Прескочи до съдържание

Китай - две седмици в Поднебесната империя

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 21 часа, Mary каза:

Имате предвид тръгване от Шанхай, стигане до Пекин и посещение веднага на стената ли?

Да. От Шанхай с влак стрела, връщане в Шанхай същия ден с влак стрела. Евентуално, ако остане време разходка в Пекин.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 28 минути , bonboneva каза:

Да. От Шанхай с влак стрела, връщане в Шанхай същия ден с влак стрела. Евентуално, ако остане време разходка в Пекин.

Шанхай - Пекин - Шанхай + стената в един ден?? Наистина недоумявам кому е нужно това. Около 2500 км. за ден, отделно пътуване от и до стената + от и до жп гарата в Шанхай, което също не е пренебрежимо. Да, влаковете стрела са бързи, но не са телепорти. За мен това е лудост и бих прекарал един ден в Шанхай или околността (само за пример - Zhujiajiao с метро линия 17 или Ханджоу с влак-стрела), но вие си знаете най-добре.  Все пак изказвам предположение, че няма да ви остане време и за "разходка в Пекин". 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 53 минути , bonboneva каза:

Влакове в двете посоки Шанхай-Пекин + Стената + разходка в Пекин  за мен е невъзможно за изпълнение в един ден.

Не мога да разбера и смисъла, но ако като часове ви излиза сметката, пробвайте.

Публикувано:
преди 46 минути , Mary каза:

Влакове в двете посоки Шанхай-Пекин + Стената + разходка в Пекин  за мен е невъзможно за изпълнение в един ден.

Не мога да разбера и смисъла, но ако като часове ви излиза сметката, пробвайте.

Предлагат се такива еднодневни екскурзии. Надявах се някой да е ползвал ТА, за да не минавам през посредници. Разбирам, че ще ми е почти невъзвожно да резервирам сама билети за влака. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 53 минути , bonboneva каза:

Предлагат се такива еднодневни екскурзии. Надявах се някой да е ползвал ТА, за да не минавам през посредници. Разбирам, че ще ми е почти невъзвожно да резервирам сама билети за влака. 

Евентуално ако използвате нощни влакове и спален вагон в двете посоки. Преди много години използвахме такива но за цял уикенд от Шанхай до Пекин. Не знам сега как стои въпросът с нощните влакове спален вагон и дали това ви е опция. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, bonboneva каза:

Здравейте, билет за бързия влак можете да си вземете 14 дни преди датата и сами, без посредник - просто използвайте посредническата платформа trip.com, надбавката която ви удържат е минимална ... Но това което искате да направите не звучи ОК. Пътуване до Великата китайска стена е 1-дневно, защото самото стигане от Пекин до стената и обратно е нещо от рода на 3.5 - 4 часа. И на стената имате поне още два часа, ако нон стоп ходите без почивка, но по-скоро ще са поне три. И влакът стрела е много бърз, но не телепортира все още и ще ви отнеме по 4:30 часа пътуване, в посока. Тоест това са грубо казано 16 часа, а вие имате и други предвижвания 🙂 

Китайската страна е страхотна, но защо не отделите повече време на Шанхай и дори околностите, ако го изчерпате? Аз съм писал някои насоки за Шанхай в моя уебсайт, ако решите това да правите, разгледайте или ми пишете, няма проблем да ви дам препоръки.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, sveto.slav.s каза:

разгледайте или ми пишете, няма проблем да ви дам препоръки

Хайде споделянията да бъдат тук и да не се препращаме към лични блогове и съобщения, моля.

Все пак тук сме се събрали да обменяме информация във форума.

• Харесвам 6
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:
преди 28 минути , Росина каза:

Mary  билетите за забранения град ли важат за площада Тиенанмън или на площада се влиза без билет? Благодаря 😀

@stanimir в другата тема за Китай написа това

П.П. Между другото ,ако имате резервация за Забраненият град може да влезете на Тянънмън  без нужда от резервация и за площада ( иначе и там се влиза само с предварителна резервация , въпреки че е безплатна) 

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте!

Пуснах запитване за оферта до китайска ТА.

Мислите ли, че е добра идея тази програма? Цената дали е разумна?

7-дневен предложен маршрут до Fenghuang, Zhangjiajie и Шанхай

Ден 1, Шанхай-Fenghuang с високоскоростен влак (напр. G2373 0715/1353)
Вземете рано сутринта високоскоростен влак до Fenghuang. При пристигане вземете местен шофьор и посетете сами древния град Fenghuang. След това трансфер до хотела за настаняване.
Нощувка: Chengyun Yuexi Resort или подобен

Ден 2, Fenghuang-Zhangjiajie с високоскоростен влак (напр. G6066 1742/1841)
Вземете от местен шофьор в лобито на хотела. Карайте около 0,5 часа, за да посетите сами Южната Велика китайска стена, известна със своите добре запазени древни укрепления и зашеметяващи планински гледки. Можете да разгледате историческите каменни стени, кули и бойници, докато се наслаждавате на спираща дъха природна природа. След това трансфер с местен шофьор до жп гара Fenghuang и качване на високоскоростния влак за Zhangjiajie. При пристигане, вземете от вашия местен шофьор. Шофиране до Wulingyuan и пренощуване.
Нощувка: National Scenic Spot Sunshine Resort Hotel или подобен

Ден 3: Zhangjiajie Wulingyuan
Прекарайте деня, за да разгледате сами националния горски парк Zhangjiajie. Изкачване до живописната зона Yuanjiajie с асансьора Bailong, за разглеждане на Back Garden, Mihun Stage, Първия мост в света и планината Hallelujah. След това вземете автобус до планината Tianzi за разглеждане на забележителностите на парка Helong, Fairy Maiden Present Flowers и т.н. Слизане с кабинковия лифт и се върнете в хотела.
Нощувка: същото като по-горе

Ден 4: Zhangjiajie Wulingyuan
След като закусите в хотела, местният шофьор ще ви вземе и ще ви прехвърли, за да посетите Гранд Каньон Джанджиаджие сами, за да изживеете една приключенска разходка по най-дългия стъклен мост. Следобед посетете сами езерото Baofeng. Можете да вземете лодка за разглеждане на природни гледки около него. Трансфер обратно до хотела с шофьор.

Ден 5: Zhangjiajie - Шанхай с полет (напр. FM9344 2035/2240)
Карайте обратно до Zhagnjiajie. Разгледайте сами планината Tianmen, включително пещерата Tianmen, дървените пътеки Guigu и стъклената пътека. Вечерта трансфер до летище Zhangjiajie и полет за Шанхай.
При пристигане, вземете от вашия местен шофьор на летището в Шанхай. Трансфер до хотел и нощувка в Шанхай.
Нощувка: Holiday Inn Express Shanghai Zhenping или подобен

Ден 6: Шанхай
Вземете от местния шофьор. Организирайте целодневна обиколка по собствена уговорка. Можете да посетите градината Yuyuan, класическа градина, и да разгледате квартала на Стария град, където са разпръснати различни местни магазини за закуски и улици. След това се разходете по пешеходната улица Nanjing Road, която се смята за „търговска улица № 1 в Китай“. Най-накрая посетете известния крайбрежен Бунд. Смята се за символ на Шанхай. Трансфер обратно до хотела с шофьор.

Ден 7: Отпътуване от Шанхай
Свободно време за пешеходна обиколка до трансфер от местен шофьор за качване на вашия круиз.

Оферта въз основа на горния график: US$1059 (930+129) на човек

Цената включва:
  1. 6 нощувки в хотел с ежедневна закуска в хотелите, показани по-горе.
  2. Частни климатизирани 5-местни превозни средства с опитни шофьори за еднодневни обиколки и всички трансфери.
  3. Входни такси за всички живописни места, посочени в маршрута.
  4. Безплатни две бутилки питейна вода на човек на всеки ден от турнето.
  5. Вътрешен транспорт:
  • Шанхай-Fenghuang с високоскоростен влак (втора класа)
  • Fenghuang-Zhangjiajie с високоскоростен влак (втора класа)
  • Zhangjiajie-Shanghai с полет (икономична класа)

Ценови изключения:
  1. Международни полети до и от Шанхай.
  2. Всички обеди и вечери.
  3. Асансьор Bailong, кабинков лифт Tianzi Mountain за слизане, трамвай Tianmen Cave и калъфи за обувки за Glass Bridge
  4. Частен водач.
  5. Китайска виза.
  6. Бакшиши за шофьора, пиколото в хотела и др.
  7. Лични разходи като застраховка, телефонни разговори, пране и др.
  8. Всички други елементи, които не са споменати по-горе.
Ако приема тази оферта, ще се наложи да резервирам хотел близо до жп гарата в Шанхай за ранно отпътуване с влак първия ден.  Кой е районът на жп гарата?

Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Коя гара , че са три ...всяка с размери на летище.Разбери коя е твоята и в Trip com или Booking ще намериш хотел наблизо.

https://www.travelchinaguide.com/china-trains/shanghai-schedule.htm

Ще ви уредя да отседнете в Holiday Inn Express Shanghai Zhenping Road. Хотелът е удобно разположен на около 16 километра от жп гара Shanghai Hongqiao, където ще се качите на високоскоростния си влак до Fenghuang. Пътуването между хотела и жп гарата трябва да отнеме около 30 минути.

Освен това, цитираната по-рано цена от 1059 щатски долара вече включва трансфер от хотела до жп гарата.

Всичко звучи чудесно, но не знам как се обвързва депозите с условията, които сме уговорили... някой работил ли е с ТА директно без посредник?

Публикувано:
преди 41 минути , bonboneva каза:

някой работил ли е с ТА директно без посредник?

Ние сами си организирахме всичко и нямам представа как се работи с агенция.

Публикувано:
преди 1 час, Mary каза:

Ние сами си организирахме всичко и нямам представа как се работи с агенция.

А като цена има ли голяма разлика ?

Публикувано:
преди 6 минути , bonboneva каза:

А като цена има ли голяма разлика ?

С агенция винаги е по-скъпо. Не мога да кажа колко голяма е разликата, защото не съм пътувала точно по този маршрут.

Цените на обектите съм ги писала, хотелите в малките населени места бяха много евтини.

• Благодаря 1
Публикувано:

Трудно може да се прецени точно колко по-скъпо , но разбира се агенцията не работи без пари.

Може да видите цената на нощувката в предложения  Холидей Ин и да пресметнете долу-горе колко са ви нощувките (макар Шанхай да е сред най-скъпите градове).

Също може да проверите и цената на посочените влакови маршрути , транспорт да забележителностите, цени за вход на включените в програмата атракции , и то май това изчерпва всичко.

Погледнах програмата за Шанхай и не виждам за какво ви е изобщо автомобил и шофьор, като до всички изброени места има перфектно уредено метро и са общо взето едно до друго.През поне 90% от времето човечецът ще си почива на климатика в колата.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, bonboneva каза:

Хотелът е удобно разположен на около 16 километра от жп гара Shanghai Hongqiao

Мен това малко странно ми звучи, но може би мащабите са други...

• Благодаря 1
Публикувано:

Да , тази гара е до градското летище и от централен Шанхай са около 20 км. Предполагам хотела е някъде из центъра.Като се вземе предвид че най-дългата линия на метрото е 82 км ... мащабите са впечатляващи.При това не е ниско строителство , което да предполага големи разстояния.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.