Прескочи до съдържание

Виза за Кения

Препоръчани мнения

• 6 години по-късно ...

Здравейте!
Актуална инфо за Кения- визи при пристигане вече няма. Трябва преди качване на самолета да има направена електронна виза (цена 53$).
В тази връзка на картата тази страна трябва да мине от жълт в оранжев? цвят.

http://www.kenya-bulgaria.org/index/article/articleid/52

https://evisa.go.ke/single-entry-visa.html

• Харесвам 10
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Вади се е-visa онлайн. Стават за няколко дни. При мен беше за около седмица. Струва 50$ + имаше някаква такса при плащането около 2-3$.

Искат да се прикачат самолетни билети, програма и нощувка. Поискахме от сафари агенцията да ни изпрати програмата и я прикачихме. Не става с пдф, а правихме снимки.

Нищо особено като процедура освен че беше пипкава работа. - веднъж регистрация на сайта и после попълване на заявление. Платих с Револют.

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 10 часа, Pantelej Putnik каза:

Има ли някой с прясно инфо от последните месеци във връзка с визите за Кения? Е-виза ли се вади? Колко струва? Какво е необходимо?

@FlyTraveler

Съвсем правилно ти е отговорила @mililia

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 4.11.2023 г. в 10:59, mililia каза:

Поискахме от сафари агенцията да ни изпрати програмата и я прикачихме. Не става с пдф, а правихме снимки.

@mililia, извини ме, че чак сега се сещам да попитам за тази подробност, но как така сте снимали програма от няколко страници на снимка, че да го изпратите като снимка? Отделни снимки на всяка страница, или всичко на една снимка? Как се снима всичко на една снимка, ако така сте го правили? Това не ми стана много ясно и моля за помощ. 🙂 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Pantelej Putnik каза:

@mililia, извини ме, че чак сега се сещам да попитам за тази подробност, но как така сте снимали програма от няколко страници на снимка, че да го изпратите като снимка? Отделни снимки на всяка страница, или всичко на една снимка? Как се снима всичко на една снимка, ако така сте го правили? Това не ми стана много ясно и моля за помощ. 🙂 

@Mary, ти беше майстора! Ще подскажеш ли как го направи!

Връзка към коментар
преди 3 часа, Pantelej Putnik каза:

Преди 1 час, mililia каза:

@Mary, ти беше майстора! Ще подскажеш ли как го направи!

Всяка страница бях направила на снимка в JPG файл. Нашата програма беше от две страници.  Разбира се, може да се направи и на една страница, но явно и на две може, щом така е минало при нас.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да се похваля, че получих виза за Кения, въпреки че изпратих като снимка профилната ми в магеланци! Павел също получи, но се наложи да се снима на бял фон, явно е попаднал на по-взискателна лелка, върнаха му формата за корекция. Приложих само снимка на част от резервацията с Букинг, сафари програма и престой за останалите дни също не са ми искали.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 28 минути , ivan69 каза:

Да се похваля, че получих виза за Кения....

Има ли нещо по-особено като инфо или въпроси във формата за кандидатстване? Колко струва? Колко време чака?

Връзка към коментар

Малко е тегаво попълването, искат да се прикачат снимки от програмата,-аз прикачих само една резервация от Букинг за част от периода, снимка от паспорта, 1-ва и вътрешната страници., Паспортната снимка искат да е на бял фон, аз минах без такава, но Павел се наложи да се снима и прикачи безплатно нова снимка . Отговарят в рамките на 48-72 часа, подадохме с Павел в рамките на 2-3 часа , на него му я върнаха за корекция след по малко от 48 часа, моята я пратиха на следващият работен ден по-малко от 72 часа. Таксата е 54$ 51+3,Нищо сложно няма, но е малко тегава цялата процедура.

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Нашата програма за Кения се простира на 14 страници, бих я побрала в една снимка, но ще бъде нечитима. Може би файлът с програмата ще трябва да претърпи преработка.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте,

Подавам за многократна виза за Кения и ми иска следните 2 неща:

image.png.3f6ca81d9a614324be4fd0ec67e6ecca.png

Според Гугъл това го иска само за многократна виза. Проблемът е че нямам никакви визи за последната година и няма как да отбележа че нямам. Регистрационния сертификат на фирмата също го нямам, писах им мейл да питам.

Някой сблъсквал ли се е с този проблем? Ако подам за 2 еднократни проблема ще се реши, но тази форма да я попълвам 8 пъти (за 4ма пътуващи) ми идва малко в повече....

По въпроса как от ПДФ да стане JPEG -  с моя Адобе Акробат става така, но е ПРО версия:

image.png.47e69bdbb283aad10e4e7664a8e73c69.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, anita82 каза:

Проблемът е че нямам никакви визи за последната година и няма как да отбележа че нямам.

Аз бих написала текст, снимала, приложила снимката, че нямам визи през последната година.

За другия въпрос, агенцията ще предостави данни.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Mary, и аз това мислех но след доста ровене в Гугъл и разговор с Кенийското ни консулство се оказа че Сингъл виза е достатъчна за нашия случай (Найроби - Танзания - Найроби). Влизането в Танзания и връщането е ок със сингъл виза, нищо че реално са 2 влизания. Кенийска логика, иначе фирмата изпрати въпросният сертификат но той не е нужен за сингъл виза.

Сега си чакам моята, ако всичко ок пускам и другите 3 по същия начин😀

Платих с карта ДСК без проблем, визите са валидни 90 дни след издаването 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 57 минути , stanimir каза:

Кения премахва визите за чужденци от 1-ви януари 2024г.

https://travel-dealz.de/news/kenia-aufhebung-visumpflicht/

Дано да стане, таман частично ще компенсират увеличените такси за парковете. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

От началото на следващата година Кения маха визите.

Visa-free Kenya: Inside Ruto's grand plan to welcome the world

(не знам как да тагна кронпринца на Саудитска Арабия, затова само  ще кажа - бай Салман, взимай пример! :grin: )

• Харесвам 12
  • Браво 6
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 13.12.2023 г. в 13:55, stanimir каза:

Премахва ги, но задължително ще трябва да се взима Electronic Travel Authorization от тук:

https://www.etakenya.go.ke/en

П.с. може би някой модератор трябва да ъпдейтне темата за визовите режими с България 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 48 минути , П.Кръстев каза:

Премахва ги, но задължително ще трябва да се взима Electronic Travel Authorization

Точно така. Само се чудя - за транзит (без излизане от летището) трябва ли да се попълва?

Връзка към коментар
58 minutes ago, П.Кръстев said:

Премахва ги, но задължително ще трябва да се взима Electronic Travel Authorization от тук:

https://www.etakenya.go.ke/en

П.с. може би някой модератор трябва да ъпдейтне темата за визовите режими с България 

Така е , то го пише и в блога на германците. Сега изглежда са уточнили точно процедурата.

https://travel-dealz.com/news/kenya-ends-visa-requirements/

Връзка към коментар
На 13.12.2023 г. в 13:55, stanimir каза:

Информацията ми от моите хора в Найроби е, че въпреки, че ужким няма точно виза вече, пак има някаква регистрация онлайн ( @П.Кръстев е дал линк горе) и тя ще струва 30 долара вместо 50 за виза, както беше до сега. Т. е. едни 20 долара ни е цялата далавера... До няколко дни трябва да пуснат новата система в действие.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.