Прескочи до съдържание

Пътуване до острови Св. Пиер и Микелон

Препоръчани мнения

Ил Дъо Франс

Здравейте ,отдавна планирам пътуване до френски остров пак в Северна Америка.Въпроса ми е като пътувам до остров Св. Пиер и Микелон,предполагам че еТА визата ще ми е достатъчна?Аз не гледам много Канада а само френските отвъдморски територии.

Достатъчно ли е да кажа на граничните канадски власти че крайната ми дестинация са Св. Пиер и Микелон а не Канада?Пак ли трябват документи доказващи пътуването там?Пътуването няма да е баш тази година а по-скоро догодина.Знам че се влиза с ЕС докуументи,но все пак....

Връзка към коментар

Малко объркано си нахвърлил мислите ( и въпросите си ) , но ако ще влизаш в Канада - ще ти трябва ЕТА . Ако няма да влизаш в Канада , тоест си летиш директно до островите - няма да видиш канадски гранични власти …

От колко отдавна планираш “баш” пътуване до там ?

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 30 минути , Ил Дъо Франс каза:

Здравейте ,отдавна планирам пътуване до френски остров пак в Северна Америка.Въпроса ми е като пътувам до остров Св. Пиер и Микелон,предполагам че еТА визата ще ми е достатъчна?Аз не гледам много Канада а само френските отвъдморски територии.

Достатъчно ли е да кажа на граничните канадски власти че крайната ми дестинация са Св. Пиер и Микелон а не Канада?Пак ли трябват документи доказващи пътуването там?Пътуването няма да е баш тази година а по-скоро догодина.Знам че се влиза с ЕС докуументи,но все пак....

Привет, пътувахме до Сен Пиер и Микелон преди няколко години. Освен ако не летиш с неприлично скъпия сезонен директен полет от Париж, то при всички случаи ще минеш през Канада, тъй като всички останали полети до Сен Пиер са само от канадска територия, а на влизане в Канада задължително се минава през имиграционен контрол. Канадската еTA е единственото, което ти трябва. На нас никой не ни задаваше допълнителни въпроси.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Ил Дъо Франс
преди 12 минути , Георги Матеев каза:

Привет, пътувахме до Сен Пиер и Микелон преди няколко години. Освен ако не летиш с неприлично скъпия сезонен директен полет от Париж, то при всички случаи ще минеш през Канада, тъй като всички останали полети до Сен Пиер са само от канадска територия, а на влизане в Канада задължително се минава през имиграционен контрол. Канадската еTA е единственото, което ти трябва. На нас никой не ни задаваше допълнителни въпроси.

Супер.Точно това ми беше мисълта за транзитното преминаване как протича.Студено ли е там и дали има прилични условия за почивка и разглеждане? Има ли някакви изисквания здравни и др?Достъпа с ферибот ли е удачен или с полет?

преди 25 минути , stanislavpp каза:

Малко объркано си нахвърлил мислите ( и въпросите си ) , но ако ще влизаш в Канада - ще ти трябва ЕТА . Ако няма да влизаш в Канада , тоест си летиш директно до островите - няма да видиш канадски гранични власти …

От колко отдавна планираш “баш” пътуване до там ?

Всеки франкофон минава през всички бивши френски колонии и отвъдморски територии.Ще се излиза от САЩ през Канада до островите

Връзка към коментар
Ил Дъо Франс
преди 2 часа, boogy83 каза:

Ако не греша, щом имаш виза за САЩ май не ти трябва такава за Канада. Нека някой да потвърди.

Това съм го чувал но не бих искал да попадна на неинформиран митничар който да се заяде

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 9 часа, Ил Дъо Франс каза:

Студено ли е там и дали има прилични условия за почивка и разглеждане? Има ли някакви изисквания здравни и др?Достъпа с ферибот ли е удачен или с полет?

Ходихме през октомври и времето беше напълно ОК, приятно е за разглеждане за 2-3 дни, но не повече. Скочихме и до другия остров Микелон (с вътрешен полет). Никакви здравни изисквания няма. За ферибот не знам, звучи ми неудобно, ние пътувахме с полет от St. John's. Ако потърсиш в темата "в момента съм" през октомври 2018 съм пускал снимки от там.

преди 2 часа, boogy83 каза:

Ако не греша, щом имаш виза за САЩ май не ти трябва такава за Канада. Нека някой да потвърди.

Не съм убеден, че налична щатска виза отменя изискването за канадска eTA. Тази eTA всъщност въобще не е виза, а разрешение за влизане в Канада по въздух. Така или иначе струва само няколко долара, прави се за минути и важи до края на валидността на паспорта, та по-добре да я има.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Ил Дъо Франс
преди 26 минути , Георги Матеев каза:

Ходихме през октомври и времето беше напълно ОК, приятно е за разглеждане за 2-3 дни, но не повече. Скочихме и до другия остров Микелон (с вътрешен полет). Никакви здравни изисквания няма. За ферибот не знам, звучи ми неудобно, ние пътувахме с полет от St. John's. Ако потърсиш в темата "в момента съм" през октомври 2018 съм пускал снимки от там.

Не съм убеден, че налична щатска виза отменя изискването за канадска eTA. Тази eTA всъщност въобще не е виза, а разрешение за влизане в Канада по въздух. Така или иначе струва само няколко долара, прави се за минути и важи до края на валидността на паспорта, та по-добре да я има.

Благодаря,ще разгледам снимките.Мисля че седмица ще е предостатъчно и после чао в Бг щом казваш че само 2-3 дни.  еТА струва 7 канадски долара.Попълват се въпроси подобни на DS-160 но не са тегави.Ако види че сте безработен както на един колега,го резнаха.Явно си има алгоритъм

Връзка към коментар

@Ил Дъо Франс В полезрението са ми , но кой знае кога ще се намери време за тях . 

Щом ще влизате от САЩ , удобно се лети до Халифакс . Аз съм ги мислил като спирка към спирка в Канадска Арктика и после нон стоп полет до Гренландия от Икалут.

Далеч съм от франкофоните , но Нова Каледония, Свети Бартоломей и Френска Полинезия са абсолютен топ дестинации .

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Ил Дъо Франс
На 30.07.2024 г. в 18:51, Георги Матеев каза:

Колко излезе като цена със самолетчето? Предполагам е същата цената като онзи самолет дето прави турове над Язовир Искър и Рила....

преди 16 часа, stanislavpp каза:

@Ил Дъо Франс В полезрението са ми , но кой знае кога ще се намери време за тях . 

Щом ще влизате от САЩ , удобно се лети до Халифакс . Аз съм ги мислил като спирка към спирка в Канадска Арктика и после нон стоп полет до Гренландия от Икалут.

Далеч съм от франкофоните , но Нова Каледония, Свети Бартоломей и Френска Полинезия са абсолютен топ дестинации .

В Нова Каледония не бих отишъл заради размириците въпреки че се поуспокоиха канаките. Предпочитам във Френска Гвиана.Гренландия? Чувал съм че по заведения налитали с ножове.Бях чел за някаква музикална група преди време работила в Гренландия през 90-те години,не помня подробности но така беше разказано за случка със ножари.

Връзка към коментар

Ако потърсиш, има пътеписи във форума за Гренландия.

За България се сещам за няколко убийства и смъртни случаи (прегазване и задушаване) в дискотеки, даже повече отколкото в Гренландия. Пък и ти не си ли падаше по опасните места?

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар
Ил Дъо Франс

Явно ви е напекла предишната ми тема 😄 Абе вие да не сте се страхували от глоби в чужбина!?Имаше такива в зората на демокрацията които бяха подлашени че на запад глобявали с хиляди марки за дребни глупости.87-ма г на връщане от ГДР ми се пънеше един  от граничните за глоба че не съм си декларирал Сейкото в кутия въпреки че беше подарък 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.