Прескочи до съдържание

Уикенд забежки с кола

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 часа, ДиянаВ каза:

7-29 юни по планове би трябвало да съм в Копенхаген …

Al казва, че е тогава празникът на реката.

Не знаех, че р. Дунав има празник. И как се отбелязва този празник? 

Публикувано:
преди 45 минути , chandni каза:

От последните години е този празник. Изглежда ми по-ориентиран към децата и не се сещам да съм присъствала. Когато моето дете беше по-малко, сме ходили на карнавал, който беше по същото време. Имало е и разни концерти.

Ето програмата от миналата година - общо взето водни състезания и адвенчър преживявания за деца, и парад на лодки.

https://obshtinaruse.bg/ruse-praznuva-denya-na-reka-dunav-s-vodni-bitki-parad-na-lodki-skautski-priklyuchenia-i-art-rabotilnitsi

Тази година явно ще има и по-различни неща, насочени към възрастните, освен битките. Сега прочетох, че и Дунав мост ще бъде затворен по някое време. Надявам се дотогава ремонтът му да е приключил, че не си представям за фон на събитието строителна площадка. Иначе за мой случаен късмет избрах да пътувам този път от Варна през Белград за Копенхаген със сърбите, уж заради по-удобния полет, но май и сухопътно ще е по-добре 😃

„Парад на Дунав – два флага, една река“ се организира от асоциация „Арпатия“ и Община Русе. Събитието е подкрепено и от Община Гюргево. В рамкитe на един ден – река Дунав обединява два града, две държави и хиляди хора в едно уникално преживяване между Гюргево и Русе.

На 27 юни от 12:00 часа началото ще поставят изпълненията на DJ и фестивална атмосфера на остров Мокану (близо до Дунав мост), без ограничения благодарение на Шенгенското пространство. Там ще има зона за храна, плажен бар и специално обособена зона за спонсорите.
Дневни фойерверки от Дунав мост с дължина от 350 метра ще отбележат началото на парада. Началото на дефилето ще бъде около 17:15 ч. За целта движението по Дунав мост ще бъде преустановено. Всички участници ще получат флаговете на двете държави и на Европейския съюз.
Маршрутът на парада е: Дунав мост → пристанището в Гюргево → пристанището в Русе → остров Мокану.

Фойерверки на ще има и на пристанищата в Гюргево и Русе между 17:45 – 18:15 часа приблизително.

Фестивалът на кея в Русе ще бъде с DJ и известната българска група „Остава“. Там ще има кът за храна, както и много други неща през деня.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Направо прочета ли “затварят Дунав мост” и изтръпвам, докато видя кога. Имам едно неприятно преживяване от миналата година, което за щастие само излишен стрес ми донесе без провалено пътуване и финансови загуби. Сега очаквам още веднъж да го затворят заради запълването на фугите по последното трасе от ремонта. Моля се да не е на 22/23 - 26/27 май. Нямате представа колко е гадно, все едно те парализират, в шах и мат… не знам вече как бих живяла в свят със затворени граници 🙂

• Замислям се 1
Публикувано:
2 hours ago, chandni said:

Съвсем случайно го открих търсейки къде има интересни събития за 24 май, излезе нещо си и в Русе, но не ме впечатли. Тогава попитах в Русе какво има през годината и се появи това инфо, което Дияна е изписала. И казах си, ето най-накрая ще се ходи в Русе, от кога го русиме :-).

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.