Прескочи до съдържание

Училище и пътувания

Препоръчани мнения

преди 16 часа, master_of_germs каза:

И това ми е ясно. И аз отговарям за административната дейност в катедрата и студентите не могат и да си представят, колко тонове бумащина има преди, по време на и след изпитната сесия, съответно преди началото на учебната година и поправителните изпити.

Родителите ми също са били известно време училищен директор и окръжен инспектор по образованието. И все пак, тая дейност се върши обичайно от двама, максимум трима души в едно училище.

Но може пък и да си прав. Все пак имам предимството да работя в университет, където шамарите са екзотика. 😉

Мен си ме ошамариха точно в университета, та се съдихме после. И то за какво, объркал ме с един друг 😄

• Шок 3
Връзка към коментар
На 2.09.2024 г. в 12:57, stanimir каза:

Не виждам нищо лошо в подаряването на букет или празничното отбелязване на първия учебен ден. Защо трябва сляпо да копираме нечий чужд опит ? 

И за мен 15-ти септември винаги е бил празник.

Друг е въпроса, че за голяма част от днешните родители и деца остава само празника като отношение към училището и учителите.

От моите родители аз лоша дума за учител не съм чул. Моите деца също - не че не е имало поводи.

И друго си спомням (от прогимназията). Като видех учителка по улицата, минавах на другия тротоар от притеснения, как ще се размина с нея.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз тази година има 1 брой щерка в 5 клас в ново училище, която официално ме е предупредила, да не планирам никакви пътувания в учебно време +1 брой първолак, за капан съм рожденичка на 15 септември 😅 Последните години все гледах да посрещам празника на море, ама сега йок ! В чуденка съм какво пътуване със самолет да измисля за ваканцията 31 октомври-3 ноември така че хем да не се отсъства допълнително, хем да не е космическа цената (резервен вариант ми е Будапеща с кола ). А и МОН зададоха задача с повишена трудност с този един ден междусрочна ваканция, в Сряда 5 февруари, та и традиционните ски на Бабин зуб ще отекат. Усещам как отиват нещата към убежданава и подкупване на дъщеря ми да прежали един -два дни от училище, първолака вече знае 'че нямало да му хареса училището" и е готов 😀. @Coo В първи клас беше най-лесно с наваксването-програмата не е много натоварена, така че смело с 15-те дена. После като се добавят и допълнителните дейности, става доста по-трудно жонглирането.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз съм двойно обвързан с ваканциите. От една страна като преподавател мога да се мотая основно по време на ваканции, а за семейни екскурзии и почивки също трябва да се съобразявам с децата, но не го намирам за проблем. Понякога като се наложи ги освобождавам и от училище. Няма какво да се оплаквам, защото повечето хора имат 2-3 седмици до месец отпуск, а на мен ми се събират около 4 свободни месеца на година.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.