Прескочи до съдържание

Нова Зеландия, Нова Година (2025), Ново Приключение за 18 дни

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Споко! Всичко ще е наред! Аз се чекирам он лайн обикновено и си избирам място. И на гише да отидеш, също можеш да помолиш да се съобразят с желанието ти. Ще ти дадат бордните карти за първите две отсечки, със сигурност. Предимството ти е, че те чекират в София час преди да отворят гишетата в Истанбул и има избор. За третата отсечка е възможно да ти дадат бордната карта в транзитната зона, преди бординг, ако не си я получил в София. 

@Дани Магелани - много ти благодаря за информацията 🙂 Супер полезна, както винаги. Още на едно-две места бях прочел, че гишетата в София ще са отворени преди тези в Истанбул, но при нас ситуацията е различна. Цялата Нова Зеландия е приключение и ние излизатме от Истанбул директно, като полетите са Истанбул-Сингапур-Оукланд-Хонг Конг-Истанбул (абе луда работа, ама цените на полетите София-Истанбул-София бяха извънземни за този период от годината...). Та тук си имаме само 2 отсечки, но ще процедираме точно по начина, по който си описала 🙂 Огромно благодаря отново!

преди 21 минути , Mary каза:

Вече си наясно с всичко. Места безплатни - на машинките или на гише. Вече няма безплатно при чекиране.

Аз последния път дори не сменях места - даде ни пътека и средно и си пътувахме така. И при четирите полета - София - Истанбул; Истанбул - Хонг Конг; Тайпе - Истанбул; Истанбул - София.

Можеш да започнеш чекирането и ако местата ти хаесват да продъжиш докъдето те пусне, защото не е сигурно че ще имаш пълно чекиране, предвид визата.

Най-кофти ситуацията, която е възможна, е да не ти дадат бордни карти за всички отсечки и да те карат някъде пре прахвърлянията да ги взимаш - тогава обикновено остават само средни места и дори може да не са едно до друго. Затова настоявай на гишето тук да ти издада всички бордни карти - да се обаждат, или да си пишат, но ти си искай бордните карти още в София.

Моите билети до НЗ бяха издадени от Singapore Airlines и въпреки това на гишето на Търкиш си получих бордните карти за всики отсечки. Значи е възможно.

@Mary - благодаря ти, че се включваш и то с толкова полезна информация. Както споменах и по-горе, ние имаме само 2 отсечки - Истанбул-Сингапур и Сингапур-Оукланд 🙂 От всичко прочетено мисля да направя точно каквото описа и да започна онлайн чекирането до където ме пусне. Все още не съм 100% сигурен дали NZeTA се води виза или не (предполагам това визираш в твоя коментар), но ще разбера по време на online check-in 🙂

Та идеята ми е да започна чекирането онлайн без последната стъпка с генерирането на бордната карта, и след това да направя избор на местата на гишето (а не на машинките, за да мога да разпитам) на Истанбулското летище. Идеята е да разпитам дали може да се издадат всички бордни карти и за двете отсечки, а не само тази до Сингапур. Прочетох, че дори да закупя местата за първата отсечка, пак може да не си извадя бордни карти и да си разпитам на гишето, точно с цел получаването и на бордните карти за втората отсечка (т.е. гарантирам места за Истанбул-Сингапур и на гишето ще разпитам за втората отсечка и да ми издадат всички бордни карти заедно).

БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ!!!

Публикувано:

Тоя филм, как ще стане 100% взимането на всички бордните карти, не е баш така, ама трябва да се пробва-съгласен съм.

Наскоро летях с турци и аеролинеас архетнинас през Богота. Нито в София, нито дори в Истанбул успяха да ми издадат  бордни карти за полета Богота-Буенос Айрес. Вадих ги в Богота. Багажа си стигна в БА директно.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 часа, Alexander каза:

Тоя филм, как ще стане 100% взимането на всички бордните карти, не е баш така, ама трябва да се пробва-съгласен съм.

Наскоро летях с турци и аеролинеас архетнинас през Богота. Нито в София, нито дори в Истанбул успяха да ми издадат  бордни карти за полета Богота-Буенос Айрес. Вадих ги в Богота. Багажа си стигна в БА директно.

@Alexander - благодаря за отговора - супер полезна информация 🙂 Със сигурност ще пробваме всички варианти и да видим кой ще се получи.

Ето и планът формиран на база на всички супер полезни съвети 🙂

• Направа на online check-in без издаването на бордови карти или докъдете ме пусне (не е сигурно дали пълно чекиране ще е възможно заради "визата" NZeTA):
    • Проверка дали можем да изберем места безплатно.
    • Преценка дали да вземем платени места, тъй като безплатните е вероятно да не са налични.
    • Преценка на момента дали произволните места (ако не сме взели платени) ни харесват и дали има смисъл да се сменят на гишетата.
  • Отиване по-рано (~4 часа) направо на гишетата в Истанбул:
    • NZeTA май се води виза и няма да може да използваме машинките.
    • Да изберем места, ако такива са налични и произволно избраните от системата не ни харесват.
    • Да разпитаме за взимането на всички бордови карти наведнъж:
      • Целта е да успеем още от самото начало да си гарантираме места заедно, тъй като в Сингапур може да са останали само средни такива, които може да са доста раздалечени едно от друго.
      • Ако не успеем да вземем бордовите карти за втората отсечка, ще трябва да се отиде в транзитната зона в Сингапур, преди бординга за Оукланд.

Огромни благодарности на всички за информацията от първа ръка и толкова многото детайли, които споделихте. Изглежда, че има толкова варианти, така че да видим какво ни очаква нас (обещавам да споделя после повече информация) 🙂 

Бъдете здрави и имайте невероятни и спокойни Коледно-Новогодишни празници!!! Страхотни сте!!!

• Харесвам 2
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте отново 🙂 Завърнахме се благополучно от нашето далечно приключение - малко изморени, но много заредени и все още отказващи да приемем, че трябва да се завърнем в реалността. Пиша този пост, за да ви благодарим от сърце за цялата помощ, невероятните съвети, предложения и коментари покрай цялата организация за Нова Зеландия. Благодарение на вас се получи едно невероятно, незабравимо пътешествие, което ще помним цял живот. Все още ни е трудно да осъзнаем какво преживяхме и да си подредим мислите и изобщо да осмислим през какво преминахме за тези 20+ дена. Нова Зеландия е приказка и пожелавам на всеки да я изживее по начина, по който най-много му приляга, защото тази държава може да ти предложи абсолютно всичко - спокойствие, екстремни преживявания, вулкани, гледчери, фиорди, гори и планини, океани и морета, езера и язовири, пещери и плажове и какво ли още не. И от всичко има по много... Имахме късмета да уцелим добро време и да се впуснем в адски много приключения, които нямаше да са възможни без безкрайната ви помощ. Благодарим ви!!! 

Поствам едно кратко обобщение на цялото ни преживяване 🙂 

👫🏼 2 People
⌛️ 24 Days
👣 500,000 Steps (350km)

🌎 3 Continents - Europe, Asia, Oceania
🗺️ 4 Countries - Turkey, Singapore, New Zealand, Hong Kong
🏝️ 2 Islands - North & South
🌊 4 Oceans/Seas - Indian & Pacific Oceans, South China & Tasman Seas

🏘️ 16 Accommodations - Hotels, Hostels, Motels, Caravans
✈️ 7 Flights - 4 International (45h, 34,500km), 2 Domestic (3h, 1500km), 1 Scenic (1h, 150km)
🚗 5 Cars - 2 Rentals (4500km), 3 Private (1000km)
🚕 3 Taxis - 3 Uber
🚌 16 Buses - 2 International, 10 Domestic, 2 Shuttles, 2 Scenic
⛵️ 6 Boats - 4 Scenic, 2 Caves

📝 150+ Activities
🥾 20 Hikes
🎟️ 20 Tours
🌋 5 Vulcanos
🧊 4 Glaciers
🏞️ 2 Fiords

БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ НА ВСИЧКИ!!!

• Харесвам 10
  • Браво 7
Публикувано:

Е, супер!

Ама, разкажи малко повече! Какво се случи, какво не се случи! Впечатления! Разочарования! По-добро от очакваното!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 15.01.2025 г. в 15:39, mililia каза:

Е, супер!

Ама, разкажи малко повече! Какво се случи, какво не се случи! Впечатления! Разочарования! По-добро от очакваното!

@mililia С малко забавяне, но чак днес успяхме да стигнем до началната точка и спокойно да кажем, че приключението приключи 😄 Просто логистиката София-Истанбул-София беше невероятна, но пък ни даде шанс да се видим и с родата следпразнично.

Със сигурност ще направим един пътепис на цялото ни приключение. Ще ни трябва малко време да си съберем мислите, да осмислим случилото се и разказвайки го да се върнем още веднъж, дори и виртуално на това вълшебно място. Пътуването беше повече от уникално и надмина всичките ни очаквания. Особено имайки предвид, че след всичко прочетено очаквах адски много и се страхувах да не останем разочаровани накрая.

Времето беше с нас и всичко се случи по план. Успяхме да направим почти всичко, което искахме, като единственият ни пропуск беше хеликоптерът на Franz Josef Glacier и то буквално за 5 минути, 6 индииеца и малко гъста мъгла. Та... ще трябва да търсим друг гледчер или вулкан, за да сбъдна и тази моя мечта 😄 Но дори и това не мога да го нарека разочарование и от всичко останахме наистина възхитени! 

За финал ще оставя този цитат тук от @stanimir и въпреки не особено големия ни магелански опит, за момента спокойно мога да кажа, че е напълно вярно:

На 18.12.2024 г. в 16:22, stanimir каза:

... Отиваш на едно от най-красивите места на света...

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 6 минути , Zdravko Nestorov каза:

@mililia С малко забавяне, но чак днес успяхме да стигнем до началната точка и спокойно да кажем, че приключението приключи 😄 Просто логистиката София-Истанбул-София беше невероятна, но пък ни даде шанс да се видим и с родата следпразнично.

Със сигурност ще направим един пътепис на цялото ни приключение. Ще ни трябва малко време да си съберем мислите, да осмислим случилото се и разказвайки го да се върнем още веднъж, дори и виртуално на това вълшебно място. Пътуването беше повече от уникално и надмина всичките ни очаквания. Особено имайки предвид, че след всичко прочетено очаквах адски много и се страхувах да не останем разочаровани накрая.

Времето беше с нас и всичко се случи по план. Успяхме да направим почти всичко, което искахме, като единственият ни пропуск беше хеликоптерът на Franz Josef Glacier и то буквално за 5 минути, 6 индииеца и малко гъста мъгла. Та... ще трябва да търсим друг гледчер или вулкан, за да сбъдна и тази моя мечта 😄 Но дори и това не мога да го нарека разочарование и от всичко останахме наистина възхитени! 

За финал ще оставя този цитат тук от @stanimir и въпреки не особено големия ни магелански опит, за момента спокойно мога да кажа, че е напълно вярно:

Добре дошли!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте,магеланци - първи помощници в организирането на моето пътуване до Нова Зеландия на 21.01.2025.

Благодаря Ви за всичко, защото без вашите пътеписи, съвети  ,едва ли щях да се справя сама

Имам няколко последни въпроса -

1. рента кар компаниите приемат ли заплащане в брой или всичко заедно с депозита се блокира от картата.Блокираният депозит до колко време се възстановява, за да си направя сметко долу-горе с каква сума пари трява да имам по карта

2.След като съм посетила Wai o tapu ,защото предвиждам да сме там в 10.15 часа за изригването на гейзера , дали си заслужава след това  да се върна назад и да разгледаме Waimangu volcanic valley

3.интересува ме дали някой е  правил рафтинга по Huka falls

4.Предполагам, че сте посетили вечерното шоу в Te Puia - какво Ви е мнението , защото за момента аз съм резервирала за вечерно шоу в Tamaki villige - Te pa tu, но все още се двоумя между двете.

5.Мисля да посетя и обсерваторията Маунт Джон за наблюдения на звездите, някой правил ли е такъв тур - търся мнение по въпроса.

И отново благодаря на всички Ви

Забравих и още един въпрос - Новозеландската "виза" е валидна 2 години  - независимо колко пъти влизаш в страната ,нали

Не е както при други "визи", които всеки път при влизане в страната се заплащат

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, emcho каза:

Здравейте,магеланци - първи помощници в организирането на моето пътуване до Нова Зеландия на 21.01.2025.

Благодаря Ви за всичко, защото без вашите пътеписи, съвети  ,едва ли щях да се справя сама

Имам няколко последни въпроса -

1. рента кар компаниите приемат ли заплащане в брой или всичко заедно с депозита се блокира от картата.Блокираният депозит до колко време се възстановява, за да си направя сметко долу-горе с каква сума пари трява да имам по карта

2.След като съм посетила Wai o tapu ,защото предвиждам да сме там в 10.15 часа за изригването на гейзера , дали си заслужава след това  да се върна назад и да разгледаме

3.интересува ме дали някой е  правил рафтинга по Huka falls

4.Предполагам, че сте посетили вечерното шоу в Te Puia - какво Ви е мнението , защото за момента аз съм резервирала за вечерно шоу в Tamaki villige - Te pa tu, но все още се двоумя между двете.

5.Мисля да посетя и обсерваторията Маунт Джон за наблюдения на звездите, някой правил ли е такъв тур - търся мнение по въпроса.

И отново благодаря на всички Ви

Забравих и още един въпрос - Новозеландската "виза" е валидна 2 години  - независимо колко пъти влизаш в страната ,нали

Не е както при други "визи", които всеки път при влизане в страната се заплащат

@emcho - надявам се темата да ти е помогнала поне малко в организирането на това пътешествие 🙂 Определено си е нужна стабилна подготовка (е може би не чак толкова като при мен 😄). Но пък приключението определено си ЗАСЛУЖАВА!!!

Нека се опитам да отговоря на въпросите ти:

• Rent a car компаниите, които аз разглеждах (и имаха свободни коли в периода Коледа и Нова Година) изобщо не предлагаха опцията за плащане кеш. Спокойно мога да кажа, че разгледах почти всички възможни компании, които са в НЗ и всички искат плащане с карта. Приемат се Кредитни (КК) и Дебитни (ДК) карти без проблем, като основната разлика е, че при резервация с ДК има допълнителен депозит, който се задържа от картата с цел допълнителна защита. Нещо напълно нормално при rent a car компаниите. Отделно от това и разбира се избраната от вас застраховка вече има и допълнителен депозит, който може да се удържи, като разбира се всяка компания има различна политика за това. Периодът за възстановяване доста варира като при КК е доста по-бързо отколкото при ДК, тъй като парите просто се блокират. Не при всички ДК това е възможно и доста често парите директно биват "взети" (не точно, но е доста близко до взимането им) и отнема много повече време да се възстановят. В НЗ не съм използвал ДК, но на други места отнема около 2-3 седмици. С КК отнема до 2-3 дена.
    • Когато запазвам кола под наем, винаги обичам да има възможност за безплатно анулиране до няколко дена преди да взема колата, тъй като за такива пътувания всичко се случва. Поради тази причина се спрях на Europcar (за северния остров) и Omegarentals (за южния). Разбира се избора при нас беше доста ограничен заради празниците и въпреки това условията на тези компании най-много ми харесаха. Другите също предлагат доста изгодни оферти, но почти на всички места предплащането е доста предварително, а разликата в цената изобщо не е толкова голяма.
    • Каква сума е нужна е изключително относително като всичко зависи от това коя е компанията и какви са специфичните условия за техните коли, както и застраховката, която ще сключите.
  • Изчетох изключително много по темата и ние се спряхме на Wai-O-Tapu Thermal Wonderland и Te Puia. Първото - заради невероятните неща, които могат да се видят там, а второто - заради маорите. Тъй като Waimangu Volcanic Valley доста се припокрива с тях, решихме да го пропуснем и да си вземем самолет над White Island, което лично за нас беше едно от най-добрите ни решения! Така че тук спокойно мога да кажа, че е въпрос на избор и предпочитание 🙂 
  • Бяхме разгледали различните занимания покрай Huka Falls, но в крайна сметка не се спряхме на нито едно от тях. Преценихме, че ако ще правим нещо такова, то ще бъде около Queenstown, тъй като там имаше изключително огромен брой позитивни мнения. Личното според мен, ако ти се ходи на рафтинг, няма да сбъркаш, което и място да избереш.
  • Много се чудехме дали да запазим вечерно шоу за Te Puia или не. Разбира се и Tamaki villige - Te pa tu беше също вариант. В крайна сметка се спряхме на дневното шоу в Te Puia, което включва разходка в парка, възможност да видиш кивита на живо, както и да посетиш наистина страхотните им гейзери. След което има нещо като беседа за живота и културата на маорите. Цялото прежвивяване е интересно, но нашата маори водкачка нещо слънчаса и последната част я претупа и не се получи много добре.
    • Отказахме се от вечерното шоу (изборът беше на едно от двете места), тъй като от прочетената информация останахме с впечалението, че е повече като холидудска постановка. Поради тази причина решихме да отидем на Redwoods Treewalk късно вечерта и определено си заслужаваше адски много.
  • Mt.John Observatory е нещо, което исках да посетим, но 3 месеца по-рано нямаше билети за 2-та дена, през които бяхме в околоността (билети нямаше чак до 8-ми Януари). От всичко прочетено само мога да си представя какво магическо преживяване е, но и цената му беше доста солена. Хубавото е, че в този район, където и да отседнеш, светлинното замърсяване е почти никакво (особено в този район, както и Fiordland National Park) и стига само да излезеш навън, ще се насладиш на невероятно небе с безкрайно много звезди. Такова не бях виждал от детските си години.
    • Ако имате късмет и ви се стои много до късно, е възможно да видите дори и Australis Borealis. За жалост ние късно разбрахме за него, но и трудно щяхме да успеем да го видим, тъй като се беше появило само едната вечер и то около 3-4 часа сутринта.
  • NZeTA e подобие на виза (абе виза си е), която усигурява за Европейския Съюз, както и за още няколко други държави неограничен достъп до НЗ за период от 2 години до максимум 90 дена престой. Ето тук можеш и сама да провериш информацията - цък.

Надявам се всичко това да ти е полезно и да съм успял да отговоря на въпросите ти.

Пожелавам ти едно незабравимо пътешествие в тази страна. Наслаждавай се на всеки един момент и видиш ли отбивка на пътя, на която има поне една спряла кола, спри - със сигурност ще си заслужава!

• Харесвам 4
Публикувано:

Благодаря за съветите и препоръките-възползвах се от тях в последния момент и се надявам времето да е с нас ,за да се насладя на това пътешествие

• Благодаря 1
Публикувано:
5 hours ago, Zdravko Nestorov said:

@emcho - надявам се темата да ти е помогнала поне малко в организирането на това пътешествие 🙂 Определено си е нужна стабилна подготовка (е може би не чак толкова като при мен 😄). Но пък приключението определено си ЗАСЛУЖАВА!!!

Нека се опитам да отговоря на въпросите ти:

• Rent a car компаниите, които аз разглеждах (и имаха свободни коли в периода Коледа и Нова Година) изобщо не предлагаха опцията за плащане кеш. Спокойно мога да кажа, че разгледах почти всички възможни компании, които са в НЗ и всички искат плащане с карта. Приемат се Кредитни (КК) и Дебитни (ДК) карти без проблем, като основната разлика е, че при резервация с ДК има допълнителен депозит, който се задържа от картата с цел допълнителна защита. Нещо напълно нормално при rent a car компаниите. Отделно от това и разбира се избраната от вас застраховка вече има и допълнителен депозит, който може да се удържи, като разбира се всяка компания има различна политика за това. Периодът за възстановяване доста варира като при КК е доста по-бързо отколкото при ДК, тъй като парите просто се блокират. Не при всички ДК това е възможно и доста често парите директно биват "взети" (не точно, но е доста близко до взимането им) и отнема много повече време да се възстановят. В НЗ не съм използвал ДК, но на други места отнема около 2-3 седмици. С КК отнема до 2-3 дена.
    • Когато запазвам кола под наем, винаги обичам да има възможност за безплатно анулиране до няколко дена преди да взема колата, тъй като за такива пътувания всичко се случва. Поради тази причина се спрях на Europcar (за северния остров) и Omegarentals (за южния). Разбира се избора при нас беше доста ограничен заради празниците и въпреки това условията на тези компании най-много ми харесаха. Другите също предлагат доста изгодни оферти, но почти на всички места предплащането е доста предварително, а разликата в цената изобщо не е толкова голяма.
    • Каква сума е нужна е изключително относително като всичко зависи от това коя е компанията и какви са специфичните условия за техните коли, както и застраховката, която ще сключите.
  • Изчетох изключително много по темата и ние се спряхме на Wai-O-Tapu Thermal Wonderland и Te Puia. Първото - заради невероятните неща, които могат да се видят там, а второто - заради маорите. Тъй като Waimangu Volcanic Valley доста се припокрива с тях, решихме да го пропуснем и да си вземем самолет над White Island, което лично за нас беше едно от най-добрите ни решения! Така че тук спокойно мога да кажа, че е въпрос на избор и предпочитание 🙂 
  • Бяхме разгледали различните занимания покрай Huka Falls, но в крайна сметка не се спряхме на нито едно от тях. Преценихме, че ако ще правим нещо такова, то ще бъде около Queenstown, тъй като там имаше изключително огромен брой позитивни мнения. Личното според мен, ако ти се ходи на рафтинг, няма да сбъркаш, което и място да избереш.
  • Много се чудехме дали да запазим вечерно шоу за Te Puia или не. Разбира се и Tamaki villige - Te pa tu беше също вариант. В крайна сметка се спряхме на дневното шоу в Te Puia, което включва разходка в парка, възможност да видиш кивита на живо, както и да посетиш наистина страхотните им гейзери. След което има нещо като беседа за живота и културата на маорите. Цялото прежвивяване е интересно, но нашата маори водкачка нещо слънчаса и последната част я претупа и не се получи много добре.
    • Отказахме се от вечерното шоу (изборът беше на едно от двете места), тъй като от прочетената информация останахме с впечалението, че е повече като холидудска постановка. Поради тази причина решихме да отидем на Redwoods Treewalk късно вечерта и определено си заслужаваше адски много.
  • Mt.John Observatory е нещо, което исках да посетим, но 3 месеца по-рано нямаше билети за 2-та дена, през които бяхме в околоността (билети нямаше чак до 8-ми Януари). От всичко прочетено само мога да си представя какво магическо преживяване е, но и цената му беше доста солена. Хубавото е, че в този район, където и да отседнеш, светлинното замърсяване е почти никакво (особено в този район, както и Fiordland National Park) и стига само да излезеш навън, ще се насладиш на невероятно небе с безкрайно много звезди. Такова не бях виждал от детските си години.
    • Ако имате късмет и ви се стои много до късно, е възможно да видите дори и Australis Borealis. За жалост ние късно разбрахме за него, но и трудно щяхме да успеем да го видим, тъй като се беше появило само едната вечер и то около 3-4 часа сутринта.
  • NZeTA e подобие на виза (абе виза си е), която усигурява за Европейския Съюз, както и за още няколко други държави неограничен достъп до НЗ за период от 2 години до максимум 90 дена престой. Ето тук можеш и сама да провериш информацията - цък.

Надявам се всичко това да ти е полезно и да съм успял да отговоря на въпросите ти.

Пожелавам ти едно незабравимо пътешествие в тази страна. Наслаждавай се на всеки един момент и видиш ли отбивка на пътя, на която има поне една спряла кола, спри - със сигурност ще си заслужава!

Спестяваш ми четене на една камара пътеводители. Има страхотно инфо в старите теми , но твоето е най-актуално към момента.Ще преценя какво бих могъл да отрежа ( например имам нулев интерес към хобитите ) и какво евентуално да добавя в полза на Южния остров, към който имам основно интерес 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 19 часа, stanimir каза:

Спестяваш ми четене на една камара пътеводители. Има страхотно инфо в старите теми , но твоето е най-актуално към момента.Ще преценя какво бих могъл да отрежа ( например имам нулев интерес към хобитите ) и какво евентуално да добавя в полза на Южния остров, към който имам основно интерес 🙂

@stanimir - ако имаш каквито и да било въпроси съм на линия. Пообиколихме супер много на южния остров (определено за нас той остана в сърцата ни) и за някои неща мога да дам доста актуална информация и то с най-голямо удоволствие 🙂 Кога пътуваш натам?

• Харесвам 1
Публикувано:
26 minutes ago, Zdravko Nestorov said:

@stanimir - ако имаш каквито и да било въпроси съм на линия. Пообиколихме супер много на южния остров (определено за нас той остана в сърцата ни) и за някои неща мога да дам доста актуална информация и то с най-голямо удоволствие 🙂 Кога пътуваш натам?

Следващия сезон.Вероятно ще имам още разни въпроси и ще питам , да 🙂

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.