Прескочи до съдържание

Въпроси за Патагония в Аржентина и Чили

nina_green

Препоръчани мнения

Здравейте, магеланчета,

Планирам пътуване в Аржентина и Чили. Ще започна от Буенос Айрес и ще се спусна надолу към Патагония. Планът ми е да посетя градчето Ел Калафате и от там да взема тур за Los Glaciares National Park. След това да взема автобус от Калафате до Пуерто Наталес, Чили. И от Пуерто Наталес пак с автобус към Пунта Аренас. Имам няколко въпроса :

1. Някой правил ли е този маршрут и заслужава ли си? Действащи ли са автобусите, които споменах (поне в интернет ги има като опции)?

2. Как мога да се придвижа от Буенос Айрес към Ел Калафате по алтернативен начин? Виждам само самолети, но сумите са солени. Автобус не намерих.

3. Планирам да посетя през декември/януари, когато температурите са най-високи за годината. Ще ми трябва ли някаква специална екипировка? Планирам да взема само яке и евентуално зимни ботуши, шапка. Ще пътувам и към доста по-топли райони, за това не искам да вземам много багаж. 

4. Нещо друго в Патагония, което да е "a must see"? Мислех за Ушуая, но освен ако няма да взимаш тур за Антарктика, ми се струва безсмислено да се ходи там.

5. Какви за цените за тур до Los Glaciares National Park в Аржентина и цените на турове евентуално от Пуерто Наталес за глетчери и Пунта Аренас за пингвини?

Много благодаря предварително и се извинявам, ако задавам странни въпроси, но докато не съм била там няма как да знам. Успешни пътешествия на всички! ❤️

Връзка към коментар
преди 2 часа, nina_green каза:

Здравейте, магеланчета,

Планирам пътуване в Аржентина и Чили. Ще започна от Буенос Айрес и ще се спусна надолу към Патагония. Планът ми е да посетя градчето Ел Калафате и от там да взема тур за Los Glaciares National Park. След това да взема автобус от Калафате до Пуерто Наталес, Чили. И от Пуерто Наталес пак с автобус към Пунта Аренас. Имам няколко въпроса :

1. Някой правил ли е този маршрут и заслужава ли си? Действащи ли са автобусите, които споменах (поне в интернет ги има като опции)?

Преди няколко години направих подобен маршрут, но започнах от Рио де Жанейро. Питате дали си заслужава? За мен лично Патагония е едно от най-красивите места, които съм виждал в живота си. 100% си заслужава и горещо препоръчвам. Споделям ви пътеводил за маршрута, който аз осъществих и ако имате някакви въпроси ще ви помогна: 20-дневен маршрут за пътуване до Южна Америка (oneticketjustgo.com)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 25 минути , Guinness каза:

Преди няколко години направих подобен маршрут, но започнах от Рио де Жанейро. Питате дали си заслужава? За мен лично Патагония е едно от най-красивите места, които съм виждал в живота си. 100% си заслужава и горещо препоръчвам. Споделям ви пътеводил за маршрута, който аз осъществих и ако имате някакви въпроси ще ви помогна: 20-дневен маршрут за пътуване до Южна Америка (oneticketjustgo.com)

Здравейте, и аз планирам точно същия маршрут, просто не включих Рио, защото въпросите ми са за Патагония. А иначе въпроси винаги има 🙂 Имате ли някаква социална медия или имейл, за да не спамим тук? 

Връзка към коментар

То не е чак спам, просто са писани много неща и ако попрочетете старите теми ще имате по-малко въпроси.

преди 3 часа, nina_green каза:

2. Как мога да се придвижа от Буенос Айрес към Ел Калафате по алтернативен начин? Виждам само самолети, но сумите са солени. Автобус не намерих.

Много е далече, с автобус ще е страшно много време и не особено евтино. Има и нискотарифни полети (flybondi).

3. Планирам да посетя през декември/януари, когато температурите са най-високи за годината. Ще ми трябва ли някаква специална екипировка? Планирам да взема само яке и евентуално зимни ботуши, шапка. Ще пътувам и към доста по-топли райони, за това не искам да вземам много багаж.

Не е чак толкова студено, но много духа. Нещо като есен в България. Не ви трябва специална екипировка (примерно като за Антарктида).

4. Нещо друго в Патагония, което да е "a must see"? Мислех за Ушуая, но освен ако няма да взимаш тур за Антарктика, ми се струва безсмислено да се ходи там.

Торес Дел Пайне не видях да споменавате, ако ще ходите до Пуерто Наталес е задължително, но може би се подразбира.

Връзка към коментар
преди 16 минути , neuromancer каза:

То не е чак спам, просто са писани много неща и ако попрочетете старите теми ще имате по-малко въпроси.

Много е далече, с автобус ще е страшно много време и не особено евтино. Има и нискотарифни полети (flybondi).

Не е чак толкова студено, но много духа. Нещо като есен в България. Не ви трябва специална екипировка (примерно като за Антарктида).

Торес Дел Пайне не видях да споменавате, ако ще ходите до Пуерто Наталес е задължително, но може би се подразбира.

Сега обмислям и него, но за него чета, че си трябва специална екипировка. Поне така е написано на сайта за турове, който гледам. Искат непромукаеми дрехи и обувки. Самият трек май минава и през сняг. 

Връзка към коментар
преди 15 минути , neuromancer каза:

Нормални планинарски дрехи и обувки. Лятото няма сняг. Ако не правите големите трекове, си е като разходка в Рила и Пирин.

Супер, значи ще стане с нормални маратонки.

Връзка към коментар

хубави обувки са си важни, не че ако внимаваш не може с всякакви

може да е доста подгизнала земята, камъни, сипеи

ако сте с кола и обикаляте по гледните точки е още по-лесно

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.