Прескочи до съдържание

Сакурата е символ на красота в Япония - април 2025

Иван Попов

Препоръчани мнения

Само пиша в темите за Япония и самолетните билети, ето ме и мен самия със самолет билет до там 😃

Планираме пътешествие до Япония през пролетта на 2025 година, за да се насладим на красотата на цъфтящата сакура. Ще пристигнем в Токио на 12 април и ще прекараме 8 дни, изследвайки страната на изгряващото слънце. Започваме с изготвянето на плана и нашето пътуване! 😉

image.png.8544f6179a280c63aecca077f19428be.png

Ние ще пътуваме на 11 април и кацане в Ханеда - Токио на 12 април в 23:55 часа.

Връщането ни от Нарита - Токио на 20 април в 22:30 часа.

До този етап сме 3-ма, сега много умуваме самата ни програма, а ето я и нея:

Ден 1: Сандански – София – Доха - 11.04.2025

1. Полет в 13:30 от София за Доха и кацане в 18:15 часа.

2. Имаме 13:00 часа транзит в Доха.

Ден 2: Доха – Токио - 12.04.2025

1. Полет в 07:15 от Доха за Токио и кацане в 23:55 часа.

2. Настаняване в хотел в Токио - все още не сме гледали за хотел.

Ден 3: Токио - 13.04.2025

1. Imperial Palace East Gardens (Императорския дворец в парка на Imperial Palace East National Gardens).
  2. Tokyo Metropolitan Government Building (Сграда на японския парламент - Tokyo Metropolitan Assembly).
  3. Ueno Park (Парк Уено) – ще е красиво през нашия период:   
    • Hanazono Inari Shrine;
    • National Museum of Nature and Science;
    • Tokyo National Museum;
  4. Asakusa District and Sensoji Temple (Квартал Асакуса и вътре храмът Sensoji (Сенсо-джи))  Nakamise Shopping Street.
  5. Sumida River Walk & Sumida Park (Разходка по река Sumida & Парк Sumida).
  6. Ushijima Shrine (Храм Ushijima).
  7. Tokyo Skytree (Токио Скай Трий) - предварителни резервации.
  8. Нощувка в Токио - все още не сме гледали за хотел.

Ден 4: Токио - 14.04.2025

1. Meiji Shrine – ще е красиво през нашия период.
  2. Shinjuku Gyoen National Garden – ще е красиво през нашия период.
  3. Art Aquarium Museum.
  4. Harajuku (Харуку).
  5. Akihabara.
  6. Tokyo Metropolitan Government Building – Ако вече си посетил наблюдателната площадка на Tokyo Skytree на Ден 1, можеш да пропуснеш посещението на Tokyo Metropolitan Government Building, тъй като гледките са сходни - това може би ще отпадне от плана.
  7. Kabukicho.
  8. Shibuya (Шибуя) – най-натовареното кръстовище в света.
  9. Shibuya Sky (Шибуя Скай) - предварителни резервации.
  10. Нощувка в Токио - все още не сме гледали за хотел.

Ден 5: Киото - 15.04.2025

1.     Erakura Sengen Park Observatory, Arakura Fuji Sengen Shrine, Chureito Pagoda – те са едно до друго и въпросът е дали ще имаме време да стигнем до него?

1. Влак за Киото сутринта.
  2. Fushimi Inari Taisha (Храмът Фушими Инари Тайша).
  3. Kiyomizu-dera Temple (Храмът Кийомизу-дера).
  4. Sannenzaka и Ninenzaka.
  5. Philosopher's Path (Философската пътека).
  6. Храмът на Гинкакуджи.
  7. Ryoan-ji Temple (Храмът Руоанжи).
  8. Gion District.
  9. Нощувка в Киото - все още не сме гледали за хотел.

Ден 6: Киото - 16.04.2025

1. Kinkaku-ji (Golden Pavilion) (Кинкаку-джи (Златният павилион)).
  2. Nijō Castle (Дворецът Ниджо).
  3. Nishiki Market (Пазар Нишики).
  4. Nidec Kyoto Tower (Кула Нидек Киото).
  5. Нощувка в Киото - все още не сме гледали за хотел.

Ден 7: Киото - 17.04.2025

1. Arashiyama Bamboo Grove (Бамбукова гора Арашияма).
  2. Giō-ji Temple (Храм Гио-джи).
  3. Tenryū-ji Temple (Храм Тенрю-джи).
  4. Tea Ceremony (Чаена церемония).
  5. Arashiyama Monkey Park Iwatayama (Парк на маймуните Иватаяма в Арашияма).
  6. Kyoto Gyoen National Garden (Национална градина Киото Гион).
  7. Higashi Hongan-ji Temple (Храм Хигаши Хонган-джи).
  8. Heian Shrine (Храм Хеян).

Ден 8: Нара - 18.04.2025

1. Влак за Нара сутринта.
  2. Todai-ji Temple (Храма Todai-ji Temple).
  3. Nara Park (Нара Парк) & Deers.
  4. Kokufu-ji Temple - 5-storied pagoda – заедно са двата обекта.
  5. Kasuga Grand Shrine.
  6. Yoshiken Garden.
  7. Влак/автобус за Осака.
  8. Нощувка в Осака - все още не сме гледали за хотел.

Ден 9: Осака - 19.04.2025

1. Osaka Castle (Замъкът Осака).
  2. Umeda Sky Building – предварителни резервации.
  3. Shitennoji Temple.
  4. Doguyasuji Arcade.
  5. Вечеря в квартал Dotonbori.
  6. Нощувка в Токио - все още не сме гледали за хотел.

Ден 10: Токио - 20.04.2025

1. Tsukiji Outer Market (Tsukiji Outer Market - най-големият рибен пазар в света) - Посещение за бърз обяд и разглеждане.
  2. Odaiba Marine Park.
  3. Teamlab Planet.
  4. Odaiba:
    • Statue of Liberty & Rainbow Bridge;
    • teamLab Borderless;
  5. Полет за Доха от Нарита в 22:30 часа до Доха кацане в 04:05 часа.

Ден 11: Сандански – София – Доха - 21.04.2025

1. Кацане в Доха в 04:05 часа имаме малък транзит до полета ни за София.

2. Полет от Доха за София в 07:35 часа.

Улици в Токио за пазар: chuo-dori (Shopping street. Pedestrian on weekends from noon till 18),

Ameyoko (Shopping street) - много умуваме дали да не използваме тази услуга? 

Ето и малко информация за плана и това как да организираме нашето пътуване, препоръки и забележки:

- Какво мислите за нашия план, дали е осъществим за това време?

- За траспорта ще сме изцяло в влаковам, метра и автобуси, мислим за паса за 7 дни?

- Какво ще ми препоръчате за някаква размяна с цел оптимален план и врътрешното ни пътуване от обект до обект?

- Къде да си вземем хотели в градовете, това също е голям проблем?

- В коя част на градовете да търсим хотели в Токио, Киото и Осака? 

- Има ли някой, който е пътувал по подобен маршрут и може да предложи начини за оптимизация, като например по-удобни връзки между различните обекти или съкращаване на времето за пътуване?

- Къде бихте препоръчали да пазаруваме сувенири? Има ли някакви уникални или традиционни артикули, които си заслужава да купим от конкретни места в Токио, Киото или Осака?

- Има ли местни гидове или организирани турове, които бихте препоръчали, особено такива, които предлагат по-задълбочен поглед върху японската култура и традиция?

Търсим да открием автентични преживявания, които да ни помогнат да се потопим в японската култура. Интересуваме се от традиционните чайни церемонии, посещение на светилища и храмове, обекти, които са интересни и иновативни в сферата на технологиите, както и от възможността да опитаме местната кухня в уютни ресторантчета, но ще сме ограничени с времето.

Ще бъда благодарен за всякакви предложения за скрити красиви обекти в Токио, Киото, Нара и Осака и други близки градове. Може би познавате някое тихо кътче, където да се насладим на гледката към цъфтящата сакура?

Благодаря предварително на всички отзовали се в темата! Тук може би ще е добре да поканя и @samuraika, защото ние с нея се позваме от една много далечна сбирка (дано само да се сеща за мен) ☺️

И сега ще отбележа и @Катя Дукова, която ще пътува с мен и нейния приятел ☺️

• Харесвам 9
  • Браво 5
Връзка към коментар

Не знам дали сте се подготвили ментално, но според мен има немалка вероятност да изпуснете сакурата. Иначе според мен може да махнете един или два дни от Киото и да си направите one-two day/s trip до езерото Кавагучи покрай Фуджи. Заслужава си.

Това, че все още не сте резервирали хотели, също не е ок от ценова гледна точка. В Токио е хубаво да е близо до стaнция от линия Яманоте:

Screen-Shot-2021-01-28-at-7.17.56-PM-816x611.png

За Осака може да погледнете HOTEL THE FLAG Shinsaibashi.
7-дневният пас ще ви е value спрямо текущия план. За останалите дни - Suica, даже ако сте с iPhone е още по-лесно, може още оттук да си сетнете картата.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Може ли да сложиш и цени - повечето колеги отказват да го правят, а цената е определящ фактор за почти всичко. Не съм ходил в Япония, стигнах само до Хонконг, но не си ли се замислял за път към Хирошима? Или нагоре, към Нагано, заради маймунките? Записвам си да следя темата 😉

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

За паса - ползвай калкулатор или просто си вкарай отсечките в гугъл. След вдигането на цените, вече не е толкова лесно да си го избиеш.

Реално според плана ти имаш един път Токио-Киото за 14 000 и Осака-Токио за 14500. А 7-дневния пас ти е 50 000. Просто не виждам как ще се избие. С ходене до Нара със сигурност не.

Яманоте са ти го писали горе, ама за мен не беше ОК, понеже е кръгова линия. Единственото удобство е, че ако имаш паса, не се занимаваш с гледане на билети и т.н., ама то ако имаш Суика, пак не се занимаваш и ползваш всякакви линии на метрото.
Ние бяхме в Гинза, ама понеже бяхме с детето, гледахме да имаме голяма стая, да ни е близо на пристигане и заминаване. И запазихме 11 месеца по-рано, което доведе до ниски цени. Иначе локацията беше топ, ама като цяло е по-скъпа.

От моя гледна точка една нощувка в Осака не си струва, т.е. не си струва разделянето де. Иначе Осака си струва. Но просто ако сте около гарата в Киото, си за 40 минути в Осака с нормално влакче. Та не знам дали си струва за една нощувка изнасяне от един хотел и нанасяне в друг. В Киото бяхме в Stay Sakura Kyoto Matsuri - беше близо до гарата, идеално за дневни турове, а и навсякъде из града се стигаше за под 1 час, което за мен поне е ОК. До Нара също си за около 40 минути.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Айде и аз с малко акъл.

Подкрепям @ivailo_radev, че ако ще сте само за ден в Осака, може да си спестите пренасянето в хотел, а да останете в Киото и да си правите дневни екскурзии до Нара и Осака. Не знам дали нощувката в Токио в Ден 9 е печатна грешка, но ако не е, имай предвид, че придвижването Осака - Токио ще ви отнеме доста време, особено ако искате да вечеряте в Дотонбори (аз, лично, бих го избягнала и предпочела малко по-настрани, понеже не обичам тълпите). Та, ако трябва от Дотонбори да се придвижите до гарата Шин-Осака, откъдето да вземете шинкансена до Токио и после да пътувате около 3 часа до Токио, става много натоварено.

Ден 4 - не знам в каква последователност сте планирали посещенията, но гледайте да групирате местата по близост. Кабуки-чо би било интересно повече вечерта, според мен, та ако не искате да видите нещо специално в него, може да го пишете в графата "ако остане време". Както споменаваш интересите ви, може би Акихабара също не се вписва особено в тях, та може да я смъкнете надолу в списъка с приоритети. Още повече, че е и малко встрани от оста Шинджуку - Мейджи - Хараджуко - Шибуя.

Ден 5 ми се вижда изключително натоварен, особено, ако искате да включите и етапа в червено. На нас разходката само до Chureito Pagoda, без другите изброени места, с пътя, изкачването и времето за снимките, ни отне около 5 часа от тръгването сутринта от хотела в Асакуса до пристигането на автогарата в Шинджуку. Та, не виждам как бихте направили това, плюс придвижването до Киото (около 2 часа) и всичко останало от деня. Та, може би е по-добре да го задраскате от списъка. Също така, ако включите Фушими Инари в късната сутрин след пристигането, ще бъдете в голямата тълпа. Може би е по-добре да го оставите рано сутринта за другия ден, а на негово място да сложите нещо друго (например, градината). Аз го посетих сутринта в 7ч15 - 7ч30, и вече започваха да идват хора. Но така после имах време даже за закуска с фамилията, преди да потеглим към храмовете. 

Също така, предвиди малко повече време за придвижване спрямо указаното в Гугъл мапс, за да може да го използвате за намиране на подходящия изход на метрото 😉 . Предвидете и време за снимки, особено на по-популярните места може да се наложи да изчакате на опашка, ако искате определена гледка, или просто момент, в който да няма много хора.

За покупката на сувенири - ние купихме магнити, клечки за хранене за подаръци, различни видове местни бонбони и Кит-Кат от магазини от веригата Don Quijote. Там при плащането даже ни "върнаха" ДДСто (носете си паспорта) и ни опаковаха покупките в торби, подходящи за митническа проверка, ако се наложи.

Аз много исках и купички и кухненски ножове, както и по-джиджани клечки за хранене и си ги набавих в Осака, от Doguyashi street. На пазара Цукиджи също имаше няколко магазина за керамични изделия, откъдете може да си купите купички, чаши или чинии, като цените бяха сравнително прилични. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря за отговорите на всички, ще обмисля нещата и пак ще пиша окончателно какво решение ще вземем. 

Иначе аз се чудя тъй като сме към края на сакурата дали да не тръгнем ден по-рано да направим Aomori с влак за разглеждане на цъфналите градини. 

Тъкмо и да добавим червеното: Erakura Sengen Park Observatory, Arakura Fuji Sengen Shrine, Chureito Pagoda – те са едно до друго и въпросът е дали ще имаме време да стигнем до него?

След това обратно в Токио за вечерта.

Просто да тръгнем не на 11 април, а на 10 април и този ден да е за тези две неща, може би и нещо от Токио, ако има време.

Връзка към коментар

И аз като теб подготвям пътуване, т.е. практически опит 0.

Хотел в Токио избрах в Асакуса, защото ми изглеждаше добро съотношение на цена спрямо какво получавам (размер на стаите, японски дизайн, онсен)

Хотел в Киото избрах до гарата, с идея да мога да правя лесно daytrips.

Имам още един хотел в Токио, който ще ми е за последните дни преди пътуването, избрах го в Шинджуку, да видим автентичен модерен Токио, но силно обмислям да го сменя за такъв в по-отдалечения Дайба, че е почти двойно по-евтин, а пак има гледка (стига да ни се падне стая на висок етаж)

Хотели няма да препоръчам, защото не съм ги видяла. Програмата също не мога да коментирам. И моята е супер наблъскана с неща, но съм решила да отделя по 1-2 must sees на ден и другото както дойде. Също съм решила да я разделя на сутрин и следобед, където може, с идеята евентуално да се прибираме в хотела, за да опънем краци. Преминах от "веднъж се ходи до Япония" към "Качеството да е повече от количеството". Ще видим.

Споделям, обаче, мнението на Роца, че няма да ви стигне времето да видите Кавагучико на път към Токио. И да, добавете още един ден. 

Четох че в ботаническата градина в Киото има бамбукова гора, същата като Арашияма, но без тълпите. Това е единственото нетуристическо място, което имам в моя план, всичко друго е добре познато и често срещано във first time Japan itineraries. Но все пак се надявам парковете да са достатъчно големи, за да се намират красиви кътчета без тълпи от туристи.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Планът претърпя малко промени, до този момент е така! Ще кацнем в петък вечер, тоест ще имаме още един ден заради самата Сакура на севера до Aomori и леко да направим корекции в Киото. 

Ден 1: Сандански – София – Доха - 10.04.2025 - четвъртък

Ден 2: Доха – Токио - 11.04.2025 - петък 

Ден 3: Токио - 12.04.2025 - събота

1. Imperial Palace East Gardens (Императорския дворец в парка на Imperial Palace East National Gardens).
  2. Tokyo Metropolitan Government Building (Сграда на японския парламент - Tokyo Metropolitan Assembly).
  3. Ueno Park (Парк Уено) – ще е красиво през нашия период:   
    • Hanazono Inari Shrine;
    • Tokyo National Museum;
  4. Asakusa District and Sensoji Temple (Квартал Асакуса и вътре храмът Sensoji (Сенсо-джи))  Nakamise Shopping Street.
  7. Tokyo Skytree (Токио Скай Трий) - предварителни резервации.

Ден 4: Токио - 13.04.2025 - неделя

1. Пътуване до Аomori с влака за Сакурата през периода, връщане около 15/16 часа в Токио.  
  2. Tokyo Metropolitan Government Building – Ако вече си посетил наблюдателната площадка на Tokyo Skytree на Ден 1, можеш да пропуснеш посещението на Tokyo Metropolitan Government Building, тъй като гледките са сходни - това може би ще отпадне от плана - МОЖЕ БИ 
  3. Kabukicho.
  4. Нощувка в Токио - все още не сме гледали за хотел.

Ден 5: Токио - 14.04.2025 - понеделник

1. Erakura Sengen Park Observatory, Arakura Fuji Sengen Shrine, Chureito Pagoda – те са едно до друго и въпросът е дали ще имаме време да стигнем до него?
  2. Meiji Shrine – ще е красиво през нашия период.
  3. Shinjuku Gyoen National Garden – ще е красиво през нашия период.
  4. Art Aquarium Museum.
  5. Harajuku (Харуку).
  6. Akihabara.
  7. Shibuya (Шибуя) – най-натовареното кръстовище в света.
  8. Shibuya Sky (Шибуя Скай) - предварителни резервации.
  9. Нощувка в Токио - все още не сме гледали за хотел.

Ден 6: Токио - Киото - 15.04.2025 - вторник

1. Тръгване за Киото

1. Fushimi Inari Taisha (Храмът Фушими Инари Тайша).
  2. Kiyomizu-dera Temple (Храмът Кийомизу-дера).
  3. Sannenzaka и Ninenzaka.
  4. Philosopher's Path (Философската пътека).
  5. Храмът на Гинкакуджи.
  6. Ryoan-ji Temple (Храмът Руоанжи).
  7. Нощувка в Киото - все още не сме гледали за хотел.

Ден 7: Киото - 16.04.2025 - сряда

5. Higashi Hongan-ji Temple (Храм Хигаши Хонган-джи).
  6. Heian Shrine (Храм Хеян).

Ден 8: Киото - Осака - Киото - 17.04.2025 - четвъртък

2. Umeda Sky Building – предварителни резервации.
  3. Shitennoji Temple.
  4. Doguyasuji Arcade.
  6. Нощувка в Киото - все още не сме гледали за хотел.

Ден 9: Киото - Нара - Киото - 18.04.2025 - петък

1. Влак за Нара сутринта.
  4. Kokufu-ji Temple - 5-storied pagoda – заедно са двата обекта.
  5. Kasuga Grand Shrine.
  6. Yoshiken Garden.
  7. Kyoto Gyoen National Garden (Национална градина Киото Гион).
  8. Gion District - Киото. 

Ден 10: Киото - 19.04.2025 - събота

Ден 11: Токио - 20.04.2025 - неделя

1. Tsukiji Outer Market (Tsukiji Outer Market - най-големият рибен пазар в света)
  2. Teamlab Planet.
  3. Odaiba:
    • teamLab Borderless;
  4. Полет за Доха от Нарита в 22:30 часа до Доха кацане в 04:05 часа.

Ден 12: Сандански – София – Доха - 21.04.2025 - понеделник

Важните неща са:

- Най-важните неща са за хотелите и плана?

- Ameyoko (Shopping street) - много умуваме дали да не използваме тази услуга? 

Връзка към коментар

А, супер ми идва тази тема. Ще съм в Токио с малкия ни син (15), летим 12-20 април. Той е голям фен на стари японски автомобили, та за това. Имаме самолетни билети, резервирали сме Hyatt House Tokyo Shibuya за 7 нощувки (имат пералня и сушилня във всяка стая). Имам и две Suica карти, които ще заредим на място. 

Имаме доста голям списък с разни автомобилни заводи и музеи, търсим начин да отидем до Дайкоку една вечер, но наред с това Ghibli Museum, Team Labs (и двете локации), плюс твоя списък. Айде на бира там 😁

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 28.08.2024 г. в 4:15, Иван Попов каза:

Планът претърпя малко промени, до този момент е така! Ще кацнем в петък вечер, тоест ще имаме още един ден заради самата Сакура на севера до Aomori и леко да направим корекции в Киото. 

• Hanazono Inari Shrine;
    • Tokyo National Museum;

1. Пътуване до Аomori с влака за Сакурата през периода, връщане около 15/16 часа в Токио.  
  2. Tokyo Metropolitan Government Building – Ако вече си посетил наблюдателната площадка на Tokyo Skytree на Ден 1, можеш да пропуснеш посещението на Tokyo Metropolitan Government Building, тъй като гледките са сходни - това може би ще отпадне от плана - МОЖЕ БИ 
  3. Kabukicho.
  4. Нощувка в Токио - все още не сме гледали за хотел.

Ден 5: Токио - 14.04.2025 - понеделник

1. Erakura Sengen Park Observatory, Arakura Fuji Sengen Shrine, Chureito Pagoda – те са едно до друго и въпросът е дали ще имаме време да стигнем до него?
  2. Meiji Shrine – ще е красиво през нашия период.
  3. Shinjuku Gyoen National Garden – ще е красиво през нашия период.
  4. Art Aquarium Museum.
  5. Harajuku (Харуку).
  6. Akihabara.
  7. Shibuya (Шибуя) – най-натовареното кръстовище в света.
  9. Нощувка в Токио - все още не сме гледали за хотел.

Ден 6: Токио - Киото - 15.04.2025 - вторник

1. Тръгване за Киото

5. Храмът на Гинкакуджи.

Ден 8: Киото - Осака - Киото - 17.04.2025 - четвъртък

3. Shitennoji Temple.
  4. Doguyasuji Arcade.
  6. Нощувка в Киото - все още не сме гледали за хотел.

Ден 9: Киото - Нара - Киото - 18.04.2025 - петък

5. Kasuga Grand Shrine.
  6. Yoshiken Garden.

Ден 10: Киото - 19.04.2025 - събота

Ден 11: Токио - 20.04.2025 - неделя

1. Tsukiji Outer Market (Tsukiji Outer Market - най-големият рибен пазар в света)
  2. Teamlab Planet.
  3. Odaiba:
    • teamLab Borderless;
  4. Полет за Доха от Нарита в 22:30 часа до Доха кацане в 04:05 часа.

Ден 12: Сандански – София – Доха - 21.04.2025 - понеделник

Важните неща са:

- Най-важните неща са за хотелите и плана?

- Ameyoko (Shopping street) - много умуваме дали да не използваме тази услуга? 

Здравей.

Много е амбициозен този план, излишно амбициозен. Аомори - или го задраскай или го направи само него в един ден, нацяло и....Абе не си струва за едната сакура. Малък провинциален град. Нищо което да оправдае пътя. И пак може да не уцелиш сакура. Тя затова е така митично красива - хоп, цъфне изведнъж, въздъхнеш, отидеш за бира и пилешки шишчета и...паднал един дъжд и толкоз. Не строй програма около нея. Япония ще ти предложи заместители. Ако се спреш малко да подишаш, опиташ, погледаш. Няма смисъл да тичаш. 

За всеки ден слагай по две неща задължителни и останалото в пожелателни. И не се тюхкай ако не се получи. 

На 27.08.2024 г. в 1:23, tinker bell каза:

И аз като теб подготвям пътуване, т.е. практически опит 0.

Хотел в Токио избрах в Асакуса, защото ми изглеждаше добро съотношение на цена спрямо какво получавам (размер на стаите, японски дизайн, онсен)

Хотел в Киото избрах до гарата, с идея да мога да правя лесно daytrips.

Имам още един хотел в Токио, който ще ми е за последните дни преди пътуването, избрах го в Шинджуку, да видим автентичен модерен Токио, но силно обмислям да го сменя за такъв в по-отдалечения Дайба, че е почти двойно по-евтин, а пак има гледка (стига да ни се падне стая на висок етаж)

Хотели няма да препоръчам, защото не съм ги видяла. Програмата също не мога да коментирам. И моята е супер наблъскана с неща, но съм решила да отделя по 1-2 must sees на ден и другото както дойде. Също съм решила да я разделя на сутрин и следобед, където може, с идеята евентуално да се прибираме в хотела, за да опънем краци. Преминах от "веднъж се ходи до Япония" към "Качеството да е повече от количеството". Ще видим.

Споделям, обаче, мнението на Роца, че няма да ви стигне времето да видите Кавагучико на път към Токио. И да, добавете още един ден. 

Четох че в ботаническата градина в Киото има бамбукова гора, същата като Арашияма, но без тълпите. Това е единственото нетуристическо място, което имам в моя план, всичко друго е добре познато и често срещано във first time Japan itineraries. Но все пак се надявам парковете да са достатъчно големи, за да се намират красиви кътчета без тълпи от туристи.

Хубава програма, хубава нагласа. Само да кажа, че Одайба е много нов и модерен квартал, не се колебай да смениш. 

На 28.08.2024 г. в 4:33, TaniaG каза:

А, супер ми идва тази тема. Ще съм в Токио с малкия ни син (15), летим 12-20 април. Той е голям фен на стари японски автомобили, та за това. Имаме самолетни билети, резервирали сме Hyatt House Tokyo Shibuya за 7 нощувки (имат пералня и сушилня във всяка стая). Имам и две Suica карти, които ще заредим на място. 

Имаме доста голям списък с разни автомобилни заводи и музеи, търсим начин да отидем до Дайкоку една вечер, но наред с това Ghibli Museum, Team Labs (и двете локации), плюс твоя списък. Айде на бира там 😁

Има един як музей в Осака, ей сега ще го изнамеря. И хубав стек хаус имаше...преди години. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , samuraika каза:

Здравей.

Много е амбициозен този план, излишно амбициозен. Аомори - или го задраскай или го направи само него в един ден, нацяло и....Абе не си струва за едната сакура. Малък провинциален град. Нищо което да оправдае пътя. И пак може да не уцелиш сакура. Тя затова е така митично красива - хоп, цъфне изведнъж, въздъхнеш, отидеш за бира и пилешки шишчета и...паднал един дъжд и толкоз. Не строй програма около нея. Япония ще ти предложи заместители. Ако се спреш малко да подишаш, опиташ, погледаш. Няма смисъл да тичаш. 

За всеки ден слагай по две неща задължителни и останалото в пожелателни. И не се тюхкай ако не се получи. 

Добре, значи според теб да махнем Аомори изцяло, иначе дали самата програма е постижима или да премахна/пренаредя нещо с цел оптимизация на програмата ни? 

Тоест на мястото на Аомари ще сложа това: 

1. Erakura Sengen Park Observatory, Arakura Fuji Sengen Shrine, Chureito Pagoda

Ако имаш някакви предложения други ще съм ти много благодарен, също така умуваме дали да сме с Pass, това според мен ще е по-добрия варинат за по-лесно пътуване из страната. 

Аз мисля за Токио да си вземем хотел "Hotel Gracery Tamachi", а за Киото ще вземе нещо до гарата или близко до ж.п. траспорт - примерно Travelodge Kyoto Shijo Kawaramachi, ALA HOTEL KYOTO или нещо подобно! 

Благодаря ти за информацията! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Понеже казваш че културния аспект ви е приоритет - по-добре в дълбочина и малко, отколкото препускане и много. Мое мнение. 

Имай предвид, че разстоянията са големи, само часовата разлика ще ви скапе първите дни. Много впечатления. Навсякъде ще има разни непредвидени интересности - я непознат сладолед, я сватба, я интересно ресторантче - всякакви изкушения по пътя. Остави си програмата така, но реши кое ти е важно и кое - да отпадане. И да си готов. 

И е Аомори няма да има сакура до 12 април, уви. 

Пас не съм сигурна че трябва. Той не улеснява. В смисъл - лесно си е и без пас. Напротив, часа принуждава да пътуваш и да го "избиеш". И да се возиш с JR максимално. А без него си по-гъвкав откъм маршрути. 

За хотелите си преценете по цена и да има гара. Може и Airbnb да погледнете, особено ако има претенциозни към храна или пък кулинари-ентусиасти. 

Успех!!!

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , samuraika каза:

Понеже казваш че културния аспект ви е приоритет - по-добре в дълбочина и малко, отколкото препускане и много. Мое мнение. 

Имай предвид, че разстоянията са големи, само часовата разлика ще ви скапе първите дни. Много впечатления. Навсякъде ще има разни непредвидени интересности - я непознат сладолед, я сватба, я интересно ресторантче - всякакви изкушения по пътя. Остави си програмата така, но реши кое ти е важно и кое - да отпадане. И да си готов. 

И е Аомори няма да има сакура до 12 април, уви. 

Пас не съм сигурна че трябва. Той не улеснява. В смисъл - лесно си е и без пас. Напротив, часа принуждава да пътуваш и да го "избиеш". И да се возиш с JR максимално. А без него си по-гъвкав откъм маршрути. 

За хотелите си преценете по цена и да има гара. Може и Airbnb да погледнете, особено ако има претенциозни към храна или пък кулинари-ентусиасти. 

Успех!!!

Може ли и аз да питам за какъв пас иде реч? Помня, че преди имаше някакъв за всички влакове, само за туристи, но дали го има още, на каква цена и за какъв период? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , new one каза:

Може ли и аз да питам за какъв пас иде реч? Помня, че преди имаше някакъв за всички влакове, само за туристи, но дали го има още, на каква цена и за какъв период? 

JR pass, същия си е, само цената е по-висока. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Според мен в ден 3 няма смисъл от Tokyo Metropolitan Government Building. Всички други места са в източната част, а това е в западната. По добре да се комбинира с Шинджуку и Шибуя, а в случая както някой спомена може да се пропусне при положение, че ще видите SkyTree, но пък общината е безплатна. А ако ще гледате и музеите в Ueno, този ден ми се вижда доста претоварен. Гледам в ден 5 има и Shibuya Sky, фенове на високите сгради ли сте, че сте включили всички възможни такива. За ден 6 в колко смятате да пристигнете в Киото. Пак има доста неща. Ако искате да се качвате до върха на Фушими Инари, доста време ще замине там, да не говорим, че то е доста по в страни от другите неща и не смятам, че ще имае време за другите неща. Същият ден все пак ще се наложи да се настаните в хотел в някакъв момент. В Киото транспортът не е чак толкова удобен като в Токио. В Киото има голям шанс да предозираш с храмове, имай ги предвид, ама в един момент омръзват. Гледай в каква среда са и как се вписват и дали не е един като многото други подобни. В Нара има един хълм който се качва и е доста приятно горе. Гледам в същия ден сте сложили и Гион, ако е за вечерта имай предвид, че там е много пусто по това време и няма нищо отворено, което си има своя чар.
Япония е прекрасна, може да намериш невероятно красиви места в лудницата на града, но не трябва да препускате и да се фокусирате прекалено къде да сте в колко часа, а да се наслаждавате. Оставяйте си време просто да поседнете и да видите околната среда. Поне моите любими спомени от Япония са точно от моментите на спокойствие, когато се шляеш и да попиваш. Ако някое място ви хареса и почувставате, че искате още време, дайте му.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

За последен път да вярваш на МОН . Просто изчаквай до края на август . И знай , че тия хора нямат календари :angry2:

Програмите винаги са пожелателни . Вие си изберете сега хорските мъст сии, пък после , ако искаш ,сподели вашите . 

Не се мотайте с нощувките !!! Слаба , слаба , ама йена ! Няма да я оставят да действа във ваша полза . Виж какво причиниха на паса :mda:

И да идете на онсен ! Ама не на хотелски ! Намерете си в Гугъл някой квартален .

Завиждам много ... ама това си го знаеш .

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Програмата до този етап е следната: 

2. Имаме 13:00 часа транзит в Доха. Нощувка в Доха.

1. Полет в 07:15 от Доха за Токио и кацане в 23:55 часа.

1. Meiji Shrine – ще е красиво през нашия период.
  2. Shinjuku Gyoen National Garden – ще е красиво през нашия период.
  3. Art Aquarium Museum.
  4. Harajuku (Харуку).
  5. Akihabara.
  6. Shibuya (Шибуя) – най-натовареното кръстовище в света.
  7. Hachikō Memorial Statue.
  9. Нощувка в Токио - Hotel Gracery Tokyo Tamachi

• Hanazono Inari Shrine;
    • Tokyo National Museum;
  8. Нощувка в Токио - Hotel Gracery Tokyo Tamachi

Ден 5: Токио - Киото - 14.04.2025 - понеделник

1. Тръгване за Киото.

5. Храмът на Гинкакуджи.
  7. Нощувка в Киото - ALA HOTEL KYOTO

Ден 6: Киото - 15.04.2025 - вторник

7. Нощувка в Киото - ALA HOTEL KYOTO

6. Нощувка в Киото ALA HOTEL KYOTO

Ден 8: Киото - Нара - Киото - 17.04.2025 - четвъртък

5. Kasuga Grand Shrine.
  6. Yoshiken Garden.
  9. Нощувка в Киото - ALA HOTEL KYOTO

Ден 8: Киото - Осака - Киото - 18.04.2025 - петък

3. Shitennoji Temple.
  4. Doguyasuji Arcade.
  5. Universal Studios Japan, 2 Chome-1-33 Sakurajima, Konohana Ward, Osaka, 554-0031, Япония – парк.
  6. Вечеря в квартал Dotonbori.
  7. Нощувка в Киото ALA HOTEL KYOTO

Ден 9: Токио - 19.04.2025 - събота

1. Тръгване за Токио.
  2. Erakura Sengen Park Observatory, Arakura Fuji Sengen Shrine, Chureito Pagoda ИЛИ Пътуване до Аomori с влака за Сакурата през периода, връщане около 15/16 часа в Токио.  
  3. Tsukiji Outer Market (Tsukiji Outer Market - най-големият рибен пазар в света)
  4. Teamlab Planet.
  5. Odaiba:
    1. Statue of Liberty & Rainbow Bridge;
    2. teamLab Borderless;
  6. Нощувка в Токио - Hotel Gracery Tokyo Tamachi

Ден 10: Токио - 20.04.2025 - неделя

1. Tokyo Metropolitan Government Building – Ако вече си посетил наблюдателната площадка на Tokyo Skytree на Ден 1, можеш да пропуснеш посещението на Tokyo Metropolitan Government Building, тъй като гледките са сходни - това може би ще отпадне от плана - МОЖЕ БИ 
  2. Kabukicho.
  3. Полет за Доха от Нарита в 22:30 часа до Доха кацане в 04:05 часа.

Ден 11Доха – София – Сандански - 21.04.2025 - понеделник

Ако не се получи просто ще се премахват обекти и това е!

Само все още умуваме за самия траспорт как да е......

Ако някой все още искам да сподели, за да ни помогне с програмата ще съм много благодарен! 

Благодаря предварително! 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ох....

Много е натоварена програмата, не казвам неизпълнима, но ...абе стар човек съм вече, трябва да си го призная.

В денязт за Осака имате Юнивърсъл - ще влизате ли? Само да кажа - това е един цял ден и ще ви стигне за около 3 атракции...
Пристигате на Осака сентрал - посете района на Умеда Скай, после замъка, от там Шинсайбаши и Доттомбори и не се занимавайте с увеселителни паркове. Осака е един огромен увеселителен парк - корабчета, виенски колела, кръчмиииии....
В Нара пагодата е в ремонт. По-добре отидете в информационния център до езерото Сарусава и ще ви покажат оригами как се прави, калиграфия, даже и малко косплей с кимона може да си направите - безплатно.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Няколко точки и от мен:

1. И на мен ми се струва натоварена програмата и има потенциал за оптимиране:

- примерно ден 7 - аз лично, след като така и така ходя до Гио Джи, честно казано гората Арашияма бих я махнал и вместо нея бих отишъл рано сутрин до Adashino Nenbutsuji. Някъде съм го писал вече, ама като пишеш в гугъл Арашияма бамбукова гора и ти излиза реално снимка от Adashino Nenbutsuji. Ама знам, че всеки уважаващ себе си пътеводител за Киото пише, че без Арашияма едва ли не не може.

- Ryoan-ji Temple ти е на 15 минути пеша от Кинкаку Джи, ама си го сложил след Гинкаку Джи, което е на час с автобус от там.

- ден 3 е брутален - първо предишния ден кацате в 23:55 и или спите около летището, тогава сте около 1:30-2:00 най-рано в леглата, ама на следващия ден имате 1,5 часа път до Мейджи или спите в Токио, тогава сте най-рано в 3 в леглата. И след това на другия ден, ако смятате нещата да са в тази последователност, както са в списъка, тогава правите зиг-заг цял ден из Токио. Т.е. ако не смените последователността, ще ви отидат 3-4 часа в път само този ден.

- ако това ви е планът, нямаш никакви шансове да избиеш JR Pass-a, дори и да ходиш от Киото до Осака с Шинкансен.

arashiyama_bamboo_grove.jpg

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

За пас-а наистина пресметни дали ще си го избиеш. Ние ходихме  доста отдавна, 2017 ако правилно си спомням, и си бяхме взели пас, но пътувахме много и бяхме за 2 седмици. Ние ходихме лятото и с нощувките не сме имали проблем да запазваме в последния момент - вечер за вечер. Даже веднъж запазихме 5 минути преди да влезем в хотела. Безплатен интернет имаше на много места, на гарите винаги. Ползвахме предимно букинг и 2 пъти еърбнб. Програмата ти е натоварена, но постижима ако не се мотаете много, може да поразместите някои обекти в движение. Нашата програма също беше доста натоварена. Ако вземете паса, гледай нощувките в Токио да са близо до гара, за да не давате излишни пари за градски транспорт.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Тази година бяхме в Shinjuku Gyoen National Garden точно в периода на сакура През уикенда влизането ставаше само с предварителни резервации и билети. След 16ч пускаха без предварителни билети.  Много красиво беше. Вземете си нещо за хапване. Хората седяха в парка на излет. Разкошно беше. Не позволяваха да се пие алкохол, имайте го предвид. 

IMG_5590.jpeg.b103a40dedd361b2cc0e835fb0800961.jpegIMG_5564.jpeg.4440cd18c66fee718cf0a66e2cc71492.jpeg

• Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, bobbyfm каза:

За пас-а наистина пресметни дали ще си го избиеш. Ние ходихме  доста отдавна, 2017 ако правилно си спомням, и си бяхме взели пас, но пътувахме много и бяхме за 2 седмици. Ние ходихме лятото и с нощувките не сме имали проблем да запазваме в последния момент - вечер за вечер. Даже веднъж запазихме 5 минути преди да влезем в хотела. Безплатен интернет имаше на много места, на гарите винаги. Ползвахме предимно букинг и 2 пъти еърбнб. Програмата ти е натоварена, но постижима ако не се мотаете много, може да поразместите някои обекти в движение. Нашата програма също беше доста натоварена. Ако вземете паса, гледай нощувките в Токио да са близо до гара, за да не давате излишни пари за градски транспорт.

Проблемът на паса е, че за да го направят по-малко атрактивен, миналата година го вдигнаха много. Преди вдигането примерно 7-дневният беше на цената на отиване и връщане с Шинкансен от Токио до Осака. Сега и три пъти да я пътуваш отсечката  в едната посока, пак е по-евтино с отделни билети.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Споделям мнението на останалите за претоварения план. Приоритизирайте и се наслаждавайте на вайба на Япония и различните места, които ще посетите. Не се впускайте в надпревара с идеята да не изпуснете нещо.

Колкото до пас-а, с актуализацията на цените е по-скоро бреме, отколкото начин да спестите пари при пътуванията.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.