Прескочи до съдържание

Сакурата е символ на красота в Япония - април 2025

Иван Попов

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Цвете каза:

На рибният пазар отидете сутринта, защото работи най- много до обяд. Там съм яла тай- свежите сашими, а и е много впечатляващо.

Имай предвид, че разстоянията са големи, ще има много хора и може да не успеете да видите всичко планувано.

Добре, благодаря ти за съветите! 😊

Точно както писах в ден 10, ако нещо не сме видели (което със сигурност ще има такива обекти в Токио) ще го видим.

Иначе сега като се замисля, ще си вземем и билетите от Киото до Токио някъде около 11:00/12:00 часа с цел повече време да имаме и в Киото и в Токио. Може би няма да ходим до Chureito Pagoda.

Връзка към коментар

Аз все още смятам, че няма смисъл да ходите до местния парламент на Токио в деня, в който всичко ви е от другата страна. По добре я сложи в ден 3 с Шинджуку, Шибуя и другите спокойно ще си обиколите и вечер, а Акихабара сложи в ден 4, тя е между Уено и Гинза. И без това очевидно времето е ограничено, затова оптимизирайте, а предвид, че ще се качите на толкова кули, тази може да я пропуснете. За Chureito Pagoda, само заради нея ли ще биете целия път? То не си заслужава, там се качваш гледаш и това е, поне отидете до езерото Кавагучико. Ако все пак ходите по описаната схема, не го оставяйте за последната минута, че не се знае какви билети ще има за влака за първия влак, то за втория се купува само на място.

Иначе не мисля, че има особено значение, коя карта ще ползвате, дори да има нещо допълнително, най вероятно ще я ползвате само са транспорт. Ние ползвахме Суика. Ако се кефите на печати, вземете по един тефтер и може да събирате печати от гарите и станциите, всяка има различен, даже доста големи. Добре правите с билетите за някои неща предварително.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ден 11 ми се вижда единственият реалистичен. С изключение на това, че Тиймлаб бордърлес не е в Одайба, а в Ропонги. И не ви трябват двата тийм лаба, според мен. Планетс е достатъчно добър (Ние ще ходим в Бордърлес, но защото е близо до хотела, а и Планетс е затворена по нашите дати)

Ясно, времето е малко, де факто при теб са 9 дни, за това имаш толкова много неща, но според мен имаш доста да приоритизираш и махаш. Разстоянията са големи, освен това е пренаселено и има свръх-туризъм, т.е. това да чакаш половин час на опашка, за да видиш нещо май се счита за норма. Храмовете са големи, музеите са големи, не е само поглед, снимка и да продължиш. Чурието задължително го махни - абсурд да вместиш пътуване извън Токио в деня, в който пътуваш от Киото за Токио.

Aз заминавам след по-малко от 2 седмици. Програмата ми е "сресана", т.е. групирана уж логично по места и уж реалистична, и уж отразява нашите интереси, а не тези на някой инфлуенсър (след изгледани не знам колко клипчета, това е най-малкото, което може да се очаква). Уж, обаче. Ако се получи добре, ще споделя, а също така и където не се получи добре, пак ще споделя. А какви чудни места намерих, където се ходи само с кола. За съжаление тях няма да ги видя, обаче.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.