Прескочи до съдържание

Южна Корея и Япония - приключение с деца 2 (април 2025)

veselush

Препоръчани мнения

Месец след първото ни посещение в Япония купихме билети за Южна Корея. Първоначално нямахме планове да посещаваме отново Япония (поне не и година след първото ни приключение), докато синът ми не ми каза, че от Бусан до Фукуока има редовни фериботи. 😁 Не ми трябваше много, за да се съглася с него, че това е страхотен момент да посетим отново държавата, в която всички се влюбихме. Цяло лято отлагах планирането, но е време да седна и да начертая някакъв начален план. 

Този път ще сме група от 6 човека, защото към нас ще се присъединят и родителите ми. Не мисля да се втурвам в някаква луда програма и да препускаме от място на място, но и ще се радвам, ако успеем да видим колкото се може повече. 😀 Като за начало хотелите са резервирани. Единствено не съм решила за последните две нощувки как да ги разпределя. Всички хотели са с безплатно анулиране, защото и аз самата не съм сигурна с реда на посещение на градовете. Особено в Япония, там май не го измислих добре. Ето я и програмата:

Южна Корея

Ден 1 - Ден 6 - Сеул 5 нощувки

- Кацане в Incheon малко преди 10 сутринта.

- Настаняване в Top Hotel & Residence в Jongno-Gu 

Ден 6  - Ден 7 - Jeonju 1 нощувка

- Нощувка в ханок - Sarangroo

Ден 7 - Ден 11 - Бусан 4 нощувки

- Настяняване в Lion Hotel в Busanjin-gu

Япония - Северната част на Кюшу

Ден 11 - Ден 14 - Фукуока 3 нощувки

- Пристигане във Фукуока с ферибот от Бусан - Тук все още не ми е ясно пътуването има два ферибота. Единият е нощен на Camelia Line с продължителност 11.30 часа, а другия е Beetle jet за 3.40часа. Ако хванем нощния от Бусан, то ще съкратим oт едната нощувка там. 

- Настаняване в Grand Base Hakata Haruyoshi

Ден 14 - Ден 16 - Юфу 2 нощувки

- Придвижване до Юфу с туристически влак - Yufuin no Mori 

- Настаняване в рьокан Yufuin Baien Garden Resort с полупансион и външен носен. ♨️

Ден 16 - Ден 18 - Нагасаки 2 нощувки

- Настаняване в Hotel Forza Nagasaki в близост до Hamanomachi

Това е планът засега. Имаме още две нощувки, от които едната със сигурност ще е в Инчон. Мислих си или да останем за 3 нощувки в Нагасаки или да се върнем за още една във Фукуока. Мина ми и през главата да отидем до Камамото, но толкова време ще ни отнеме в път, че си мисля да пропуснем тази ми идея. Последния вариант е освен двете в Юфу да направим и една нощувка в Бепу, тъй като мисля, докато сме в Юфу да не пътуваме много, а да се насладим на онсените и релакс. Проблемът е, че нямаме билети за Фукуока - Сеул и не знам колко по-рано е добре да закупя. Да взимам сега или да изчакам до 2-3 месеца преди пътуването? Някой има ли наблюдения или има ли сайт, в който да проверя за този април как са се движили полетите? Възможно е две нощувки да сме в Инчон, защото на 29ти Април (вторник) започва златната седмица в Япония, а засега съм планувала на 28 да пътуваме обратно за Корея и е твърде възможно тогава да е по-натоварено. 

Някой правил ли е прехода Бусан - Фукуока по вода и ако да, с кой от двата варианта се придвижихте?  Кога закупихте билети? Всичко ще ми е полезно.

Също така някой пътувал ли е с Yufuin no Mori? Чета, че точно месец преди желаната дата на пътуване пускат билети и се разпродават за минути. Интересува ме някой закупувал ли е билети онлайн, с каква карта ги е закупил. Всякаква информация ще ми е полезна, за да се опитам да взема възможно най-бързо. 

Все още не съм сигурна, че ще взимаме някакъв пас за влаковете. Загледах се в Northern Kyushu JR Pass, но максимално е 5 дена и не знам дали би се избил, тъй като нощувките са ни разпокъсани. 

Това е засега. Ще допълвам като започна да разписвам програмата по дни. Ще се радвам на всякакви идеи, корекции и взаимопомощ. 😀

• Браво 1
Връзка към коментар

Бусан - Фукуока има и полети на прилични цени ако не държиш на ферито.

През Април в Япония и в Корея цъфти Сакурата, така че ще има доста народ на популярните за това места.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.