проверят и плащаш, ако има нещо. 2
Dora Popova Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 преди 3 минути , Alexander каза: Имайте предвид, че има камери и радари повече от Европа. Глобите са за всичко, но са малки поне. Не ме бяха глобявали от много години, ама так успяха. Още на в момента на връщането на колата те проверят и плащаш, ако има нещо. Да , много познато. Последно отнесохме 3 глоби в Азербайджан ,при условие , че се спазваха всички знаци. И там имат на всяка крачка камери. Платихме ги , когато връщахме колата. преди 40 минути , Antigona каза: Хубава програма, с кола може би ще ги пообиколите. Не сме били по тези места , освен "Сказка", но Киргизстан си е красив на всички посоки. За село Бокомбаево може би мислите да сте покрай езерото, друго интересно какво да има? Най-важното е да случите на хубаво време без много дъжд. В село Бокомбаево се организира лов със скални соколи и орли.
Antigona Публикувано: 13 август, 2025 Автор Публикувано: 13 август, 2025 14 minutes ago, Dora Popova said: В село Бокомбаево се организира лов със скални соколи и орли. Да, не зная в кой период е, имат различни програми за лов, езда и др. , не сме имали интерес поради ограниченото време от 13 дни.
Hadzhitodorovi Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 Преди 1 час, Dora Popova каза: В село Бокомбаево се организира лов със скални соколи и орли. По него време има разни фестивали на лова с орли - питайте за всеки случай дали няма да са отпрашили нанякъде.
master_of_germs Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 Не пропускайте Ак-Сай "каньонът на изгубените реки" Също така мисля, че края на септември е добро време за Алтън Арашян и топлите извори. Над Барскоон при водопадите също все още не трябва да е снежно. За разлика от предната дъждовна година, тази е много суха в -становете. 1
ZORI Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 преди 17 часа, master_of_germs каза: Не пропускайте Ак-Сай "каньонът на изгубените реки" Също така мисля, че края на септември е добро време за Алтън Арашян и топлите извори. Над Барскоон при водопадите също все още не трябва да е снежно. За разлика от предната дъждовна година, тази е много суха в -становете. Точно за Алтън Арашян имам предвид гледам, че е на 28 км от Каракол четох, че пътя е тръден. Ако си взема кола, която да ни закара, но искам да останем 2-3дни, въпросът ми за връщането,. Бихме ли могли да си организираме на място, дали ще има Интернет точно там дълбоко се съмнявам, евентуално вариант - такси до Каракол и от там, четох за разни маршрути. Някой пътувал ли е така без кола, само организирано.
stanimir Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 16 minutes ago, ZORI said: Точно за Алтън Арашян имам предвид гледам, че е на 28 км от Каракол четох, че пътя е тръден. Ако си взема кола, която да ни закара, но искам да останем 2-3дни, въпросът ми за връщането,. Бихме ли могли да си организираме на място, дали ще има Интернет точно там дълбоко се съмнявам, евентуално вариант - такси до Каракол и от там, четох за разни маршрути. Някой пътувал ли е така без кола, само организирано. Всичко може да се организира , включително транспорт в двете посоки.Ако няма да правиш преходи три дни са много за там , но една нощувка е много удачен вариант. Мястото е наистина красиво и си струва повече от няколко часа.Кола няма да ви закара , но руски джип или УАЗ-ка ще се справи.Това е основен бизнес за местните и ще намериш нещо дори от днес за утре.За мобилен обхват не помня , но имаше WiFi.С автобус може да отидеш до плажа на езерото и музея на Пржевалски.Иначе yandex go върши чудесна работа за местата до които се стига по що-годе нормален път 1
master_of_germs Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 преди 28 минути , ZORI каза: Точно за Алтън Арашян имам предвид гледам, че е на 28 км от Каракол четох, че пътя е тръден. Ако си взема кола, която да ни закара, но искам да останем 2-3дни, въпросът ми за връщането,. Бихме ли могли да си организираме на място, дали ще има Интернет точно там дълбоко се съмнявам, евентуално вариант - такси до Каракол и от там, четох за разни маршрути. Някой пътувал ли е така без кола, само организирано. Ще си го организирате на място в Каракол. Там кола не може да стигне, нито нормален джип. Не прави грешката да смяташ Киргизстан за толкова изостанал. Уайфай имаше вв юртовия лагер под АлаКул, на 3 хиляди метра над морското равнище. В АлтънАрашян със сигурност ще има. Но вие ще си организирате всичко от Каракол. Отивате направо в офиса на Destination Karakol на улица Ленин. И ще ви обяснят спокойно всички възможности. 5
ZORI Публикувано: 4 октомври, 2025 Публикувано: 4 октомври, 2025 Бързам да пиша Автобуса Бишкек-АлмаАта, пътуване 4ч, струва 3200 тенге, което е под 10лв. Взема се от новата Bus station. Ние от незнаехмве и отидохме на авиовакзал /старата автогара/, от там един сладур, които отиваше да си зареди бензин в Казакстан ни закара за 300сома донграницата/ 5лв някъде/, но таксито ни искаше 2000-3000сома. Там е кой както намери. Минахме партизанската пеш границата и от Казактанка страна си взехме такси 30 долара за двама. Цените бяха почти рехламентирани, но на връщане се прибрахме с автобус. В Алма Ата градските автобуси са с някакви техни карти, ние нямахме такива и му давах пари на ръка,на шофьора, но той не ги взе и ни каза да минаваме. Билетчето е 200тенге мисля, стотинки е, но таксито ни искаше 10 долара. Ние пътуваме гратис и на отиване и на връщане. Автобуса 65 отива до центъра и до нашият хотел и ни беше точно. В Киргистан билетчетата, градски транспорт са също стопинки по 120 сома, можеш да платиш в бр, техни пари. На връщането си взехме автобус 34 още от границата и за нищо пари ни закара до Ош пазар, където ни беше хотела. Но при път 4часа, пътуваме още толкова в самият Киргистан от границата до хотела. Имат страхни задръствания и вечер и през деня. Направо ни идваше да слезе и вървим пеш, но беше мн студено 6-7градуса с дъжд. В автобусът беше топличко, чисто и уютно, нови модерни автобуси, които имат даже за зареждачки за тел. Беше приключенческо пътуване, особено като се качи един сладур с една шайга дънеща музика до дупка,. Голям купон! Никой не му направи забележка, даже едно французи зад нас си й танцува ха, създаде много настроение и когато слезе чак ни липсваше. Не мога да кача клипчето.. Незнам защо. 6
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега