Dora Popova Публикувано: 18 юли Сподели Публикувано: 18 юли Супер новина! Но , защо не мога да намеря полети до Беларус? 1 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 18 юли Сподели Публикувано: 18 юли преди 4 минути , Dora Popova каза: Супер новина! Но , защо не мога да намеря полети до там? Защото и Беларус е в графа рестрикции от Европа, както е за Русия. Виж през Истанбул с Тюркиш. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 18 юли Сподели Публикувано: 18 юли е, има полети малко по магелански трябва да се мисли дори на един билет излизат в Гугъл флайтс 15:55 – 23:35+1 flydubai 31 h 40 min SOF – MSQ 1 parada 20 h 20 min DXB 509 kg de CO2e € 1.276 ida e volta 1 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 18 юли Сподели Публикувано: 18 юли Идеално, тъкмо и Беларус ще включа по време на Русия. Остава да намеря и евтини полети от Санкт Петербург до Минск и от Минск до Москва. Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 18 юли Сподели Публикувано: 18 юли преди 1 час, Dora Popova каза: Супер новина! Но , защо не мога да намеря полети до там? С Airbaltic София-Рига-Вилнюс, после 4,5-5 часа автобус до Минск. За по-бюджетно и бързо не се сещам. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 18 юли Сподели Публикувано: 18 юли май нещо имаше, че безвизово е само по въздух... 1 Връзка към коментар
Dora Popova Публикувано: 18 юли Автор Сподели Публикувано: 18 юли преди 12 минути , Argentique каза: С Airbaltic София-Рига-Вилнюс, после 4,5-5 часа автобус до Минск. За по-бюджетно и бързо не се сещам. Преди 2 седмици се върнах от Прибалтика , и за това не искам да използвам този вариант. Полети има , но са много скъпи. През Истанбул намерих - с тяхната национална авиокомпания Belavia и с руският превозвач Pobeda . Но , 2000 и нагоре евра Истанбул - Минск - Истанбул за двама ми идват твърде много. Ще продължа да търся. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 18 юли Сподели Публикувано: 18 юли сигурно полетите са пълни до откат с белоруси и руснаци предполагам затова е и условието "по въздух" - за да пуснат полети от Европа 😀 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 19 юли Сподели Публикувано: 19 юли На 18.07.2024 г. в 17:05, Йосиф Милчов каза: На 18.07.2024 г. в 18:34, Argentique каза: София-Рига-Вилнюс, Лятото от Варна и Бургас има директни до Вилнюс и до Каунас от Бургас. На 17.07.2024 г. в 18:45, Coo каза: Не съм вярвала, че тази скъпотия ще отпадне:) Не ставаше въпрос за скъпотия, а за хамалогия с получаването на визата. Още не съм отворил линка, но и преди Ковида можеше да се влиза без виза, но условието беше да е влизането по въздух, а не пи суша. 1 1 Връзка към коментар
Dora Popova Публикувано: 13 август Автор Сподели Публикувано: 13 август Така...пътуването до Беларус е вече напълно организирано с начална дата 22.08.24 , но все още се мотая в избора си за медицинска застраховка. Чудя се между Алианц и Булстрад - и двете компании покриват Беларус. Някакви предложения? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 13 август Сподели Публикувано: 13 август преди 7 минути , Dora Popova каза: Чудя се между Алианц и Булстрад - и двете компании покриват Беларус. Някакви предложения? Всичко зависи как действа асистиращата компания на място. Какво е завишението за покритие в Беларус? Връзка към коментар
Dora Popova Публикувано: 13 август Автор Сподели Публикувано: 13 август преди 10 минути , chandni каза: Всичко зависи как действа асистиращата компания на място. Какво е завишението за покритие в Беларус? 10000 евро. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 13 август Сподели Публикувано: 13 август (редактирано) преди 5 минути , Dora Popova каза: 10000 евро. Имам предвид с колко се оскъпява застраховката, когато се добави покритие и за Беларус. Тези 10 000 евро ще са общия лимит за медицински разходи по полицата. Иначе по въпроса с продуктите на Алианц и Булстрад нямам отзиви от първо лице. Знам, че продуктът на Булстрад Мултитрип се предпочита от международни шофьори, които се водят висок рисков клас и щом се спират на него, значи имат отзиви в положителна посока. Редактирано 13 август от chandni 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 13 август Сподели Публикувано: 13 август Изместих дискутирането тук, защото съдържанието се отклони от темата Виза за Беларус. 1 Връзка към коментар
Dora Popova Публикувано: 13 август Автор Сподели Публикувано: 13 август Оскъпяване няма , просто тази на Алианц е по-скъпа. Булстрад за 10 дни - 24 лв за двама покритие 10000 евро Алианц - 35 лева , като при тях се споменават медицински разходи до 10000 евро. Връзка към коментар
cck Публикувано: 13 август Сподели Публикувано: 13 август преди 1 час, Dora Popova каза: Чудя се между Алианц и Булстрад - и двете компании покриват Беларус. Някакви предложения? Преди години (2017) на летището в Минск опитах да представя застраховката на Алианц към тяхна КК. Претърпях неуспех, независимо че имах условията на български и английски. На самия граничен пункт имаше гишенце и здравната застраховка беше задължителна, та сключих на място - примерно 5-6 лева е струвала. -- P.S. @wilks ако помни подробности и се включи. 1 Връзка към коментар
Dora Popova Публикувано: 14 август Автор Сподели Публикувано: 14 август Искам на границата да имаме готови застраховки за да не бавим допълнително автобуса.Иначе на границата има пункт за застраховки . В момента Алианц имат застраховка която включва само Беларус плюс избор на още на две държави, а на Булстрад застраховката е за цял свят без Канада и САЩ. Най вероятно ще избера Булстрад. Имам положителен опит с друг вид техни застраховки . Връзка към коментар
Dora Popova Публикувано: 30 август Автор Сподели Публикувано: 30 август Така ,,, в момента отбивам време на летището чакайки полета ни , за това ще дам малко пресни подробности относно преминаването на сухоземната граница на Беларус с автобус. Положението с границите не е много приятно , и въпреки ,че знаех какво ме очаква , беше много тегаво , особено когато се оказа че в нито един от двата автобуса тоалетната не работи. - Полета ни беше - София - Стокхолм - Варшава - 22.08.2024 - Билет за автобуса Варшава - Брест купих от сайта на Infobus.eu за 23.00 часа на 22.08.24. Два часа преди пристигането на автобуса получих неприятен имейл , че часът за заминаване се променя и измества в 7 часа сутринта на следващия ден , защото автобусът много е закъснял на границата. Нашият автобус първо трябва да качи тези пътници , които са от по-ранните часове/от 21.00 часа/ , и ако има място тогава и ние можем да се качим. За късмет бяхме едни от първите на вратата и успяхме да се качим. Тръгнахме по график в 23.00 часа. В 02.30 вече бяхме на полската граница. Близо 6 часа чакахме на тази граница , а пред нас имаше само 3 автобуса. На границата с Беларус нещата вървяха по-бързо. Но , в нашият автобус имаше няколко украинци , които трябваше да минат някакво интервю. Лошото е че , и нас ни изпратиха в тази група , след като строгата кака от гишето не беше удовлетворена от всичката бумага която и предоставихме и на въпросите които ни зададе. Застраховката дори не ни я искаха. В стаята ми задаваха въпроси - къде отивам , за колко дни , имам ли програма , имам ли роднини , какво работя , а съпругът ми какво работи , ще ходим ли в Русия. И накрая ми рови малко в телефона. При мъжът ми беше същото. Хубавото е че минахме бързо барабар с украинците. Раз геле около 11.00 часа вече бяхме в Брест. На връщане - минахме през границата с Литва. Час на заминаване - 04.00 часа. Билет отново купен от същият сайт. Този път ни задържаха латвийците . Пред нас имаше 4 автобуса. Границата с Беларус преминахме за около 2 часа , а тази на Литва - за 7 часа. Пристигнахме във Вилнюс около 15.30 часа. - Полет за връщане - Вилнюс - Виена - София за 31.08.2024. - Резервация за апартамент в Брест от Ostrovok.ru - платихме на място чрез карта. Казва се - Lebediny Guest House in Brest - Резервация за хотелът в Минск - от официалният сайт на хотел Орбита. - Кола под наем в Брест - от сайта https://prokatkoles.by/ - кола под наем в Минск - от сайта https://to-car.by/ - плащах навсякъде с картата на Myfin /физическа и през гугъл уолита/- курсът беше по-добър от ПИБ. Curve и БАКБ не вървяха там. DSK дори не си помислих да използвам. - Имах само четири отказани транзакции , едната от която в Метрото - нашите карти не минават там. За това си купихме жетони. - повечето паркинги ,да не кажа почти всичките са безплатни. - смяна на валута - през банките им. Курсът е различен. Ние обменихме около 50 - 60 евро. - между Брест и Минск се придвижихме с бърз влак за 3 часа. Купих го то официалният им сайт https://pass.rw.by/ Стана дълго ., а и очите вече ми парят....... сигурно съм изпуснала нещо , но ще го допълня когато се прибера . 5 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега