Прескочи до съдържание

Претенции за нанесени щети след резервация в booking.com

hristoffy

Препоръчани мнения

преди 15 минути , ivailo_radev каза:

Много сме, силни сме 🙂

Това изобщо не е задължително да е така и го разбрах след като станах "новодомец" преди 2 години. В хубавата Германия ми изгоряха "луничките" в банята или по-скоро трафото им (което струва 15 евро). Ако си викна електричар, той ми иска около 350-400 евро за да оправи цялата работа (без материалите естествено). Ако си го оправя сам (за 15 евро) и стане някъде после късо на окачения таван, застраховката няма да плати нищо. Чудна ситуация 😄

Ако е на 12 волта, както е най-вероятно, няма кой знае какво да стане, освен да не светят led луничките.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 14.09.2024 г. в 9:43, infectedmushroom каза:

Аз не оставам по такива места никога точно заради такива драми , и в еърбнб никога не съм ползвал . Всякакви луди

Не е лоша идея да го споделиш този хост/апартамент тук за да се знае да се избягва, мн хора ходят по Италия, да не е да се опари и друг като тебе

Апартамента е Carol Home в Бари. Самия апартамент е направен много добре и подходящ за семейства. Квартала в, който се намира е много мизерен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 14.09.2024 г. в 9:55, mamaivy каза:

Добре е да имате впредвид, че от Букинг могат изобщо да не публикуват или впоследствие да премахнат вашия отзив. Затова оставете коментар навсякъде, където е възможно. Ние също избягваме апартаментите, особено без много отзиви ( не че това е гаранция), въпреки че са по-удобни за нашето семейство.  Точно в Италия преди години се разправяхме за един депозит в брой,че нямаше кой да ни го върне при ранно напускане. 

За този апартамент оценките бяха високи, но в последствие като погледнах са само около 40, което както казвате далеч не са много. Относно отзива от букинг, и да го изтрият ми е все тая. Явно в Италия трябва да се внимава. Миналата година във Виена, даже и не разбрахме кой беше хоста. Изпрати ни подробни инструкции една седмица преди да пътуваме и не се е налагало да оставяме туристическа такса в кеш, всичко си беше в цената.

Връзка към коментар
преди 35 минути , hristoffy каза:

За този апартамент оценките бяха високи, но в последствие като погледнах са само около 40, което както казвате далеч не са много. Относно отзива от букинг, и да го изтрият ми е все тая. Явно в Италия трябва да се внимава. Миналата година във Виена, даже и не разбрахме кой беше хоста. Изпрати ни подробни инструкции една седмица преди да пътуваме и не се е налагало да оставяме туристическа такса в кеш, всичко си беше в цената.

Когато търсихме настаняване в Баку,  четох  доста оплаквания на туристи,че хотелите сами се оценявали много бързо,чак ми беше интересно възможно ли е,но може и да могат като имат достъп до номера на резервацията и ПИН. Та схеми разни... Просто не се тревожете излишно. Пробва се човекът,ако номера мине.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 9 минути , mamaivy каза:

Когато търсихме настаняване в Баку,  четох  доста оплаквания на туристи,че хотелите сами се оценявали много бързо,чак ми беше интересно възможно ли е,но може и да могат като имат достъп до номера на резервацията и ПИН. Та схеми разни...

Схемата е много проста. Просто прави фалшифи резервации през Букинг, плаща им комисионата и пуска фалшиви положителни оценки. 20 резрвации за една нощ и 50 евро на вечер са 1000 евро, но той ще трябва да плати максимум 150-200 евро комисиона. Това е доста скромна цена за това рейтингът да ти скочи. Съмнително е когато има голям брой оценки между едно и пет и в същото време доста оценки от 10. Няма как реалността да е толкова крайна.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Когато влизаме в апартамент винаги правя няколко снимки и оглеждам внимателно,дали няма нещо счупено. Ако открия проблем пиша на домакина за проблема. Ако нещо се повреди също веднага уведомявам, а не се опитвам да го оправя. При напускане също няколко снимки се правят. Досега не се налагало да се разправям,като в случая описан по горе. Иначе внимателно чета ревютата и въпреки суперлативи и добри оценки,ако открия няколко коментара с подробни описания на проблеми избягвам да запазвам. 

преди 22 минути , mamaivy каза:

Когато търсихме настаняване в Баку,  четох  доста оплаквания на туристи,че хотелите сами се оценявали много бързо,чак ми беше интересно възможно ли е,но може и да могат като имат достъп до номера на резервацията и ПИН. Та схеми разни... Просто не се тревожете излишно. Пробва се човекът,ако номера мине.

Така запазих хотел на супер цена  с добър рейтинг в стария град през мобилната версия. Вече на спокойствие прегледах коментарите - от 80 отзива  за месец и половина (тук светна лампичката) 90 % бяха 10 ка . Няколко реални отзива ме накараха да отменя веднага резервацията,въпреки добрата цена.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 39 минути , Topfly каза:

Схемата е много проста. Просто прави фалшифи резервации през Букинг, плаща им комисионата и пуска фалшиви положителни оценки. 20 резрвации за една нощ и 50 евро на вечер са 1000 евро, но той ще трябва да плати максимум 150-200 евро комисиона. Това е доста скромна цена за това рейтингът да ти скочи. Съмнително е когато има голям брой оценки между едно и пет и в същото време доста оценки от 10. Няма как реалността да е толкова крайна.

Явно има и Азърбайджанска схема.Ето един пример.  Бях резервирала точно заради високия рейтинг. 

Screenshot_2024-09-15-18-06-24-385_com.booking.jpg

• Харесвам 2
  • Шок 3
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
На 15.09.2024 г. в 17:29, Otnesen каза:

Когато влизаме в апартамент винаги правя няколко снимки и оглеждам внимателно,дали няма нещо счупено. Ако открия проблем пиша на домакина за проблема. Ако нещо се повреди също веднага уведомявам, а не се опитвам да го оправя. При напускане също няколко снимки се правят. Досега не се налагало да се разправям,като в случая описан по горе. Иначе внимателно чета ревютата и въпреки суперлативи и добри оценки,ако открия няколко коментара с подробни описания на проблеми избягвам да запазвам. 

Така запазих хотел на супер цена  с добър рейтинг в стария град през мобилната версия. Вече на спокойствие прегледах коментарите - от 80 отзива  за месец и половина (тук светна лампичката) 90 % бяха 10 ка . Няколко реални отзива ме накараха да отменя веднага резервацията,въпреки добрата цена.

Отсега нататък и аз ще правя снимки и при настаняване и при напускане. В случая обаче, както писах и по-горе, претенцията е за нещо изцапано/мухъл под матрака и изкривен механизъм за повдигането му, като по време на нашия престой този матрак не е вдиган нито веднъж. Мисълта ми е, че не би ми дошло изобщо на ум да снимам там. 

А относно отзивите, явно си имат начини за манипулиране. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Имам позната с неголям хотел в центъра на Пловдив. Сред отзивите, уж от гости на хотела в букинг, съм виждала имена на нейни приятели - пловдивчани, които със сигурност не са отсядали в хотела 😆 Така че не всички ревюта са реални. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Разбира се че го правят , особено из Източна Европа и Азия е пълно с шмекери. Събираш приятели и роднини ,правиш им фиктивни резервации ,плащаш комисионната си на букинг , но вече имаш реклама която ще ти води реални клиенти за в бъдеще. Ако мястото е читаво ще потръгне,  иначе който се излъже на първо време  докато завалят лошите отзиви.

В Азия са ми предлагали разни екстри като ъпгрейд на стая , безплатни напитки и подобни ,ако напиша звезден отзив за настаняването. 

Затова като минимум няколко десетки добри отзива (и то да са от последната година или две) + да са основно от чуждестранни клиенти.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Менте отзивите в Букинг са безпричинно възторжени и обикновено много кратки, изключителен, страхотен отличен и т.н. Освен това, алгоритъмът на платформата е такъв, че да ти набутва отгоре положителните мнения. Аз обичам да преглеждам и отрицателните, щото нерядко те могат да дават повече същинска информация от положителните. От друга страна, и сред тях има доста странни, които са за всичко друго, но не и за апартамента или за неща, които зависят от собственика.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.