Прескочи до съдържание

Какво и къде в Дубровник за 5 дни през август ?

Препоръчани мнения

Публикувано:

Половинката , заедно с приятелка ще изкарат 5 дни в Дубровник , хотелът е този , намиращ се на крачки от Старият Град .

Не намерих обособена тема за Дубровник и търся отговори на няколко въпроси от първа ръка :

- препоръчан плаж ?

- какво да не пропускат в разглеждането на града ?

- хубав шопинг център за покупки и подаръци ?

- препоръчан ресторант или бар ? Двата топ ресторанти са Nautika  и 360 , вторият е с Мишлен звезда , но след разглеждане на менютата им , те избраха първият за една от вечерите . Някой с впечатления от тях , може би -  @Роми?

- препоръчана тур фирма за обиколка на залива ? Някой с впечатления от остров Локрум?

- някой да е правил тура Game of thrones ?

- как е транспорта от летището до града ? Пристигат в 10:30 сутринта с полет от CDG , на тръгване полетите ще са DBV-VIE-SOF . За полета до Виена , 60 минути преди излитане достатъчни ли са  ( няма чекиран багаж )  ?

Да ползват нормални таксита или такси апп от типа на Граб/Убър

- друго интересно ?

Благодаря предварително за всякакви мнения и насоки …

Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, stanislavpp каза:

@Роми

друго интересно ?

Благодаря предварително за всякакви мнения и насоки …

Еретично: Най-хубавото на Дубровник, според мен, е че е близо до любимия ми Котор. Обичам Черна гора! И цялото и крайбрежие!

Направете еднодневен тур с кола под наем по черногорското крайбрежие, хвърлете поглед и на (полу) остров Свети Стефан. Дано не се е променило съществено, че отдавна не съм била там!

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз съм била за 5 дни август, но много отдавна и може би няма да ти е много полезно мнението ми. За плажове мога да кажа, че никой не ме впечатли и хареса особено. Най-близкия до стария град и който го брояха тогава за най-хубав е Banje и беше много пренаселен, без да е кой знае колко хубав.  Другите на които сме били - Св. Яков и този на Бабин Кук са една идея по-малко пренаселени и също според мен посредствени. От друга страна ходихме с приятели хървати и с тяхната лодка по крайбрежето и на тяхната вила на брега  и това беше най-хубавата част откъм къпане и плажуване. Самият град Дубровник на мен много ми харесва като атмосфера, но и доста хора има. Ресторанти не си спомням и не мога да препоръчам.  Локрум  е приятен за разходка - има ботаническа градина и францискански манастир. С две думи като препоръка мога само да кажа да си носят аква обувки - всички плажове са каменисти и по-скоро да се ориентират към дневни круизи с лодка и спирки за плуване, ако обичат такъв тип, отколкото към плажовете на Дубровник, които мисля е по-вероятно да не им харесат особено. Хотела виждам, че също има басейн макар и вътрешен.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.