Прескочи до съдържание

Виетнам - план и пътуване Март 2025

Препоръчани мнения

Публикувано:

Отварям нова тема първо с въпроси и отговори. После надявам се и с разказ за пътуването.

Направих следния план по-който имам въпроси - отбелязани са в червено. А също и какво мислите за самия план.

Прерових де що намерих информация във форума за Виетнам и благодаря на всички, които сте писали ( @T.E.Lawrence @Цвете @mililia @Monika_Koko @stotan  @Eva eva @Guinness @Ивайла @t_petkov @Duke @searus @ivailo_radev)  , защото с вашата информация успях да направя моя план. А пък ако ударите едно рамо с моите въпроси ще съм благодарна.

Ще бъдем общо 6 човека и затова за трансферите съм писала бус с шофьор

01.03.2025 събота – 15:55 полет София - Истанбул 18:30

8ч. престой – отиваме до Истанбул за вечеря и разходка и се връщаме обратно на летището.

02.03.2025 неделя – 02:30 полет Истанбул – Ханой 15:25

02.03.2025 неделя - пристигане в Ha Noi. 12:25 и 15:25, трансфер до Ha Noi с Grab. Thang Long Water Puppet Theatre (Nhà Hát Múa Rối Thăng Long) – да си купим билети за представление

Нощувка Ha Noi – да е близо до местата където ще се разхождаме.

03.03.2025 понеделник:

На място да се уговорим с хотела да ни съхраняват багажа до вечерта.

-улица Kham Thien с влака с ул. Le Duanда се свържем с някое заведение по улицата за да ни вкарат.

-Храма на Литературата (Văn Miếu – Quốc Tử Giám);

-Езерото Hoan Kiem с пагодата Ngoc Son Temple;

-Tran Quoc Pagoda (Chùa Trấn Quốc), Quan Thanh Temple (Đền Quán Thánh) и Tượng 2 con Rồng Hồ Tây на западното езеро;

Трансфер до жп гарата с Grab

- 22:00 Нощен влак до Sa Pa

04.03.2025 вторник – Пристигане на гарата в Lao Cai. Трансфер до Coc Ly Market всеки вторник; трансфер до Sa Pa и лифт до връх  Fansipan

Да се намери бус с шофьор от гарата до пазара и после до Sa Pa.

Нощувка в Sa Pa

05.03.2025 сряда - Sa Pa - Cat Cat village, Трекинг с водач от някое племе. Любовния водопад. Сребърния водопад. Из хълмовете на Sa Pa.

Нощувка в Sa Pa

06.03.2025 четвъртък - Sa Pa - да се уговорим с хотела да ни съхраняват багажа до вечерта

оризови тераси и още разходки по селатада се намери транспорт до терасите и обратно.

Трансфер до Lao Cai - Да се намери бус с шофьор до гарата

22:00 Нощен влак до Ha Noi

07.03.2025 петък – Трансфер от Ha Noi до Ha Long 2,30ч. и качване на лодка с 1 нощувка на лодката - Да се намери бус с шофьор

остров Ti Top; Bai Tu Long; Lan Ha Bay с тръгване от остров Кат Ба?

Swan Cruises?

08.03.2025 събота – над Ha Long Кабинков лифт Sun World? Poem Mountain (Bai Tho) - най-красивата гледка към залива Ha Long? – Някой дали има повече информация за тези места с гледка от високо? Как да се стигне до горе?

трансфер от Ha Long до Biển Vô Cực Thái Bình (Thai Binh Infinity Beach) 2ч. Да се намери бус с шофьор от Ha Long до Infinity Beach и после до Ninh Binh и обратно до Ha Noi.

Нощувка близо до плажа с рибарите.

09.03.2025 неделя – трансфер от Biển Vô Cực Thái Bình (Thai Binh Infinity Beach) до Ninh Binh 2.30ч.

Bich Dong Pagoda (Chùa Bích Động)

Mua Caves Mua Cave Viewpoint „драконова планина“

Đảo Khê Cốc - Ninh Bình, Di sản Tràng An, Phim Trường Kong Skull Island Ninh Bình

Trang An Chùa Am Tiên

Bai Dinh Pagoda (Chùa Bái Đính) и наоколо и кулата Bao Thap Има асансьор

Нощувка в Ninh Binh – Има ли начин тези места да се обикалят с кола а не с лодка по реката, т.е. да се стига до паркинг и после пеша? Има ли възможност за транспорт до и самото място? Има в групата човек с проблем с ходенето.

10.03.2025 понеделник - Ninh Binh

Лодка по реката без посещения на каквото и да било. Tam Chuc Pagoda – да се намери бус да ни закара до там.

Нощувка в Ninh Binh

11.03.2025 вторник – трансфер до Ha Noi 2ч.; полет до Da Nang – да се купят самолетни билети и трансфер до Hoi An 1ч., разходка с Coconut Basket Boat

Нощувка в Hoi An

12.03.2025 сряда - Hoi An, разходка в стария град (Hội Quán Phước Kiến, Cẩm Phô Temple(Đình Cẩm Phô), Quan Cong Temple (Miếu Quan Công - Trừng Hán Cung)), Thanh Ha Pottery Village. Може ли да се ползва Grab в Hoi An и Hue?

Нощувка в Hoi An

13.03.2025 четвъртък - Hoi An - My Son да се отиде за изгрева - да се намери трансфер до там и обратно, An Bang Beach и наоколо. Вечерта Full Moon Lantern Festival March 13th, 2025

Нощувка в Hoi An

14.03.2025 петък Трансфер до Hue 3ч.- да се намери трансфер, Hue Citadel with Forbidden Purple city (билет за Цитаделата да дадат и за музея)( Kinh thành) Imperial city

Нощувка в Hue

15.03.2025 събота Hue - Thien Mu Pagoda (Chùa Thiên Mụ), Thuy Xuan Incense-making Village (Làng Hương Thuỷ Xuân), гробницa на Tự Đức, Mausoleum of Emperor Dong Khanh (Lăng Đồng Khánh), гробницата на Khải Định, Minh Mang Tomb, Standing Buddha Temple.

Има ли начин тези места да се обикалят с кола а не с лодка по реката, т.е. да се стига до паркинг и после пеша? Има ли възможност за транспорт и до самото място? Има в групата човек с проблем с ходенето.

да се уговорим с хотела да ни съхраняват багажа до вечерта

Полет от Hue до Ha Noi – да се купят самолетни билети

Нощувка в Ha Noi

16.03.2025 неделя Разходки из Ha Noi – стария квартал с тематичните улички (бамбук, цветя, златари, книжарници…)

и полети към дома:

19:10 – Ha Noi - JFK

22:30 полет Ханой – Истанбул 05:50

9ч. престой - отиваме до Истанбул за закуска и разходка и се връщаме обратно

17.03.2025 - 14:45 полет Истанбул – София 15:05

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, MayaS каза:

15.03.2025 събота Hue - Thien Mu Pagoda (Chùa Thiên Mụ), Thuy Xuan Incense-making Village (Làng Hương Thuỷ Xuân), гробницa на Tự Đức, Mausoleum of Emperor Dong Khanh (Lăng Đồng Khánh), гробницата на Khải Định, Minh Mang Tomb, Standing Buddha Temple.

Има ли начин тези места да се обикалят с кола а не с лодка по реката, т.е. да се стига до паркинг и после пеша? Има ли възможност за транспорт и до самото място? Има в групата човек с проблем с ходенето.

Ние обикаляхме забележителностите с кола и въобще не мисля, че има друг начин за достигането на част от тях.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 минути , mililia каза:

Ние обикаляхме забележителностите с кола и въобще не мисля, че има друг начин за достигането на част от тях.

Благодаря.

Публикувано:
преди 3 часа, MayaS каза:

Poem Mountain (Bai Tho)

Значи, когато ние ходихме, все още официално беше затворено. В интернет има разни описания как се минава през къщата на една възрастна жена, която взема пари, за да пусне туристите. После се прескача метална ограда и към върха водят стълби, които към края на пътеката са доста разбити. Ние затова се отказахме. Проверете дали нещо се е променило, но малко се съмнявам.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, MayaS каза:

Да се намери бус с шофьор от гарата до пазара и после до Sa Pa.

Не разбирам до кой пазар се има предвид, те шофьорите си чакаха на перона, даже вътре във влака влизаха да грабват когото могат да докопат (поне при моето пътуване, но беше преди 10 г. все пак и може всичко да е различно). Sa Pa беше доста малко селище и всичко му е на хвърлей разстояние (ако се има предвид пазара там). Не знаех, че има вече лифт до Фанзипан!

• Благодаря 1
Публикувано:

@MayaS, страхотно ще си изкарате, чудна дестинация. Едно от най-прекрасните ми пътешествия 🙂 Мисля, че програмата ви е супер, част от тези места съм ги включила за следващото ми посещение 🙂 

Аз, обаче, не мога да съм ти полезна особено. Ninh Binh го пропуснахме, защото изпуснахме полета за Ханой и два дни на практика изкарахме в Истанбул 🙂 

За Ха Лонг - ползвахме тур агенция, местна. Спряхме на Ti Top Island, но там нямаше лифт, пеша си вървях нагоре. Това е гледката от Ti Top Island. След това ние продължихме към Хо ши мин и Муи не, но вие не сте ги включили в програмата 🙂  За сметка на това сте включили други прекрасни места 🙂 

DSC_0970-2.jpg

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, stotan каза:

Значи, когато ние ходихме, все още официално беше затворено. В интернет има разни описания как се минава през къщата на една възрастна жена, която взема пари, за да пусне туристите. После се прескача метална ограда и към върха водят стълби, които към края на пътеката са доста разбити. Ние затова се отказахме. Проверете дали нещо се е променило, но малко се съмнявам.

Благодаря.

преди 2 часа, searus каза:

Не разбирам до кой пазар се има предвид, те шофьорите си чакаха на перона, даже вътре във влака влизаха да грабват когото могат да докопат (поне при моето пътуване, но беше преди 10 г. все пак и може всичко да е различно). Sa Pa беше доста малко селище и всичко му е на хвърлей разстояние (ако се има предвид пазара там). Не знаех, че има вече лифт до Фанзипан!

Coc Ly Market всеки вторник.

Публикувано:

Транг Ан е само с лодка, но и това му е чарът. Безсмислено е да се ходи за

друго. 

Хюе и Хой Ан не ви трябва граб и градски транспорт. Първото си буквате шофьор да ви разкарва, за второто избирате хотел в/до стария град и всичко е наблизо пеш. То и няма как с кола в стария град.

Водният театър в Ханой се свържете с агенция да ви купи билети предварително. За такъв кратък престой нищо чудно да няма на място.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 42 минути , Eva eva каза:

@MayaS, страхотно ще си изкарате, чудна дестинация. Едно от най-прекрасните ми пътешествия 🙂 Мисля, че програмата ви е супер, част от тези места съм ги включила за следващото ми посещение 🙂 

Аз, обаче, не мога да съм ти полезна особено. Ninh Binh го пропуснахме, защото изпуснахме полета за Ханой и два дни на практика изкарахме в Истанбул 🙂 

За Ха Лонг - ползвахме тур агенция, местна. Спряхме на Ti Top Island, но там нямаше лифт, пеша си вървях нагоре. Това е гледката от Ti Top Island. След това ние продължихме към Хо ши мин и Муи не, но вие не сте ги включили в програмата 🙂  За сметка на това сте включили други прекрасни места 🙂 

DSC_0970-2.jpg

Лифта е на континента на брега води се Sun world, но може да не ми е вярна информацията.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , T.E.Lawrence каза:

Транг Ан е само с лодка, но и това му е чарът. Безсмислено е да се ходи за

друго. 

Благодаря. А от лодката има ли катетене до храмовете. Евентуално групата да се раздели заради неможещите.

преди 15 минути , T.E.Lawrence каза:

Водният театър в Ханой се свържете с агенция да ви купи билети предварително. За такъв кратък престой нищо чудно да няма на място.

Аз намерих онлайн продажба и мисля да купя в най скоро време.

Публикувано:

Не, то е само обикаляне с лодка, а самият дневен тур включва и неща с кола, но те са отделно на друго място и колата те кара до входа им.

Публикувано:
преди 10 часа, T.E.Lawrence каза:

Не, то е само обикаляне с лодка, а самият дневен тур включва и неща с кола, но те са отделно на друго място и колата те кара до входа им.

Благодаря. Аз имам отделен ден само за лодка.

Публикувано:
преди 11 часа, MayaS каза:

Лифта е на континента на брега води се Sun world, но може да не ми е вярна информацията.

Двете станции на лифта. Той не е над самия Ха Лонг Бей, а свързва две точки в град Халонг

SunWorld.jpg.348c2219408c16497a4cf2fc7103bc0b.jpg

Дясната станция е на хълм. Там има и виенско колело, от което се вижда заливът.

Това е Sun World, гледан от виенското колело.

007_SunWorld30.jpg.508bb1b06c7850f45d0a481d9661d2df.jpg

Тук може да се ориентираш за цените. Плаща се на място.

Sun World Ha Long: Updated ticket prices 2024 & Travel experience (vetauthamvinhhalong.com)

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, stotan каза:

Двете станции на лифта. Той не е над самия Ха Лонг Бей, а свързва две точки в град Халонг

SunWorld.jpg.348c2219408c16497a4cf2fc7103bc0b.jpg

Дясната станция е на хълм. Там има и виенско колело, от което се вижда заливът.

Това е Sun World, гледан от виенското колело.

007_SunWorld30.jpg.508bb1b06c7850f45d0a481d9661d2df.jpg

Тук може да се ориентираш за цените. Плаща се на място.

Sun World Ha Long: Updated ticket prices 2024 & Travel experience (vetauthamvinhhalong.com)

Ааа ясно разбрах сега, как стоят нещата.

Публикувано:

Може ли да споделите опит за багажа с Vietnam Airlines. Пътуваме само с ръчен багаж. Изискванията са:

the total weight of carry-on baggage must not exceed 12kg. Including 01 piece (no more than 10kg) and 1 accessory.

01 piece of baggage: 56cm x 36cm x 23cm < 115cm

1 accessory: 40cm x 30cm x 15cm < 85cm

До колко следят за теглото на accessory. Куфарчето ще бъде 10кг, но аксесоара ще е около 6 кг иначе е в размерите. Дали ще го мерят на тегло? Не ми се чекира заради 4кг.

Публикувано:

Не си спомням да са мерили ръчния багаж, ама при включен до 10 кг. бяхме с по една раница на гърба и предполагам не сме представлявали интерес.  Иначе имахме право на чекиран до 20 кг. и него си го теглеха на гишето.  

• Благодаря 1
Публикувано:

Vietnam Airlines е една от най-готините авиокомпании с които съм летял и не вярвам да имате проблеми в това отношение. Принципно в онзи регион на света всичко живо пътува с ръчен багаж извън нормите и дори лоукостовете в повечето случаи не правят проблем...

В програмата не видях да е включен Сайгон, респективно, Делтата на Меконг...

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 часа, Duke каза:

В програмата не видях да е включен Сайгон, респективно, Делтата на Меконг...

За съжаление не стига времето. Аз даже и най-хубавия им водопад махнах от програмата, че и там са два дни.  А и не искам да препускаме.

Публикувано:
На 7.10.2024 г. в 15:59, MayaS каза:

Отварям нова тема първо с въпроси и отговори. После надявам се и с разказ за пътуването.

Направих следния план по-който имам въпроси - отбелязани са в червено. А също и какво мислите за самия план.

12.03.2025 сряда - Hoi An, разходка в стария град (Hội Quán Phước Kiến, Cẩm Phô Temple(Đình Cẩm Phô), Quan Cong Temple (Miếu Quan Công - Trừng Hán Cung)), Thanh Ha Pottery Village. Може ли да се ползва Grab в Hoi An и Hue?

Нощувка в Hoi An

13.03.2025 четвъртък - Hoi An - My Son да се отиде за изгрева - да се намери трансфер до там и обратно, An Bang Beach и наоколо. Вечерта Full Moon Lantern Festival March 13th, 2025

Нощувка в Hoi An

14.03.2025 петък Трансфер до Hue 3ч.- да се намери трансфер, Hue Citadel with Forbidden Purple city (билет за Цитаделата да дадат и за музея)( Kinh thành) Imperial city

Нощувка в Hue

Полет от Hue до Ha Noi – да се купят самолетни билети

Нощувка в Ha Noi

Аз си позволявам да коментирам само частта в Централен Виетнам, защото ние с мъжа ми ще бъдем там от 1 до 8 март /7 нощувки/ и сме си направили програмата. Ние сме си разделили нощувките между Хой Ан - 3 , Хюе - 1 и Да Нанг - 3. Ще влезем във Виетнам от Сингапур и ще летим Сингапур - Да Нанг (и после обратно). За трансферите от/до летище и екскурзиите от/до ще ползваме кола с шофьор, имам контакти на препоръчани шофьори и предполагам, че и вие така ще направите. Ще ти дам контактите, ако желаеш, вие сте по-голяма група и ще си поръчате бус. 

За Хой Ан вече са ти отговорили, няма нужда от транспорт, малко е градчето, може да избереш къща за гости до стария град, много са евтини нощувките, а условията са супер за ниските цени. Разстоянието от Хой Ан до светилището My Son е към 45 км., за трансфера ще ползваме все същия шофьор, който смятам да ни разхожда по време на целия престой там вкл. до Хюе. 

Относно Хюе, при теб ден събота 15 март, написала си - полет от Хюе до Ханой, да разбирам ли, че в Хюе има летище? 

Не си включила във вашата програма посещение на Ba Na Hills, където е Golden Bridge, също и Marble Mountain. Предполагам, че нямате време за тях или нямате интерес?   

Публикувано:
преди 5 часа, Jenbel каза:

Аз си позволявам да коментирам само частта в Централен Виетнам, защото ние с мъжа ми ще бъдем там от 1 до 8 март /7 нощувки/ и сме си направили програмата. Ние сме си разделили нощувките между Хой Ан - 3 , Хюе - 1 и Да Нанг - 3. Ще влезем във Виетнам от Сингапур и ще летим Сингапур - Да Нанг (и после обратно). За трансферите от/до летище и екскурзиите от/до ще ползваме кола с шофьор, имам контакти на препоръчани шофьори и предполагам, че и вие така ще направите. Ще ти дам контактите, ако желаеш, вие сте по-голяма група и ще си поръчате бус. 

За Хой Ан вече са ти отговорили, няма нужда от транспорт, малко е градчето, може да избереш къща за гости до стария град, много са евтини нощувките, а условията са супер за ниските цени. Разстоянието от Хой Ан до светилището My Son е към 45 км., за трансфера ще ползваме все същия шофьор, който смятам да ни разхожда по време на целия престой там вкл. до Хюе. 

Относно Хюе, при теб ден събота 15 март, написала си - полет от Хюе до Ханой, да разбирам ли, че в Хюе има летище? 

Не си включила във вашата програма посещение на Ba Na Hills, където е Golden Bridge, също и Marble Mountain. Предполагам, че нямате време за тях или нямате интерес?   

Ще бъда благодарна за контакти. Да в Хюе има летище. Тези последните нямаме интерес към тях. Благодаря ти за отговора.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , MayaS каза:

Тези последните нямаме интерес към тях

Само да кажа, че пещерата Am Phu в Marble Mountain на нас ни хареса най- много от всичко, което гледахме в Среден Виетнам, но вие си знаете.

На 7.10.2024 г. в 22:11, MayaS каза:

Евентуално групата да се раздели заради неможещите.

Между другото към много от храмовете водят доста стълби. До viewpoint-а на остров Ти Топ са 450 стъпала, до Mua Cave Viewpoint са 500.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 11.10.2024 г. в 6:22, MayaS каза:

За съжаление не стига времето. Аз даже и най-хубавия им водопад махнах от програмата, че и там са два дни.  А и не искам да препускаме.

Здравейте, кой е този водопад? Ние сме група от 4 и плануваме между 23.02 и 9.03 да посетим Виетнам. Програмата тепърва започваме да я правим. И много благодаря за Вашата споделена, защото ще използваме доста от нещата в нея 😉

Публикувано:
преди 7 часа, vaa каза:

Здравейте, кой е този водопад? Ние сме група от 4 и плануваме между 23.02 и 9.03 да посетим Виетнам. Програмата тепърва започваме да я правим. И много благодаря за Вашата споделена, защото ще използваме доста от нещата в нея 😉

Ban Gioc Waterfalls

image.png.baf7e554fa23122c6d4a25d12a6afc73.png

Доста е далеч от всичко и си иска 2 дни. До там и обратно може само с кола. 6 часа в посока от Ханой.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.