Прескочи до съдържание

Сакурата е символ на красота в Япония - април 2025

Иван Попов

Препоръчани мнения

преди 17 часа, samuraika каза:

Ох....

Много е натоварена програмата, не казвам неизпълнима, но ...абе стар човек съм вече, трябва да си го призная.

В денязт за Осака имате Юнивърсъл - ще влизате ли? Само да кажа - това е един цял ден и ще ви стигне за около 3 атракции...
Пристигате на Осака сентрал - посете района на Умеда Скай, после замъка, от там Шинсайбаши и Доттомбори и не се занимавайте с увеселителни паркове. Осака е един огромен увеселителен парк - корабчета, виенски колела, кръчмиииии....
В Нара пагодата е в ремонт. По-добре отидете в информационния център до езерото Сарусава и ще ви покажат оригами как се прави, калиграфия, даже и малко косплей с кимона може да си направите - безплатно.

Добре, кажи тогава как да я направим ден по ден (ако не ти е проблем, разбира се)

преди 10 часа, ivailo_radev каза:

Няколко точки и от мен:

1. И на мен ми се струва натоварена програмата и има потенциал за оптимиране:

- примерно ден 7 - аз лично, след като така и така ходя до Гио Джи, честно казано гората Арашияма бих я махнал и вместо нея бих отишъл рано сутрин до Adashino Nenbutsuji. Някъде съм го писал вече, ама като пишеш в гугъл Арашияма бамбукова гора и ти излиза реално снимка от Adashino Nenbutsuji. Ама знам, че всеки уважаващ себе си пътеводител за Киото пише, че без Арашияма едва ли не не може.

- Ryoan-ji Temple ти е на 15 минути пеша от Кинкаку Джи, ама си го сложил след Гинкаку Джи, което е на час с автобус от там.

- ден 3 е брутален - първо предишния ден кацате в 23:55 и или спите около летището, тогава сте около 1:30-2:00 най-рано в леглата, ама на следващия ден имате 1,5 часа път до Мейджи или спите в Токио, тогава сте най-рано в 3 в леглата. И след това на другия ден, ако смятате нещата да са в тази последователност, както са в списъка, тогава правите зиг-заг цял ден из Токио. Т.е. ако не смените последователността, ще ви отидат 3-4 часа в път само този ден.

- ако това ви е планът, нямаш никакви шансове да избиеш JR Pass-a, дори и да ходиш от Киото до Осака с Шинкансен.

Ами ден 3 тогава ще го преработим. 

Но ако станем примерно в 10 часа и тръгнем може и да минем повечето неща и защо да е на зиг-заг, тоест транспортът ли не е удобен или...

Как да го оптимизираме спрямо транспортът, значи според теб по-добре да не го взимаме този Pass. 

Освен да си вземем билетите от Токио до Киото с влака самостоятелно и после с билети за градския в Токио.

преди 9 часа, bobbyfm каза:

За пас-а наистина пресметни дали ще си го избиеш. Ние ходихме  доста отдавна, 2017 ако правилно си спомням, и си бяхме взели пас, но пътувахме много и бяхме за 2 седмици. Ние ходихме лятото и с нощувките не сме имали проблем да запазваме в последния момент - вечер за вечер. Даже веднъж запазихме 5 минути преди да влезем в хотела. Безплатен интернет имаше на много места, на гарите винаги. Ползвахме предимно букинг и 2 пъти еърбнб. Програмата ти е натоварена, но постижима ако не се мотаете много, може да поразместите някои обекти в движение. Нашата програма също беше доста натоварена. Ако вземете паса, гледай нощувките в Токио да са близо до гара, за да не давате излишни пари за градски транспорт.

Ами хотелът е на зелената линия. 

преди 4 часа, Captain45 каза:

Един съвет за хотел за последните нощувки в Токио да е наблизо до гара на която спира Нарита експрес. 

Ами за Нарита не спира, защото трябва да отидем до Токио  спирката и после за летището.

Връзка към коментар

Аз бих искала да се извиня предварително, но нямам никакво време да гледам програмата ден по ден и забележителност по забележителност. Ще си позволя само да вметна, че наистина има включени доста обекти. Ще пусна местата, които мен най-много ме впечатлиха. Надявам се да съм полезна 🙂 И разбира се, доста снимков материал 🙂 

Токио

Akihabara и кафенетата - подходящо за неделя, затварят главната улица /това беше 2019 г./

Tokyo Metropolitan Government Building - безплатно

Shinjuku Gyoen или Hama Rikyu - и двете са прекрасни

Shibuya Station

Киото

Gion

Fushimi Inari Shrine

Kinkakuji (Golden Pavilion)

Нара

Парка със сърничките  🙂 

''Бялата чапла" - Himegi Castle

И още и още....

- хората са много интересни, просто да ги зяпаш 🙂 Загледай им обувките 🙂 

- да попаднеш в парк с хиляди японци, заспали кой където свари, налагаше се да им прескачаме над главите 🙂 

- храната e чудесна, вкусна, различна. В Нара вижте на главната улица как бият онова зеленото, странно нещо 🙂 

- да се возиш на такси и шофьорът да ти намали сметка с над 30 % /по неясни за мен до ден днешен причини/ 🙂 

- да те "набутат" в метрото, да пищиш от смях и същевременно никой да не те поглежда странно 🙂 ;

- да ядеш сладки с вишнев цвят, имаше и някакъв шейк с вишнев цвят;

- служителите да се кланят на асансьора и влака..... и още, и още 🙂 

Наистина, остави си малко време просто да осъзнаеш къде си, да наблюдаваш и да се насладиш на всичко наоколо 🙂  Сигурна съм, че ще е прекрасно 🙂 

DSC09935.JPG

DSC00037.JPG

DSC00062.JPG

DSC00132.JPG

DSC00781.JPG

DSC00435.JPG

DSC00741.JPG

DSC00560.JPG

DSC00677.JPG

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

На зиг-заг са, защото точки 1,4,6 са ти реално една до друга , ама между тях отиваш точно в другия край на града. Реално от Мейджи си ходиш пеша до Хараджуку (като може да добавиш там улица Такешита) и ако ги подредиш, ще спестиш поне час и нещо транспорт. Сложих ги на картата, да видиш защо са на зиг-заг:

image.png.3f874005ccc8ff70dad536f74b2d0781.png

Между другото, относително близо до хотела ви има хубав и най-вече евтин локален супермаркет - OK Store Fudanotsuji. Поне едно 20% по-евтин от всякакви 7/11, Lawson  и т.н.

преди 2 минути , ivailo_radev каза:

На зиг-заг са, защото точки 1,4,6 са ти реално една до друга , ама между тях отиваш точно в другия край на града. Реално от Мейджи си ходиш пеша до Хараджуку (като може да добавиш там улица Такешита) и ако ги подредиш, ще спестиш поне час и нещо транспорт. Сложих ги на картата, да видиш защо са на зиг-заг:

image.png.3f874005ccc8ff70dad536f74b2d0781.png

Между другото, относително близо до хотела ви има хубав и най-вече евтин локален супермаркет - OK Store Fudanotsuji. Поне едно 20% по-евтин от всякакви 7/11, Lawson  и т.н.

6 съм го сложил малко по-близо до Хараджуку, отколко е, ама все пак е там почти 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Ако станете примерно в 10....

😏 Програмата ви е да ставате в 6 и да се движите стегнато, без да се губите по гарите и без да се зазяпвате по магазинчета, лафки, сергийки, сърнички (двукраки и четирикраки), без да губите време в ресторанти и без да се отклонявте. За мен - невъзможно, но всеки сам си преценя.

Не се наемам да правя програми, всичко е много индивидуално и всеки има свой стил и скорост. 

Остави я вашата така и след първия ден ще имате представа кое как и по колко. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Без пас ще е по-добре. Просто си купете от магнитните карти ( на машинките ги има) и си зареждайте в тях пари. Ползват се по всички линии, автобуси, няма да се мотаете с билетчета. 

7/11, Lawson, Family Mart -не са супермаркети, а нещо като магазините към бензиностанциите у нас. Скъпи са, но удобни. Храна и напитки си взимайте от супера. За 4-5 лева готови менюта в кутия, надвечер даже намалени. Вкусни и интересни. 

Ресторантите са категория за обследване сами по себе си. Особенно в Осака. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

И аз седя и ти гледам програмата и цъкам език, като колегите. 

Токио не е Хасково, тея разстояния за нищо ги нямаш 😂

Като човек бил 3 пъти там и март отиваш четвърти, ще ти го кажа така - районирай. Комбинирай си нещата за гледане в един район в един ден. Имаш пътуване с транспорт 30 минути в един коя си посока, после другата. Няма да спрете да ядете някъде, тоалетни, почивки, нещо да си купите сувенир. Ще сте като едни коне в галоп. Няма никакъв смисъл. Колегата много правилно ти е разчертал картата по-горе. 

Това не важи само и за Токио. Киото ти една идея по-добре програмата ....ама Universal park в Осака истински ме разсмя, как просто cassualy го беше вмъкнал, там само за един райд ще чакаш два часа ....Дисниленд и Юнивърсал са по един ден само за тях и пак естествено не може да минеш през всички атракции вътре.

Просто си набележи 2, макс 3 места в един ден, които наистина искаш да посетиш ....всичко останало ако остане време - бонус.

Наслаждавай се на храната, напитките, нощния живот, малките моменти....а не 30-40000 крачки на ден и после кръстовете и ходилата чаЛ.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здрасти, аз нямам грам практически опит, но и на мен ми се струва силно препускане тази програма. Разбирам, че времето е малко, но си мисля, че яко трябва да орежеш, иначе ще е просто търчане. Понеже и аз чета и проучвам, само че за малко по-ранен период, ето как изглежда съкратено нашата програма за момента. Признавам, че теоретично ми харесва. Има 2 рискови момента с много пътуване, но съм готова да режа места. Ако се уморим прекалено, ще махна Нара, Ширакава-го, Нагоя, а може би и друго. Както писах - това е на теория, на практика ще пиша кое е било зле и кое не. Но чак след 3 месеца.

Japan.JPG

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@tinker bell Хубава програма, даже лежерна. На някои места не пишеш какво искаш да видиш там. Например Нагоя - нещо специално или? Знам, че Нара, въпреки осемте си ЮНЕСКО световни обекта, съдържа само и единствено сърни според туристите, но да отпадне пък да остане Нагоя...Програмата за Киото даже може да се посгъсти.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, samuraika каза:

@tinker bell Хубава програма, даже лежерна. На някои места не пишеш какво искаш да видиш там. Например Нагоя - нещо специално или? Знам, че Нара, въпреки осемте си ЮНЕСКО световни обекта, съдържа само и единствено сърни според туристите, но да отпадне пък да остане Нагоя...Програмата за Киото даже може да се посгъсти.

Не са само сърни, има и еленчета!!! 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
16 hours ago, samuraika said:

Например Нагоя - нещо специално или

Заради Kobayashi-Maskawa Institute (KMI), но по-скоро наистина ще го махна. Първо, пада се неделя, второ, трябва да им пиша за достъп, трето, синът ми, заради когото е избран института, май провери, че за бакалаври нямат читави програми на английски, така че по-скоро ще отпадне, така че от Такаяма ще пътуваме направо за Киото.

Иначе имам и детайлна програма, но тя е в един разлят ексел с какви ли не случайни записки, който няма да поствам тук 🙂 

Някъде прочетох, че Мияджима е силно туристическо, а елените там толкова мърляви, колкото в Нара. 

Също прочетох и че Ширакава-го е отново силно туристическо и същите неща се виждат в Хида-Такаяма (аз си представих Хида-Такаяма като Етъра, защото е изкуствено направен музей, а Ширакава-го като Лещен, или Боженци) Та, сигурно няма да спираме в Ширакава-го, а ще го заменим с Хида, за да имаме повече време в Такаяма и за да не се блъскаме с всички, които са отишли на day trip към Ширакава-го.

А Нара си е в плана (ОК, няма да я махам, оттеглям си думите назад:)). Само не знам как за ден ще минем през Уджи сутринта, Нара следобяд и вечерта в Осака. Но ще оцелеем 🙂

И Нара не е само сърнички. Списъкът ми е доста дълъг за там:

Nakatanidou – сладкарница с демонстрации на живо как се правят мочи

Kofuku-ji

NARA Visitor Center & Inn
Old kimono shop

Harushika Sake Brewery store

Rokuen park - сърнички 🙂

Todai-ji

Yoshikien Garden

Maguro Koya (the best tuna bowl restaurant) - хапване преди пътуването към Осака.

Връзка към коментар

Ама махай си я Нара спокойно, шегувам се. Всеки си има интереси. 

Ще се намести всичко в ход. 

А за всяко едно място можеш да прочетеш и възхвали и критики. 

За сравнение - с един приятел японец си говорихме миналата седмица за това къде ходят туристите. Човека беше в шок, че Философската пътека is a thing. Пита ме - и кво му гледат на тоз тротоар? 

Навсякъде всичко е интересно! 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, samuraika каза:

Ама махай си я Нара спокойно, шегувам се. Всеки си има интереси. 

Ще се намести всичко в ход. 

А за всяко едно място можеш да прочетеш и възхвали и критики. 

За сравнение - с един приятел японец си говорихме миналата седмица за това къде ходят туристите. Човека беше в шок, че Философската пътека is a thing. Пита ме - и кво му гледат на тоз тротоар? 

Навсякъде всичко е интересно! 

Честно казано, напълно споделям мнението му за тротоара 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много често изживяванията ни зависят от вече минали неща през деня и компанията, с която сме. На мен въпросният тротоар ми хареса изключително много, защото беше завършек на прекрасен ден, беше есенен залез, слънцето падаше под ъгъл и правеше всичко много красиво. Хора спокойно си вървяха, без да бързат, не беше претъпкано, там е да се шляеш, а не да отидеш да се отбележиш после. Да не говорим, че единствено там видях момиче, което рисуваше прости картини, вдъхновени от сезон и място, на безумно ниски цени, които бяха страхотен подарък

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Обаче не виждам никой никъде да споменава Koyasan, дали все още си е това тайно местенце което видях преди 11 години и буквално след 17 часа си бях сам самичък  из так уникалният (поне за мен) Okunoin и спах в техен храм, където бях единственият гост...и то за някви символични пари. Никъде не виждам някой да го споменава по програмите си, а за мен е уникално място. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

И моите наблюдения са такива, стига се с 5-6 прекачвания, отделно вече не се спи за смешни пари, а за пари като за 4-звезден хотел най-малкото. Колкото и да ми се искаше в началото, предпочетох да го задраскам от програмата.

Други неща, които задрасках, също заради транспорта, са Мацумото (дървения замък), Нагано и снежните маймунки (докато до Нагано се стига лесно, до маймунките не съвсем). Пак от Нагано пътя през японските Алпи до язовир Куробе и снежната стена, п-в Изу.. Изобщо има много места, които са интересни, но удобни за кола, а не за влак. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Коясан е доста зареждащо място. Отседнах миналата година там и пътя беше много живописен.  Дълго е, но за мен си заслужаваше и със сигурност ще се върна някой ден пак. Следващия път ще си оставя голямата раница, някъде на локър в Осака, че да не я мъкна с мен.
Спането беше към 250лв (едно от най-евтините места) и изживяването беше доста туристическо. Единият монах беше и турчин 🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Koya san и като цяло всички пилигримски пътеки от Кумано-Кодо маршрута са много подценени. Но те изискват повече време, подходящи са за повтарящи и потретващи туристи, а не за първо посещение и са за любителите на гледки, природа, история.
Специално в Коя сан не съм гледала как са нощувките, но има вече изобилие от airbnb в подножието на планината - Хашимото, което е един чудесен вариянт за 2-3 дневно зареждане преди отпътуване.
Има една линия, която тръгва от Нара и за малко повече от час стига директно до Хашимото, като се пътува през живописни селца и паланки. От Хашимото до Коя е директно. Кудояма е едно селце в подножието на връх Коя, което има много сладък стар град с тесни пътеки вместо улички и разни малки хотелчета, кръчмички и саке барове. Много приятно и неоткрито от туристите (все още) местенце.

И друг път съм го споменавала, но Hasedera е мястото, скрито от масовия турузъм, което наистина си струва да бъде посетено. Особенно в 12 на обяд.

И ако искате да направите нещо, не само да видите - оригами, калиграфия, да облечете кимоно (не истинската версия, а като за снимки) - Nara Visitor Center е супер местенце. Много любезни, безплатно и няма туристи. И е до поредния култов Старбъкс (да, защото сега и това is a thing...) - след иконичния на Шибуя и чутовният дървен в старият град в Киото, този е до езерото Сарусава и предлага идилични гледки, оригинално меню и специална меморабилия (чашки и термоси които се продават само там).

И, не че не го знаете, но всяко едно место по света е само на един серал разстояние от това, да стане туристическа забележителност...

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 8 часа, samuraika каза:

Koya san и като цяло всички пилигримски пътеки от Кумано-Кодо маршрута са много подценени. Но те изискват повече време, подходящи са за повтарящи и потретващи туристи, а не за първо посещение и са за любителите на гледки, природа, история.
Специално в Коя сан не съм гледала как са нощувките, но има вече изобилие от airbnb в подножието на планината - Хашимото, което е един чудесен вариянт за 2-3 дневно зареждане преди отпътуване.
Има една линия, която тръгва от Нара и за малко повече от час стига директно до Хашимото, като се пътува през живописни селца и паланки. От Хашимото до Коя е директно. Кудояма е едно селце в подножието на връх Коя, което има много сладък стар град с тесни пътеки вместо улички и разни малки хотелчета, кръчмички и саке барове. Много приятно и неоткрито от туристите (все още) местенце.

И друг път съм го споменавала, но Hasedera е мястото, скрито от масовия турузъм, което наистина си струва да бъде посетено. Особенно в 12 на обяд.

И ако искате да направите нещо, не само да видите - оригами, калиграфия, да облечете кимоно (не истинската версия, а като за снимки) - Nara Visitor Center е супер местенце. Много любезни, безплатно и няма туристи. И е до поредния култов Старбъкс (да, защото сега и това is a thing...) - след иконичния на Шибуя и чутовният дървен в старият град в Киото, този е до езерото Сарусава и предлага идилични гледки, оригинално меню и специална меморабилия (чашки и термоси които се продават само там).

И, не че не го знаете, но всяко едно место по света е само на един серал разстояние от това, да стане туристическа забележителност...

Аз много се радвам, че те послушах за Nara Visitor Center, понеже си прекарахме около 2 часа там и наистина има много интересни неща да се правят.  И хората обясняват търпеливо, хвалят те (пък то се вижда, ч е работата е много зле) и ако ти се събуди детето на година и половина, го гледат даже, докато ти се правиш че пишеш йероглифи 🙂 А малко по-надолу от него много ни допадна едно малко семейно ресторантче - Hisagoya Shokudo. Има меню от 2-3 неща само, не говорят английски, май изнамериха някакво меню на английски, ама пък беше чудно 🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Да пробвам да пигибекна върху темата на Иван, понеже гледам че той горе долу си формира плана. 
Аз имам три ходения в Япония и горе-долу си се оправям без проблем, сега обаче отивам от 11-28.03 и ми се иска да направя едно така по-разнообразно пътуване. Имам си на идея места, които искам да видя, но имам и някои неясноти, така че ако някой може да даде идеи ще съм благодарен.
12-ти кацам вечерта в Токио, букнал съм си един хотел в Асакуса за две нощувки, за аклиматизация

13-ти ще си разцъкам и напазарувам някви неща в Акихабара и Асакуса.

14-ти....сега тук ми е голямата дилема. Искам да посетя Окинава, но се чудя дали още на 14-ти да тръгна с полет или да си направя някакъв трип за 1-2 в райони близко до Токио: Езерото Кавагучи, никога не съм бил там...струва и си или е само тоя един фотографски спот, който се върти из нета и това е? Има ли нещо друго което да се прави в района? АКо отида, може би ще остана още един ден в района ако има какво да се гледа.
16-ти Връщане в Токио и полет за към Окинава.
16-19-ти Окинава....всъщност там нямам никакъв план, от разни филми и анимета винаги просто съм искал да отида...надявам се 3 дни да са достатъчни.
19-ти - 23-ти ....ей тука е голямото питане - мисля да се придвижа от южната част на страната  и 23-ти трябва съм в Осака за финала на сумо турнира. Което ми дава четири дни да се предвижа като събирам всякакви идеи, от какви места да мина и как да разпределя.
24-ти-25-ти Киото на сакур и храмове
26-ти - Хаконе, като тук се колебая дали да спя там 
27-ми (или 26-ти вечерта) Обратно в Токио - сакури
28-ми шопинг и на самолета. 

Места, които съм посещавал иначе, за да не се повтарям - Токио, Тсукуба, Камакура, Нико, Киото, Осака, Хирошима, Нара, Коясан. 

Благодаря предварително!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Cloud_bg каза:

Езерото Кавагучи, никога не съм бил там...струва и си или е само тоя един фотографски спот, който се върти из нета и това е?

Абсолютно си струва и не, не е само фото спота на Chūreitō Pagoda, който вероятно визираш.

- Oishi Park

- Kawaguchiko Natural Living Center

- The Maple Corridor - през есента

- Fuji-Q Highland Amuseument Park - за любителите на увеселителните паркове

- Onsens

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, SteFanoV каза:

Абсолютно си струва и не, не е само фото спота на Chūreitō Pagoda, който вероятно визираш.

- Oishi Park

- Kawaguchiko Natural Living Center

- The Maple Corridor - през есента

- Fuji-Q Highland Amuseument Park - за любителите на увеселителните паркове

- Onsens

14-15 го нагласих, реших да отделя 24 часа на 5-те езера около Фуджи...
image.png.ee2e60cda9a47881e5fec267d96aacd2.png

Очевидно, това ще стана с кола...разглеждайки пътя, забелязах една част след последното езеро....която органично предупреди и избора на 86 - хачи року за кола под наем съответно:
image.png.1a41634f07bf008d25691a526de0d8d9.pngimage.png.6b80ac52a92bc70ce46e4ebccb25529e.png

Връщам колата на 15-ти в 10:30 сутринта....и в 3:30 има полет от Ханеда до Окинава и мисля това ще ми свърши работа. 

Връзка към коментар

А в Окинава къде мислиш да ходиш? Плажове, гмуркане, островен начин на живот или основния остров, аквариума, "американския град"? Питам дали не е по-добре към Ишигаки да поемеш направо. Иначе от Наха можеш да вземеш фери до островите Замами и да комбинираш и двата типа преживяване.

Ако имаш време и желание -може да вземеш кола и да разгледаш северната част на префектура Киото. Аманохашидате и района наоколо. Попътно езерото Бива.
Или ако наистина сакурата е цел - подкарвай към Йошино. Хем завойчета, хем пасторален рай, хем сакура от тук до хоризонта!

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...

Преди програмата все още се колебаем за следните неща:

• За транспорта – без да се замисляме ще си вземем магнитни карти (машинки) и ще ги зареждаме с пари. Само се чудим коя да изберем: Suica или Pasmo. Дали едната е по-добра от другата?

• Ще си направим онлайн резервации за Shibuya Sky, Tokyo Skytree, Teamlab Planet и Teamlab Borderless, за да избегнем дългите опашки.

• До Коледа планираме да купим билет за влака Nozomi между Токио и Киото, а останалата част от транспорта ще покрием с магнитните карти. Не смятаме да купуваме допълнителни билети.

Ето я и самата програма: 

Ден 1: Сандански – София – Доха - 10.04.2025 - четвъртък

1. Полет в 13:30 от София за Доха и кацане в 18:15 часа.

2. Имаме 13:00 часа транзит в Доха. Нощувка в Доха.

Ден 2: Доха – Токио - 11.04.2025 - петък 

1. Полет в 07:15 от Доха за Токио и кацане в 23:55 часа.

2. Нощувка в Tamachi hotel Tokyo.

Ден 3: Токио - 12.04.2025 - събота

1. Meiji Shrine – ще е красиво през нашия период.
  2. Shinjuku Gyoen National Garden – ще е красиво през нашия период.
  3. Harajuku (Харуку) – може и да не отидем, ако няма време
  4. Shibuya (Шибуя) – най-натовареното кръстовище в света.
  5. Hachikō Memorial Statue.
  6. Shibuya Sky (Шибуя Скай) - предварителни резервации.
  7. Art Aquarium Museum
  8. Akihabara
  9. Нощувка в Tamachi hotel Tokyo.

https://www.google.com/maps/dir/Шинджуку+Гьоен/Храм+„Мейджи“/Harajuku/Hachikō+Memorial+Statue/Shibuya+Sky/ART+AQUARIUM+MUSEUM/Akihabara/Hotel+Gracery+Tamachi,+3+Chome-8-1+Сібаура,+Минато,+Токио,+Япония/@35.6759289,139.7106965,13z/data=!3m1!5s0x60188b7b9c819b61:0x92144cdf397130f5!4m50!4m49!1m5!1m1!1s0x60188cc21b93233f:0x6a1eb1b5a117f287!2m2!1d139.7100517!2d35.6851763!1m5!1m1!1s0x60188cb79a4c26e5:0x8fca893849103f73!2m2!1d139.6993259!2d35.6763976!1m5!1m1!1s0x60188ca2e4535de5:0x4819c8b806e23295!2m2!1d139.709008!2d35.6699682!1m5!1m1!1s0x60188b57efbd57c7:0x217e9d9fe306fba!2m2!1d139.7006293!2d35.6590579!1m5!1m1!1s0x60188b6825f61ae1:0x6ff47ee61e522473!2m2!1d139.7021636!2d35.6584466!1m5!1m1!1s0x6018895d1e5245e9:0xd9bdf0c3acccea0e!2m2!1d139.7657375!2d35.6713698!1m5!1m1!1s0x60188c1d829dd5cd:0x772f5995da208987!2m2!1d139.7713703!2d35.6996473!1m5!1m1!1s0x60188bb537644091:0x5ee980ca92e93bf2!2m2!1d139.7509528!2d35.6436568!3e2?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAyNy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Ден 4: Токио - 13.04.2025 - неделя

1. Imperial Palace East Gardens (Императорския дворец в парка на Imperial Palace East National Gardens).
  2. Tokyo Metropolitan Government Building (Сграда на японския парламент - Tokyo Metropolitan Assembly).
  3. Hachiko Greeting Professor Ueno Statue
  4. Ueno Park (Парк Уено) – ще е красиво през нашия период:   
    • Hanazono Inari Shrine;
    • National Museum of Nature and Science;
    • Tokyo National Museum;
  5. Asakusa District and Sensoji Temple (Квартал Асакуса и вътре храмът Sensoji (Сенсо-джи))  Nakamise Shopping Street.
  6. Sumida River Walk & Sumida Park (Разходка по река Sumida & Парк Sumida).
  7. Ushijima Shrine (Храм Ushijima).
  8. Tokyo Skytree (Токио Скай Трий) - предварителни резервации.
  9. Нощувка в Tamachi hotel Tokyo.

https://www.google.com/maps/dir/Hotel+Gracery+Tamachi/Imperial+Palace+East+National+Gardens/Сграда+на+столичната+община+в+Токио/Hachiko+Greeting+Professor+Ueno+Statue,+1+Chome-1-1+Yayoi,+Bunkyo+City,+Tokyo+113-8657,+Япония/Ueno+Park/Сенсо-джи/Sumida+River+Walk/Ushijima+Shrine/SKYTREE+GALLERY/Hotel+Gracery+Tamachi/@35.6887516,139.7244542,12.99z/data=!3m1!5s0x60188cd498eb5371:0x46cb7b987c5bc5b7!4m62!4m61!1m5!1m1!1s0x60188bb537644091:0x5ee980ca92e93bf2!2m2!1d139.7509528!2d35.6436568!1m5!1m1!1s0x60188c13425af13d:0xa31b000a35db03f9!2m2!1d139.7571445!2d35.6867824!1m5!1m1!1s0x60188cd4b71a37a1:0xf1665c37f38661e8!2m2!1d139.6916863!2d35.6894807!1m5!1m1!1s0x60188d3e0b4da38f:0x1c2cd2103242405c!2m2!1d139.7587918!2d35.7161521!1m5!1m1!1s0x60188e9b45906ac3:0xb1cb3623124e645a!2m2!1d139.7734312!2d35.7147557!1m5!1m1!1s0x60188ec1a4463df1:0x6c0d289a8292810d!2m2!1d139.7966553!2d35.7147651!1m5!1m1!1s0x60188f696260d985:0x99eaa7c1dd6db240!2m2!1d139.8009657!2d35.7120523!1m5!1m1!1s0x60188edb20658331:0x1442bc2fc6ae7fde!2m2!1d139.8047342!2d35.7129751!1m5!1m1!1s0x60188f5757a4b23f:0x40eaf934117f0a9c!2m2!1d139.8107394!2d35.7100482!1m5!1m1!1s0x60188bb537644091:0x5ee980ca92e93bf2!2m2!1d139.7509528!2d35.6436568!3e2?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAyNy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Ден 5: Токио - Киото - 14.04.2025 - понеделник

1.      Тръгване за Киото.

1. Fushimi Inari Taisha (Храмът Фушими Инари Тайша).
  2. Kiyomizu-dera Temple (Храмът Кийомизу-дера).
  3. Sannenzaka и Ninenzaka.
  4. Philosopher's Path (Философската пътека).
  5. Храмът на Higashiyama Jisho-ji (Гинкакуджи).
  6. Heian Shrine (Храм Хеян).
  7. Нощувка в Киото - Ala Hotel Kyoto.

https://www.google.com/maps/dir/Ala+Hotel+Kyōto/Fushimi+Inari+Taisha/Киомизу/Sannenzaka/Ninenzaka/Philosopher's+Path/Higashiyama+Jisho-ji/Heian+Shrine/Япония,+КиотоРайон+ШімоґьоShiokōjichō,+518+ALA+HOTEL+KYOTO+-アルアホテル京都+-/@34.9815301,135.7457768,13.27z/data=!4m56!4m55!1m5!1m1!1s0x600109a59fdbab69:0xa8d26652027629a8!2m2!1d135.7614665!2d34.9885591!1m5!1m1!1s0x60010f153d2e6d21:0x7b1aca1c753ae2e9!2m2!1d135.7791876!2d34.9676945!1m5!1m1!1s0x600108d385dcfb07:0x62af658650c434ba!2m2!1d135.784661!2d34.9946662!1m5!1m1!1s0x60010879a219f8af:0xa3504d2600725c07!2m2!1d135.781008!2d34.9966644!1m5!1m1!1s0x600108d018ab0c97:0xe6ae59775061be35!2m2!1d135.7808578!2d34.9981744!1m5!1m1!1s0x60010908ae94f057:0x917af331a75280f4!2m2!1d135.795457!2d35.0266194!1m5!1m1!1s0x600109050b426fe1:0x258aca1ce888abc9!2m2!1d135.7982058!2d35.0270213!1m5!1m1!1s0x600108e5187cc88d:0x75bed992d897454f!2m2!1d135.7824263!2d35.0159823!1m5!1m1!1s0x600109a59fdbab69:0xa8d26652027629a8!2m2!1d135.7614665!2d34.9885591!3e2?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAyNy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Ден 6: Киото - 15.04.2025 - вторник

1. Nijō Castle (Дворецът Ниджо).
  2. Kinkaku-ji (Golden Pavilion) (Кинкаку-джи (Златният павилион)).
  3. Ryoan-ji Temple (Храмът Руоанжи).
  4. Higashi Hongan-ji Temple (Храм Хигаши Хонган-джи).
  5. Nidec Kyoto Tower (Кула Нидек Киото).
  6. Nishiki Market (Пазар Нишики).

https://www.google.com/maps/dir/Ala+Hotel+Ky%C5%8Dto/Nij%C5%8D+Castle/%D0%9A%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%83-%D0%B4%D0%B6%D0%B8/%D0%A0%D1%8C%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D0%B4%D0%B6%D0%B8/Nidec+Kyoto+Tower/Higashi+Hongan-ji+Temple/Nishiki+Market/Ala+Hotel+Ky%C5%8Dto/@35.0135231,135.7002934,13z/data=!3m2!4b1!5s0x600108afa9039257:0x6500bc26383b8a9d!4m50!4m49!1m5!1m1!1s0x600109a59fdbab69:0xa8d26652027629a8!2m2!1d135.7614665!2d34.9885591!1m5!1m1!1s0x600107d40a2b9b0b:0x106b8759906a2f2f!2m2!1d135.7484258!2d35.0140379!1m5!1m1!1s0x6001a820c0eb46bd:0xee4272b1c22645f!2m2!1d135.7292431!2d35.03937!1m5!1m1!1s0x6001a82a301cbaa7:0xe1ab173e46d78542!2m2!1d135.7182634!2d35.0344943!1m5!1m1!1s0x600108afa856da77:0xec2916eeff97bfd4!2m2!1d135.7592518!2d34.9875205!1m5!1m1!1s0x600108a5b2ff6191:0x2def9c35f2f6c95a!2m2!1d135.7584754!2d34.9909478!1m5!1m1!1s0x6001089ccd8ccb4f:0xb69ea31001ec6c9c!2m2!1d135.764723!2d35.0050258!1m5!1m1!1s0x600109a59fdbab69:0xa8d26652027629a8!2m2!1d135.7614665!2d34.9885591!3e2?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAyNy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Ден 7: Киото - 16.04.2025 - сряда

1. Arashiyama Bamboo Grove (Бамбукова гора Арашияма).
  2. Tenryū-ji Temple (Храм Тенрю-джи).
  3. Giō-ji Temple (Храм Гио-джи).
  4. Arashiyama Monkey Park Iwatayama (Парк на маймуните Иватаяма в Арашияма).
  5. Daikaku-ji Temple, 4 Sagaosawacho, Ukyo Ward, Kyoto, 616-8411, Япония
  6. Tea Ceremony (Чаена церемония).

https://www.google.com/maps/dir/Ala+Hotel+Kyōto/Arashiyama+Bamboo+Forest/Tenryu-ji/Giōji/Arashiyama+Monkey+Park+Iwatayama/Daikaku-ji+Temple+大覚寺/Tea+ceremony+SAKAGUCHIAN(茶道体験+阪口庵)/Япония,+КиотоРайон+ШімоґьоShiokōjichō,+518+ALA+HOTEL+KYOTO+-アルアホテル京都+-/@35.0084095,135.682866,13z/data=!3m2!4b1!5s0x60188ca3207a01ff:0x6f6f053cad353d47!4m50!4m49!1m5!1m1!1s0x600109a59fdbab69:0xa8d26652027629a8!2m2!1d135.7614665!2d34.9885591!1m5!1m1!1s0x6001abebbf5c8bad:0xfb9ffc7bbdd67cdd!2m2!1d135.6713013!2d35.0168187!1m5!1m1!1s0x6001aa01b80f9e93:0xcd9c3edaff3348c0!2m2!1d135.6737654!2d35.0158379!1m5!1m1!1s0x6001aa175bdc44b3:0xbe5c2851719aa546!2m2!1d135.6668281!2d35.0234421!1m5!1m1!1s0x600100ab6efb49bd:0x1b3493b0430734b2!2m2!1d135.6766245!2d35.011395!1m5!1m1!1s0x6001a9f5c1515dcf:0x95b9251e85d96323!2m2!1d135.6782083!2d35.0281333!1m5!1m1!1s0x6001090901743353:0xced74447a69f173e!2m2!1d135.781312!2d34.9972725!1m5!1m1!1s0x600109a59fdbab69:0xa8d26652027629a8!2m2!1d135.7614665!2d34.9885591!3e2?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAyNy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Ден 8: Киото - Нара - Киото - 17.04.2025 - четвъртък

1. Влак за Нара сутринта.
  2. Todai-ji Temple (Храма Todai-ji Temple).
  3. Nara Park (Нара Парк) & Deers.
  4. Kokufu-ji Temple - 5-storied pagoda – заедно са двата обекта.
  5. Kasuga Grand Shrine.
  6. Yoshiken Garden.
  7. Kyoto Gyoen National Garden (Национална градина Киото Гион).
  8. Gion District - Киото. 
  9. Нощувка в Киото - Ala Hotel Kyoto.

https://www.google.com/maps/dir/Nara,+Нара,+Япония/Tōdai-ji,+406-1+Zoshicho,+Nara,+630-8587,+Япония/Nara+Park,+Нара,+Япония/Kofuku-ji,+48+Noboriojicho,+Nara,+630-8213,+Япония/Yoshikien+Garden,+60-1+Noboriojicho,+Nara,+630-8213,+Япония/Kasuga+Taisha,+160+Kasuganochō,+Нара,+Япония/Нара,+Япония/Gion,+Хигашияма,+Киото,+Япония/@34.6817018,135.7917358,13.27z/data=!4m50!4m49!1m5!1m1!1s0x600137c578a70cc1:0x4afed9b0b9492622!2m2!1d135.8048019!2d34.685109!1m5!1m1!1s0x600139907a0876dd:0xf890ac3f9dd53c8f!2m2!1d135.8398158!2d34.6889851!1m5!1m1!1s0x60013996bd8c6061:0xf96cacf357447456!2m2!1d135.843012!2d34.685047!1m5!1m1!1s0x60013988b23decb3:0x11830f4737834593!2m2!1d135.8322271!2d34.682883!1m5!1m1!1s0x6001398fe4d15555:0x71989ea099142834!2m2!1d135.8363105!2d34.6854761!1m5!1m1!1s0x600139c06bb06ad5:0x4c97e78382e39596!2m2!1d135.8484719!2d34.6815454!1m5!1m1!1s0x600137c578a70cc1:0x4afed9b0b9492622!2m2!1d135.8048019!2d34.685109!1m5!1m1!1s0x600108c3c1c67b67:0xdcb04aa1398efb4!2m2!1d135.777245!2d35.0037816!3e2?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAyNy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Ден 9: Киото - Осака - Киото - 18.04.2025 - петък

1. Osaka Castle (Замъкът Осака).
  2. Umeda Sky Building – предварителни резервации.
  3. Shitennoji Temple.
  4. Doguyasuji Arcade.
  5. Tsūtenkaku.
  6. Вечеря в квартал Dotonbori.

https://www.google.com/maps/dir/Osaka+Station/%D0%97%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+%D0%9E%D1%81%D0%B0%D0%BA%D0%B0/Umeda+Sky+Building/Shitenno-ji/Ts%C5%ABtenkaku+%E9%80%9A%E5%A4%A9%E9%96%A3/Sennichimae+Doguyasuji+Shopping+Street+for+cookware/Dotonbori/@34.6794585,135.4590918,13.34z/data=!3m1!5s0x6000e688863f7021:0x4ceb5b0522a7c0c0!4m44!4m43!1m5!1m1!1s0x6000e68d95e3a70b:0x1baec822e859c84a!2m2!1d135.4959506!2d34.7024854!1m5!1m1!1s0x6000e0cd5c283afd:0xf01d07d5ca11e41!2m2!1d135.5258546!2d34.6872571!1m5!1m1!1s0x6000e6889074276f:0x57c2e32670decafd!2m2!1d135.4896527!2d34.7052872!1m5!1m1!1s0x6000ddf83b3a5021:0xb6aa81c8bfad602d!2m2!1d135.5165239!2d34.6544581!1m5!1m1!1s0x6000e76077e042ff:0xe5cbcf56def44557!2m2!1d135.5063058!2d34.6524992!1m5!1m1!1s0x6000e76bcede077d:0xf0cb8551dd9d84cb!2m2!1d135.503428!2d34.6639919!1m5!1m1!1s0x6000e71526dc6083:0xe43d6b861e80b709!2m2!1d135.5030983!2d34.6686471!3e2?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAyNy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Ден 10: Токио - 19.04.2025 - събота

1. Тръгване за Токио.

Избери между Nikko или Chureito Pagoda или Пътуване до Aomori за сакурата-Ние избрахме Chureito Pagoda

Ако избереш Chureito Pagoda: Маршрут: От Tokyo Station вземи JR Chuo Line Limited Express до Otsuki Station, след това прекачи на Fujikyu Railway до Shimo-Yoshida Station (около 2 часа общо).

-        Основна забележителност: Chureito Pagoda с панорамна гледка към Фуджи и околностите.

-        Връщане: Около 16:00-17:00 ч., така че да се върнеш в Токио за спокойна вечеря и нощувка.

-        Ако имаме неща, които не сме посетили ще го посетим в Токио.

-        Евентуално, ако имаме доста неща от ден 3 и ден 4, които не сме посетили може дори да не ходим дори и до Chureito Pagoda, просто ще видим на място какво ще правим.

1. Нощувка в в Tamachi hotel Tokyo.

Ден 11: Токио - 20.04.2025 - неделя

1. Teamlab Planet.
  2. Odaiba:
    • Statue of Liberty & Rainbow Bridge;
    • teamLab Borderless;
  3. АКО ИМА ВРЕМЕ: Tsukiji Outer Market (Tsukiji Outer Market - най-големият рибен пазар в света)
  4. Полет за Доха от Нарита в 22:30 часа до Доха кацане в 04:05 часа.

Ден 12Сандански – София – Доха - 21.04.2025 - понеделник

1. Кацане в Доха в 04:05 часа имаме малък транзит до полета ни за София.

2. Полет от Доха за София в 07:35 часа.

Връзка към коментар
преди 7 часа, Иван Попов каза:

АКО ИМА ВРЕМЕ: Tsukiji Outer Market (Tsukiji Outer Market - най-големият рибен пазар в света)

На рибният пазар отидете сутринта, защото работи най- много до обяд. Там съм яла тай- свежите сашими, а и е много впечатляващо.

Имай предвид, че разстоянията са големи, ще има много хора и може да не успеете да видите всичко планувано.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.