Peps Публикувано: 7 септември Сподели Публикувано: 7 септември Здравейте, извинявам се ако вече има такава тема, но не успях да открия 🙂 Края на месеца ми предстои служебно пътуване до Германия и ще имаме 5 часов престой на летището в Берлин (BER), Бранденбург (незнам дали това е Шьонефелд или друго летище). Няма как да пропусна възможността да видя нещо от града, за това ще съм благодарна да споделите най-бързия транспорт до центъра и какво най-интересно може да се види (от това, което прочетох Александърплатц отпада 😄). Иска ми се нещо автентично, да усетим атмосферата на града. За музеи и т.н. е ясно, че няма да има време. Благодаря предварително 🙂 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 7 септември Сподели Публикувано: 7 септември С градски транспорт до града пътуването е около час, връщането също е около час и ако искаш да си минимум 1,5 часа преди полета на летището, ти остават нето час и половина за града. С такси е малко по бързо, но ще ти струва над 100 евро в двете посоки. Аз бих отишъл до района на Checkpoint Charlie. 3 Връзка към коментар
Peps Публикувано: 8 септември Автор Сподели Публикувано: 8 септември преди 13 часа, Topfly каза: С градски транспорт до града пътуването е около час, връщането също е около час и ако искаш да си минимум 1,5 часа преди полета на летището, ти остават нето час и половина за града. С такси е малко по бързо, но ще ти струва над 100 евро в двете посоки. Аз бих отишъл до района на Checkpoint Charlie. Благодаря 🙂 Престоят ми е общо 7 часа, т.е. без двата часа преди полета ми остават 5 🙂 Четох, че с влак се стига за около половин час до центъра, но пак ще го проверя. Връзка към коментар
Венелин Публикувано: 8 септември Сподели Публикувано: 8 септември Преди много години имах ей така 2-3 часа посред нощ за убиване и това ми беше първото посещение на Берлин. Слизане на Александерплац и пеша по Унтер ден Линден до Бранденбургската врата и Райхстага с леки отклонения тук-там. През тъмния мемориал на евреите към Потсдамер плац и останките от стената около него и после пак на някакъв транспорт извън града. Денем предполагам, че такава разходка ще се удължи с повече снимки и попиване на детайли, тъкмо за 5 часа 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега